Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28830Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.24. 12:21

marton1974 írta:Mondanám hogy csinálj egy szoftver frissítést.De ha összekötöd pc-vel és nem látod a "C" gyökérkönyvtárat hogy bemásold oda a frissítő fájlt akkor nem tudom.Az Audya-nál F1 + bekapcs a szerviz menü.
Az egy Marcinak sikerült bármit is hozzá szólni. Eléggé elkeserítő. Bizonyára itt senkinek sincs Ketron Midjay eszköze. Vagy itt senki nem ért hozzá. (de inkább az utóbbi)
Kiderült, hogy miért is szabadultam meg a Midjay-től. Hát ezért.
1. Senki nem ért hozzá.
2. Egy rakat szerencsétlenség ez a hangszernek nevezett megbízhatatlan, kiszámíthatatlan valami.
3. Semmilyen támogatás nincs hozzá, például a win7-hez való driver-ét nem is találtam meg a hivatalos honlapjukon, ja és sehol sem. ( ez gáz)

Mindegy is, már nincs meg, és csak ez számít.
Nem kell nekem senkinek sem bizonygatnia, hogy már pedig egy jó hangszer. Én másképp fogalmaznék, de nem szeretném megsérteni a fórum szabályzatot.

U.i.: Sikerült bekapcsolnom, és a frissítését is eszközöltem.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28832Hozzászólás Bubamara
2014.10.24. 12:50

Gondolom, aki még ilyen vagy hasonló hibába nem futott a ketronon, az hiába osztaná az észt. Nálam kifogástalaul működik mind három KETRON eszköz, hogy lekopogjam, (SD1plus, midjay, SD2) így nem igazán tudnék okos, legfeljebb szép lenni a témában.

Az X1-ban volt időnként néhány fagyim, meg az audya-t fagyasztottam le direkt az usb-vel, mert olvastam, hogy nem szereti a nagy mappákat. (valóban nem) de ott az usb kapcsolat és át kell másolni HD-ra pc-ről az anyagot, onnan nem fagy meg.

Egyébként meg senki nem ért semmihet csak én :D
:777

Na mentem próbára, majd ha végeztem mindenkit megtanítok mindenre. :D

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28834Hozzászólás Asterix
2014.10.24. 13:21

Rolandbk5 írta:Mindegy is, már nincs meg, és csak ez számít.
Nem kell nekem senkinek sem bizonygatnia, hogy már pedig egy jó hangszer.
És még annak idején, amikor elmondtam a véleményemet erről az eszközről mindenki azt mondta, hogy azért mondom, mert nem vagyok "Ketronos". Most már legalább nem csak nekem van negatív véleményem a MidJayről. Látod, ezért nem erőltettem a 9000pro-val a cserét. Az lehet, hogy nem szól úgy, mint a MidJay, de bármikor, bárhol felállhatsz vele a színpadra és nem fog cserben hagyni... :lol: :lol: :777
Legyen több örömed az új hangszeredben, mint a MidJay-ben volt... :dash2:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28836Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.24. 13:43

Én már hallottam egy pár ketron-t szólni, de még csak egyetlenegyszer tudtam azt mondani, hogy tetszik, amikor AlmaTomi csinált egy csárdás egyveleget. Az tetszett. Azonkívül soha nem fogott meg sem a midjay, sem az Sd1 sem az XD5 ( azt hiszem ezt hallottam vagy 10 évvel ezelőtt ). Az Audyának a audió alapú stílusai tetszettek, de mivel írtátok a hogy a dob rész ( pontosan a lényeg ) nem szerkesztehető, így elvettem azt is.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 28839Hozzászólás forissandor
2014.10.24. 17:18

Gabi, azért nem szerkeszthető a dob része az Audyának, mivel komplett loop-okról van szó. Az igaz, hogy nem tudod pl halkítani/hangosítani a pergőt, de (szám szerint nem tudom mennyi) rengeteg ilyen audio dob áll a rendelkezésedre és még hozzájönnek a groovok is egy msáik sávon, tehát a lehetőségek tárháza végtelen. Pakolgatom ide oda a sávokat, a live gitár sávokat is, eddig még nem nem nagyon sikerült olyan dalt találnom (vendéglátós szinten), amit ne tudnék eljátszani vele. Az audio dobok pedig nagyon "élethűen" szólnak, talán egy két olyan style van, amibe belenyúlnék. Ha meg végképp nem találsz magadnak megfelelőt, ott vannak a hangszer saját dobja, amik teljes mértékben szerkeszthetőek.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 28849Hozzászólás Bubamara
2014.10.25. 06:05

---Qgli--- írta:Én már hallottam egy pár ketron-t szólni, de még csak egyetlenegyszer tudtam azt mondani, hogy tetszik,
Hidd el, ha egy hetet eltöltenél egy sd1plus, vagy midjay társaságában kissé megváltozna a véleményed. :D

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28850Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.25. 08:23

Bubamara írta:Hidd el, ha egy hetet eltöltenél egy sd1plus, vagy midjay társaságában kissé megváltozna a véleményed. :D
Ezt hittem én is, és ez mindaddig így is van ahogy írod Buba, de mikor már kicsit jobban belemerülsz a munkába, vége az illúziónak. Akkor akár egy Yamaha S700 - ra is elcserélnéd. Buba neked speciális helyzeted van, mert neked a ketronok mellett vannak olyan eszközeid is, amikkel soha nem lesz semmi gond. Ez egészen biztos. :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28851Hozzászólás manyus
2014.10.25. 10:20

Rolandbk5 írta: 1. Senki nem ért hozzá.
2. Egy rakat szerencsétlenség ez a hangszernek nevezett megbízhatatlan, kiszámíthatatlan valami.
3. Semmilyen támogatás nincs hozzá
A pontjaidra szeretnék reagálni:
1. Te nem értesz hozzá, megértem. Priviben adtam neked elérhetőséget, aki ért hozzá ! Sajnos sokan meg nem nyilatkoznak, akik szintén értenek hozzá. Presztisféltés, vagy nem tudom miért ....
2. Ezt most a csalódás mondatja veled . Hadd ne idézzém hányszor dicsérted nemkicsit, a most lenézett, és agyonszidott hangszert !
3. Van hozzá támogatás, csak utána kell menni ! Én már többszőr megkerestem személyesen a ketron.it supportot és segítettek is !
Egy igaz :!: Tökéletes hangszer ketronban, de más gyártónál sincs :!: !

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28852Hozzászólás manyus
2014.10.25. 10:33

---Qgli--- írta:Én már hallottam egy pár ketron-t szólni, de még csak egyetlenegyszer tudtam azt mondani, hogy tetszik
Na de tanárúr!

Má megen olyan dolgokba nyilatkozol, amibe a szóbeszéd és pár demo meghallgatása után én befognám a számat, és akkor maradnék bölcs !
Majd ha legaláb fél évig használsz egy ketront (de mondhatnék más tipust is)
akkor lesz kellő alapod ahhoz, hogy valós szakmaiságon alapuló tényeket mondj!
Te, és senki sem olyan nagy spiller, aki a szóbeszédből, és pár demo után valós értékelést
mondjon bármilyen hangszerről !

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28853Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.25. 11:35

manyus írta:Majd ha legaláb fél évig használsz egy ketront (de mondhatnék más tipust is)
akkor lesz kellő alapod ahhoz, hogy valós szakmaiságon alapuló tényeket mondj!
1, Melyik az a hangszercég amelyik odaadja neked a hangszerét egy fél évre, hogy használd és majd csak azután vedd meg, ha tetszik?
2, A Korgról első hallásra megmondtam, hogy tetszik.
manyus írta:Te, és senki sem olyan nagy spiller, aki a szóbeszédből, és pár demo után valós értékelést
mondjon bármilyen hangszerről !
A korgról nem demó után mondtam meg, hanem kipróbáltam, játszogattam rajta egy-két órát és nagyon tetszett arra, amire én használom. A Yamahán is játszogattam egy-két órát, de amire én használom, arra nekem nem vált be.

Asterix például megvette a Pa3x Musikantot, mert szereti a svábos stílusokat. Igaza van! Ha az tetszik neki és azokat a stílusokat kihasználja, akkor az neki a nyerő. Ha kifejlesztenének egy Pa3x Jazz-Funky hangszert, akkor arra meg én lennék vevő. Nem vagyunk egyformák.

Új hozzászólás