Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 7513Hozzászólás Apelláta
2012.09.13. 11:12

mentosattila írta:Apellata, neked van igazad.

Az új 1.5-ös verzió tulajdonképpen tartalmaz egy pár stilust a Musikantból, de ennyi, semmi több. Szó sincs arról, hogy a teljes készlet benne lenne. A Korg 'valamit' kinyomott, hogy elcsítitsa a felhasználókat, a problémák pedig maradtak, azok nincsenek megolva. Nem kell bedőlni mindenki hülyeségének !
Én már egy picivel előbb leírtam a véleményemet, fenntartom most is.
Szia Atti1!

Én a Zenetibi által feltolt Pa3 Musikant stílus pakkról beszélek, nem az új 1.5 OS-ről. Azt még nem tudtam kipróbálni. Talán majd ma.
;)

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7516Hozzászólás Apelláta
2012.09.13. 12:30

Szia Zotti!

BK5 tulajok beszámolói alapján az vonható le, hogy azért annak is vannak körülményes tulajdonságai kezelés szempontjából. Nem mindegy, hogy milyen könyvtárszerkezetet alakítasz ki, mert különben nem ismeri fel az adatállományokat, kicsi kijelző, nincs négy irányú kurzormozgatási lehetőség, más márkáknál megszokott dedikált gombok hiánya. De ettől még biztos nem rossz hangszer, csak a kezelhetőség szempontjából nem biztos, hogy szerencsésebb mint a Pa500.

Egyébként meg ha Mp3 lejátszós Korgot szeretnél, hamarosan itt a Pa600. Erről már olvashattál itt a fórumon is az utóbbi napokban. Külföldön már kapható, szerintem nálunk is nemsokára. Az ára külföldön megegyezik a Pa500 árával. Tehát várhatóan 280-300 eFt lesz. Tud Mp3-at transzponálni tempóváltozás nélkül, és lehet tempót választani magasságváltozás nélkül. Ha tényleg tartják ezt az árat, szerintem a piac legjobb ár/érték arányú arrangerese lesz, úgy mint az elődje, a Pa500 volt eddig.

"szerintem a micro verzió azért készült, mert csak ennyi pénz volt rá!"
Szerintem meg azért, mivel jött a gazdasági válság, nem tudták az előre legyártott sok Pa50-et eladni. A sok nyakukon maradt Pa50-eket nem tudták hol tárolni ezért a szabad ég alatt raktározták őket. Csak hát nem számoltak a globális felmelegedéssel, és az egyre erősödő UV sugárzás hatására a napon összeszáradtak. Na ezeket az összetöpörödött Pa50-eket adják most el Micro Arranger néven. :lol:

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 7517Hozzászólás Mcmiki
2012.09.13. 14:06

Annyit füznék hozzá (mint Bk-5 tulajdonos), hogy teljesen mindegy milyen könyvtárba pakolsz dolgokat akár össze-vissza is mp3,wave,midi,kar,stl mindent felismer gond nélkül,magad készithetsz bármilyen nevü mappákat!
A képernyöt tényleg kicsire szabták,de ahhoz képpest nagyon jól látszik minden benne,jó a minösége, a kezelhetöség szerintem csak megszokás kérdése,néhány hét és már automatikusan rááll a kezünk,hogy mihez nyuljunk,amugy nagyjából ugy van a menü megoldva,hogy nem kell sokat menni jobbra-ballra inkább hosszan visz lefele felfele.
Ez csak a saját véleményem,nem akarok senkit meggyözni vagy megbántani,hangszert mindenkinek szive joga választani saját izlése és zsebe szerint!:)
Üdv mindenkinek!

Üdv. Miki!

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 7520Hozzászólás csepi
2012.09.13. 21:14

Emberek! Irány a jútúb!! Millió vdeó van Pa 600ról... 1-2 egész meglepő. Pozitívan.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7521Hozzászólás Apelláta
2012.09.13. 23:54

Mcmiki írta:Sziasztok!
Kérlek szépen akinek Korg pa3 van és van ideje rá legyen szives töltse be az user3-ast abbol amit feltöltött Zenetibi és mentse ki egy uj szettként,mert nekem az user 3-at nem ismeri fel a style works csak a stilusok nevét irja ki és azokat szeretném Rolandra convertálni de nem megy,a többi userek mind müködnek kivéve az user3-at.
Köszönöm!
Szia Miki!

Itt a BANK03 SET-be kimentve. Nálam a hangszer tökéletesen olvassa. Remélem így már összejön.
Pár napig fent hagyom, aztán letörlöm innen, mert ne foglalja feleslegesen ezt e topikot. Csak azért ide tettem fel, mert itt kérdezted.
McMiki.SET.zip
;)
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7522Hozzászólás Apelláta
2012.09.14. 00:14

Apelláta írta:Átfutottam a Zenetibi által feltett Pa3 Musikant stílusokat. Nem világos számomra, hogy ezek a sima Pa3-tól eltérő stílusok csak, vagy a Musikant komplett stíluskészlete. Mert több stílusirányzat is hiányzik belőle, tehát a teljes készlet nem lehet. Viszont találtam több olyant, ami benne van az enyémben is.
:unknown:
Rájöttem már. Amit Zenetibi feltöltött az a Musikant teljes stíluskészlete, csak én elfelejtettem három bankot betölteni, ezért hiányoztak nekem bizonyos standard stílusirányzatok. Tegnap éjfél után próbáltam őket, aztán már az álmosság végett hagytam ki három bankot. :dash2:
Egyébként szerintem nagyon jók. Főleg a németes tingli-tangli és polka stílusok. Meg a Rock stylek is szuperek. Jobban be vannak lőve, mint a sima Pa3 stílusai. Legalábbis fülessel úgy tűnik.
Most már főleg nem bánom, hogy a fekete pa3-at vettem és nem az ezüst Musikantot, mert nekem a fekete hangszerek jobban tetszenek, és már így az enyém is tudja a Musikant stílusait.

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 7524Hozzászólás Mcmiki
2012.09.14. 09:13

Apelláta írta: Szia Miki!

Itt a BANK03 SET-be kimentve. Nálam a hangszer tökéletesen olvassa. Remélem így már összejön.
Pár napig fent hagyom, aztán letörlöm innen, mert ne foglalja feleslegesen ezt e topikot. Csak azért ide tettem fel, mert itt kérdezted.
Szia!
Nagyon köszönöm,hogy megcsináltad és sajnálom,hogy ezzel kellett fárasszalak, ki is probáltam tökéletesen betöltödött a style works-ba.
Remélem majd én is valamivel viszonozni tudom a segitségedet!
Köszi!

Üdv. Miki!

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 7526Hozzászólás csepi
2012.09.14. 11:04

Kapok egy Mail címet, kűldöm Zotti75... ;)

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7527Hozzászólás Apelláta
2012.09.14. 11:11

Szia Miki!

Örülök, hogy összejött. És ne sajnáld, hisz ez a fórum lényege. Egyszer én segítek, egyszer nekem segítenek.
:777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7529Hozzászólás marton1974
2012.09.14. 16:38

Nem olyan rossz hangszer a KORG PA600...
Megkapta a Dobszerkesztőt is!
:o

Én szerintem megfogja a Pa800-ast is...

Új hozzászólás