Értem,és először mihez állítottad a Maxx Audio-t?Gyári meglévő stílushoz,vagy a Songbookban beállított stílusokhoz,vagy a hangszer gyári demójához?Tehát mihez lőtted be?Apelláta írta:Szia Marton!
Én ugyan azt a beállítást használom. Igaz a gyári stilek közül nem mind szól a legjobban, de ez inkább a helytelen gyári hangszerelésnek tudható be. Azokat is korrigálva, már azok is jól szólnak ugyan azzal a beállítással. Nekem azért van három Maxx Audio Preset-em, mert egyet csináltam az audio kimenethez, egyet a fejhallgatómhoz és egyet a felvételezéshez.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Kíváncsi vagyok,hogy milyen dolgokat javít ki az új O.P rendszer.Elméletileg ebben a hónapban kiadják.Asterix írta:Ha ez így van, akkor vagy a midijeid, vagy a stílusaid nincsenek jól beállítva. Ugyanazt a hangszínbankot használja mindkettő, tehát a beállítása is ugyanaz lehet. Mp3 esetében érdemes esetleg más beállítást használni, mert azt még ebben a hangszerben sem lehet eq-zni, ellenben a régebbi Ketronokkal, amik már tudták. Talán az új op. rendszer ezt is megoldja...marton1974 írta:Esetleg még azt kihagytad,hogy style módban és song módban más Global Maxx beállítást kell használni.Legalábbis nekem igen.Te is eltérőt használsz?[/color][/b]
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
Minden szériánál ugyanez van, csak olvasd el figyelmesen a gépkönyvet!(az angol változatát)Érdekes, hogy a Pa 3-nál ezt nem írja.Így igaz!Lehet, hogy kifelejtették.Apelláta írta:Zenetibi!
Bocs, hogy erőszakoskodok, de nagyon hajt a kíváncsiság, hogy az X-fader poti megoldását te honnan tudtad? Mert, hogy nem a gépkönyvből, az tuti. Nélküled erre a büdös életbe nem jöttem volna rá. Ilyen jelenséget a Pa50/60/80 széria nem produkál. Ez csak a Pa3 sajátossága lehet? És mi váltja ki?
Bocs, de nagyon érdekel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zenetibi 2012.07.12. 21:42-kor.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ne idézd a teljes hozzászólástmarton1974 írta: Értem,és először mihez állítottad a Maxx Audio-t?Gyári meglévő stílushoz,vagy a Songbookban beállított stílusokhoz,vagy a hangszer gyári demójához?Tehát mihez lőtted be?
Én a gyári demókhoz, ugyan is azok elég tisztességesen be vannak állítva, nem úgy mint egyes gyári stylek. És ezzel a beállítással a gyári stílusok zöme is jól szól. Ami meg nem, az nem a hangszínezés végett, hanem a hangerőarányok és effektezések végett. Az SMF-eket meg úgy is teljesen újra kell hangszerelnem, mert hát elég nagy differencia van a Pa80 és a Pa3 között.
Üdv.: Apelláta
-
zenetibi
- Kiemelt tag
Idézet törölve. buba
Maxx audio presetek.
Maxx audio presetek.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mint ahogy írtam a Pa50/60/80-nál ilyen nincs. Az elmúlt 11 év alatt a Pa80-amnál nem jelentkezett ilyen. A gépkönyve sem említi.zenetibi írta:Minden szériánál ugyanez van, csak olvasd el figyelmesen a gépkönyvet!(az angol változatát)Érdekes, hogy a Pa 3-nál ezt nem írja.Így igaz!Lehet, hogy kifelejtették.Apelláta írta:Zenetibi!
Bocs, hogy erőszakoskodok, de nagyon hajt a kíváncsiság, hogy az X-fader poti megoldását te honnan tudtad? Mert, hogy nem a gépkönyvből, az tuti. Nélküled erre a büdös életbe nem jöttem volna rá. Ilyen jelenséget a Pa50/60/80 széria nem produkál. Ez csak a Pa3 sajátossága lehet? És mi váltja ki?
Bocs, de nagyon érdekel.
És akkor ezek szerint mindig érdemes bekapcsolás előtt balra húzni a potit?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A gepkonyv azt irja, hogy bekapcsolaskor mindig legyen kozepen a potmet. Legalabbis a 2x pro-e, a pa 800-e, az 1x -e is. Akkor fog egyforman szolni a ket oldal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2012.07.12. 21:56-kor.
Atti
-
zenetibi
- Kiemelt tag
Idézet törölve. buba
Én a Pa 50 angol gépkönyvében láttam először. Nem tudom, hogy hol van, mert most pa 3 van, de biztos, hogy le volt irva.
Én a Pa 50 angol gépkönyvében láttam először. Nem tudom, hogy hol van, mert most pa 3 van, de biztos, hogy le volt irva.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A gepkonyv azt irja, hogy bekapcsolaskor mindig legyen kozepen a potmet. Legalabbis a 2x pro-e, a pa 800-e, az 1x -e is. Akkor fog egyforman szolni a ket oldal.
Ha a 3-asnal nem igy van, az biza hiba. (es meg sok mas is)
Ha a 3-asnal nem igy van, az biza hiba. (es meg sok mas is)
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
A Pa80 gépkönyve is arra utal, hogy ügyeljünk a poti középre állítására. De balra húzásra nem. És a Pa80-nál a 11 év alatt biztos, hogy volt minden pozícióban már az X-fader bekapcsoláskor, és sosem váltott ki ilyen jelenséget.
Nem azért lovagolok rajta, mert, hogy tudom már a megoldást, így nyugodt vagyok, csak egyszerűen nem értem a miértjét. Mitől jön elő a jelenség, mert háromnegyed évig ezzel nem találkoztam. Mire ügyeljek? Vagy csak fogadjam el, hogy alapból, mindig balra tolt potival kapcsoljam be a hangszert, és így biztos, hogy mindig jól fog működni az x-fader.
Nem azért lovagolok rajta, mert, hogy tudom már a megoldást, így nyugodt vagyok, csak egyszerűen nem értem a miértjét. Mitől jön elő a jelenség, mert háromnegyed évig ezzel nem találkoztam. Mire ügyeljek? Vagy csak fogadjam el, hogy alapból, mindig balra tolt potival kapcsoljam be a hangszert, és így biztos, hogy mindig jól fog működni az x-fader.