|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Pityus
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: PSR-SX900
- Adott köszönetek: : 265 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 548 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Megnéztem a Solton ms 50-es hangszert, és hiába régi darab,
meglepően jól szól.
meglepően jól szól.
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hali, én 1998-ban vettem az MS50-et, a Tajti Zoli mondta nézzem meg mert Rolandot akartam venni. A Zoli MS50- volt, no én azóta hajtom ezeket a hangszereket. A saxofon hang már abban olyan volt ami lepipálta a Roland, Korg saxi hangjait, imádtam.
Amikor az MS50 után X1-et vettem megmondva őszintén, egy két dolog hiányzott a hangzásban ami az MS50-be volt. A pergő hangszín a dob szettekben jobban tatszett az MS50-ben. No és akkor a 4-hangszínt egymásra keverni nagy szó volt. Pacsi. Pumi.
Amikor az MS50 után X1-et vettem megmondva őszintén, egy két dolog hiányzott a hangzásban ami az MS50-be volt. A pergő hangszín a dob szettekben jobban tatszett az MS50-ben. No és akkor a 4-hangszínt egymásra keverni nagy szó volt. Pacsi. Pumi.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
'90-es évek közepe számomra a KORG időszak kezdete volt, esélye nem volt a Ketronnak, hogy elém kerüljön. kb 2010 óta, tehát 8 éve használok Ketront X1, Sd1, SD7 Audya... De az MS50 csak egy ősi leletként élt bennem (az ismeretlenségnek köszönhetően) a történelem előtti időkből. Aztán most volt lehetőség hozzájutni egyhez és a baj ott kezdődött, amikor hazavittem és feltettem az állványra, bedugtam a hangrendszerembe. Ugyan is nem hihető el, ami a hangszórókból kijön. Egyszerűen leesett az állam és csak bámultam bambán, hogy ez mi? 99 gyári stílusa van kb 99 %-ban használható, nagyon dögös, nagyon muzikális a hangszer megszólalása, hangszínei között nyilván van sok, amely ma már vékonykának tűnik, illetve nem túl korszerű, azonban nagyon sok olyan hang van benne, (harmonika, sax, pad, synth) amelyek mai napig nagyon nagyon jónak mondhatóak és kompromisszum nélkül használhatóak.
Midifile is jól szól belőle, valamint a szöveg kitehető VGA kimeneten keresztül monitorra. Nagy cucc a mai napig.
Midifile is jól szól belőle, valamint a szöveg kitehető VGA kimeneten keresztül monitorra. Nagy cucc a mai napig.
Buba
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 74
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Gem PK7 tudta.Nem tudom már mikori,de volt egy darabig az is 
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 74
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Akkoriban nagy álmom volt egy GEM WK2.Már ezekben is opcionálisan volt vokál panel,video kimenet.Azt hiszem vinyó még talán nem,de lehet rosszul emlékszem.Jól szólt ám még az is,kicsit yamaha feelingje volt számomra.
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
El kell, hogy keserítselek Tomikám. '92, '93-ban Luxembourgban muzsikáltam és beszákoltam egy MS60-ast. Volt mellé egy XP80-as Rolandom. A két hangszer együtt abban az időben maga volt a csoda! Tehát legalább ketten voltunk akik tudtuk mi az a Ketron! És azóta is ...............almatom írta: Szerintem én voltam az országban az elsô, aki Ketron hangszerrel muzsikált. Akkoriban SENKI -ezt is szó szerint értsd!- senki nem tudta mi az a Ketron.
Jöttek hallgatni a zenész kollégák, de csak annyit mondtak : "szörnyen gagyi, jól szól, de hogy néz ki". Ami igaz is volt. Az MS60 festése itt-ott foltokban hámlott . De ez volt az egyetlen felróható hibája. Ennek ellenére imádtam, és a két hangszerrel mindent stílus világot meg tudtam szólaltatni. Ráadásul manapság FEJLŐDIK a kornak megfelelően, - bár igaz - LASSAN. Bizakodok és türelmes vagyok.
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Tomi, akkor az maximum MS5 lehetett, ugyanis az MS50/60 94'-ben jelent meg.
Szóval akkor ezek szerint Te megelőztél????

Szóval akkor ezek szerint Te megelőztél????
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem volt a Tajti Zolitól '95-ben egy Solton MS5... Nagyon szerettem! Már azon lehetett a dobtesteket külön hangerőarányozni és külön effekt értéket állítani. Színpadon nagyon jól használható volt. Jah, és midin keresztül Cakewalk-ba lehetett a MIDI DUMPER funkcióban teljes mentést kiküldeni egy sysex file-ba..... meg persze vissza is lehetett tölteni. Előtte Roland e-30-am volt, amit újonnan akkor 187.000 ft-ért vettem, de ez a Solton rohadtul agyonvágta! 
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Bocsi, csak most olvastam vissza hogy írtál! Kizárt, mivel a "hegyekbe" vitte el egy szlovák kollega, aki azóta heti rendszerességgel hív, hogy arra feléjük még hírből sem ismerték a Ketront és hogy mennyire büszke rá hogy megvette és mennyire szereti. Szlovák nemzetisége ellenére rajong a magyar csárdásokért, és a magyar dalok temperamentumáért. Ígérte, hogy ha jön az AJ SSDt beszerelteni velem, előad nekem pár magyar csárdás csokrot, amit igaz fonetikusan, de megtanult már énekkel isforissandor írta:PillerK, nem a te Audyádat árulják már most a facebookon és a jófogáson? Lehet az új gazdi nem bírt vele
u.i. Felcsigáztatok bakker ezzel az SD1000 modullal
- tommid
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Dehogy előztelek meg. A memóriám egy kicsit kusza.almatom írta:Tomi, akkor az maximum MS5 lehetett, ugyanis az MS50/60 94'-ben jelent meg.
Szóval akkor ezek szerint Te megelőztél????![]()
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."