Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 42949Hozzászólás Bubamara
2016.07.07. 20:03

Épp ideje Zotti.
Egyre fruszráltabb voltál. :D
Gratula a vasdarabhoz!
:777

Buba

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 42951Hozzászólás Pumika
2016.07.07. 21:18

Gratula, de Szengotthárd és Fehérvár között tessék vigyázni! :lol: Nagyon jo a vas.......ennyi. Pumi.

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42964Hozzászólás tommid
2016.07.08. 10:32

Rolandbk5 írta:Sziasztok,

Ketron Sd7 tulaj lettem ...

Zotti
Gratula!
A Ketron olyan mint a vendéglátózás.
Az ember szidja, tudja, hogy mást kellene csinálni, de nem tudja abba hagyni. Aki egyszer meghallgat egy Ketron-t az megfertőződik. ;)

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42981Hozzászólás Rolandbk5
2016.07.09. 11:45

Sziasztok,

Köszönöm a jókívánságokat. Mint eddig is, csak objektív véleményt fogok alkotni, mint jó, mint rossz tulajdonsággal kapcsolatban.

Most nem is az SD7-ről beszélnék, hanem az Optimizer8-ról.
Azt tapasztaltam, hogy én már a Midjay-s időből sok Groove-t használtam, külön sávokra szedve. Nagyon remek dolog, és ez a Ketron erőssége, használjátok.
A Midjay-s dalokat teszem rendbe SD7-re, és azzal a problémával találkoztam, hogy nem látja a Groove sávokat, musicboxot, és vibrafont tesz be az Optimizer. Egy-két kollégával beszéltük ezt a problémát, és a megoldás nem egyszerű.
Emlékszem rá, hogy a Midjay-nél úgy működött, hogy bár cserélni nem tudtam, de keverni igen - reverb, chorus, pan, volume - és azt írta a sávra ahol groove volt, hogy "LIVE DRUM". Ez tök jó volt, mert a Sonarral szétszedtem a sávokat, majd hangszíneztem, és ezt az Optimizerrel lekevertem. Azért érdekes az Optimizer, mert a dob részeket hangolni is lehet, ami részben azért is fontos, mert a lábdob a Ketron esetében mindig egy kicsi sok ill. van egy utó rezgése amit csak a hangolással lehet eltüntetni, mert nincs eq-zásra lehetőség. De így is jó egyébként.
Optimizer8, megpróbáltam az SD1000-t beállítani, de ott is ez volt tapasztalható. Viszont a Midjay-t jelöltem ki, és ott lássatok csodát a groove sávokat látta "LIVE DRUM" néven és úgy is szólt, mert az SD7-t jelölöm ki, akkor nem csak a neve nem stimmel, hanem az is szól amit ír, tehát musicbox, meg egyéb. Viszont a Midjay-t jelölöm ki, akkor sajnos a hangszínek nem ott szólnak, tehát az sem megoldás. Ennek SD7-t kell működni.
Gondoltam rá, hogy ezt megírom az Optimezer csapatának, hátha tudnak valamit ezzel ügyezni, mert ez így nem jó...

Egyébként meg a hangszerről egy pár gondolatot. Feltettem az 1.2 verziót, és remekül működik. Az énekes nőmet megkértem, hogy a magyar nyelvűjét elkészítjük, mert nincs aki ezt megtegye.
Remek hangú hangszer, én csak olyan dolgokat teszek rá, amit én magam tisztítottam ki, és csináltam. Nyüstölöm, nyomkodom, innen oda, onnan ide, csak azért, hogy nehogy kikeljen dobni valahol útközben .... :lol: :lol: :lol:
Eddig rendben van, és még mindig azt gondolom, hogy ez jó jó, de egy átgondoltabb szoftverrel sokkal jobb lehetne, bár ez nem a hangszer hibája, inkább a rohadt macsakazabálóké. Reméljük lesz majd egyszer valaki aki ezt rendbe teszi, és lát benne nagyobb lehetőséget. Mert van benne.

Majd jövök még ... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42987Hozzászólás Rolandbk5
2016.07.10. 18:59

SD7+Optimizer8.

Egy újabb hibával találkoztam az Optimizer8-nál. Még pedig azzal, hogy a dob résznél van négy lehetőség: -velocity-volume-pitch-reverb. Ezt ugye lehet minden dob összetevőn használni.DE! Nem értem, hogy a volume használatánál, miért kapok más dobtesteket? Ugyan azt csinálja mint a velocity. Elvileg úgy kellene működnie, hogy a layer-k közül a velocity-vel kiválasztom a számomra megfelelő dobtestet, majd a volume lehetőséggel ezt a dobtest hangot hangerőzöm, halkabb, vagy hangosabb. De nem így van. A volume-vel is viszi a velocity-t. Egyre több hiba van ebben az Optimizer8-ban. Ez így nem igazán éri meg az árát. Valaki járt még így vele? Néztem hátha van egy szoftver frissítés, de nincs. Ennek tükrében még rosszabb a helyzet. Próbáltam megfejteni, hogy hátha az SD7-ben van valami elállítva, de minden olyan funkció ami keveredést okozna kivan kapcsolva. A midiben nincs semmilyen üzenet, amit esetleg nem ismernék, vagy nem magam raktam bele. Tehát tiszta. számomra érthetetlen a dolog.

Én írok ezeknek a Németeknek, nem nyugszom bele, ne legyenek olyan trehányak mint az Olaszok.

Majd jövök még ... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42995Hozzászólás Rolandbk5
2016.07.11. 06:28

Hello Tom,

Azt már eszközöltem, ill. a midimix funkció sincs aktíválva.
Ebben azaz érdekes, hogy egyiknél csinálja a másiknál nem. Véletlenszerű.
Már azt is kipróbáltam, hogy mindig bezárom, és megnyitom a programot. De az sem segít.
Ezért lesz a fiam szoftver fejlesztő. És tényleg ... :777

Írok nekik mindenképpen ... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 42997Hozzászólás ---Qgli---
2016.07.11. 08:47

Már annyiszor volt szó erről a midifile optimizerről. Ezzel a programmal csak a hangszereket, hangerőket, effekteket lehet átírni, vagy midifiel szerkeszetésre is használható?

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 43015Hozzászólás Pumika
2016.07.11. 18:30

Hali! Nekem is ha az SD7-en szerkesztem a midit, elmentem és újra behiváskor a beállitott hangerők a midiben visszaállnak sajna. Az SD5-ben nem igy volt.
:dance:

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43056Hozzászólás tommid
2016.07.14. 07:45

Megjelenés SD 40 , Style csomagok az SD7- és MidjayPro-ra.

http://www.ketron.it/images/ketron/USB_ ... 202016.pdf

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 43058Hozzászólás marton1974
2016.07.14. 14:02

Igen.Kíváncsi leszek mennyiért mérik majd a pendrive-ot...

Új hozzászólás