|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Na végre!! Ez nagyon jó kis nóta profin megszerkesztve lekeverve. Még több ilyet szeretnék hallani.
Gratula Tomi!!!
Csinálj már olyat is légyszi amiben csak ketron sd9 van. Gondolok főleg a dobokra és, hogy ne legyen már külső minta.
Köööösziiiiiiiiiiiiiii.
Üdv Malkó
Gratula Tomi!!!
Csinálj már olyat is légyszi amiben csak ketron sd9 van. Gondolok főleg a dobokra és, hogy ne legyen már külső minta.
Köööösziiiiiiiiiiiiiii.
Üdv Malkó
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Tomikám.
Igen én is kíváncsi vagyok az sd9 dobjaira.
Miért nem azokat használod a nótában?
Nem jobbak a br-nél?
Igen én is kíváncsi vagyok az sd9 dobjaira.
Miért nem azokat használod a nótában?
Nem jobbak a br-nél?
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Gyuley
- VIP
Tomikám.almatom írta:Lekevertem én is egy zenémet.
Igen: a lábdob direkt van ennyire puhára állítva!![]()
https://www.dropbox.com/s/r46s2uyzlca21 ... s.mp3?dl=0
Malko-nak igaza van, szépen kioperáltad a közép tartományt.
De amit még én hallok, és csak a studio fülesben, az a lábdob mélye, sub-ja, azt nem ártana levágni 60-70 Hz alatt,az ott naygon tolakodó,érdekes amúgy, de a studio monitoromon azt a tartományt azon nem hallom bántónak, ott fajinul szól./hiba a rendszerben/
Amúgy profi munka mint mindig.
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Azért a DR880 dobjait használom, mert 14 éves hangszer létére sokkal de sokkal jobban szól, mint akár a Ketron vagy Genos vagy bármelyik más mai hangszer dobjai!
Összehasonlíthatatlanul jobban szól!!!! De minimum nekem sokkal zeneibbnek hat, ezáltal jobban is tetszik...
Összehasonlíthatatlanul jobban szól!!!! De minimum nekem sokkal zeneibbnek hat, ezáltal jobban is tetszik...
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Tomi Boss dobhangzása lehet megosztó vélemény tárgya, de az biztos hogy ez a sound másból nem jön!! Illretve ugyanebből sem jön alaphelyzetből, csak Tomi kifaragta!
Márpedig a mi műfajunk egyik nagy veszélye, hogy könnyen besimulunk egy márka aktuális hangzásvilágába, és könnyen szembejöhet egy hasonló megszólalás! Ez sok munkával megelőzhető, hallhatjuk a törekvéseket! Mindenkinek meg kellene találnia a saját hangzását, illetve ami ennél fontosabb, a saját zeneiségét a vendéglátó műfajban! Hangsúlyozom, hogy ez másik zenész számára nem lehetséges, a közönség számára pedig (nagyon nehéz leírnom) sajnos nem igazán fontos! Ha az ember kibillen a saját értékrendjéből, az a legdurvább tévút! Én legtöbbször azt kapom, hogy túlhúzom a dobot... Igaz! De én ebben hiszek, mert hotel környezetben is hamarabb perdül táncra a nagyérdemű, mint ha a gyönyörű stringsek sírnak a szélben. Apósom (zenész) aki a régebbi hangszereléseimet szerette jobban, most csak ingatja a fejét, nem tetszik neki! Szerintem merjünk különbözni, illetve ne vágjuk le gyorsan a vadhajtásokat, engedjük kiforrni! A pop szakmában is szerintem az nyer, aki az első másodpercekben felismerhető! Ez nálam a legtöbb! Természetesen nem a baráti segítségeket kell visszafogni, az nagyon fontos! Főleg ha kérik! Mindenkinek további jó munkát kívánok, élvezettel hallgatom őket!
Márpedig a mi műfajunk egyik nagy veszélye, hogy könnyen besimulunk egy márka aktuális hangzásvilágába, és könnyen szembejöhet egy hasonló megszólalás! Ez sok munkával megelőzhető, hallhatjuk a törekvéseket! Mindenkinek meg kellene találnia a saját hangzását, illetve ami ennél fontosabb, a saját zeneiségét a vendéglátó műfajban! Hangsúlyozom, hogy ez másik zenész számára nem lehetséges, a közönség számára pedig (nagyon nehéz leírnom) sajnos nem igazán fontos! Ha az ember kibillen a saját értékrendjéből, az a legdurvább tévút! Én legtöbbször azt kapom, hogy túlhúzom a dobot... Igaz! De én ebben hiszek, mert hotel környezetben is hamarabb perdül táncra a nagyérdemű, mint ha a gyönyörű stringsek sírnak a szélben. Apósom (zenész) aki a régebbi hangszereléseimet szerette jobban, most csak ingatja a fejét, nem tetszik neki! Szerintem merjünk különbözni, illetve ne vágjuk le gyorsan a vadhajtásokat, engedjük kiforrni! A pop szakmában is szerintem az nyer, aki az első másodpercekben felismerhető! Ez nálam a legtöbb! Természetesen nem a baráti segítségeket kell visszafogni, az nagyon fontos! Főleg ha kérik! Mindenkinek további jó munkát kívánok, élvezettel hallgatom őket!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 119
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Zotti ez már SD7-es?
Ez már egy fokkal jobb de a közép tartományt hová küldted el?
A szóló rész nekem nagyon háttérben van.
Ez már egy fokkal jobb de a közép tartományt hová küldted el?
A szóló rész nekem nagyon háttérben van.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Gyuley
- VIP
Power.
Nekem speciel az elpanorámázott e piano nem zavar, mivel a gitár a másik oldalra van téve.
És szerintem nem olyan rossz az a hangszín, a legtöbb varrógépben még ilyen sincsen.
Nekem speciel az elpanorámázott e piano nem zavar, mivel a gitár a másik oldalra van téve.
És szerintem nem olyan rossz az a hangszín, a legtöbb varrógépben még ilyen sincsen.
- Gyuley
- VIP
RolandBk5.
Ha átküldöd ezt a midit, vagy egy része is elég, akkor én is megcsinálom a cubase-val, meg az sd2 vel is, ha már ketronos topikban vagyunk.
Nekem ez a változat nincs meg, őszintén szólva még nem is hallottam ebben a formában, én anno stílussal játszottam ezt a dalt.
Egyébként ezt mivel csináltad? A studio one beépített hangszereivel, vagy külsős minták is vannak benne?
Ha átküldöd ezt a midit, vagy egy része is elég, akkor én is megcsinálom a cubase-val, meg az sd2 vel is, ha már ketronos topikban vagyunk.
Nekem ez a változat nincs meg, őszintén szólva még nem is hallottam ebben a formában, én anno stílussal játszottam ezt a dalt.
Egyébként ezt mivel csináltad? A studio one beépített hangszereivel, vagy külsős minták is vannak benne?
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Az ep piano azért üt el, mert realtime-ban zongoráztam rá az alapra, ami nincs rákeverve a zenére, kvázi az ep hang "natur".
Van egy tritonom is, így mondom a következőt:
- eme korg ep hangszínei lesajnálandóak az SD9 után!
Van egy tritonom is, így mondom a következőt:
- eme korg ep hangszínei lesajnálandóak az SD9 után!