Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

PSR2100
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa1x pro
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 55084Hozzászólás PSR2100
2017.10.25. 13:28

Igen csak miután betöltöttem és elakartam indítani kiírta hogy ez a stílus MS szériához tartozik ezért konvertáljam.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 55089Hozzászólás Bubamara
2017.10.27. 07:53

Az SD1 plus bekonvertálja magának a régi MS széria stílusait.

Buba

PSR2100
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa1x pro
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 55090Hozzászólás PSR2100
2017.10.27. 12:46

Az jó :) HA nem túl nagy kérés leírnád hogy mi a menete. Én mikor próbálom beolvasni és kiírja hogy Ms szériás stílus kérlek konvertáld, akkor nem kínálja fel ezt a lehetőséget, csak azt hogy kilépés az adott menüből.

Zolikus
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg Pa4x,Roland VA-7
Kapott köszönetek: : 20 alkalommal

Hozzászólás: # 55672Hozzászólás Zolikus
2017.11.25. 22:49

Sziasztok fórumtársak!
Egy kis szösszenet,az SD1000-el kapcsolatban,amit egyik fórumtársunktól vásároltam még a nyár közepén.Ugye mondtam,hogy szeretnék egy ilyet,vagy apuval összeálltam volna egy SD7 kapcsán,de jobb így,ez teljesen saját,nincs közös paci.Én úgy vagyok vele,hogy egy Ketron kell minden billentyűsnek,mindegy,hogy melyik széria,XD,SD,vagy MS.Na tehát Július végén hozzám került ez a kis ékszerdoboz,de akkor kiutaztam dolgozni,nem mertem magammal vinni,mert ezek a FÁK országi,volt Szovjetunió területén ténykedő vámosok elég érdekesek,most mélyedtem ele benne igazán,hogy hazautaztam.Egy M-audio Axiom 25-el hajtom.Meglepetésként áthívtam akkor az nap Zimruska (szintén fórumtárs,csak hát őt régóta ismerem)cimborámat,hogy hozza szépen a kis laptopját,mert ő szokott karaoke bulit csinálni is,de alapvetően billentyűs,lesz egy kis meglepi.Összedugtuk a cájgot,kihangosítottuk,aztán szépen fogtuk,továbbfűztük a midijelet a VA7 felé,összehasonlítás képpen.Neki van egy MS 20 modulja,amit annak idején én játszottam a kezére :D ,azzal nyomta a karaoke bulikat,azon is sokszor meglepődöm,hogy szinte nem ér 5 forintot de,tud szólni azzal a kis szerény készletével olyat,hogy sok mai nejlon zacskók megirigyelhetnék.Na Zimrus csak annyit mondott az SD1000-re,hogy meg van véve.Mondom nem eladó,most vettem ugye :shock: Ja nem úgy gondolta,hanem hogy k.va jó.Na azért,ha a VA7 et beállítottuk volna,hogy ne csak az alap hangszn szóljon,azért az is ütős.De ez meg realisztikus.Nekem a rajongásom akkor kezdődött a Ketron felé,amikor apu megvette Asterix SD1-ét,aztán voltak olyan hangszín familik,hogy nem tudtam eldönteni,melyiket használjam,mert mind jó volt.Itt is hasonló a helyzet.Viszont van amiért haragszom a Ketronra.Amit szóvá tett Almatom,és amiért valaki le is hurrogta annak idején,hogy a cintányérok lecsengése 2 másodperc.Ez engem is irritál bocsi.Bár még nem mélyedtem el a dobkészletekben,nagyon zavar.A másik,hogy nem tesznek bele artikulációt.A vezérlőkkel ezt nem lehet utánozni,nagyon műanyag lesz,tetszik a Yamié is,meg a Korgé is,Ketron ébresztő!!! :xx: Régebben azt mondták,ezért nehéz játszani a Tyrosokon,hát nekem nem az,ez egy jó funkció,kivéve a Tyros saxis levegővételes baromsága.Észre vettem,hogy bizonyos hangszínek kilebegtetésének sebessége nem egyforma a Korgéval,na ez viszont tetszik,ettől kicsit egyedivé válik a dolog,de mindettőé frankó.Lead-ok,pad-ok viszont gyengék,de ezt más is így gondolja.Ezért is sajnálom az MO-t,hogy eladtam,abban voltak vastag soundok ilyen téren.Ami még tetszik,a hangszínak kiosztása,csak MSB-t használ,0,01,10,11 és végeztünk,az Axiom-al simán előhívom,csak egy bajom van,az Axiom csak 2 oktávos,és a funkciók ki vannak téve billentyűkre,mert máshol nem volt hely.Jó lenne egy 49-es,csak hát ezt utaztatni akartam,de soha nem vittem ki külföldre,arra ott van a kis Akai minibillencs.Billentésben viszont az Axiom egész kellemes,valószínű az utódja is M-Audio lesz,vagy Novation,vagy Akai.Na szép hétévégét,normális vendégeket,sok lóvét kivánok nektek,már aki muzsikál hétévégén! :777 Én két hétvégét játszottam,most pihi,aztán jövő héten megint pihi,aztán 4-én irány a volt Szovjetunió :D Vár az olajfinomító

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 55674Hozzászólás kissata
2017.11.26. 10:08

Sziasztok!
Tomi!
Ketron SD9-nél a Sampler funkció jól sejtem,hogy kimaradt a hangszerből?
Akciós lett 100e Ft-al olcsóbb,na de ki fog így venni új SD7-et? :lol:

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 55683Hozzászólás almatom
2017.11.26. 11:57

Fogalmazzunk úgy, hogy jelen pillanatban még nem aktív a külső mintahasználat az SD9-ben.
Kíváncsian várom én is azt a frissítést, amikor aktívvá teszik ezen funkciót......de lesz benne....

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55685Hozzászólás Karesz
2017.11.26. 12:44

kissata írta:Sziasztok!
Tomi!
Ketron SD9-nél a Sampler funkció jól sejtem,hogy kimaradt a hangszerből?
Akciós lett 100e Ft-al olcsóbb,na de ki fog így venni új SD7-et? :lol:
Hát majd én... :D :D :D

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 55687Hozzászólás Bubamara
2017.11.26. 14:02

A sampler helye most is ott van az SD7-ben, csak a softot nem írták meg rá. Ha megnézed a user tárolót ott van neki a mappa. Eleinte naivan töltögettem bele sd1 sapler mintáimból. :)
Éppen nem érdekel a sampler egyébként, mert a gyári hangok minősége miatt váltottam Ketronra 6 éve. NEm akartam a gyártó helyett megcsinálni még a hangokat is, mint addig a korgokon.
Viszont egy érdekesség... Itt van egy midjayPro, ugyan az a soft probléma van benne, mint az SD7-ben volt az utolsó rendszer előtt, Már mint a jukebox elfelejti a linkeket egy idő után.
Az Sd40-ben ez a probléma fennáll?

Buba

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 55690Hozzászólás kissata
2017.11.26. 16:00

Még nem teszteltem Buba,meg fogom nézni!
Azért egy két normális beütőtányért beraknék a Sample tárba!!! :lol:
Tomi,a hibás Loop-os Bronze gitár hangszín az SD9-be is bekerült,nézd csak meg a C hangot kitarva meghallod Te is!
SD40-nél gond van az Ipad MIDI kommunikációval is,érdekes az SD1000-nél nem volt probléma!
Az EFX2 szekció még mindig nem menthető a Wiew menüben sem!
Na de ezek többségét már jeleztem Ketronék felé...remélem korrigálják majd a hibákat!
Ettől függetlenül egy élmény a hangzás az biztos! :777

Ui:A specifikációkban szereplő sampler kimaradása ultragáz,főleg a mély hallgatás miatt!!!

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55692Hozzászólás Karesz
2017.11.26. 18:03

Ezek szerint az sd7-be is lehet samplert tölteni?Mekkora hely van/lesz hozzá?

Új hozzászólás