Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 40109Hozzászólás forissandor
2016.02.12. 08:20

Sziasztok!
Egy pár új Ketronos tapasztalatról számolnék be:
Eladtam a 76 billentős Audyámat és vettem helyette egy Audya 4-est az ebayről, szép karcmentes állapotban. Mellette jött a házhoz egy PA588, azzal vezérelném a modult, illetve ha már arrangereknél tartunk akkor van egy új szerzeményem, egy Tyros 3 is.
Múlt hét pénteken érkezett meg az Audya modul, gyorsan kicsomagoltam, rátettem a műsoromat, összemidiztem a PA 588-al és beleugottam egy 270 fős bálba.
Nos, nem kerteltem soha, most sem fogok, este 10-ig 4x fagyott meg a hangszer de úgy, hogy ki kellett kapcsolni és be. A negyedik fagyás után kimentem az autóba, behoztam a Tyros3-at és azzal ment le a buli további része, meg természetesen a PA588-al (amiről azóta is mindenkinek ódákat zengek).
A hetem egyelőre a hibakereséssel telt el. Legyalultam mindent az Audya vinyójáról, újra raktam a rendszert, visszapakoltam a cuccom és megint fagy. Aztán elkezdtem 5.3 D ról visszafelé felrakni az operációs rendszereket ( 4.2B már nem hagyta), tegnap este már odáig jutottam, hogy kicseréltem a modul vinyóját az én tartalék vinyómra, amin a régi 76 tükre volt felrakva. A következő a helyzet:
- felteszem az Audyára írt és átalakított midiket: tökéletesen működik.
- felmásolok egy pár waw filet és MP3mat ( dobok, taps, effektek, amiket használtam), tökéletesen működik
- felteszem a két év alatt írt, alakított, hangerőzött patterneket, akkor elindul a káosz:
1, midi file és audio drum sáv mixelésénél megfagy, újraindítás
2, midi file alatti jobb kéz hangszínváltásakor megfagy, újraindítás
3, reg bankban mentett beállításoknál jobb kéz hangszínváltásakor megfagy, újraindítás
4, txt szöveg lefelé lapozásakor jó, visszafelé lapozáskor!!!!!! (!!!!!!) megfagy, újraindítás...... Mi a fasz köze ven egy TXT filenak a megfagyáshoz???????
5, a kis köcsög hangszer teljesen kiborít, én is megfagyok, de engem nem lehet újraindítani.

Szóval a PA 588ra ráhúztam a régi PA 800-am beállításait, a Tyros szól ahogy szól(van hozzá egy fasza dobmintám, nem is rossz), a modult pedig küldöm jövő héten Anda Zolinak. :cry2:

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 40120Hozzászólás Zongorista28
2016.02.12. 11:00

Ha bármikor is az életben vennék Audyát (persze amíg lehet kapni,) akkor csak újat vennék! De már egyre jobban eltántorodom tőle.
:xx:

Jók a Ketronok de valami bug mindig van. Az SD7-re ezt nem vonatkoztatom, mert még nem tudni ilyen jelenségről.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 40121Hozzászólás vili2105
2016.02.12. 11:51

A midjay proról nem nagyon esik szó.
Az hangszínekben mennyivel gyengébb mint az sd7?
És az is fagyogat?

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40145Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.13. 15:38

Basszus Sanyi nem irigyellek. Úgy dobnám ki, hogy meg sem találnák.
Ingyen volt? Mert akkor ilyen és kész. De ha 1 forintba is került, nagyon mérges lennék.
Érdekes megfejtés a Pa588 és a Tyros3 dolga, nem te vagy az első, aki az Audaya cuccát egy másikra cserélte. Az Audaya úgy kuka ahogy van. Pofátlanul drágán adják, és semmi háttér akik esetleg tudnának segíteni. Tomi na itt jogos a pénzéhesség kifejezés. Irreális túlárazott működésképtelen vas darab. Mint a Lionstracs. Az is lehet, hogy mikor a Lionstracs bezárt, akkor az a mérnők aki ott is volt átment erősíteni a Ketron "szakértő" csoportját. Mint látni, nagy sikerrel. Egy dolgot azért nem értek, hogy azt mondják okos ember más hibájából, de miért vesztek Audayát, ha tudjátok milyen? Mazochisták vagytok?

Vegyetek BK3-t az nem fagy le ... :lol:

:777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 40148Hozzászólás Asterix
2016.02.13. 17:38

Az enyém sem fagyott sosem. Eladtam. Másnap telefonált a srác, hogy átvertem, mert minden block registr. betöltésénél lefagy. Kipróbáltattam egy másik Audya tulajjal és az övé is simán lefagyott, így inkább megtartotta az épp eladásra kínált SD1-et.

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 40149Hozzászólás vigo01
2016.02.13. 23:11

Nekem se fagyott még 1x sem. Nincs annyi kényelmi szolgáltatása mint pl a pa1x-nek, de jól van ez így. Ha nem lett volna más hangszerem azt hinném ez a normális :)

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 40150Hozzászólás marton1974
2016.02.14. 07:59

Az Audya szoftveresen nagyon "kényes" hangszer.Vigyázni kell mit hova másol és mit töröl ki a "C" mappából az ember.Sajnos csak annak a felhasználónak ajánlott aki kizárólagosan pattern-ekkel játszik.Szoftosan nagyon labilis gép,tele apró bug-okkal.Fő hangszernek bevállalni veszélyes mutatvány...
Sajnos ezek a tények.
Az audió alapú patternek nagyon jól szólnak benne,de igazából ennyi.Ja és a mikrofon,vokál része is nagyon báró.
Nem lebeszélni akarok róla senkit de amiket leírtam a hangszerről sajnos tapasztalat... ;)

Aki ma KETRON hangszer vásárlásán töri a fejét,annak inkább az SD1 PLUS,SD5 HD /felbővítve az kártya és USB olvasóval/ és az SD7 típusokat ajánlom...persze mindenki azt vesz amit akar.
Az SD1 és SD5 nem mai gépek de szoftveresen üzembiztosak.Ezeknél már inkább technikai,műszaki problémák jönnek elő a koruk miatt.Mondjuk az SD5 típust még mindig gyártják.
Az SD7 egy más tészta.Szerintem a KETRON cég mai,legjobb hangszere!Nem felső kategória,de hangzásban,kezelésben az eddig nálam megfordult hangszerek közül /volt egy pár/ ő a favorit.
Mióta nálam van nem is gondolkozok más hangszeren...

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 40153Hozzászólás bohocotto
2016.02.14. 11:59

Sziasztok.Lenne egy olyan kérdésem,h ha felteszem az 1.c op.rendszert sd5 re akkor megmar4adnak a pattern mappában az elmentett stilusaim,vagy eltűnnek?
Más stilusok , hangszinek lesznek majd a gépen?
Érdemes egyáltalán? :D köszi

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 40161Hozzászólás bohocotto
2016.02.14. 13:58

kösz a választ.hogy kell csinálni a mentést???

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 40167Hozzászólás Bubamara
2016.02.14. 16:25

Elindítottam a recordert és felvettem négy vagy öt teljesen kommersz SMF részletet az SD7 playerében. Bizonyára kíváncsiak néhányan erre a megszólalásra is. Talán kettőben 1-2 kisebb módosítást végeztem, de alapjában véve eredetinek mondhatóak.

SD7/SMF

Buba

Új hozzászólás