Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 6392Hozzászólás Apelláta
2012.06.29. 23:41

Sziasztok!

Pa3 tulajoktól szeretném S.O.S. kérdezni, hogy találkozott e valamelyikőtök az alábbi problémával, és ha igen, mi a megoldás?

Azt vettem észre ma, hogy a szinti "X-Fader" potija nem szimmetrikusan kezeli a két lejátszó hangerejét. A 2-es lejátszó esetében normálisan működik, vagyis bal szélső pozícióban lenémít, közép állásban eléri a max. hangerőt, amit megtart egészen a jobb szélső pozícióig. Az 1-es lejátszó esetében viszont a jobb szélső pozícióban némít, és egészen a bal szélső pozícióig fokozatosan növeli a hangerőt. Tehát ha középen áll a poti, akkor a 2-es lejátszó hangosabban szól, mint az 1-es. Az 1-es lejátszó csak a poti bal szélső állásában éri el azt a hangerőt, amit a 2-es lejátszó már a poti közép állásánál.

Kerestem rá beállítási lehetőséget a menükben, de nem találtam. De szerintem nem is lenne logikus ilyen állítási opció. Valamilyen ötlet???
Ha nincs, akkor kénytelen leszek újratelepíteni az OP rendszert, esetleg a Backup-ot is.
(Ha az sem segít, akkor garanciális szerviz.)
:unknown: :cry2: :dash2:

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.: Apelláta

ROKKO
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Kapott köszönetek: : 25 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 6405Hozzászólás ROKKO
2012.07.02. 21:05

Üdvözlök mindenkit a segitségetekre lenne szügségem!mist olvastam hogy valakinek itt a forumon volt már korg pa x 1 gye!az lenne a kérdésem mert korgpax1 akarok venni hogy a korg pa x 1 nek olyan a drumja mint a korg pa 500 vagy a korg pa 800 nak?tehát gruve dobok vannak benne?mert csak akkor venném meg ha olyan drummokat használ a gép!mert ha korg pa 50 pa 60 pa 80 as drumot használ csak akkor nem venném meg kérlek benneteket irjatok!és még 1 kérdés a korg pa x 1 be lehet mp3 bővitőt venni már hogy játsza az mp3 ez nagyon lényeges lenne nekem mert én fl studioval csinálom az alapjaimat ésszeretném ha játszaná a korg pax 1 es!kérlek benneteket irjatok előre is köszönöm robert.

Tomizene
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg PA 4x
Adott köszönetek: : 103 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 6495Hozzászólás Tomizene
2012.07.11. 13:23

Sziasztok!
Kérdezném hogy pa3 nál miki eq kikapcsolható e mert kintről eq nám illetve a négy kimenetből be lehet e állítani azt hogy kettő a szinti egy a miki?

zenetibi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa 3X
Adott köszönetek: : 29 alkalommal
Kapott köszönetek: : 84 alkalommal

Hozzászólás: # 6499Hozzászólás zenetibi
2012.07.11. 18:31

Apelláta írta:Sziasztok!
Pa3 tulajoktól szeretném S.O.S. kérdezni, hogy találkozott e valamelyikőtök az alábbi problémával, és ha igen, mi a megoldás?
Azt vettem észre ma, hogy a szinti "X-Fader" potija nem szimmetrikusan kezeli a két lejátszó hangerejét......
Ne idézd a teljes hozzászólást

Ha a bekapcsolás előtt a fadert a bal szélére húzod, akkor normálisan működik mind a két lejátszó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zenetibi 2012.07.11. 18:54-kor.

zenetibi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa 3X
Adott köszönetek: : 29 alkalommal
Kapott köszönetek: : 84 alkalommal

Hozzászólás: # 6500Hozzászólás zenetibi
2012.07.11. 18:43

Tomizene írta:Sziasztok!
Kérdezném hogy pa3 nál miki eq kikapcsolható e mert kintről eq nám illetve a négy kimenetből be lehet e állítani azt hogy kettő a szinti egy a miki?
Ilyent nem lehet, de a szintiből elég jól be tudod állítani a mikrofont.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 6503Hozzászólás Apelláta
2012.07.11. 20:34

zenetibi írta: Ha a bekapcsolás előtt a fadert a bal szélére húzod, akkor normálisan működik mind a két lejátszó.
Ne idézd a teljes hozzászólást

Szia Tibi!

És tééééényleg íííííígy vaaaaaan!!!!!!
Köszönöm!

:taps: :thx: :yahoo: :rolf: :drink2: :777 :friend:

Ha nem titok, akkor megkérdezhetem, hogy te ezt honnan tudtad?
És mitől tud elállítódni?

Üdv.: Apelláta

Tomizene
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg PA 4x
Adott köszönetek: : 103 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 6512Hozzászólás Tomizene
2012.07.12. 14:44

Sajonos ez nekem nem nagyon megy :( sőt azt merem mondani hogy az 500-om jobb megszólalást produkélt mint a 3x, tudom hogy csak beállítás kérdése de nekem ez valahogy nem nagyon jö össze. Eseteleg van tipp hogyan csináljam tudom hogy minden motyó más de hátha vanak alap lépések amiket én kihagyok nem tudom.Van eseteleg ílyen

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 6513Hozzászólás marton1974
2012.07.12. 16:01

zenetibi írta:
Tomizene írta:Sziasztok!
Ilyent nem lehet, de a szintiből elég jól be tudod állítani a mikrofont.
Üdv "zenetibi"és "Tomizene".
Sajnos az a meglátásom hogy egyikőtök sem olvasta a KORG Pa3X használati útmutatóját!
A KORG X sorozatánál mind a 3 modellnél,külön ki lehet vezetni a vokál részt a hangszerből.Persze a Globál beállításoknál ezt be kell állítani.
És nem tudom miért kéne kikapcsolni a vokál EQ részét mikor a 3 X-ben egy nagyon jó TC HELICON LIVE 2 vokálprocesszor van.
Kétlem hogy ennek a hangzását,bármilyen effektes keverővel megközelíted.

U.i.: A GÉPKÖNYVET TESSÉK OLVASGATNI,AZÉRT ADJÁK MINDEN HANGSZERHEZ!!!

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 6514Hozzászólás marton1974
2012.07.12. 16:06

Tomizene írta:Sajonos ez nekem nem nagyon megy :( sőt azt merem mondani hogy az 500-om jobb megszólalást produkélt mint a 3x, tudom hogy csak beállítás kérdése de nekem ez valahogy nem nagyon jö össze. Eseteleg van tipp hogyan csináljam tudom hogy minden motyó más de hátha vanak alap lépések amiket én kihagyok nem tudom.Van eseteleg ílyen
Üdv.
Én nem tudom hogy Te milyen kihangosítást használsz.De az biztos hogy a KORG Pa3X hangzása fényévekkel veri az 500-asét!!!Úgy technikailag mint hangzásban és kezelhetőségben,egy napon se lehet a két hangszert említeni...
Sőt a 800-as is nagyon megveri hangzásban az 500-ast,nem is kell a zászlóshajókat említeni!!!
:ugeek: :dash2: :cry2: :xx:

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 6515Hozzászólás marton1974
2012.07.12. 16:16

Amit viszont észrevettem a 3X-nél,hogy vannak apró kis problémák még a hangszer technikai részét illetően,de ezek nem annyira égető dolgok...
Szerintem a most júliusban megjelenő 1.5-ös OS frissítésben ezeket a dolgokat kijavítja a KORG.

Új hozzászólás