Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 40499Hozzászólás Rolandbk5
2016.03.01. 16:30

Érdekes Buba az X1-nél még fogott a kék filc, majd a Sd1-nél már nem sikerült a tempo feliratot megvalósítani.
Félreértés ne essék, nem kötekedni szeretnék, csak oly módon elemzem a SD7-t - amit egyébként még egyáltalán nem ismerek - mint ahogy Tomi teszi ezt egy nem Ketron eszközzel.
A K.Start nál a key Start érthetőbb.
Amit még hallottam a saját fülemmel. A Greges Midi lehetőségnél nekem nagyon furcsának hangzott, hogy a dob túlságosan szétszórtnak tűnt. Arra gondolok, hogy - nem értek hozzá - olyan volt mintha a velocity szórakozott volna ezt a Logic-ban a Humanizer tudta produkálni. Nem volt olyan homogén. Olyannak tűnt mintha a dobos be lenne b.szva. Ennek mi az oka? Ez egy funkció? Esetleg kilehet kapcsolni? Itt szeretném Tomit megelőzni, mégpedig abban, hogy nem mindenki olyan nagyszerű zenész, hogy ne kelljen ilyen Midi alapokat használnia. Ez ha gáz lenne akkor a Gregán sem készítettné hozzáértő zenészekkel ezeket az alapokat. Hogy kinek ki a hozzáértő? :unknown:

A kijelzőnél pedig arra gondoltam, mivel tapogatós így a tapogatós rész akár tönkre is mehet, úgy, hogy a kijelző maga működik csak a tapizós része nem. Mert ilyen van a telefonoknál is, és ez nem működik másképpen szerintem.
Persze ha a kijelző elszáll - ami bármelyiknél elszállhat - akkor tökmindegy, hogy van e gomb vagy sem. Ez igaz ...

A player 2-nek nekem nem egyértelmű. Semmi nem mutat arra, hogy az a slider hova vagy kihez tartozik. Engem ez zavarna. Ez a Midjay-nél is zavar, hogy oké ott van kékkel a másik funkció, de azt hogyan aktiválom? Ha ezek a kombinációk helyett egy-egy gombot kaptak volna, talán még jó is lehetne.
http://www.ketron.it/en/products/28-tas ... oniche/sd7
pap66 írta:Nekem egy hónapja van meg a hangszer,de még nem mertem róla véleményt írni.
Hát én mertem .....

Zotti :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 40542Hozzászólás marton1974
2016.03.02. 20:13

Üdv.
A MIDJAY PRO gyári stílusait dobd már fel légyszi...köszönöm. :777

Stewee
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
Adott köszönetek: : 24 alkalommal
Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40561Hozzászólás Stewee
2016.03.03. 22:41

Sziasztok.
Tudom, nem szép dolog koldulni, de valami használható disco stílus kellene nekem az sd5-be.
Meg tudna valaki szánni?Még sört is fizetek érte:)
Köszi!

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 40563Hozzászólás bohocotto
2016.03.03. 23:25

Helló.Én a gyári dobjaiba nyúlkáltam bele egy kicsit,és igy egész használható lett.De ha akarod megvan az ms 100 discoja(arra mindent ráhúzhatsz),vagy a ketron oldaláról le tudod tölteni az x,meg az ms széria összes stilusát.Azt is meg kell javitgatni,de használhatók.Vagy van egy mulatós ,amit én csináltam,emolre elküldöm,ha akarod.Egyébként jók a discoi,csak nem az a megszokott kommersz.... :D :777 :777 :777 :777 :777 :777

Stewee
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
Adott köszönetek: : 24 alkalommal
Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40586Hozzászólás Stewee
2016.03.04. 21:55

Köszi a tippet!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40663Hozzászólás Rolandbk5
2016.03.09. 13:46

Sziasztok,

Ismét jelentkezem egy kis tapasztalattal.
Egy Ketron Midjay Pro eszközt kellett kicsit helyre rakni, és Tomi segítségét itt is szeretném megköszönni. :777

Erről röviden.
Egy remek modullal találkoztam, a Ketron hang megtalálható volt itt is, és erről az oldalról semmi csalódás nem ért.

Kicsit hosszabban.
Vannak sajnos nem bagatell hiányosságok.
Amit már az elején tapasztaltam, hogy semmiben nem különbözik az én sima Midjay-től az USB csatlakozással külsö - adott esetben laptop - kapcsolatnál. Még pedig a jelenség, hogy egy sima, hagyományos USB kábellel kötöttük össze. Elárulom, hogy

Ketron ismét megmutatta fejlett hardver használatát ezzel az USB kapcsolattal, amire Anda Zolit idézem:" ... ez van így kell elfogadni ..." .
Kimérgelődtem magam ... :lol:

Hála Istennek - meg nekem - sikerült segítenem, még majd találkozok vele mielőtt a hajóra megy a Midjay pro-val.

Szerintem ...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rolandbk5 2016.03.09. 18:02-kor.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40665Hozzászólás Rolandbk5
2016.03.09. 14:35

Lehet hogy User error! Tehát a juzer nem ért hozzá ezért error .... :lol: :lol:
De talán nem is az User az error, hanem a Factory .... :lol: :lol: :lol:

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 40666Hozzászólás forissandor
2016.03.09. 17:08

A Ketronnál nem ritka az ilyesmi. Ha jól emlékszem Stewe nem tudta anno frissíteni az Audyát, mert sem Mac, sem Windows géppel nem tudott összekapcsolódni a hangszere.

Vannak ilyen dolgok az olaszoknálm, valószínűleg pénteki összeszerelés. Életem első Ketron SD1-vel nem boldogultam sehogy, a második SD1 atomstabil volt. A 76 bilentyűs Audyám azt csinálta amit én akarok, az Audya 4 azt csinálja, amit ő akar. Közületek mindenki elégedett SD7 felhasználó, nálam 3 nap alatt átlag napi 4x fagyott meg a hangszer. Most lehetőségem lett volna beleszállni egy SD7be 2x is, egyszer T3 beszámítással, egyszer visszautasíthatatlannak tűnő kp-s ajánlatért. Nem szállok be, haragszom a világra. :diablo:

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40667Hozzászólás Rolandbk5
2016.03.09. 17:39

Van egy elméletem a Ketron és Almatomi kapcsolatáról. ( lehet összeesküvés :lol: )
Almatomi SD7-e azért nem problémázik, mert ő az igazi SD7-t kapta, ti meg csak a klónokat. Ez azzal támasztható alá, hogy Almatomi egy Ketron kapszulát vett be, ami arra serkenti tudat alatt, hogy ez a tutti, és az USER a hibás mindenért.
Pedig nem, mint Fori Sanyi is említette, hogy "pénteki összeszerelés", de szerintem meg klón. Onnan tudod, hogy klón, hogy nem Almatomié.

Ennyi ... :lol: :lol: :lol:

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40668Hozzászólás tacso
2016.03.09. 18:36

Én tegnap egy Klavi Pro modult vettem, az mûködik.... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás