Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 41199Hozzászólás ---Qgli---
2016.04.07. 06:19

marton1974 írta:Az SD7,egy komplett multimédiás lejátszó és a ma piacon kapható arrangerek közt a legjobban megszólaló hangszer...ennyi.
Ilyet nem lehet mondani!
Olyat mondhatsz, hogy neked az SD7 tetszik legjobban, de olyat nem, hogy ez a legjobban megszólaló hangszer.

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 41202Hozzászólás Asterix
2016.04.07. 07:40

Lehet, hogy ez a legjobban megszólaló hangszer. Én még nem hallottam, így nem mondok róla véleményt...
De... Egy autót sem veszel meg pusztán azért, mert annak a legnagyobb a végsebessége. Lehet neked 2 személyes sportkocsid, szuper sebességgel, ha a 4 tagú család busszal megy, mert nem fér bele...
Kinek ez, kinek az a legjobb választás, de önmagában még egy jó hang kicsit kevés ehhez... :777

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal

Hozzászólás: # 41204Hozzászólás kissata
2016.04.07. 08:49

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 41208Hozzászólás ---Qgli---
2016.04.07. 09:40

Asterixnek maximálisan igazat adok.

Tominak is igaza van, de én ennyire nem akartam mélyre menni a dolgokba. Ezt már kiveséztük egy párszor.. A Te kezed alatt egy Casio is jobban szól, mint egy hozzá nem értő keze alatt az Sd7.
Én most is azt mondom, hogy ezeknél a hangszereknél már nem az számít, hogy mit tud a hangszer, hanem az, hogy milyen zenész és mit tud a gazdája.

Nekem például a Tyros hangszerek sosem tetszettek, ettől függetlenül Malkótól már hallottam olyan Tyros demót, amire azt mondtam, hogy tényleg jól szólt.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 41209Hozzászólás ---Qgli---
2016.04.07. 09:45

Még egy dolog jutott eszembe - bár még én sem próbáltam az SD7-et:
Ha ez a legjobban megszólaló hangszer, akkor Tomi miért használ mellé egy dobgépet?
Az SD7 dobjai nem a legjobban megszólaló hangszer dobjai?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 41214Hozzászólás Asterix
2016.04.07. 10:37

almatom írta:Így ha neked az ízléseddel találkozik egy adott hangszer megszólalása, akkor neked az a hangszer lesz a legjobban megszólaló hangszer. Ez szubjektív.
Az objektív pedig az, hogy milyen zenész áll a hangszer mögött! A Ketron SD9pro-t is fogjuk hallani gagyin szólni egy gagyi zenész keze alatt, erre mérget veszek! Én meg majd szeretném kihozni belôle a maximumot. Illetve hát magamból, nem is a hangszerbôl……….
Én nem a megszólalásra akartam rávilágítani. A megszólalás nagyon jó, én nagyon szeretem a Ketron megszólalását. Egyenlőre mégsem használok csak SD-2-őt a vArrangerrel. (Hozzáteszem, hogy megszólalásban az SD-2-vel is meg tudom veretni a Pa3xM-et is, ahogy meg tudtam veretni a Tyros5-öt is 1-1 jó beállítással.)
Én itt arra gondoltam, hogy nekem a kedvenc Ketron hangszerem az SD-1 volt. Jó volt használni, pedig eléggé más volt, mint az addigi Pax-ek illetve Tyros hangszerek. Aztán jött az Audya. Forró víz a nyakba. Veszettül jó stílus megszólalás, de az SD-1-hez képest is rettenetes kezelhetőség. Utána MidJay+ következett, hátha. Rettenetes. Az egy kezelhetetlen "magnó." Itt most mielőtt vita támadna belőle semminek a hangját nem kritizálom, azzal nem volt bajom!!! Itt mindenhol csak a kezelhetőséget kritizálom a Korgokhoz, Yamahákhoz és az SD-1-hez képest. Erre mondtam én, hogy nem csak végsebessége van egy autónak.

Tomi! Szerintem ezeknél a hangszereknél vonatkoztassunk már el attól, hogy milyen zenész áll a hangszer mögött... Már megbocsáss 1 milláért adjanak már egy olyan hangzást, hogy ha kispista áll is a hangszer mögött, az akkor is szépen szóljon... Minden hangszer mögött nem állhat egy almatom, vagy egy Qgli, vagy Malko, vagy sorolhatnám itt a fórumon a jobbnál jobb zenészeket. Vagyunk itt egy páran szerényebb képességekkel, de legalább akkora zeneszeretettel, mint ti megáldott emberek, akik szintén szeretnének jót csinálni. :dash2: :dash2: :dash2:
Ki fogom próbálni ezeket a Ketronokat. Nálam a kezelhetőség vérzett eddig. Ha az rendben lesz, akkor a 3xM helyett SD9 lesz az állványon. De ehhez nekem nem elég a hang.Nekem fontos az, hogy biztonságban tudjam kezelni akár becsukott szemmel is a hangszert. És mindenre úgy reagáljon, ahogy én szeretném... Ezt sem az Audya, sem a MidJay+ nem tudta teljesíteni... :777

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 41217Hozzászólás vili2105
2016.04.07. 10:48

Teljesen egyetértek Asterix kollégával!
Ilyen árak mellett elvárná az ember, hogy bekapcsolom, és el tudok vele zenélni egy estét a gyári stílusokkal, gyári hangszínekkel, minimális módosításokkal.
Nem programozó vagyok, csak zenélni szerető ember.
Az autóm is nagyon jó úgy ahogy meggyártották nem állok neki tuningolgatni, pedig biztos jobb lenne, sokkal erősebb (1,9pdtdi 101le 240 Nm, tudna 200feletti Le-t, meg 400 körüli Nm-t), meg nem állok neki futóművet cserélni.
Nekem megfelel ahogy a tervezőmérnök megalkotta.
Csak ennyit várnék el a hangszereknél is! Persze ha akarok (mondom ha akarok) bele tudjak nyúlni, vagy venni hozzá mások álltal megcsinált bővítést.
Ebben igazat adok Mártonnak, hogy erre jelenleg egyedül az sd7 alkalmas.
Szerintem! :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 41218Hozzászólás marton1974
2016.04.07. 10:53

Hoppá!Tévedtem...Tényleg lettek új KETRON hangszerek.SD9 és SD40.Egy arranger és egy modul.
Na mi lesz itt kérem feltámadt a KETRON?

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41219Hozzászólás tommid
2016.04.07. 11:31

marton1974 írta:Hoppá!Tévedtem...Tényleg lettek új KETRON hangszerek.SD9 és SD40.Egy arranger és egy modul.
Na mi lesz itt kérem feltámadt a KETRON?
Lehet kicserélni a megúnt sd 7-eket. Megjött a live gitáros sd 9, és a 2kg -os SD 40 modul.
http://www.ketron.it/en/9-ultime-notizi ... messe-2016

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 41220Hozzászólás marton1974
2016.04.07. 12:02

Szerintem SD7-ről felesleges váltani.Hacsak a 76 billentyű miatt.De biztos jók lehetnek azok a live gitárok is,na meg a felbővített hangszer park /+100/,meg az a jó pár új stílus.
Szerintem az SD9 Pro lett az Audya utódja. :777
Április 10.-ikén kiderül.
De egy biztos,hogy az ára is borsos lesz. :shock:

Új hozzászólás