|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Az AUDYA-ba nagyon macerás egy midi fájlba audió dobot tenni,legalább is én sokat kínlódtam vele,rá is hagytam.Jól látod a GM Part-ban nem lehet hozzá rendelni sajnos,pedig ez lenne a legegyszerűbb.
Van egy úgynevezett REMIX funkció,ezzel menne a dolog.Össze kell hozni benne a tempót a stílust stb.Az AUDYA össze mixeli a midit az audió dobbal és egy olyan fájlba menti el "KMX" amit semmi más hangszer nem ismer csak az AUDYA.
" Az új és izgalmas Midi Remix funkcióval a felhasználó összekapcsolhatja és szinkronizálhatja a Midi File-okat a Stílusok Audio dobjaival és az élő gitár sávokkal! A végleges Mix (Midi File + Live Drum + Live Guitar) a KETRON által szabadalmaztatott KMX formátumban elmenthető és a KMX file-ok teljes kompatibilitás mellett lejátszhatók más AUDYA hangszeren is. "
Sokat próbálkoztam vele de elég macerás a dolog,hogy minden passzoljon.Rengeteg munka.
De próbálkozz,hátha neked jobban megy./A gépkönyvben benne van hogy kell csinálni.
Van egy úgynevezett REMIX funkció,ezzel menne a dolog.Össze kell hozni benne a tempót a stílust stb.Az AUDYA össze mixeli a midit az audió dobbal és egy olyan fájlba menti el "KMX" amit semmi más hangszer nem ismer csak az AUDYA.
" Az új és izgalmas Midi Remix funkcióval a felhasználó összekapcsolhatja és szinkronizálhatja a Midi File-okat a Stílusok Audio dobjaival és az élő gitár sávokkal! A végleges Mix (Midi File + Live Drum + Live Guitar) a KETRON által szabadalmaztatott KMX formátumban elmenthető és a KMX file-ok teljes kompatibilitás mellett lejátszhatók más AUDYA hangszeren is. "
Sokat próbálkoztam vele de elég macerás a dolog,hogy minden passzoljon.Rengeteg munka.
De próbálkozz,hátha neked jobban megy./A gépkönyvben benne van hogy kell csinálni.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Remix gomb van a Midjay-n is, de hogy mire való ezt a világon senki nem tudja, ezt abból gondolom, mert egy videó sincs róla.
Sanyi én nem arra vagyok kíváncsi, hogy audió kész dob sávot hogyan lehet hozzátenni, hanem arra, hogy a Live dobokat miként használja több sávon, ahogy nem sokan, de egy páran már használjuk.
Sanyi én nem arra vagyok kíváncsi, hogy audió kész dob sávot hogyan lehet hozzátenni, hanem arra, hogy a Live dobokat miként használja több sávon, ahogy nem sokan, de egy páran már használjuk.
- marton1974
- VIP
A KETRON MIDJ PLUS-nál ezt írja a kéziköny a REMIX funkcióra...
"GROOVE REMIX
With release 4.0 you can synchronise a Groove (.GRV) with a midifile and use it as a rhythmic audio base with which you can remix the
midifile in the same way as for the Drum Remix procedure with internal Styles. To associate a Groove with a midifile you need to play the
midifile (Enter on the name), select the Groove section with the relative key, activate the Remix procedure with key 9 (PLAYLIST section)
(LED lit) and load the Groove required. At the end of the loading time, the Groove
will be played in synchronisation with the midifile. The rhythmic and percussion
parts of the midifile will be muted. By then pressing key 9 (PLAYLIST section) you
can re-activate the rhythmic parts of the midifile and play them over the Groove.
While playing, you can alternate the various sections of the Groove (Arr A, Arr B,
Arr C, Arr D) or add some fills or Breaks using the relative buttons (Fill, Break). To
REGISTRATION FILTERS
8
save the combination of the two files and pull-up the Groove automatically when the midifile is started again you need to go back to the
MIDIFILE section by pressing the relative key and press the SAVE key. In the window that appears you can add the starting beat of the
Groove and the End beat. In this way you can activate the Remix on the beat specified. Press Enter after you have completed the settings.
In the Song Setup window that appears, select the mode desired (refer to the user manual for further details on Song Set up) and press
Enter. To play back the combination, simply select the midifile, press Enter, wait for the Groove to be loaded and play everything. It takes
a large amount of memory to manage the Grooves. If the HD supplied (20 GBytes) has been replaced with one with more memory, the
internal RAM memory of the instrument may not be enough to load these files. In such case, the machine would trigger the error message:
Out of Memory."
"GROOVE REMIX
With release 4.0 you can synchronise a Groove (.GRV) with a midifile and use it as a rhythmic audio base with which you can remix the
midifile in the same way as for the Drum Remix procedure with internal Styles. To associate a Groove with a midifile you need to play the
midifile (Enter on the name), select the Groove section with the relative key, activate the Remix procedure with key 9 (PLAYLIST section)
(LED lit) and load the Groove required. At the end of the loading time, the Groove
will be played in synchronisation with the midifile. The rhythmic and percussion
parts of the midifile will be muted. By then pressing key 9 (PLAYLIST section) you
can re-activate the rhythmic parts of the midifile and play them over the Groove.
While playing, you can alternate the various sections of the Groove (Arr A, Arr B,
Arr C, Arr D) or add some fills or Breaks using the relative buttons (Fill, Break). To
REGISTRATION FILTERS
8
save the combination of the two files and pull-up the Groove automatically when the midifile is started again you need to go back to the
MIDIFILE section by pressing the relative key and press the SAVE key. In the window that appears you can add the starting beat of the
Groove and the End beat. In this way you can activate the Remix on the beat specified. Press Enter after you have completed the settings.
In the Song Setup window that appears, select the mode desired (refer to the user manual for further details on Song Set up) and press
Enter. To play back the combination, simply select the midifile, press Enter, wait for the Groove to be loaded and play everything. It takes
a large amount of memory to manage the Grooves. If the HD supplied (20 GBytes) has been replaced with one with more memory, the
internal RAM memory of the instrument may not be enough to load these files. In such case, the machine would trigger the error message:
Out of Memory."
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- marton1974
- VIP
Szerintem nem.Próbáld ki...elrontani úgy se lehet ezzel a modult...
Az a baj hogy Magyarországon nagyon hiányos a KETRON hangszerekről a tudástár.Persze tisztelet a kivételeknek!
Az a baj hogy Magyarországon nagyon hiányos a KETRON hangszerekről a tudástár.Persze tisztelet a kivételeknek!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Ez itt a baj, és itt minden előitéletet szeretném ha a Ketronnal kapcsolatban elfelejtenénk más hangszert használok részéről, mert akiknek van is Ketron a 70%-át nem használják. Majd mikor ezek is mennek, és lehet látni a valós tudást, akkor lehet véleményezni. De addig szerintem csak elfogultság. Abba nem szeretnék belemenni, hogy a Magyar Ketron képviselet mire jó, mert még megbántanék valakit, és nem szeretném. Sajnos az is igaz, hogy a felhasználók sem elég kisérletezők - persze én is - . Csak azért nincs nagyon elterjedve, mert nincs sok olyan aki értene hozzá, nem mint pl. a Yamaha - hoz.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 111
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Pedig én arra készülök, hogy kész audio loopokat fogok bele tenni, mert kegyetlenül dögösen szólnak a stylekben és remélem ettől lesz egyedi az egész.... majd jó pár hónap múlva.... Csak még teljesen át kell gondolnom a működési elvét, viszont a fő irányzat tuti hogy az arranger része lesz. Minden esetre a live drum settekeket megnézem majd a midiben, ahogy mondtad.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ha van valami logikája/szabálya, hogy milyen esetben omolhat össze az audió rész, és milyen helyzeteket kell kerülni akkor elfogadható ez a tény, és az erre a megoldásra kitalált Reset funkció gomb. Mivel az audio dolog még egy kísérleti terület, melyben a Ketron úttörő szerepet vállalt. Viszont, ha az összeomlás sztohasztikus, nincs rá logika, akkor már gáz. Főleg élő buli alatt.almatom írta:Van egy audio drum reset funkció (vagy szimplán audio reset???)forissandor írta:amikor olyan 155 BPM-nél járok és áttolom esztamra akkor összeomlott az audio dobsávom, de nem is akárhogy....
Ezt a funkciót kell nyomnod ha ilyet tapasztalsz.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Pár napja erre tettem fel utaló kérdést, hogy valami rémlett, hogy egyes hangszercserék nem megoldottak a Ketronnál, amiről már korábban is volt eszmecsere. Most már beugrott, hogy erről volt szó.marton1974 írta:Az AUDYA-ba nagyon macerás egy midi fájlba audió dobot tenni,legalább is én sokat kínlódtam vele,rá is hagytam.Jól látod a GM Part-ban nem lehet hozzá rendelni sajnos,pedig ez lenne a legegyszerűbb....
Egyébként az általad leírtakat végigolvasva ez logikus is. Ez nem róható fel a Ketron hibájának. Nem kényelmes megoldás, de ennek meg van a magyarázata.
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Szerintem a midi az audióval való fúziója nem mostanában lesz rendben. Azért gondolom, mert az audió még nem áll készen olyan editálási lehetőségekre, mint a midi. A tempó állítás is korlátozott, ugyanúgy mint a hangnem állítás is. Nekem ezzel a midi audióval kapcsolatban az a véleményem, amit már nem egyszer hangoztattam, hogy akinek nem varrógép kell, és nem arrangerrel zenél, az miért köt kompromisszumot egy varrógéppel? Kell vásárolni egy workstation-t ami mellékesen megjegyzem nem kerül semennyivel drágábba, és ott nincs kompromisszum, ill. kevesebb a hangszínek terén, sőt a bővítés lehetősége is adott, és minden bizonnyal sampler is. Akik arrangert használnak főként, azok meg muszáj kompromisszumot kötniük azzal az eszközzel amit vásároltak. Lehet nem jó a gitár, ez van. A stúdiókban is még mindig használják a midit, csak annyi különbséggel, hogy ott van sok giga hangszín vst, és azzal szólaltatják meg a midi.