Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 10053Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.04. 06:08

Lacikám!

Most már tényleg kezded látni meg hallani a dolgokat! Én kb. két szám erejéig használtam a csillagos egekig magasztalt Tc Helikont. Én rögtön meghallottam, hogy milyen süketségeket tud énekelni.

Van egy-két dolog, amire jó, de azt én élőben egyedül nem tudom használni.

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10054Hozzászólás Adames
2013.01.04. 07:22

Ez jó lehetett Laci! :rolf:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10062Hozzászólás Bubamara
2013.01.04. 14:17

Asterix írta:A LEGJOBB VOKÁLGÉP A VILÁGON A PA3X MUSIKANTBAN VAN. :o :o :o
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyit ér valójában az a vokálgép, ami a hangszerben van és olyan jónak tűnik egészen addig, amíg egy élő személy nem helyettesíti... :lol: :lol:
Nagyon jó sztori. :)

Élő éneket nem fog egyetlen gép sem felülmúlni. Sok szempontból hasznos lehet a proci, ha egyedül vagy kisegít, ha fárad a torkod egy dinamikusabb beállítással elénekelgetsz a buli végéig, egy gyengécske énekhangot megvastagítani. Természetesen helyes használat mellett a vokál képzetét is nyújthatja, pl vocoder módban, a dalba előre beírt vokálsávval, vagy scalic, chordall módokban, ízlésesen fűszerként használt ízesítésével az énekednek.
Azonban ha a bandával vagyok csak az effekt és dinamika rész miatt használom a ketron miksi bemenetét. De minek is kapcsolnék be bármilyen vokálprocit olyankor, amikor két énekes nyomja még a fő szólam mellé a vokál betéteket. :)

---Qgli--- !
Többször láttam, hogy keresel RA800-at, tartaléknak, meg mert szereted.
Most láttam egyet az expresszen. Az ár sem elrugaszkodott, valami 79E irányáron van fent.
Talán fel kellene hívnod.

Üdv,
buba

Buba

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 10073Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.04. 21:45

Bubamara írta:Többször láttam, hogy keresel RA800-at, tartaléknak, meg mert szereted.
Most láttam egyet az expresszen. Az ár sem elrugaszkodott, valami 79E irányáron van fent.
80-ért vicces ár...Ennyiért már i40M-et adnak winchesterrel, vokállal.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10075Hozzászólás Adames
2013.01.04. 21:48

Én Pa2-eset láttam valahol 350-ért! :shock:

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10080Hozzászólás Bubamara
2013.01.04. 22:09

Írd meg neki, lehet hogy humorista. :)

Egyébként igazán szívesen!

Buba

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 10083Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.04. 23:25

Írtam neki még tavaly májusban...azóta árulja...

jegenye
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
Adott köszönetek: : 54 alkalommal
Kapott köszönetek: : 22 alkalommal

Hozzászólás: # 10107Hozzászólás jegenye
2013.01.05. 22:59

Asterix írta: Körülnéztem a teremben, az egyik asztalnál egy szőke nő kezében ott virított a vezeték nélküli és "csípőből" akkora második szólamot énekelt, hogy majd kiestem a hangszer mögül. Ezt megcsinálta 3-4 alkalommal az este.
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyit ér valójában az a vokálgép, ami a hangszerben van és olyan jónak tűnik egészen addig, amíg egy élő személy nem helyettesíti... :lol: :lol:
A hangszínekkel kapcsolatban én is sokszor tapasztaltam, hogy a hangszerben lévő hangszín, pl: akusztikus gitár, úgy szól, hogy csak na ... aztán megpendült véletlenül egy élő akusztik és már nem is volt olyan őszinte a mosolyom, pedig a pa2xpro-ban nagyon dögös hangzást lehet csinálni, még sample hang nélkül is. Van egy - két dal amit úgy játszok, hogy mp3 gitárral indul és arra csúszik rá a billentyűs gitár + stylus,, na az azért elég dögös. Lehet, hogy megférnek egymás mellet, sőtt ki is egészítik egymást, hiszen az élő énekek mellett is jól jön néha a vokálproci is.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 10116Hozzászólás Asterix
2013.01.06. 12:34

---Qgli--- írta:Most már tényleg kezded látni meg hallani a dolgokat! Én kb. két szám erejéig használtam a csillagos egekig magasztalt Tc Helikont. Én rögtön meghallottam, hogy milyen süketségeket tud énekelni.
Jó az a vokálgép, de természetesen az élő ember, hölgy hangját nem pótolhatja, bár "szódával elmegy". Én és még szerintem jópáran nem engedhetjük meg magunknak, hogy énekesnőt "tartsunk". (Hú de csúnyán jött ki. Bocs.... :oops: ) De egy biztos, amikor a vokálgéppel énekelek, akkor nem a dalhoz, hanem a vokálgéphez fogom az akkordokat. Ez midik esetében könnyen megoldható, stílusoknál, ahol én vezérlem a "zenekar" akkordjait is, ott néha lehetne jobb harmóniákat is fogni, de a vokálgép megszólalásáért valamit valamiért...
Egyébként mentem már úgy bálba zenélni, hogy csak suttogni tudtam. A szervező maga alatt volt, hogy most mi lesz és a gyakorlatlan emberek szinte semmit sem vettek észre az egészből. Gyakorlatilag a Pa3x Musikant vokálgépe, "hangvastagítása", kompresszora dolgozott rá az én suttogásomra... :lol: :lol:

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10119Hozzászólás Bubamara
2013.01.06. 13:41

Szia Laci!
Nos erről van szó. 2001-2005 között heti 4-5 fellépésem volt, amiből átlag kettő dohányfüstben, nemdohányzóként.
Volt hogy szó szerint suttogni nem volt már erőm. Akkor vettem meg az Studio procit. Ezzel megoldva szinte minden korábbi problémát. Majd a pa1xpro tc-je lépett a helyébe, mikor jól beállítottam ugyan azt a célt értem el vele. Nem kellett bulikat, fellépéseket átadni másnak a torkom miatt. Tehát HASZNOS. Aztán megtanultam használni a vokál funkciókat és írtam néhány jó beállítást rá.

Nagyra értékelem a két hangból és két perc alatt kiismert hangszerekről, effektekről szóló sztorikat. :)

Hiszen egy jó vokálhoz annyi mindenre oda kell figyelni, és annyi mindent kell jól beállítani, (harmónia érzékelés, alap hang dinamikája, effektje, eq-ja, vastagsága, esetleg modellezése, vokál képzés módja technológiája, a vokális sávok térben, időben történő elhelyezése, késleltetése, vibrátója, karaktere, neme, azok effektje, dinamikája, hogy el sem tudom képzelni miben lehetek ennyire gyenge, hogy számomra a vokálgép beállítása alapszinten 3-6 hónap, majd egy életen át tartó folyamat az új dalok tükrében.
üdv,
buba

Buba

Új hozzászólás