Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

lszlballa
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Tyros 3, Ketron Audya 4, Yamaha S90
Adott köszönetek: : 5 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28675Hozzászólás lszlballa
2014.10.16. 18:56

Üdv mindekinek! Úgy tűnik összejön a dolog és hamarosan egy Audya 4 tulajdonosa leszek. remélem sikerül megszelídíteni. Egyelőre egy Régi vassal a Yamaha s90 hangszerrel szeretném együtt használni. A tapasztalatokról majd később. Alig várom, hogy összeengedjem őket a Tyros 3 szintimmel. A következő lépés egy magyar nyelvű használati útasítás beszerzése lessz. E nélkül az ismerkedés nehézkes. Kérem, aki ebben tud segíteni, maradéktalanul tegye meg. Hálás leszek! Köszönöm előre is minden e témában illetékes kolega nagylekűségét!

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28696Hozzászólás tommid
2014.10.17. 14:25

lszlballa írta: A következő lépés egy magyar nyelvű használati útasítás beszerzése lessz. E nélkül az ismerkedés nehézkes. Kérem, aki ebben tud segíteni, maradéktalanul tegye meg. Hálás leszek! Köszönöm előre is minden e témában illetékes kolega nagylekűségét!
Küldjetek email címet, küldöm az AUDYA magyar nyelvű gépkönyvét.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 28744Hozzászólás malko
2014.10.20. 13:49

Allin írta: Ketron Midjay Pro esetében a Start/Stop, Intro/End, Fill, Break és ABCD valamint a tempó és transzponálás vezérelhető-e MIDI billentyűről /gonbokra kiosztva/ vagy csak pedállal??

Szia Allin!

Én ezt a midi billentyűzetet tudom neked ajánlani, nem a legolcsóbb de ez legalább tudja azt ami neked kell.

http://hitspace.hu/novation-remote-61-sl-mkii.html

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28750Hozzászólás tommid
2014.10.20. 17:04

Allin írta:Találtam egy táblázatot a Ketron honlapján:

http://www.ketron.it/images/ketron/Midj ... nitive.pdf

Meg is találtam a felsorolásban a Midjay Pro-t, azonban itt nincsen sysex kód ezekre a funkciókra mint az Audiánál.
Elkézelhető hogy nincsen sysex kódja (kiosztva)

Pedálnál megvan a kódja (kicsit lentebb)
Szia Allin. Kicsit gyorsan átsiklottál a táblázaton. A 28.oldalon megtalálod amit keresel. TABS MIDJPRO series.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tommid 2014.10.21. 17:47-kor.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28752Hozzászólás tommid
2014.10.20. 17:12

Egy pár szó a MIDJAY PRO modulról.
Azért váltottam modulra, mert:
- kis helyen elfér a laptop mellett
- nem kell hozzá állvány
- csak 3,5 kg
- egy perc alatt munkára készen ülök a laptop előtt (ugyanennyi elpakolni is)
- szerintem nagyon jó irányt vett a ketron szoftveresen.
Két nap alatt bárki elsajátíthatja a kezelését. Mielőtt midifile-t tennél fel, érdemes minden sysex adatot törölni a midiből. A dupla sávok egyikét(pl.: gitársika L-R)kitörlöm, azért hogy minél kevesebb hang terhelje a polifóniát. Ha még játszol is benne. Ugyan is a sztereó hangszínek dupla polifóniát foglalnak (grand piano, stereo string). A leggyakoribb fagyás a ketronnál a midi polifónia túlcsordulás. Ez a modul ha olyan control change üzenetet kap amit nem tud beazonosítani (pl bank selekt cc32=12 Roland) megáll a lejátszás. Tehát minden midit érdemes végigjátszani mielőtt színpadra kerülne.
Viszont miután átszerkeszted http://www.ketron.it/images/ketron/Midj ... _part.html eszelősen jól megszólal !!!
A 16 sáv mindegyikét lehet használni hangszín, dob, live dob, vocalist módban. (Part Mód – part1.jpg melléklet)
A stílus szerkesztés pofon egyszerű. Minden .pat kiterjesztésű stílust átkonvertál saját .kst kiterjesztésre. Ami úgy történik, hogy felrakod egy mappába, ráklikkelsz a .pat-ra és már konvertál is.
Miután elkészül a .kst ráklikkelsz és betölti. Kezdődhet a szerkesztés. http://www.ketron.it/images/ketron/Midj ... tting.html
Az EDIT gomb feletti összes gomb tartalmát szerkeszthetjük. Lényeges, hogy a view gomb megnyomása után az edit melleti single gombot átállítsuk global-ra, mivel így minden részre(ABCD) érvényes lesz az editálásunk. http://www.ketron.it/images/ketron/Midj ... eview.html
Egyébként a Midjay Pro Manual-ból minden kiolvasható magyarul ha bekapcsolod a fordítót és a HTML-es verziót használod!!! http://www.ketron.it/images/ketron/Midj ... /index.htm
A file-ok mellé nem csak txt hanem pdf is rendelhető. Nem kell agyalnom hogy egy ritkán játszott szám hogy is van. A kíséretet és beállításokat elmentem registrációba, majd betöltöm a pdf-et és újra elmentem a registrációt a pdf-el együtt és ez mindig betöltődik.
Összességében tudtam, mikor megvettem a modult hogy egy jobb, használhatóbb hangszerem lesz. A Midjay Pro minden várakozásomat felülmúlta !!!!
Almatomnak a seprűs lengő cinről tett észrevétele igaz. Bár engem annyira nem zavar. Egyet le kell szögezni. Tökéletes hangszert egy cég sem fog gyártani, mert nem éri meg!!!
A ketron cég nagyot lépett előre ezzel a szoftverrel. Az EFX1, EFX2, effektek és vocalist is sokat tesz hozzá a hangzáshoz. Az árát kicsit sokallom, de olyan 500-550e körül megéri venni.

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28766Hozzászólás tommid
2014.10.21. 05:40

tommid írta: Ez a modul ha olyan control change üzenetet kap amit nem tud beazonosítani (pl bank selekt cc32=12 Roland) megáll a lejátszás. Tehát minden midit érdemes végigjátszani mielőtt színpadra kerülne.
Javítom magam még mielőtt pellengérre állítanátok. Rosszul írtam a Roland bank szelektet. Tehát a MIDJAY PRO-ban a live dob a cc32=4 el váltható be és ez megegyezik a rolandban használatos hátsó hangszín bank rendszerével. Idáig nem is lenne baj. Csak ha olyan (Pl.: cc00=127)értéket írunk erre a midicsatornára, ezt nem értelmezi.Ez okoz néha problémát. Remélem azért ezt a problémát is orvosolni fogják....
Ettől a modul számomra nem veszít az értékéből!

malko
VIP

Hozzászólás: # 28770Hozzászólás malko
2014.10.21. 08:16

Szia Allin!

Nem sok olyan midi billentyűzetet fogsz találni ami a sys exet kezeli.
Azért küldtem neked azt a linket mert az tuti, hogy tudja. És nem a hangszerben kell pötyögnöd ha nem van hozzá egy program és számgépen keresztül tudod felvinni rá az üzenteket. De gyorsabb módszer és a jobb az amit almatomi is mondott. Vedd fel egyszerűen a sys exet egy bármilyen progival és kész.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP

Hozzászólás: # 28776Hozzászólás malko
2014.10.21. 12:54

Hát ahogy így utána olvastam szerintem nem tudja. Nem találtam sajna másikat ami ezt tudná.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28809Hozzászólás Rolandbk5
2014.10.23. 14:02

Sziasztok,

Kellene egy kis segítség.
Mégpedig, kaptam kölcsön egy Ketron Midjay-t, hogy az elkészített midi dalokat mp3-ba kitudjam szedni. Viszont egyszer csak elment a basszus, egy oktávval lejjebb találtam meg, és eszközöltem egy sima ki-be kapcsolást, de nem nem bootol be. Mi a megoldás? Vagy van e egyáltalán megoldás? Tököm ki van .... Majd aztán javíttathatom meg a hangszert, mert nálam szart be ...

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 28810Hozzászólás marton1974
2014.10.23. 19:49

Mondanám hogy csinálj egy szoftver frissítést.De ha összekötöd pc-vel és nem látod a "C" gyökérkönyvtárat hogy bemásold oda a frissítő fájlt akkor nem tudom.Az Audya-nál F1 + bekapcs a szervíz menü.

Új hozzászólás