|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Kedves Trebor!
Én elég nagy Ketron fun vagyok, szopatott már az Audya keményen de akkor sem adtam fel.
Megpróbálok pár kérdésedre válaszolni, bár nem sorrendben.
Az Audya arranger része több audió sávot tud egyszerre kezelni, egy dob sávot waw formátumba, egy groove sávot waw formátumba és egy live gitár sávot waw formátumba, ezekhez a hangszer hozzászinkronizálja a midi alapú sávokat. Ha elindítod egy pattern egyik kíséretét ( arranger A) , akkor ezeket a waw sávokat és midi vávokat loopolja amíg nem váltasz pl arranger B-re, akkor másik 3 waw sávot rendel hozzá a hangszer a sávhoz. Ugyan ez a helyzet lehet fill nél vagy breaknél is. Régebbi softoknál előferdült, hogy ilyenkor a waw sáv ugrott, kihagyott, elcsúszott, ilyenkor realtime-ba lehet egy resetet csinálni a stylenél, de az 5.3 D softnál ez a jelenség teljes mértékben eltűnt a hangszerből.
A style szerkesztőjéhez semmilyen külső program nem kell, hasonló a szerkesztője mint a Tyrosoknak ( én 16 év Yamaha után álltam át Ketronra), én egy általam elképzelt Style-t elég hamar összeollózok más stylekből, nem ördöngősség.
Ezen felül a stylekhez rendelhetsz külön még wawokat, MP3-at, ha olyan csörgés, zörgés, beütés, cin, hajókürt, lónyerítés kell a zenébe, amilyet szeretnél.
Ami hiányzik nekem és benne van a Korgban és a Yamikban azok a multipadok, illetve az upper 1-2-3 nem érhető el külön, csak menüből. De olyan kibaszott vastag a hangja, hogy nem kell nagyon rétegezni, illetve csúszópotin állíthatod a hangerőt.
Igazból el kell döntened, melyik hangszerrel tudsz megbarátkozni, a kezelése nem nagy dolog egyiknek sem, csak rá kell állni az ember gondolkodásának. Viszont árban nem mindegy, mert egy T5 árából veszel másfél Audyát, vagy másfél PA3-at. Ha tudok valamiben segíteni akkor sikíts, esetleg ha BAZ megyében jársz ki is tudod nálam próbálni.
Én elég nagy Ketron fun vagyok, szopatott már az Audya keményen de akkor sem adtam fel.
Megpróbálok pár kérdésedre válaszolni, bár nem sorrendben.
Az Audya arranger része több audió sávot tud egyszerre kezelni, egy dob sávot waw formátumba, egy groove sávot waw formátumba és egy live gitár sávot waw formátumba, ezekhez a hangszer hozzászinkronizálja a midi alapú sávokat. Ha elindítod egy pattern egyik kíséretét ( arranger A) , akkor ezeket a waw sávokat és midi vávokat loopolja amíg nem váltasz pl arranger B-re, akkor másik 3 waw sávot rendel hozzá a hangszer a sávhoz. Ugyan ez a helyzet lehet fill nél vagy breaknél is. Régebbi softoknál előferdült, hogy ilyenkor a waw sáv ugrott, kihagyott, elcsúszott, ilyenkor realtime-ba lehet egy resetet csinálni a stylenél, de az 5.3 D softnál ez a jelenség teljes mértékben eltűnt a hangszerből.
A style szerkesztőjéhez semmilyen külső program nem kell, hasonló a szerkesztője mint a Tyrosoknak ( én 16 év Yamaha után álltam át Ketronra), én egy általam elképzelt Style-t elég hamar összeollózok más stylekből, nem ördöngősség.
Ezen felül a stylekhez rendelhetsz külön még wawokat, MP3-at, ha olyan csörgés, zörgés, beütés, cin, hajókürt, lónyerítés kell a zenébe, amilyet szeretnél.
Ami hiányzik nekem és benne van a Korgban és a Yamikban azok a multipadok, illetve az upper 1-2-3 nem érhető el külön, csak menüből. De olyan kibaszott vastag a hangja, hogy nem kell nagyon rétegezni, illetve csúszópotin állíthatod a hangerőt.
Igazból el kell döntened, melyik hangszerrel tudsz megbarátkozni, a kezelése nem nagy dolog egyiknek sem, csak rá kell állni az ember gondolkodásának. Viszont árban nem mindegy, mert egy T5 árából veszel másfél Audyát, vagy másfél PA3-at. Ha tudok valamiben segíteni akkor sikíts, esetleg ha BAZ megyében jársz ki is tudod nálam próbálni.
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Szia forissandor!
Köszönöm a hozzászólásod, sokat segített.
A lecke fel van adva, de van időm... Nem vagyok rest nekiálni egy teljesen új hangszernek, bármekkora is a kihívás. De azért körül akarom járni az összes reális lehetőséget.
Köszönöm a hozzászólásod, sokat segített.
A lecke fel van adva, de van időm... Nem vagyok rest nekiálni egy teljesen új hangszernek, bármekkora is a kihívás. De azért körül akarom járni az összes reális lehetőséget.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Anno a menürendszertől féltem a legjobban mielőtt Audya-t vettem, hogy majd bonyolult lesz. Mint kiderült, az egész sokkal egyszerűbb mint a pA1x-é.
A választásnál azt javaslom vedd figyelembe, hogy az SD7-et akkor tudod kihasználni ha midiket is írsz, valamint az Audya már hat éve megjelent és most idén adták ki azt a szoftvert amivel már színpadra is alkalmas (szerintem) és bizony még így is vannak bug-ok amikkel együtt kell élni. Ezek viszont apróságok, szinte említeni sem érdemes. Nagyobb gondom az, hogy sokan azt hiszik mp3 alap szól közbe meg automatikával játszok
A választásnál azt javaslom vedd figyelembe, hogy az SD7-et akkor tudod kihasználni ha midiket is írsz, valamint az Audya már hat éve megjelent és most idén adták ki azt a szoftvert amivel már színpadra is alkalmas (szerintem) és bizony még így is vannak bug-ok amikkel együtt kell élni. Ezek viszont apróságok, szinte említeni sem érdemes. Nagyobb gondom az, hogy sokan azt hiszik mp3 alap szól közbe meg automatikával játszok
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Szerintem Ketron hangszert csak úgy vegyél, hogy a T2-t tartsd meg mellette, mert nem biztos, hogy meg tudsz majd barátkozni vele.
Veszettül jó az audió stílusú része. Az ver mindent. Szerintem a midi alapú stílusok simán jobban szólnak az SD-1-ben, mint ugyanazok a stílusok az Audyában. (Nekem 4-es op. rendszer volt a hangszeremen, amikor ezt tapasztalatam.)
Viszont a kezelését nagyon meg kell szokni. Yamaha hangszer után nagyon nagy fannak kell lenni ahhoz, hogy ez összejöjjön. Még én sem tudtam 3 év SD-1 múlt után azt mondani az Audyára, hogy barátságos a kezelése.
Megszokható, megtanulható, de sokáig csak az állványon fog állni a hangszer, mire biztonságban érzed vele magad a színpadon...
Veszettül jó az audió stílusú része. Az ver mindent. Szerintem a midi alapú stílusok simán jobban szólnak az SD-1-ben, mint ugyanazok a stílusok az Audyában. (Nekem 4-es op. rendszer volt a hangszeremen, amikor ezt tapasztalatam.)
Viszont a kezelését nagyon meg kell szokni. Yamaha hangszer után nagyon nagy fannak kell lenni ahhoz, hogy ez összejöjjön. Még én sem tudtam 3 év SD-1 múlt után azt mondani az Audyára, hogy barátságos a kezelése.
Megszokható, megtanulható, de sokáig csak az állványon fog állni a hangszer, mire biztonságban érzed vele magad a színpadon...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ha csak a hangzás számít neked és kitartó vagy, ahogyan írod, nem félsz a kihívásoktól, és képes vagy befogadni gyökeresen új dolgokat, akkor kizárólag a Ketront válaszd következő hangszernek. Van némi rálátásom, az összes yamaha és összes Korg megfordult már a próbatermemben általában nem egy napig. nem tudtak fogást találni a Ketronjaimon. Jelenleg SD1 plus és SD7 a két hangszerem és ezek lesznek sok-sok évig, de volt AUDYA is 3-4 hónapig. Nagyon jó hangszer, de nekem másra van szükségem.
Semmi képen ne hagyd számításon kívül az SD7-et. Úgy gondolom, hallanod kell mit tud és mit lehet kihozni belőle. Meglepő és mosolyt csal majd az arcodra, abban biztos vagyok. A modellezővel percek alatt készíthetsz a mintákból új stílust magadnak, vastag dög hangjai és dobjai vannak, itt már van 4 STS is, igaz nem fizikai gombokon, hanem az érintőkijelzőn, de ennek nincs jelentősége úgy gondolom. 7" információ gazdag ragyogó kijelző, real slider mindenhez, amihez kell. Jó kis vas.
Ja igen, igaza van asterix barátunknak, a T2-t ne add el akár Ketron, akár Korg mellett döntenél. De miért is adnád el a 10 éves hűséges jószágot...

Semmi képen ne hagyd számításon kívül az SD7-et. Úgy gondolom, hallanod kell mit tud és mit lehet kihozni belőle. Meglepő és mosolyt csal majd az arcodra, abban biztos vagyok. A modellezővel percek alatt készíthetsz a mintákból új stílust magadnak, vastag dög hangjai és dobjai vannak, itt már van 4 STS is, igaz nem fizikai gombokon, hanem az érintőkijelzőn, de ennek nincs jelentősége úgy gondolom. 7" információ gazdag ragyogó kijelző, real slider mindenhez, amihez kell. Jó kis vas.
Ja igen, igaza van asterix barátunknak, a T2-t ne add el akár Ketron, akár Korg mellett döntenél. De miért is adnád el a 10 éves hűséges jószágot...
Buba
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Én se bánnám ha a pa1x helyett SD7 lenne felül. De mit csináljak az 1000db midi-vel amit az évek során hetekig-hónapokig állítgattam be, egyenként vegyem fel mp3-ba pad-okkal, szöveggel stb? Vagy lökjem ki őket? Nem tudom mi lenne a megoldás 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vigo01 2015.12.16. 19:41-kor.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
tuskaati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Tyros 5
- Adott köszönetek: : 63 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 48 alkalommal
Én még soha nem próbáltam Ketron hangszert de még csak nem is hallottam. Viszont annyi jót hallok, olvasok róla itt a fórumon, hogy mindenképp kipróbálok egyet valahol. 
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Bubamara
Sziasztok!
Köszi az infókat. Kipróbálom őket aztán majd meglátjuk...
Sziasztok!
Köszi az infókat. Kipróbálom őket aztán majd meglátjuk...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Tamás!
Üdv újra itthon, OTTHON!
Én is úgy gondolom, hogy ha kipróbálja valahol a Ketront, nem igen marad más alternatíva a számára, mint karácsonyra meglepni az asszonyt egy új hangszerrel.

Üdv újra itthon, OTTHON!
Én is úgy gondolom, hogy ha kipróbálja valahol a Ketront, nem igen marad más alternatíva a számára, mint karácsonyra meglepni az asszonyt egy új hangszerrel.
Buba
-
tuskaati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Tyros 5
- Adott köszönetek: : 63 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 48 alkalommal
Ha azt szeretném, hogy az asszony ne álljon szóba velem fél évig akkor biztos vennék egyet de így az ünnepek előtt jobb a békesség!