|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Ahhoz képest írtam drágának, amiket itt nálunk lehet kapni...
a 40 euro az talán egy kicsit sok.
Az mit tudna tartalmazni? Vagy miben lenne más, mint ez?
Ezt én értem Tom, hogy a Logic-al meglehet csinálni, de itt ki használ logic-t?
a 40 euro az talán egy kicsit sok.
Ezt én értem Tom, hogy a Logic-al meglehet csinálni, de itt ki használ logic-t?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
A midire én a Sonar-t használom, audióra használom a Logic-t. ... 
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Szerintem Tom egyenlőre megszokás. Szerkesztettem én midit a Logic-al és tudod a te segítségeddel sikerült is, és tény, hogy nagyon jó, viszont nem tudom emlékszek e, de a problémám az volt a Logic midi szerkesztőjével, hogy a lyrics szöveget kicsit át írta, mindenféle karakterre. Csak ezért nem azt használom, tudnám használni, de azt gondolom, hogy megszokás, mert előbb volt Sonar-m mint Logic-m, illetve a Tyros-s múltam miatt is, az ins. fájlokkal kapcsolatban. Sajnos nem sok hangszer gyártó cég készíti el a patch listát a programokhoz, de a Ketron azok közé tartozik akik ezt megcsinálták. Tudom azt is - mutattad - hogy meglehet írni a saját patch listát. Tudod a véleményem a Sonar vs. Logic párharcról, nem hinném, hogy a Sonar-nak lenne némi esélye is.
Most már Ketronom van és kacérkodom azzal a gondolattal, hogy eladom a Pc gépem, és csak a McBook marad, amire sikerült feltennem azokat a programokat amik most MÉG kellenek, a Win7 telepítése után. Aztán ha tudom már a txt. szövegeket hogyan kell szinkronizálni a dallal, akkor nem lesz érdekes sem a program, sem a szöveg. ...
Most már Ketronom van és kacérkodom azzal a gondolattal, hogy eladom a Pc gépem, és csak a McBook marad, amire sikerült feltennem azokat a programokat amik most MÉG kellenek, a Win7 telepítése után. Aztán ha tudom már a txt. szövegeket hogyan kell szinkronizálni a dallal, akkor nem lesz érdekes sem a program, sem a szöveg. ...
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ez az automatikus txt lapoztatás a Ketronnal baromira tetszik. A Korgnál ilyenről nem tudok. 
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én is megírtam egy halom txt-et, de nekem csak marad sajnos a manuális lapozás.
Sőt valamiért a Pa3-ban csak a seq1. esetén működik tartósan a pedállal való lapozás, a seq2.-ben lejátszott dal esetében valamiért egy idő után elfelejti ezt a funkciót. És onnantól már csak a dial tárcsára reagál a lapozás. Egy ki/be kapcsolás után megint működik újból, de szintén csak egy ideig. De ez csak a seq2.-re jellemző, a seq1. esetében nincs ilyen probléma.
Sőt valamiért a Pa3-ban csak a seq1. esetén működik tartósan a pedállal való lapozás, a seq2.-ben lejátszott dal esetében valamiért egy idő után elfelejti ezt a funkciót. És onnantól már csak a dial tárcsára reagál a lapozás. Egy ki/be kapcsolás után megint működik újból, de szintén csak egy ideig. De ez csak a seq2.-re jellemző, a seq1. esetében nincs ilyen probléma.
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Majd megpróbálom ...
Csak ezért Sonar mert eddig a Yamaha-nál ez volt jó, de most, hogy Ketron van így a Pc-t teljesen kitudom iktatni a rendszerből. A Win7 fenn van a MacBook-n, ha kell akkor semmi gáz ott van minden egy helyen. Ez már inkább úgy helyes megfogalmazás, hogy biztos csak Mac lesz. Csak idő kérdése.
Tom a Midjay-re mekkora melo lenne megírni a patch listát? Mert most néztem, hogy az SD1000-hez van Logic lista, de az SD2-höz sajna nincs. Ezt esetleg valahol meglehet, vagy meg kell írni?
Csak ezért Sonar mert eddig a Yamaha-nál ez volt jó, de most, hogy Ketron van így a Pc-t teljesen kitudom iktatni a rendszerből. A Win7 fenn van a MacBook-n, ha kell akkor semmi gáz ott van minden egy helyen. Ez már inkább úgy helyes megfogalmazás, hogy biztos csak Mac lesz. Csak idő kérdése.
Tom a Midjay-re mekkora melo lenne megírni a patch listát? Mert most néztem, hogy az SD1000-hez van Logic lista, de az SD2-höz sajna nincs. Ezt esetleg valahol meglehet, vagy meg kell írni?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Vásároltam egy 19" VGA számítógépes kijelzőt, cirka 10.000 forintért
és én biztosan elkészítem a dalokat txt-ben.
Most jelen helyzetben már szöveg könyv nálam nincs, mert az iPad-re az Onsong programmal az összes szöveget, kottát, megtudok jeleníteni, és arról nem is beszélve, hogy az Mp3 vagy audio alapot is hozzá tudom rendelni a szöveghez.
De ezek ellenére is azt gondolom, hogy a Ketron szöveg kijelzése lesz a legjobb megoldás, mert ott akár midi, akár Audio, akár stílus mindenhez hozzá lehet rendelni. Ez mint kezelhetőség részben pozitívum a Ketronnak.
Most jelen helyzetben már szöveg könyv nálam nincs, mert az iPad-re az Onsong programmal az összes szöveget, kottát, megtudok jeleníteni, és arról nem is beszélve, hogy az Mp3 vagy audio alapot is hozzá tudom rendelni a szöveghez.
De ezek ellenére is azt gondolom, hogy a Ketron szöveg kijelzése lesz a legjobb megoldás, mert ott akár midi, akár Audio, akár stílus mindenhez hozzá lehet rendelni. Ez mint kezelhetőség részben pozitívum a Ketronnak.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Tom a Logic engedi a Live drum -kat is beírni? Ugye a Ketron-ál van a Conroll00 Volume=0 , és a Controll00 Volume=4 ami dobokat tartalmazza. Meglehet csinálni vele?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat: