Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 37431Hozzászólás Zeneboy
2015.11.16. 23:24

Marton! Majd azért nézz be a "motortérbe" a pa3- ba, pár hónap múlva úgy is kiköt nálad egy pa3 ahogy jönnek mennek a szerkezetek... Elárulom ua. azt találod majd felhasználhatóságban... Effekt táblát átnézve, nem lett erősebb..ez a kibaszott harci helyzet... Józsi meg ahogy írja még ki is kerültek belőle...

Józsi! Írhatnál az ének részével mi a helyzet... Én erre lennék kiváncsi! Van már low cut? A compresszor meg mindig cső hatású jelet csinal? Effekt út zajzarnál leszedi vagy csak a Leed bejövőt?

Köszönöm a válaszod! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37432Hozzászólás galambjozsef
2015.11.16. 23:46

Zeneboy írta:Józsi! Írhatnál az ének részével mi a helyzet... Én erre lennék kiváncsi! Van már low cut? A compresszor meg mindig cső hatású jelet csinal? Effekt út zajzarnál leszedi vagy csak a Leed bejövőt?
Szia Zeneboy!
Néhány effektet tettek azért bele, amik egész jók, amik nincsenek a pa3x-be.
A mikrofon résznél van pár dolog, ami még nem igazán egyértelmű a számomra, hogy mi mire is jó :/ :)
LowCut a Filter részbe van, ez igazándiból a pa3x-be is ott van.
Túlzottan nem néztem még át ezt a részét se, de szentelek rá időt.
Én kicsit úgy érzem, mintha az ének rész jobban dolgozna, de lehet csak én érzem így.
Majd hasonlítgatok jobban, mert megvan a pa3x is, nem szándékozom eladni :)
A songbook-nál a Select gombocskát hiányolom :/
Többit lehet inkább szóban, ha van kedved majd hívj, egyszerűbb úgy cseverészni :)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 37437Hozzászólás Bubamara
2015.11.17. 08:18

Józsi!
Pedig az lenne a lényege a fórumnak, hogy itt osszuk meg mindenki számára elérhető formában a tapasztalatokat. Ha már vannak, illetve amilyen mélységben kiismerjük a hangszert az idők során.
Kérlek ha lehet, itt tedd közkinccsé tapasztalataidat. Hiszen abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy több KORG is figyel az állványon, így a hangjukról is tudsz összehasonlítási alapon véleményt írni.
:777

Buba

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37439Hozzászólás galambjozsef
2015.11.17. 08:34

Bubamara írta:Józsi! Pedig az lenne a lényege a fórumnak, hogy itt osszuk meg mindenki számára...
Szia Buba!
Arra gondoltam, Zsolti kérdez amire ő is jobban kíváncsi, és akkor az abból eredő tapasztalatokat kiírjuk. Nekem így egyszerűbb ez a része.
Túlzottan nem értem a vokál proci ezen részét, tekergetem és ami születik eredmény, és tetszik, akkor azt lementem. :)
Sajnos az angolt nem értem annyira :D
Természetesen, ha más tapasztalat jön, ugyanúgy kiírom :)

Gray-Dove Zenekar

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37444Hozzászólás Attila
2015.11.17. 09:31

Pár szóban megpróbálom összefoglalni.

Pár aprócska észrevétel:
- kivették a digitális coax audió-kimenetet
- betettek egy kis-jack analóg audio-bemenetet (telefon és egyéb kütyük csatlakoztatására)
- kivették a vokal-harmony Mp3 Audio kíséretét
- van egy "Preset" funkció a direkt-elérés céljából vokál beállításhoz
- benne van gyárilag a Vif4 videó-kártya
- kivették a motorizált kijelzőt
- SSD nélkül ugyan úgy elakad az Mp3-lejátszás balról jobbra taszigálva
- viszont lehet többszörös felvételt készíteni ugyanazon sávra
(felveszek egy alapkíséretet jobb kéz-játékkal, aztán ugyan arra egy tercet is :))

Jelen állás szerint nincsen tervben a RAM bővítés, illetve itt már nem RAM van hanem az alaplapon van a 400Mb-os memória-egység. Esetleg -ami nekem kétes- az elkövetkezőkben beleteszik egy új O.S.-el a tömörítést. Amíg a pa3x Resurszok 250Mb, a pa4x-é 2,5Gb. Ez valóban tízszerese a belső mintáknak ahogy azt a reklámok is sulykolják, de tény hogy minőségben ez egyáltalán nem érződik, nem hallatszik. Van különbség a hangzásban, én viszont nem úgy mondanám hogy jobb, hanem másabb. Némelyik dobszett vérszegényebb mint a pa3x-é, viszont a gitárok most még jobbak.....

Újítás van a Performance-ok terén. A Performance-ok most csak hangszínekre vonatkoznak. Az eddigi sty-performance most külön funkciót képez (újításképpen). Van egy Songbookhoz hasonlítható listázási lehetőség, ahol azonos műfajú sty-et rendezhetsz listába, s ezeket töltheted külön bankokba. A panelen pedig látod melyikbe van mentve és melyik üres (mint a Tyros OTS gombjai).
Ja, és a ház most nem Fe, hanem Al.

És hogy folytassam a sort a negatívumokkal
- hiányzik a volum modifikálási lehetőség a Track Select módban :dash2: (átkerült a Globalba de mi a fenéért ?) A pa1x, 2x, 3x esetében a Track Select módban azonnal tudtad változtatni a dob, kíséret és basszus hangerejét. Most ezt nem tudod elérni a kijelzőn csak ha bemész a Global beállításokba. És ha pl. kiosztod Asignable-ra, nem menti, nem jegyzi meg azt.
- Fill to Variacion, vagyis nem határozhatod meg, hogy pörgetés után melyik variáció menjen
- a transponálás azt csinál amit akar - és ezt szó szerint értem
- és nem eszi az előző pa-szériás szemplerek mindenikét (az oszcillátorok miatt)

Áltatjátok magatokat, ha azt hiszitek hogy majd kijavítják a hibákat és hogy majd így meg úgy........, nem kellene ! Egy ilyen áras hangszer eleve nem szabadna ennnyi (és szándékos a három "n") hibával rendelkezzen ! Nem most kezdte gyártani a Korg ezt a pa-sorozatot. Jelenleg több hibát fel lehet sorolni mint jó tulajdonságot pl. a Musikant-al szemben. Ez itt a nagy átverés show :!:

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 37546Hozzászólás Apelláta
2015.11.18. 22:48

Attila írta: - van egy "Preset" funkció a direkt-elérés céljából vokál beállításhoz
Atti!

A Pa3-nál meg a kijelzőn lévő alsó fülek közül ráböksz a negyedik, vagy ötödikre (fejből nem emlékszem pontosan), és szintén a mikrofon preset beállítás oldalon vagy. Ez nem akkora dolog szerintem.

Viszont a gitárok terén - főleg a torzítósoknál - hallani nagyon jó dolgokat. Engem a demók alapján a dobok is jó párszor megfogtak.

Viszont nálam a Pa4 panelgombjainak ergonómiai elhelyezése nem jön be.

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37558Hozzászólás Attila
2015.11.19. 18:46

Csatolok ide egy-egy demót a két hangszerrel. Nem árulom el melyik melyik :) - szándékosan. Mindkét hangszerből a lehető legtöbb van kihozva. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. A demó ismét csak román stílus de nem ez a lényeg hanem a hangzás.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Atti

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37561Hozzászólás galambjozsef
2015.11.19. 19:10

Attila írta:Csatolok ide egy-egy demót a két hangszerrel. Nem árulom el melyik melyik :) - szándékosan. Mindkét hangszerből a lehető legtöbb van kihozva. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. A demó ismét csak román stílus de nem ez a lényeg hanem a hangzás.
i.MP3 pa3x
ii.MP3 pa4x

Amúgy ha hasonlítasz 2 hangszert, legyen az típusazonos, vagy eltérő, a saját alap tudásukkal hasonlítsd, ne egy rátöltött sampler mintával.
Elnézést az okoskodásért, de ezt én így gondolom. ;)

Gray-Dove Zenekar

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37562Hozzászólás Attila
2015.11.19. 19:23

Nem mai jelenség, hogy nekünk kell kihoznunk tudását a "varrógépeknek".
Nekem ez a szempont a fontos.
Azért köszi, és várom mások véleményét is.

Atti

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 37563Hozzászólás galambjozsef
2015.11.19. 19:37

Attila írta:Nem mai jelenség, hogy nekünk kell kihoznunk
Nagyrészben így van, én is sokat csavargattam a pa3x-et, meg mostmár a pa4x-et, igaz én nem igazán használok sampler mintákat, legalábbis elég keveset!
Van egy valamilyen cimbalom mintám, meg pár TUS, amiket még én fabrikáltam :)
Egy jó minőségű Cimbalom az érdekelne, meg valami értelmes szájbőgő :) Estelg ha ebben tud valaki valamilyen szinten segíteni, nem lennék hálátlan érte ;)
Amugy klassz a demó ;)

Gray-Dove Zenekar

Új hozzászólás