|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
pap66
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Az Audyával valóban minden nap más -más módszert próbálhatsz ki.Lásd MIDI-STYl,MIDI-Wav,DJ Loop stb,ami a hangszert valóban nem
hagyja unalmasnak még éveken keresztul sem.Ha akarod minden bulira más-más kombinációban állhatsz ki.Szerintem csak az tudja lefagyasztani,
aki nem ért hozzá,aki mindent összevissza nyomdos rajta!
Szerintem ezen a hangszeren lehet legjobban egyénre szabott műsort késziteni./mondom ezt 2év után/.Ilyen hangszert nem szabad csak
pár hétre-hónapra venni,mivel idő kell hozzá,mint a jó asszony megneveléséhez!
hagyja unalmasnak még éveken keresztul sem.Ha akarod minden bulira más-más kombinációban állhatsz ki.Szerintem csak az tudja lefagyasztani,
aki nem ért hozzá,aki mindent összevissza nyomdos rajta!
Szerintem ezen a hangszeren lehet legjobban egyénre szabott műsort késziteni./mondom ezt 2év után/.Ilyen hangszert nem szabad csak
pár hétre-hónapra venni,mivel idő kell hozzá,mint a jó asszony megneveléséhez!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 111
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Üdv!
Nekem 16 év billentyűs munkásságom alatt 8 kísérőautomatikás hangszerem volt. Ebből a 8 hangszerből 3 olyan volt, ami bombabiztos volt szoftveresen: A Yamaha T2, a T4 és az SD1.
Volt anno Yamaha PSR 350-em , Casi WK 1800-am, ott nem is igazán beszélhetünk fejlett operációs rendszerekről, azt kihagynám.
Na a Roland VA-76-ot imádtam, de az nem volt egy stabil hangszer. Ezzel nem untatnék senkit, mert Ketronokról volt szó.
Régen voltak olyan információk, hogy megfagy az X1, megvagy az XD9, meghal buli közepén az SD1, stb... én nem régen vagyok Ketron tulaj, és nem is vagyok szoftver zseni,az informatikához volt pici közöm régen, egy dolgot biztosan állíthatok: az arrangeres hangszerek viszonylag zárt rendszerben működnek, nem lehet csak úgy belenyúlni azokba a progikba, amikkel vezérled bármelyik billentődet. (vannak ugye kivételek, mint a Lionstracs, vagy az újabb szoft szintik) Ha egy hangszerhez megírnak egy op rendszert(amit jó esetben mérnökök sokasága továbbfejleszt), ne higgyjétek azt, hogy amint kész a program fellövik a ketron.it-re vagy a korgpa.com-ra, hanem hosszú munkaórák alatt tesztelik, folyamatosan csiszolgatják. Anno az Audya bemutatása csúszott jó pár hónapot azért, mert a szoftver nem volt megfelelő.
Tehát induljunk ki abból a tényből, hogy a szoftver gyárilag stabil.
A gond ott kezdődik, hogy innen-onnan leszedett, átkonvertált, letöltött, elkórencsált, átnevezett, átkonvertált, feltört, vírusfertőzött, meghackelt információhalmazzal szerencsétlen gépünket lebombázzuk. Mondjuk mi, nem baj, van benne 1,2,4,6 50 vagy 250 Giga vinyó, ráfér, stb, de ne feledjük: ez a legérzékenyebb pontja a hangszerünknek, e nélkül nem él.
Nem azt mondom, hogy jogtiszta cuccokkal van tele mindkét hangszerem, hanem azt, válogasd meg mit teszel rá, hogyan, a felesleges dolgokat ne tárold rajta, és bombastabil lesz.
Nem kell fölöslegesen arra biztatni a hangszerünket, hogy 1 sec alatt 10 utasítást vagy módosítást hajtson végre.
Ez az én meglátásom, nem vagyok sem guru, sem szakember. Csak egy mezei user, akinek nem nagyon fagy a hangszere.
Nekem 16 év billentyűs munkásságom alatt 8 kísérőautomatikás hangszerem volt. Ebből a 8 hangszerből 3 olyan volt, ami bombabiztos volt szoftveresen: A Yamaha T2, a T4 és az SD1.
Volt anno Yamaha PSR 350-em , Casi WK 1800-am, ott nem is igazán beszélhetünk fejlett operációs rendszerekről, azt kihagynám.
Na a Roland VA-76-ot imádtam, de az nem volt egy stabil hangszer. Ezzel nem untatnék senkit, mert Ketronokról volt szó.
Régen voltak olyan információk, hogy megfagy az X1, megvagy az XD9, meghal buli közepén az SD1, stb... én nem régen vagyok Ketron tulaj, és nem is vagyok szoftver zseni,az informatikához volt pici közöm régen, egy dolgot biztosan állíthatok: az arrangeres hangszerek viszonylag zárt rendszerben működnek, nem lehet csak úgy belenyúlni azokba a progikba, amikkel vezérled bármelyik billentődet. (vannak ugye kivételek, mint a Lionstracs, vagy az újabb szoft szintik) Ha egy hangszerhez megírnak egy op rendszert(amit jó esetben mérnökök sokasága továbbfejleszt), ne higgyjétek azt, hogy amint kész a program fellövik a ketron.it-re vagy a korgpa.com-ra, hanem hosszú munkaórák alatt tesztelik, folyamatosan csiszolgatják. Anno az Audya bemutatása csúszott jó pár hónapot azért, mert a szoftver nem volt megfelelő.
Tehát induljunk ki abból a tényből, hogy a szoftver gyárilag stabil.
A gond ott kezdődik, hogy innen-onnan leszedett, átkonvertált, letöltött, elkórencsált, átnevezett, átkonvertált, feltört, vírusfertőzött, meghackelt információhalmazzal szerencsétlen gépünket lebombázzuk. Mondjuk mi, nem baj, van benne 1,2,4,6 50 vagy 250 Giga vinyó, ráfér, stb, de ne feledjük: ez a legérzékenyebb pontja a hangszerünknek, e nélkül nem él.
Nem azt mondom, hogy jogtiszta cuccokkal van tele mindkét hangszerem, hanem azt, válogasd meg mit teszel rá, hogyan, a felesleges dolgokat ne tárold rajta, és bombastabil lesz.
Nem kell fölöslegesen arra biztatni a hangszerünket, hogy 1 sec alatt 10 utasítást vagy módosítást hajtson végre.
Ez az én meglátásom, nem vagyok sem guru, sem szakember. Csak egy mezei user, akinek nem nagyon fagy a hangszere.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ezt hogy tudod megcsinálni???Bazsi írta:mondjuk én csak stylusokat használok, és nem csak a ketron szól egész este .... fele-fele arányban játszom át az estét a yamahámmal ...
Én amikor a Korg Pa2x-et bekapcsoltam a Ketron Audya után, mintha a SOKOL rádió szólalt volna meg egy HIFI után. A Yamahád pedig sokkal gyengébb annál. Nem zavar a hangzásbeli nagy különbség?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Kedves tommid!tommid írta:Kedves Asterix!
Szerintem csak olyan dolgokat írjál egy hangszerről - még ha csak feltételezés is - amiről meg vagy győződve.Vagy kipróbáltad, és tapasztaltad.
Tudod, én ha valamit leírok, akkor annak alapja van. Meg akartam rendelni attól a hangszert, aki megvette és már árulta is. Ő közölte velem baráti alapon, hogy várjunk még ennek a hangszernek a megvételével, mert belassul és fagyogat is a hangszer.
Nekem az Audyám nem fagyott le soha. Eladtam neki, első nap lefagyasztotta a hangszert. Török Laci árulta az SD-1 hangszerét az Audya mellől, megkérdeztem, hogy az övé fagy-e? Azt mondta nem. 2 nappal később szólt, hogy mégsem eladó az SD-1, mert kipróbálta amit mondtam és az ő Audyája is lefagy!!!! 4B op rendszer volt még akkor.
Ha én valamire negatívumot mondok, akkor az nem véletlen. Főleg KEtron esetében, amikor a KEtron a szívem csücske....
-
Bazsi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha psr s 710 , Ketron Audya 5
- Adott köszönetek: : 4 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 21 alkalommal
- Kapcsolat:
Nagyon is zavar a hangzásbeli különbség .... engem... de ugye a hallgatóság számára megint csak nem érdekes , és van pár olyan egyedileg gyártott stylusom a yamahámra amiket kár lenne kihagyni .... és sok hangszínnek veszem hasznát miközben a Ketron stylusaival játszom .
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Megköszönném, ha valaki megosztaná velem Ketron Midjay hnagszerrel kapcsolatos tapasztalatait. Az első verzió. Mennyire használható, midi daloknál mennyire tud ütősen megszólalni?
üdv,
üdv,
Buba
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy az Audya 76, és az Audya5 között van valami jelentős tudásbeli külömbség, vagy csak a billentyűzet. Gondolkodom az SD5 lecserélésében Audya5-re, most hírdetnek Kapuváron egyet, 2-éves, szemezgetek a gondolattal. Az Audya5 vajon kezeli az SD5 stílusait (pattern)-re gondolok, vagy annak más a kiterjesztése. Köszi előre is. Pumi.
Szeretném kérdezni, hogy az Audya 76, és az Audya5 között van valami jelentős tudásbeli külömbség, vagy csak a billentyűzet. Gondolkodom az SD5 lecserélésében Audya5-re, most hírdetnek Kapuváron egyet, 2-éves, szemezgetek a gondolattal. Az Audya5 vajon kezeli az SD5 stílusait (pattern)-re gondolok, vagy annak más a kiterjesztése. Köszi előre is. Pumi.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Az AUDYA és az AUDYA 5 között a billetyűzet és a kihelyezett vezérlő gombokon kívül semmi különbség nincs.Ugyanazon hangszínek,stíluskészlet van mindkét hangszerben.
Én mindenképp cserélnék a helyedben,ha megvan rá a pénzed.Sokkal kezelhetőbb,átláthatóbb a menürendszere,korszerűbb konstrukció a kihelyezett slidereknek köszönhetően.Hangzásban is sok különbség van a két hangszer között,ugyanazok a hangszínek megvannak az AUDYA 5-ben is.
Az AUDYA-hoz az eddig kiadott összes KETRON széria stílusait megtalálod és letöltheted a hivatalos honlapról,átkonvertálva.
Sok sikert hozzá.
Én mindenképp cserélnék a helyedben,ha megvan rá a pénzed.Sokkal kezelhetőbb,átláthatóbb a menürendszere,korszerűbb konstrukció a kihelyezett slidereknek köszönhetően.Hangzásban is sok különbség van a két hangszer között,ugyanazok a hangszínek megvannak az AUDYA 5-ben is.
Az AUDYA-hoz az eddig kiadott összes KETRON széria stílusait megtalálod és letöltheted a hivatalos honlapról,átkonvertálva.
Sok sikert hozzá.
- Pumika
- VIP
Köszi a választ, most hírdetnek Kapuváron egy Audya5-öt, 650.000-ért. 2-éves, megkímélt azt írják.
Egyetlen aggályom van, ha ilyenkor cseréli a hangszert at ember, mire az új hangszert a saját izlésére megcsínálja, hogy kész legyen addig sok idő eltelik, a bulik meg jönnek, menni kell zenélni. Ha megveszi kp-ra az ilyen szempontból jobb, de utána meg el kell adni az SD5-öt. Hát ezt még át kell rágnom egy kicsit. Köszi, Pumi.
Egyetlen aggályom van, ha ilyenkor cseréli a hangszert at ember, mire az új hangszert a saját izlésére megcsínálja, hogy kész legyen addig sok idő eltelik, a bulik meg jönnek, menni kell zenélni. Ha megveszi kp-ra az ilyen szempontból jobb, de utána meg el kell adni az SD5-öt. Hát ezt még át kell rágnom egy kicsit. Köszi, Pumi.
- Pumika
- VIP
Ami az előbb lemaradt: a konvertált patternt is kezeli az Audya?