|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - használhatósági tapasztalatok
Nem muszáj tömöríteni.
A pa3x-ben alapból van 128Mb RAM memória. Ez nem túl sok de meg lehet élni vele. Viszont akinek ez nem elég, kicserélheti azt 256Mb-ra. Ha még ez sem elég, vagyis ha már betelt a 256Mb, tömörítheti az anyagot, ezzel nyerve még egy közel 256Mb szabad helyet. Így összesen lesz 512 (+,-). A szemplereket lehet tömöríteni egyenként vagy az egészet együtt. Úgy a helyes ha minden wavot külön-külön veszünk. Így kicsit több időbe telik de a minőség megmarad és később nem lesz probléma a SET-el. Ha pl. már tömörítve vannak a hangminták és hozzá akarsz adni még egyet, kettőt vagy akárhányat, nem kell kibontsad a meglévőt csak egyszerűen hozzáírod a többit. Ahogy már mondtam, egyetlen hátránya van ennek az eljárásnak: - más pa-szériába nem tudod átpakolni, kivéve a pa3x. A pa4x is beolvassa a tömörített mappát de nem fog minden a helyén lenni és persze megszólalni sem, mert ott az oscilátorok már más kiosztásban vannak. Ebből kifolyólag nem is érdemes a pa3x anyagát átrakni. Más felállás, más stratégia. U.ezt művelte a Yamaha a Tyros5-el.
A pa3x-ben alapból van 128Mb RAM memória. Ez nem túl sok de meg lehet élni vele. Viszont akinek ez nem elég, kicserélheti azt 256Mb-ra. Ha még ez sem elég, vagyis ha már betelt a 256Mb, tömörítheti az anyagot, ezzel nyerve még egy közel 256Mb szabad helyet. Így összesen lesz 512 (+,-). A szemplereket lehet tömöríteni egyenként vagy az egészet együtt. Úgy a helyes ha minden wavot külön-külön veszünk. Így kicsit több időbe telik de a minőség megmarad és később nem lesz probléma a SET-el. Ha pl. már tömörítve vannak a hangminták és hozzá akarsz adni még egyet, kettőt vagy akárhányat, nem kell kibontsad a meglévőt csak egyszerűen hozzáírod a többit. Ahogy már mondtam, egyetlen hátránya van ennek az eljárásnak: - más pa-szériába nem tudod átpakolni, kivéve a pa3x. A pa4x is beolvassa a tömörített mappát de nem fog minden a helyén lenni és persze megszólalni sem, mert ott az oscilátorok már más kiosztásban vannak. Ebből kifolyólag nem is érdemes a pa3x anyagát átrakni. Más felállás, más stratégia. U.ezt művelte a Yamaha a Tyros5-el.
Atti
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Végre van "teste"a zongora hangszíneknek.És a sztereo hatás is sokkal jobb,nem olyan "csőbe" szól a hangszer...A gitár hangszínek klasszisokkal javultak és a dobok is élethűbbre sikerültek.
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
A zongora, gitár stimmel, a dobok nem igazán.
Talán a pa5-ös fog újat hozni. Tervbe van (és már megbeszélések folynak), hogy szakemberek fogják felütni a dobokat........., de ez a jövő titka.
Talán a pa5-ös fog újat hozni. Tervbe van (és már megbeszélések folynak), hogy szakemberek fogják felütni a dobokat........., de ez a jövő titka.
Atti
- marton1974
- VIP
KORG PA4X Demo...
https://soundcloud.com/korg/sets/pa4x-demo-songs
A KORG Pa5X-re még egy pár évet várni kell,de úgy hallottam hogy jövő őszre jön a T6...
És talán a KETRON is kidobja az új zászlósát...
https://soundcloud.com/korg/sets/pa4x-demo-songs
A KORG Pa5X-re még egy pár évet várni kell,de úgy hallottam hogy jövő őszre jön a T6...
És talán a KETRON is kidobja az új zászlósát...
- marton1974
- VIP
Egy új funkció a Pa4X-ben...
Ami még észrevehető,hogy a gyári stílusok jobban meg vannak "csinálva" nem olyan "nyersek".
Ami még észrevehető,hogy a gyári stílusok jobban meg vannak "csinálva" nem olyan "nyersek".
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Nekem ez még most is kicsit értelmetlennek tűnik. Egy már jól kialakított performance rendszer szétbonyolítása. Minek ez a styl list és bankokba rendezési mód, mikor temérdek Favorite és User stílushely áll rendelkezésre? ...persze ezt csak látatlanban írom, lehet, hogy gyakorlatban jó dolog.Attila írta:Api, a Performance-ok most csak hangszínekre vonatkoznak.
Az eddigi sty-performance most külön funkciót képez (újításképpen). Van egy Songbookhoz hasonlítható listázási lehetőség, ahol azonos műfajú sty-et rendezhetsz listába, s ezeket töltheted külön bankokba. A panelen pedig látod melyikbe van mentve és melyik üres (mint a Tyros OTS-ei).
Én ezt nem szoktam b.szkurálni. Egyszer még az elején beállítottam az arányokat az én hangrendszeremhez, majd elmentettem - Globalba, vagy a Performance 1-be, már nem is emlékszem -, és innentől mindig csak a Volume Track Select második oldalán állítom a kíséret arányait.Hisz ott is lehet a dobot, basszust és kíséretet állítani, csak részletesebben. Ezt már csak azért sem érdemes rendszeresen piszkálni, mert ez a stílusváltásokkal nem áll vissza (ellenben a második oldal arányaival), így stílus, songbook, performance váltásoknál elviszi a következő stílus előre beállított és mentett arányait. ...szerintem.Attila írta:A pa1x, 2x, 3x esetében a Track Select módban azonnal tudtad változtatni a dob, kíséret és basszus hangerejét. Most ezt nem tudod elérni a kijelzőn csak ha bemész a Global beállításokba. Ez sz@r ! És ha pl. kiosztod Asignable-ra, nem menti, nem jegyzi meg azt.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Miért ? - ez itt a nagy kérdés.
- hát hogy hülyítsük a jó népet
Api
A második pontban egyetértek, de akkor is értelmetlen lépés.
- hát hogy hülyítsük a jó népet
A második pontban egyetértek, de akkor is értelmetlen lépés.
Atti
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Marton, ennek gyakorlatban kb. annyi értelme van mint az MP3 vokal-removernek a pa3x-ben. Apropó, ezt a funkciót is kivették a 4x-ből. Ennyi pénzért még mit nem 
Atti
- marton1974
- VIP
Várjuk meg az update-kat...
Nem tudom hogy a 4X-nél a Musikant verzió milyen lehet...
http://www.korg.de/produkte/keyboards-p ... nfo-1.html
De itt már alapból használhatóbb a "sima fekete" mint a 3X-nél...nekem jobban tetszik.
Nem tudom hogy a 4X-nél a Musikant verzió milyen lehet...
http://www.korg.de/produkte/keyboards-p ... nfo-1.html
De itt már alapból használhatóbb a "sima fekete" mint a 3X-nél...nekem jobban tetszik.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ez a stílus konvertálás teljesen automatikus, vagy enged belenyúlást? És itt most nem a behangszerelésre gondolok, hanem a tartományok kijelölésére, és a különböző stíluselemekké történő bekonvertálásokra.
Üdv.: Apelláta