Egy pár új Ketronos tapasztalatról számolnék be:
Eladtam a 76 billentős Audyámat és vettem helyette egy Audya 4-est az ebayről, szép karcmentes állapotban. Mellette jött a házhoz egy PA588, azzal vezérelném a modult, illetve ha már arrangereknél tartunk akkor van egy új szerzeményem, egy Tyros 3 is.
Múlt hét pénteken érkezett meg az Audya modul, gyorsan kicsomagoltam, rátettem a műsoromat, összemidiztem a PA 588-al és beleugottam egy 270 fős bálba.
Nos, nem kerteltem soha, most sem fogok, este 10-ig 4x fagyott meg a hangszer de úgy, hogy ki kellett kapcsolni és be. A negyedik fagyás után kimentem az autóba, behoztam a Tyros3-at és azzal ment le a buli további része, meg természetesen a PA588-al (amiről azóta is mindenkinek ódákat zengek).
A hetem egyelőre a hibakereséssel telt el. Legyalultam mindent az Audya vinyójáról, újra raktam a rendszert, visszapakoltam a cuccom és megint fagy. Aztán elkezdtem 5.3 D ról visszafelé felrakni az operációs rendszereket ( 4.2B már nem hagyta), tegnap este már odáig jutottam, hogy kicseréltem a modul vinyóját az én tartalék vinyómra, amin a régi 76 tükre volt felrakva. A következő a helyzet:
- felteszem az Audyára írt és átalakított midiket: tökéletesen működik.
- felmásolok egy pár waw filet és MP3mat ( dobok, taps, effektek, amiket használtam), tökéletesen működik
- felteszem a két év alatt írt, alakított, hangerőzött patterneket, akkor elindul a káosz:
1, midi file és audio drum sáv mixelésénél megfagy, újraindítás
2, midi file alatti jobb kéz hangszínváltásakor megfagy, újraindítás
3, reg bankban mentett beállításoknál jobb kéz hangszínváltásakor megfagy, újraindítás
4, txt szöveg lefelé lapozásakor jó, visszafelé lapozáskor!!!!!! (!!!!!!) megfagy, újraindítás...... Mi a fasz köze ven egy TXT filenak a megfagyáshoz???????
5, a kis köcsög hangszer teljesen kiborít, én is megfagyok, de engem nem lehet újraindítani.
Szóval a PA 588ra ráhúztam a régi PA 800-am beállításait, a Tyros szól ahogy szól(van hozzá egy fasza dobmintám, nem is rossz), a modult pedig küldöm jövő héten Anda Zolinak.