Sziasztok,
Köszönöm a jókívánságokat. Mint eddig is, csak objektív véleményt fogok alkotni, mint jó, mint rossz tulajdonsággal kapcsolatban.
Most nem is az SD7-ről beszélnék, hanem az Optimizer8-ról.
Azt tapasztaltam, hogy én már a Midjay-s időből sok Groove-t használtam, külön sávokra szedve. Nagyon remek dolog, és ez a Ketron erőssége, használjátok.
A Midjay-s dalokat teszem rendbe SD7-re, és azzal a problémával találkoztam, hogy nem látja a Groove sávokat, musicboxot, és vibrafont tesz be az Optimizer. Egy-két kollégával beszéltük ezt a problémát, és a megoldás nem egyszerű.
Emlékszem rá, hogy a Midjay-nél úgy működött, hogy bár cserélni nem tudtam, de keverni igen - reverb, chorus, pan, volume - és azt írta a sávra ahol groove volt, hogy "LIVE DRUM". Ez tök jó volt, mert a Sonarral szétszedtem a sávokat, majd hangszíneztem, és ezt az Optimizerrel lekevertem. Azért érdekes az Optimizer, mert a dob részeket hangolni is lehet, ami részben azért is fontos, mert a lábdob a Ketron esetében mindig egy kicsi sok ill. van egy utó rezgése amit csak a hangolással lehet eltüntetni, mert nincs eq-zásra lehetőség. De így is jó egyébként.
Optimizer8, megpróbáltam az SD1000-t beállítani, de ott is ez volt tapasztalható. Viszont a Midjay-t jelöltem ki, és ott lássatok csodát a groove sávokat látta "LIVE DRUM" néven és úgy is szólt, mert az SD7-t jelölöm ki, akkor nem csak a neve nem stimmel, hanem az is szól amit ír, tehát musicbox, meg egyéb. Viszont a Midjay-t jelölöm ki, akkor sajnos a hangszínek nem ott szólnak, tehát az sem megoldás. Ennek SD7-t kell működni.
Gondoltam rá, hogy ezt megírom az Optimezer csapatának, hátha tudnak valamit ezzel ügyezni, mert ez így nem jó...
Egyébként meg a hangszerről egy pár gondolatot. Feltettem az 1.2 verziót, és remekül működik. Az énekes nőmet megkértem, hogy a magyar nyelvűjét elkészítjük, mert nincs aki ezt megtegye.
Remek hangú hangszer, én csak olyan dolgokat teszek rá, amit én magam tisztítottam ki, és csináltam. Nyüstölöm, nyomkodom, innen oda, onnan ide, csak azért, hogy nehogy kikeljen dobni valahol útközben ....
Eddig rendben van, és még mindig azt gondolom, hogy ez jó jó, de egy átgondoltabb szoftverrel sokkal jobb lehetne, bár ez nem a hangszer hibája, inkább a rohadt macsakazabálóké. Reméljük lesz majd egyszer valaki aki ezt rendbe teszi, és lát benne nagyobb lehetőséget. Mert van benne.
Majd jövök még ...