Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 7336Hozzászólás Gyuley
2012.09.06. 10:17

Sajnos ez itt nálunk hatványozottan igaz! :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuley 2012.09.06. 10:39-kor.

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 7337Hozzászólás Apelláta
2012.09.06. 10:33

zotti75 írta:Adatlap
Fajl neve:
Marka: Korg
Szeria: Pa500
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok,

Erről lehetne vitázni, hogy mi a belépő hangszer, és hogy mi kell hogy benne legyen egy eszközben.
A BK7m-t én belépő hangszernek titulálom. És a vokálon kívül benne van sok minden az itt felsoroltakból.
Szerintem a belépő hangszerek a Casiok és az olcsóbb Yamahák. A Pa600 és a Bk7 szerintem középkategória. Én a Pa600-ra azt írtam, hogy a Korg belépő szintije, de ettől még az középkategóriás, mert a Korg nem gyárt belépő kategóriába hangszert, mint mondjuk a Yamaha. Milyen sok minden plusz van a Bk7-be a Pa600-hoz képest? Bk7: videó kimenet, audio felvevő. Pa600: billentyűzet, teljes mélységű hangszín editálás, komplett seq., mert a Bk-ban csak lejátszó és Cover funkció van a leírás alapján. Vocal egyikbe sincs.

Miért nagy elvárás egy mostani új és állítólag Modern hangszertől, hogy ha nem is rakják bele alapból, de azt a lehetőséget fenn tartják,
hogy ha van pénzed beletehesd, és használhasd. Ez nagy elvárás?
A bővíthetőség nem, az számomra is egy jogos igény, de te a samler hiányát hiányoltad.

Szerintem nem az. Az a baj, hogy sokakat el lehet azzal varázsolni, hogy színes kijelző. Nem az számít.
Ebben igazad van, én csak a pluszokhoz felsoroltam a teljesség kedvéért.

Talán manapság nem is a hangszínek dominálnak, hanem a használhatóság, és a lehetőségek.
Véleményem szerint ha egy hangszeren a gyártó spórolni akar (mert a felsőkategóriás hangszereihez képest egy olcsóbb hangszert kíván piacra dobni), akkor az olcsóság javára inkább a nem nélkülözhetetlen, hanem a plusz kényelmi funkciókból (videó kimenet, audió felvevő, ribbon/d-beam controller, színes, dönthető kijelző stb.) áldozzanak fel, mint a hangminőségből.

Ha megfigyeltétek, hogy sok sztár zenész nem a Kronos-t, nem a FantomG, vagy az XF Motifot haszálják, hanem a SYS99, Yamaha EX5, KORG Triton-Trinity.
Miért ezeket, mikor egy mostani modernebb hangszernek jobbak a hangszínei?
Én azt gondolom, hogy PA500-t odaadnám egy Yamaha psr9000 pro-ért. pedig több mint tíz éves hangszer, és még mindig nagy a különbség.
Ez vonatkozik a Pa1x-pro ra is.
Én is elcserélném, mert a PSR9000pro és a Pa1x nagyon jó hangszerek, de ezek nem esnek egy kategóriába a Pa500-al. A Pa500-adat egy régi PSR530-ra, vagy egy IS50-re is elcserélnéd?

Ki mit gondol, hogy mire kell a hangszer? Milyen funkció legyen erős?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.09.06. 10:42-kor.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7338Hozzászólás Apelláta
2012.09.06. 10:41

Zotti75!

Amúgy, meg légy üdvözölve a körünkbe Zotti! :)
Most látom, hogy nem rég csatlakoztál. Remélem nem veszed rossz néven ezen beszélgetésünket, mert én csak annak szánom, hisz ezért is van ez a fórum. Meg a segítségnyújtásért.
Remélem tartós tagot üdvözölhetünk a személyedben.
:777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7339Hozzászólás marton1974
2012.09.06. 10:42

:D :D :D

Moderálva: töröltem az idézetet.
Üdv. Vladimir

Szerző: petersen » 2012.08.04. 13:11
Kedves Tagok!

Változott a fórumszabályzat. A hozzászólás formai követelményeit iktattuk be a témák széttördelése miatt. Klikk ide!

"V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Amennyiben a Zeneszek.com felhasználója bármelyik témában új hozzászólást kezdeményez, az áttekinthetőség végett nem idézheti a teljes
hozzászólás(oka)t. A [ /quote ] kapcsolók között csak azok a gondolatok szerepelhetnek, amire a felhasználó KONKRÉTAN a választ szánja.
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!! A szabály be nem tartása esetén a felhasználó figyelmeztetésben részesül."

Megértéseteket köszönjük!

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7375Hozzászólás galambjozsef
2012.09.07. 21:26

marton1974 írta:Most már nagyon kíváncsi vagyok,hogy a KORG PA3X frissítése milyen új dolgokat nyújt majd.
Nem tudom elképzelni azt hogy ennyi tesztelés és várakozás kell annak a 30-40 darab új hangszínnek,performansznak...
Valami új szoftveres funkciót biztos tettek bele,csak kérdés mennyire lesz használható,remélem nem olyanokat mint pl.több választható kijelző szín...
hanem használható dolgok kerültek bele,úgy a midi és a stílus szerkesztés terén...
:ugeek:

Remélem hamarosan fény derül rá,hisz most szeptember elejére ígérték az 1.5 OS kiadását... :?:
Sziasztok!
Háát majd kiderül :)
Viszont tehetnének bele egy olyan lehetőséget hogy a seq1 és seq2 transzponálási lehetősége teljesen független legyen egymástól, Sokunknak hasznára válhat :)
Egy ismerősömmel nagynehezen összehoztunk egy olasz nyelvű levelet, amelybe ezt megpróbáltuk kifejteni! :)
Reméljük egyszer sikerrel jár majd! :)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7376Hozzászólás galambjozsef
2012.09.07. 21:30

Szerintem ez a KORG Pa 600 nem lehet egy rossz gép azok számára, akik tőlünk kevesebbet tudnak jó hangzású és tudású hangszerekre áldozni, de én attól tartok, hogy megint a Kínaiak keze van a dologban :) ... bár attól még lehet jó :)
Mindenesetre kíváncsi leszek rá én is, mint sokan mások!

---Qgli--- írta:Hol tudtátok meghallgatni?
( Én is lekagylóznám...)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 7379Hozzászólás Picasso †
2012.09.07. 23:09

Picasso

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 7394Hozzászólás Zeneboy
2012.09.08. 19:12

Szevasz Józsi! Ide találtál?:)

Pa600! Szerintem várjuk meg élőben! Plusz nem árt majd megnézni az árát...Mert árához konkurenciához képest kell majd megvizsgálni azt a tudást!

;)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 7395Hozzászólás Apelláta
2012.09.08. 23:57

Sziasztok!

Másik fórumon írták, hogy az ára 290 eFt körül lesz (Korg Magyarország belső információ alapján).

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 7397Hozzászólás Zeneboy
2012.09.09. 11:44

Adatlap
Fajl neve: Korg pa Ö)sszehasonlító táblázat!
Marka: Korg
Szeria: PRofessional Arranger
Tartalom: Exelben összehasonlító specifikációs táblázat
Stilus:
Leiras: A Korg pa szériák specifikációjának egyedi táblázata...

SZiasztok!

290?
Még akár jó is lehet!

Érdemes megnézni a táblázatomat, amit már jó régen elkezdtem írogatni és időnként frissítek!
A 128 poly a 128 OSzci, sampler, mp3, Hang és styl bank mind mind előrelépés! Szerintem teljes editálásként benne lehet akár majd a pa3-ból a dob szekció! 4 Master effekt is nagyon sokat jelent ha a pa3 logikája szerint összefűzhetőek!

Én egyértelműen azt látom amit korábbi szériáknál is érezhető volt! Megint kidobott egy olyan hangszert ami butítás több dologban a nagyágyúhoz képest, de bizonyos paraméterekben jelentős előre lépés!

Szóval most is azt mondom meg kell várni és azt is valóban milyen áron lesz elérhető!

Üdv: Zeneboy
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás