|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Szia!
Global gomb/general control/lock/master transpose lelakatolás?
Így fejből talán ez a megoldás!
Global gomb/general control/lock/master transpose lelakatolás?
Így fejből talán ez a megoldás!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
Verklis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 37 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 38 alkalommal
Vili2015 köszönöm!
Sajnos hiába jó a tipp, nekem úgy nem jó. Ugyanis sok midi a régi szintetizátoromon úgy lett elmentve szerkesztés után, hogy indításkor rögtön úgy legyen a transzponálás, ahogy az ének, vagy a másik hangszer - szaxofon - miatt kell. A Pa600-on ezek a hangszer gyári beállítássával mind 0-ban indultak, a Master Transpose lock lakatot ki kellet nyitnom, hogy jó hangnembe ugorjon a midi. De így legalább tudom, hogy mi az oka annak, amit a kérdésemben írtam. Tehát tudomásul veszem, hogy dallamhoz nem a Performance gombokat, hanem az érintőképernyőt fogom használni váltáskor.
Sajnos hiába jó a tipp, nekem úgy nem jó. Ugyanis sok midi a régi szintetizátoromon úgy lett elmentve szerkesztés után, hogy indításkor rögtön úgy legyen a transzponálás, ahogy az ének, vagy a másik hangszer - szaxofon - miatt kell. A Pa600-on ezek a hangszer gyári beállítássával mind 0-ban indultak, a Master Transpose lock lakatot ki kellet nyitnom, hogy jó hangnembe ugorjon a midi. De így legalább tudom, hogy mi az oka annak, amit a kérdésemben írtam. Tehát tudomásul veszem, hogy dallamhoz nem a Performance gombokat, hanem az érintőképernyőt fogom használni váltáskor.
-
kovacsszandra
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: hegedű
SziasztokVerklis írta: ↑2020.02.08. 20:27Mielőtt Korg Pa600-ra váltanál, azt tanácsolom, hogy érdeklődj a lakhelyed környékén, hogy van-e valakinek, aki hajlandó megmutatni a kezelésével kapcsolatos dolgokat. Szerintem BK3 után biztos fog kelleni segítség. Nagyon sok mindent tud a gép, de a magyar nyelvű használati útmutató valószínűleg kevés annak, aki előtte nem használt Korgot.gery.bobak írta: ↑2020.01.31. 08:19Akkor ezekhttps://hu.flatfy.com/ szerint a középkategóriáról érdemesebb esetleg BK5 vagy PA600 felé kacsintgatni?
Én is a Kong Pa600-ason gondolkozom, szerintetek mennyi idő lehet reálisan beletanulni? Angol használati útmutató korrektebb?
-
Verklis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 37 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 38 alkalommal
Szandra!
Attól függ, hogy előtte milyen szintetizátoron játszottál, vagy miről mentek az alapok (ezt azért írom, mert látom hegedűs vagy). Nekem Pa50sd után kb. 8 hét kellett, hogy a műsoromat 90-95%-os szinten átvigyem a Pa600-ra. Ez viszonylag nem sok idő. De Yamaha után sokkal több lett volna.
Ha eddig inkább hegedűs voltál, akkor jelezd, elég sok hasznos dolgot tudok írni. Ugyanis a szintetizátoros-szaxofonos zenélés előtt több mint tíz évig hegedűvel zenéltem. Igaz nem klasszikust, meg nem vendéglátóst, hanem színpadi műsorokat: pl. néptánc kíséretet, színdarabok dalbetéteit.
Attól függ, hogy előtte milyen szintetizátoron játszottál, vagy miről mentek az alapok (ezt azért írom, mert látom hegedűs vagy). Nekem Pa50sd után kb. 8 hét kellett, hogy a műsoromat 90-95%-os szinten átvigyem a Pa600-ra. Ez viszonylag nem sok idő. De Yamaha után sokkal több lett volna.
Ha eddig inkább hegedűs voltál, akkor jelezd, elég sok hasznos dolgot tudok írni. Ugyanis a szintetizátoros-szaxofonos zenélés előtt több mint tíz évig hegedűvel zenéltem. Igaz nem klasszikust, meg nem vendéglátóst, hanem színpadi műsorokat: pl. néptánc kíséretet, színdarabok dalbetéteit.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Nekem Pa80-ról Pa3X-re egy év kellett. Nem a kezelés megtanulása tart sokáig, hanem a műsor beállítása, áthangszerelése.
Számomra ezért érthetetlen, hogy egyes rendszeresen haknizó zenészek, hogy tudnak meleg-váltásban hangszert venni. Úgy eladni az előzőt, hogy még az új nem konyhakész.
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Én amióta a Korg Pa1x hangszórós változata megjelent a piacon fő hangszerként használok Korg hangszert. 4x Muzikantot több, mint 2 éve.
A mai napig nem vagyok kész a műsorommal, pedig szinte minden nap dolgozom rajta valamennyit...
A mai napig nem vagyok kész a műsorommal, pedig szinte minden nap dolgozom rajta valamennyit...
-
Lacabatya
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: yamaha psr s950
Sziasztok. Tudna nekem abba segíteni valaki, hogy a pa700 max. mekkora Micro sd-t kezel?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Véleményem szerint egy 64GB-os bőven elég bele, árban nem nagy eltérés már egy 32GB-os kártyától!
Ha csak azt horja magával az ember amire szüksége van, szerintem egy 32GB, vagy akár 16GB is elég lehet!
Ha mindenféle felesleges dolgot is, akkor a csillagos ég a határ, vagy legalábbis a KORG egy korábbi közlésében, ahol 2TB-ról írtak (FAT32)
Nekem egy 120GB SSD figyel a hangszerben, de ez is luxus, ebből kb 28GB van elhasználva!
Ezen rajta a teljes műsorom (2x ugyanaz külön mappában) ami kitesz kb 480 MIDI és 370 mp3 alapot (persze mikor épp melyik buliban mi kell belőle),
valamint egy biztonsági mentés mappát, ami a felhasznált tárhelynek a legnagyobb részét teszi ki, közel 21GB-ot, tehát kb 7GB ami zenei alapoknak van (ebbe még benne van kb 140 mp3 zene, szünetzene céljából)
Pa4x-ről beszélek, amiben a biztonsági mentés főként elég nagy tárhelyet elhasznál, mivel jelenleg 20 mentési pont van (SET és BKP) amik egyesével kb 350-450MB-osak
mivel a sample memória is jóval nagyobb méretű (1,5GB)
Pa700-nál egy mentés max 130-150MB lehet, mivel ott a RAM 128MB!
Szóval egy 64-es bőven elég lehet, attól függetlenül, hogy ettől nagyobbat is képes kezelni!
Ha csak azt horja magával az ember amire szüksége van, szerintem egy 32GB, vagy akár 16GB is elég lehet!
Ha mindenféle felesleges dolgot is, akkor a csillagos ég a határ, vagy legalábbis a KORG egy korábbi közlésében, ahol 2TB-ról írtak (FAT32)
Nekem egy 120GB SSD figyel a hangszerben, de ez is luxus, ebből kb 28GB van elhasználva!
Ezen rajta a teljes műsorom (2x ugyanaz külön mappában) ami kitesz kb 480 MIDI és 370 mp3 alapot (persze mikor épp melyik buliban mi kell belőle),
valamint egy biztonsági mentés mappát, ami a felhasznált tárhelynek a legnagyobb részét teszi ki, közel 21GB-ot, tehát kb 7GB ami zenei alapoknak van (ebbe még benne van kb 140 mp3 zene, szünetzene céljából)
Pa4x-ről beszélek, amiben a biztonsági mentés főként elég nagy tárhelyet elhasznál, mivel jelenleg 20 mentési pont van (SET és BKP) amik egyesével kb 350-450MB-osak
Pa700-nál egy mentés max 130-150MB lehet, mivel ott a RAM 128MB!
Szóval egy 64-es bőven elég lehet, attól függetlenül, hogy ettől nagyobbat is képes kezelni!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A 4x esetén az SSD érezhetően gyorsítja a hangszert, vagy csak a kisebb meghibásodási lehetőség miatt használod?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
A rendszert nem gyorsítja, de a fájlok olvasása némileg gyorsabb, de inkább a szállításból eredő esetleges meghibásodások elkerülése volt a fő cél SSD-vel!