Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 41238Hozzászólás marton1974
2016.04.08. 10:55

Zoli.
Nem kell azért azt az SD7-et ennyire lehúzni,sőt.
Korg pa4x-et cseréltem le rá és nem bántam meg.Hangzásilag sokkal jobban tetszik.
Amúgy meg semmi baj a szaxafon hangokkal.Ha ennél élethűbbet akarsz akkor venni kel egy szaxafont,mert hát Te is tudod hogy az SD7 nem az...ha megfújod,maximum a por jön le róla.
Mindent összevetve nekem nagyon bejön a hangszórós "csúnyaság."

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41239Hozzászólás Rolandbk5
2016.04.08. 12:20

marton1974 írta:Nem kell azért azt az SD7-et ennyire lehúzni,sőt.
Senki nem húzta le csak tények soroltam. Én használnám, ha ezt lehetne, nem csak azt várom el, hogy a felbontáson jól mutasson.
marton1974 írta:Korg pa4x-et cseréltem le rá és nem bántam meg.Hangzásilag sokkal jobban tetszik.
Marci, hogy mit mire cseréltél, szerintem ne firtassuk ....
marton1974 írta:Amúgy meg semmi baj a szaxafon hangokkal.Ha ennél élethűbbet akarsz akkor venni kel egy szaxafont,mert hát Te is tudod hogy az SD7 nem az...ha megfújod,maximum a por jön le róla.
Ja. Ez igaz, de nem ezen akadtam fenn, hanem azon, hogy egy Pa600 300e-ért tudja, ez meg nem 950e-ért? Mit gondolsz? De akkor a 12 perces lecsengést sem kell forszírozni, hanem egy dobost kell alkalmazni. Majd ezt is kellő időben és kellő helyen említsd meg.
Semmi baj, ezzel kapcsolatban, mert nekem más tetszik másképp látom a dolgokat. De ez így jó. Viszont ismét bebizonyosodott, hogy a SD7 sérthetetlen a tulajdonosok számára. De az is bebizonyosodott, hogy - tisztelet a kivételnek - de lövésetek sincs a hangszerhez. Legyen az Pa4, Tyros5, vagy Bk5.

Szerintem ....

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 41240Hozzászólás marton1974
2016.04.08. 12:40

Nem istenítem az SD7-et,mert ez is csak egy elektromos kütyü mint a többi.Csak azt mondtam hogy a sok ketyere közül amikért sajnos százezreket adunk ki,hozzám ez áll közelebb.Ha neked más azt én tiszteletbe tartom.Nem vagyunk egyformák,és nem is akarok vitát nyitni megint ebből,hogy melyik a legjobb hangszer.
Nálam volt egy pár,én a KETRON márkánál maradtam.De hozzá teszem én hobbi szinten zenélek tehát nincs fullra járatva a cuccom.
Hangzásvilágban nekem a KETRON jött be.
Neked más.Nincs itt semmi probléma,ez így helyes. :777

Trebor
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 247 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Hozzászólás: # 41241Hozzászólás Trebor
2016.04.08. 13:12

Zoli!

Én nagyon szívesen olvasom a negatív dolgait a hangszernek amiket írsz, ne hagyd abba! :777 Azt tudjuk, hogy ezek kiváló hangszerek, hiszen mindenhol ezt nyomják az arcunka és hallhatjuk is, hogy ezek jók. De muszáj rávilágítani a hangszer, hangszerek hiányosságaira, hiszen ebből tanulunk és ami a legfontosabb ezekből tudom meg mit is vegyek, ha hangszervásárlás előtt állok. Részemről gyakorlati felhasználás szempontjából a Te hozzászólásaidból többet tudtam meg az SD7-ről mint bármilyen leírt, neten fellelhető leírásokból. És persze még mindig szinte semmit nem tudok róla, de rajta vagyok. :D Ezért jó ez a fórum, mert elhangzanak a pro és kontra vélemények.
Üdv

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 41242Hozzászólás manyus
2016.04.08. 13:40

Sziasztok!

Jó állapotú sd1 plusszot keresek!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 41245Hozzászólás Bubamara
2016.04.08. 18:46

Rolandbk5 írta: Viszont ismét bebizonyosodott, hogy a SD7 sérthetetlen a tulajdonosok számára. De az is bebizonyosodott, hogy - tisztelet a kivételnek - de lövésetek sincs a hangszerhez. Legyen az Pa4, Tyros5, vagy Bk5.
Szerintem ....
Zoli!
Nem igazán értem az újabb kirohanásodat és az általánosítást. Én nem engedném meg magamnak ezt a mondatot a többiek felé talán soha.
Nem gondolod, hogy amit őszinteségnek gondolsz, az egyszerűen mások megsértése Barátom?
Vagy én látom és értelmezem rosszul a leírtakat?
Üdv,
b.

Buba

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41246Hozzászólás Attila
2016.04.08. 18:50

"- tisztelet a kivétel -" ott van na :), ne vedd zokon !

Atti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 41248Hozzászólás Bubamara
2016.04.08. 18:57

Én nem veszem sem magamra, sem zokon, csak túlságosan általános és éles mondatok. de lehet, hogy csak én dolgoztam ma megint túl sokat....

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41255Hozzászólás Rolandbk5
2016.04.09. 11:06

marton1974 írta:Nem istenítem az SD7-et,mert ez is csak egy elektromos kütyü mint a többi.Csak azt mondtam hogy a sok ketyere közül amikért sajnos százezreket adunk ki,hozzám ez áll közelebb.Ha neked más azt én tiszteletbe tartom.Nem vagyunk egyformák,és nem is akarok vitát nyitni megint ebből,hogy melyik a legjobb hangszer.
Nálam volt egy pár,én a KETRON márkánál maradtam.De hozzá teszem én hobbi szinten zenélek tehát nincs fullra járatva a cuccom.
Hangzásvilágban nekem a KETRON jött be.
Neked más.Nincs itt semmi probléma,ez így helyes.
Egyet értek Marci, nekem egész más elvárásaim vannak egy Opeltől és Mercédesztől. De ez így jó. Csak megint mit hallok, hogy ez az isten. Pedig nem. Még nem. Mikor valaki egy számára negatív tulajdonságra világít rá, akkor aki ilyet állít, az nem normális, vagy értelmezési problémákkal küzd - mint én - vagy a Magyar leírását rosszul értelmezte, ami elég hiányos még.
almatom írta:Neked súlyos értelmezési problémád van ezzel a funkcióval, Zotya!
Igen ez így működik. Rendben. Azt el tudod árulni, hogy ez hol található a leírásban? Egy bármilyen - általatok műnek titulált - eszköznél nincs ennyi varia. Nem hinném, hogy ezt ennyire túl kellett volna gondolni. Ezt az energiát amit az eldugott értelmezhetetlen VTone lehetőségre találtak ki, azt a Modeling funkció használhatóságára fordíthatták volna. Akkor talán most működne. Ja és Tomi azzal tényleg mi a helyzet? Mármint a Modeling-el? Mert erről nagy a csönd ... Azzal is értelmezés problémáim akadhattak? Lehet ... Azt hittem azért van ott mert használható ... Bocs Tom ... :dash2:
almatom írta:És ha nem érted, miért nem kérdezel, még mielôtt kikiáltod, hogy használhatatlan a funkció? Mert tôlem mindenkinek elmondhatod, hogy szar és nem mûködik ez a funkció de utána jönnek hozzám, és én kapásból megmutatom nekik, hogy bizony az pont úgy mûködik, ahogyan Te azt szeretnéd.
Akkor de jó fej vagyok ... Te leszel a legjobb ezért csinálom Tom. Nem esett le még mindig? Bár a Modeling rejtélyt is megfejthetnéd ...
Bubamara írta:Nem igazán értem az újabb kirohanásodat és az általánosítást. Én nem engedném meg magamnak ezt a mondatot a többiek felé talán soha.
Nem gondolod, hogy amit őszinteségnek gondolsz, az egyszerűen mások megsértése Barátom?
Vagy én látom és értelmezem rosszul a leírtakat?
Buba nem érzed magad kivételnek? Mert nem azokról beszélek ...
Ilyennek ismertek nem? Bárki más rajtam kívül megengedheti magán azt a kijelentést, hogy ami nem fém az szar? Én ennyi pénzért többet várok. Sajnálom. Ezért nem gondolkozom ebben még, akkor sem, ha kihagyhatatlan ajánlatokat kaptam. Ez még mindig nem az amit szeretnék. Nagyon jó, és remekül szól, az ergonomia annyira nem jön be, és ez nem a szépségére vonatkozik.
Meséltél nekem valamit, hogy az effektek résznél például az EQ lehetőségnél tudok belenyúlni az EQ paramétereibe. Ezt megtudnád vagy tudnátok osztani velem? Mert azt beszéltük - és én elis ismertem - hogy én nem értek hozzá. De még mindig ne találom. Légyszi valaki?
almatom írta:Ehhez képest most akkor ismerjük a hangszerünket vagy sem? Hová tartozunk: a tisztelt kivételhez vagy a lövésem sincs kategóriához?
Ezt meghagyom végszónak, Tomitól idézve, ezt döntsétek el magatok.

Zotti :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 41258Hozzászólás ---Qgli---
2016.04.09. 13:23

Asterix írta:Gabi!

Ha valami nem felesleges, akkor az a dönthető kijelző...:lol:
Nyáron úgy játszok, hogy szemebe süt a nap egy fél órán keresztül. A kjelzőt tökéletesen látom. Ettől függetlenül igazad van, mert ha valaki egy X állvánnyal használja, akkor tényleg dönteni kell a kijelzőt. Mondjuk sok funkciót én fölöslegesnek tartok, de lehet hogy más hasznát veszi ez is igaz.

Új hozzászólás