majd az első végére ráindítani... Ez lenne a DJ funkció, ha jól gondolom... Soha nem próbáltam sem az SD7-esen, sem az SD9-en...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Buba, Asterixnek az a gondja, ha jól gondolom, hogy ő a két lejátszót szeretné használni... amíg az egyiken megy az első nóta, addig a másodikon kikeresni,
majd az első végére ráindítani... Ez lenne a DJ funkció, ha jól gondolom... Soha nem próbáltam sem az SD7-esen, sem az SD9-en...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Értem.
Nos én sem használom ilyen módon. Én az 1. lejátszóban tolom a .mid tartalmat és nem mappából, hanem linken keresztül a My Folder funkció segítségével.
Soha semmilyen hibát nem tapasztalok, hála a fejlesztőknek. Az első rendszerek itt elejtették a linket. De már 1,2-2 éve nincs semmi gond vele. Már nem tudom melyik rendszer orvosolta a sok közül, de a lényeg, hogy hibátlan.
Nos én sem használom ilyen módon. Én az 1. lejátszóban tolom a .mid tartalmat és nem mappából, hanem linken keresztül a My Folder funkció segítségével.
Soha semmilyen hibát nem tapasztalok, hála a fejlesztőknek. Az első rendszerek itt elejtették a linket. De már 1,2-2 éve nincs semmi gond vele. Már nem tudom melyik rendszer orvosolta a sok közül, de a lényeg, hogy hibátlan.
Buba
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
1. Ez nem a DJ funkció! Arra van a kimondottan ott van a DJ módHunHyper írta:Buba, Asterixnek az a gondja, ha jól gondolom, hogy ő a két lejátszót szeretné használni... amíg az egyiken megy az első nóta, addig a másodikon kikeresni,
2. Teljesen felesleges 2 playert használni a Ketron esetében. Amíg a player 1 játszik is, addig tökéletesen lehet keresni a következő dalt ugyanebben a player-ben.
Azt meg csak remélem, hogy zenész nem úsztat rá a még elhalkuló zenei alapjára egy újonnan kezdődő másik zenei alapot.
Mondom, hogy igazán MIRE VALÓ a 2 player:
- vagy úgy használod, hogy a player 1-ben szól a midifile, a player 2-ben pedig az ehhez a dalhóz tartozó wav vagy mp3 formátumú file. (midifile-audio szinkronban való futtatása)
- vagy pedig ha ugrálni akarsz bármelyik dal, bármelyik markeréről, bármelyik dal, bármelyik markeréhez....ehhez kell a 2 player!
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Tomi!
Nemrég írtál ugyan róla,de hogy is van ez az exp pedál beállítás az SD9-en?
Van egy BOSS FV500L pedálom,amivel kínlódok...
Nem folyamatosan változik a hangerő ahogy lassan nyomom a pedált hanem egy rövid távon hirtelen emelkedik!
Nemrég írtál ugyan róla,de hogy is van ez az exp pedál beállítás az SD9-en?
Van egy BOSS FV500L pedálom,amivel kínlódok...
Nem folyamatosan változik a hangerő ahogy lassan nyomom a pedált hanem egy rövid távon hirtelen emelkedik!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Menu, controls, majd itt a jobb oldalon tudod kapcsolni, hogy mihez mûködjön az expression pedál.
Illetve a pedál "fogását" a Pedal Curve, threshold, offset funkciókkal tudod állítani.
Ha nagyon nem illeszkedik a pedál a hangszerhez, akkor nem lehet jól beállítani.......sajnos az a pedál miatt lesz ha így lesz.
Illetve a pedál "fogását" a Pedal Curve, threshold, offset funkciókkal tudod állítani.
Ha nagyon nem illeszkedik a pedál a hangszerhez, akkor nem lehet jól beállítani.......sajnos az a pedál miatt lesz ha így lesz.
-
HunHyper
- VIP
Az nem lehet Tomi, mert ugyanilyen pedálom van és tökéletesen vezérel... 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal
Tomi!almatom írta:Teljesen felesleges 2 playert használni ........
Minden tiszteletem a tiéd. Csak az a baj, hogy úgy beszélsz, mint a Ketron cég szóvivője. Szerintem a Ketronnál kicsit fordítva ülnek azon a lovon. Rá kellene jönni, hogy nem a vásárlók vannak a Ketronért, hanem a Ketron a vásárlókért.
1. Player 1 midi, player 2 wav. Értem én ezt a dolgot. Ez szép és jó. DE... Akkor miért enged dalt kiválasztani lejátszás közben, ha csak arra képes, hogy egymásra indítsa a 2 dalt. Ehhez nem kell 2 tallózás gomb, mert ugye nem lejátszás közben fogod keresgetni a dalhoz tartozó wavot. Vagy behívja egy regisztráció, vagy a midi. De akkor miért enged keresni a 2-es playeren lejátszás közben? Vagy ha már enged keresni, akkor miért engedi elindítani??? Én a mappák közti tallózással véletlenül is elindíthatok egy dalt, ami tönkreteszi az előadást. Még az a szerencse, hogy a start gomb marad a 2-es playernél és megnyomva leáll a 2-es, csak az egyes megy tovább... De ilyenkor hova és miért tűnik el a dalszöveg kijelzés???
A Korgnál megoldották, hogy amíg egy dal szól, addig nem enged regisztrációt behívni, ami átkapcsolna a dal üzemmódról a stílus üzemmódra.
Rá kellene már jönni, hogy ezeket a hangszereket az emberek nem a stúdiókban akarják használni, vagy otthoni magányukban... A bulikban pedig nincs időd arra, hogy kényelmesen simogasd a hangszert....
És akkor még az mp4 lejátszásról nem beszéltem... Amikor egy mp4-et hol elindít, hol nem. Hol végigjátszik, hol nem... Na, ez veszettül gáz. Mert innentől kezdve fellépésen ez teljesen használhatatlan...
És lehet még ezt ragozni a végtelenségig, mert van hiba a hangszerekben bőven. Csak mindenki elintézi annyival a Ketronosok közül, hogy ez Ketron, szokd meg, hogy ezt így kell és kész.
Erre mit mondanak a vásárlók??? Én meg veszek Yamahát vagy Korgot, ezt meg te szokd meg! És elmehetsz a jól megszólaló hangszereddel a sóhivatalba...
Messze a legjobban megszólaló arranger. És a piaci részesedése a béka feneke alatt van... Bele kellene végre gondolni, hogy nem elég egy 300-al menni képes sportkocsit legyártani... Ha azt nem lehet a forgalomban megfelelően vezetni, akkor sz@rt sem ér az egész...
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Tisztelt Ketron-osok!
Megjelent vagy akinek van frissíthető a midi optimizer X versió SD9-re!
https://www.midiland.de/de/OptimizerX_DLdemo.htm
Ja, nem mellesleg lett midi in-je a programnak, és van recording funkció!
Jó munkát!

Megjelent vagy akinek van frissíthető a midi optimizer X versió SD9-re!
https://www.midiland.de/de/OptimizerX_DLdemo.htm
Ja, nem mellesleg lett midi in-je a programnak, és van recording funkció!
Jó munkát!
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
-
HunHyper
- VIP
Pont ma frissítettem... 
Még nem próbáltam ki...
Még nem próbáltam ki...