Tomizene írta:Sajonos ez nekem nem nagyon megy

sőt azt merem mondani hogy az 500-om jobb megszólalást produkélt mint a 3x, tudom hogy csak beállítás kérdése de nekem ez valahogy nem nagyon jö össze. Eseteleg van tipp hogyan csináljam tudom hogy minden motyó más de hátha vanak alap lépések amiket én kihagyok nem tudom.Van eseteleg ílyen
Szia Tomi!
Konkrét paramétereket hiába is közölnénk, az nálad nagy valószínűséggel nem ugyan azt a hatást hozná, mint annál, aki adta neked az infót. Pontosan a hangrendszerbeli különbségek végett. És akkor még nem beszéltünk a helység akusztikájáról. Az is tény, hogy nem egyszerű a Pa3X jó belövése, mivel alap paraméterekkel meg kell hagyni, elég f@sul szól. Legalábbis az én hangcuccomon biztos. Meg ott van a sok állítási lehetőség garmadája. Ezért érdemes egy tematika szerint végig menni, és nem össze vissza állítgatni, mert lehet, hogy a különböző helyeken történő állítások akár egymás hatását kioltják. Egy kis támpont, ahogy én szoktam:
1. Állítsd mind a hangszert, mind a keverődet alapra.
2. Először a Pa3 Maxx Audio oldalán próbáld a mély, magas és sztereo paraméterekkel a legjobb hangzást elérni. Nem biztos, hogy elégedett leszel a hangképpel, de próbáld a legideálisabbat megtalálni.
3. Ha már ott kikeverted az elérhető legjobb hangzást, akkor menj a Maxx Eq oldalra, ahol tovább finomíthatsz. Ott kitolhatod a kiemelés sávszélességét a mély és magas frekvenciás tartományokban az előző oldal mély és magasfrekvenciás sávszűrőihez képest.Esetleg emelheted/vághatod a középtartományt, amit az előző oldalon nem lehetett. Vagy ha valamelyik frekvencián túlzott emelése/vágása van a hangcuccodnak, azt a frekvenciát itt korrigálhatod.
4. Ha ezzel is megvagy, mentsd el egy Global Maxx Presetbe.
5. És eztán ha még mindig tudsz javulást elérni, egy kicsit korrigálhatod a keverődet is, de erre ilyen sorrend után nem nagyon van már szükség. És ez is a cél. Pont azért érdemes intenzívebben a hangszeren belül EQ-zni és nem a keverőn, hogy a legjobb hangzást már a hangszer kimenetén megkapd, így ha netán egy másik hangrendszerre dugod a szintidet, akkor már nagy eséllyel elég csak a keverővel egy kicsit finomítani.
És hidd el, a Pa3 jobban szól mint a Pa500. Mikor én is először bekapcsoltam a Pa3-amat, a Pa80-am legyalázta hangzásban. Aztán ez megváltozott. Igaz nekem is több hétig tartott, mire megtaláltam a számomra legideálisabb beállítást.
Sok sikert!