|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Pa 600
Pedig van: http://www.korgpa.com/images/stories/sw ... (EFGI).pdf
1.10 : Stílusok másolása és beillesztése, egyenkénti törlése.
Padok egyenként BE/KI kapcsolása, valamint megvárja a szinkron jelet, és így ütemkezdéskor indítja el, nem félúton ha épp olyanja van.
A SONG BOOK menüt megjegyzi az utolsó listázott megjelenítés fog elő jönni bekapcsolás után. Ez az 1.00 nál mindig alapra ált.
A LYRICS automatikusan mentve van.
Mentéskor az átnevezett FAVORIT neve is mentődik, így vissza állításkor nem kell ismét nevet adni nekik. Nálam PL: Mulatos-1-2-3 Trance-Disco nevek vannak megadva, és így most ha csinálok egy resetet, akkor vissza írja az előző nevet is.
Média MÓD Midi beállítások és STB automatikusan mentődnek, így nem kell külön mindent mentegetni, mert ezt automatikusan megteszi a MY settingsbe.
Továbbá: USB csatlakozási hibák javítása, MP3 lefagyás javítása, Külső szinkron pontosságának javítása. Ebből én csak az USB hibát teszteltem de nekem ugyan olyan szar, szóval vagy nem jó az USB eszközöm, vagy nem jött össze teljesen nekik.
Szóval a lényeg hogy változtattak csak attól félek itt le is állnak aztán. És nem fognak tovább tanakodni azon hogy lehetne még javítani. Pedig lenne min.
1.10 : Stílusok másolása és beillesztése, egyenkénti törlése.
Padok egyenként BE/KI kapcsolása, valamint megvárja a szinkron jelet, és így ütemkezdéskor indítja el, nem félúton ha épp olyanja van.
A SONG BOOK menüt megjegyzi az utolsó listázott megjelenítés fog elő jönni bekapcsolás után. Ez az 1.00 nál mindig alapra ált.
A LYRICS automatikusan mentve van.
Mentéskor az átnevezett FAVORIT neve is mentődik, így vissza állításkor nem kell ismét nevet adni nekik. Nálam PL: Mulatos-1-2-3 Trance-Disco nevek vannak megadva, és így most ha csinálok egy resetet, akkor vissza írja az előző nevet is.
Média MÓD Midi beállítások és STB automatikusan mentődnek, így nem kell külön mindent mentegetni, mert ezt automatikusan megteszi a MY settingsbe.
Továbbá: USB csatlakozási hibák javítása, MP3 lefagyás javítása, Külső szinkron pontosságának javítása. Ebből én csak az USB hibát teszteltem de nekem ugyan olyan szar, szóval vagy nem jó az USB eszközöm, vagy nem jött össze teljesen nekik.
Szóval a lényeg hogy változtattak csak attól félek itt le is állnak aztán. És nem fognak tovább tanakodni azon hogy lehetne még javítani. Pedig lenne min.
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Az USB kontakthiba jellegű probléma nálam is fennáll. Néha újratölti az USB tartalmát, mintha a Pendrive-ot kihúztam és visszadugtam volna. Olyan is előfordult, hogy bedugtam a Pendrive-ot és elsőre nem töltődött be, meg kellett ismételni a műveletet.
Ez biztos, hogy konstrukciós hiba,a kezdetektől fennáll, úgy tűnik, mintha az USB aljzat kontakthibája lenne.
Ez biztos, hogy konstrukciós hiba,a kezdetektől fennáll, úgy tűnik, mintha az USB aljzat kontakthibája lenne.
Üdvözlettel: wildbear
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sajnos nem kontakt hiba. Én már voltam vele szervizben és nem találtak semmit. Szerviz módban mindig felismeri az eszközt. Volt olyan hogy egyáltalán nem ismerte fel, olyankor kikapcsolás bekapcsolásakor az INTRO3 gomb nyomva tart. Belép Service módban. " ez nem a telepítős menü " az INTRO1 ... Akkor ott felismeri, és a restart után már megy.
Ezt elmondtam a KORG supportnak, mire csak ennyit tettek hozzá: Honnét ismerem ezt a menüt? Na hoppá van gondoltam ezek szerint ez nem volt publikus.
Most megvárom míg lejár a gari, aztán bele integrálom a vinyót a gyomrába. Nem kell hogy kint lógjon.
Ezt elmondtam a KORG supportnak, mire csak ennyit tettek hozzá: Honnét ismerem ezt a menüt? Na hoppá van gondoltam ezek szerint ez nem volt publikus.
Most megvárom míg lejár a gari, aztán bele integrálom a vinyót a gyomrába. Nem kell hogy kint lógjon.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ugyanezt hallottam már a 900-asról is... Tényleg nem vet jó fényt a Korgra...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Ha hardveres, ha szoftveres a gond, ez mindenképpen elszomorító, az elektrotechnika, a technológia mai állása szerint ilyennek nem szabadna előfordulnia egy világcégnél. Szerintem sem klasszikus kontakthibáról van szó (NYÁK hiba, forrasztási hiba, vagy aljzat hiba), mert a pendrive szándékos mozgatása során nem történik szakadás, és az aljzat is elég szorosan fogadja a pendrive-ot. Szerencsére nálam nagyon ritkán jelentkezik ez a hiba, van amikor magától megoldódik, a legrosszabb esetben a pendrive ki-be művelettel mindig megoldódott.
Viszont, ha ez szoftver probléma, akkor még van esély, hogy a következő frissítésnél valóban orvosolják ezt. A szervizeseknek egyébként tudniuk kell erről a problémáról, és a megoldásról is, még ha hallgatnak is erről. Nagyon megszerettem ezt a hangszert, engem megnyugtatna, ha megígérnék, hogy a következő frissítésnél a cég valóban orvosolja ezt a hibát.
Viszont, ha ez szoftver probléma, akkor még van esély, hogy a következő frissítésnél valóban orvosolják ezt. A szervizeseknek egyébként tudniuk kell erről a problémáról, és a megoldásról is, még ha hallgatnak is erről. Nagyon megszerettem ezt a hangszert, engem megnyugtatna, ha megígérnék, hogy a következő frissítésnél a cég valóban orvosolja ezt a hibát.
Üdvözlettel: wildbear
-
crusoe01
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg PA600
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék. Van egy KOrg PA600-as és egy Ketron Sd1-es. Azt hogy és hol kell beállítani a hangszereken, hogy a pa600 billentyűzetével de a ketron hangszereivel szólaljon meg? A ketron menne a keverőbe. És a midi kábelt mely kivezetésekbe kell dugni? Sajna tök láma vagyok hozzá. A ketron elég bonyolultan és sokoldalúan konfigolható.
Köszi a választ előre is!
Kis segítséget szeretnék. Van egy KOrg PA600-as és egy Ketron Sd1-es. Azt hogy és hol kell beállítani a hangszereken, hogy a pa600 billentyűzetével de a ketron hangszereivel szólaljon meg? A ketron menne a keverőbe. És a midi kábelt mely kivezetésekbe kell dugni? Sajna tök láma vagyok hozzá. A ketron elég bonyolultan és sokoldalúan konfigolható.
Köszi a választ előre is!
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Global gomb / MIDI lap / A listán ki kell választani valamelyik MIDI settingset,
Aztán alul MIDI OUT fül, és ott mindent vegyél ki OFF -ra. Aztán MIDI Filter - Ott pedig mindent All.CH
Ezután csak a leütéseket és a tempót viszi maximum át. A hangszínek az a másik gépé lesz.
Szóval a PA600 Vezérli a másikat. Vissza felé ugyan ez, csak akkor a MIDI IN beállításnál SYS.EX01 -16 ig kell beállítani.
Aztán alul MIDI OUT fül, és ott mindent vegyél ki OFF -ra. Aztán MIDI Filter - Ott pedig mindent All.CH
Ezután csak a leütéseket és a tempót viszi maximum át. A hangszínek az a másik gépé lesz.
Szóval a PA600 Vezérli a másikat. Vissza felé ugyan ez, csak akkor a MIDI IN beállításnál SYS.EX01 -16 ig kell beállítani.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Üdv.
Két apró, de bosszantó hibára lettem figyelmes a 600-as szerkesztgetése közben.
Seq módban ha szerkesztek egy midit, a szerkesztés bármelyik fázisában Mute funkciót használok egy adott sávon, utána hiába állítom a kívánt hangerőre, mentés után a sáv néma marad. Viszont ha még egyszer megnyitom seq módban, beállítom és elmentem, akkor már tökéletes. Azt hittem ez csak néhány midinél van így, de aztán random szerűen kiválasztottam párat, sajnos mindegyik midinél ezt csinálja.
Én is Korg Pa 600 és Sd1 párosítást használok. Ha összemidizem a két hangszert és a Korggal vezérlem az SD1et(én a Ketronnak a dobjait, a bőgőjét a fúvósai és a zongoráját használom), a gitárokat pedig a PA 600 ból, szóval addig a pontig kiválóan működik a dolog, amíg csak Midi módban van a Korg. Ha közben átváltok Style módra, kb minden 10-ik átváltáskor megfagy a hangszer( a Korg). A Korgon a 1.10-es szoft van, a Ketronon pedig a 4.0. Bár annyira nem zavar a dolog, mert az arrangerezés és a midizés csak hobbi szinten működik, inkább élőben nyomulunk a bandával!
üdv!
Két apró, de bosszantó hibára lettem figyelmes a 600-as szerkesztgetése közben.
Seq módban ha szerkesztek egy midit, a szerkesztés bármelyik fázisában Mute funkciót használok egy adott sávon, utána hiába állítom a kívánt hangerőre, mentés után a sáv néma marad. Viszont ha még egyszer megnyitom seq módban, beállítom és elmentem, akkor már tökéletes. Azt hittem ez csak néhány midinél van így, de aztán random szerűen kiválasztottam párat, sajnos mindegyik midinél ezt csinálja.
Én is Korg Pa 600 és Sd1 párosítást használok. Ha összemidizem a két hangszert és a Korggal vezérlem az SD1et(én a Ketronnak a dobjait, a bőgőjét a fúvósai és a zongoráját használom), a gitárokat pedig a PA 600 ból, szóval addig a pontig kiválóan működik a dolog, amíg csak Midi módban van a Korg. Ha közben átváltok Style módra, kb minden 10-ik átváltáskor megfagy a hangszer( a Korg). A Korgon a 1.10-es szoft van, a Ketronon pedig a 4.0. Bár annyira nem zavar a dolog, mert az arrangerezés és a midizés csak hobbi szinten működik, inkább élőben nyomulunk a bandával!
üdv!
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Ja igen még ott az a fagyás hiba is 
Sajnos a PA50-60-80 600-900 mind hordozza ezt a hibát. A PA50 és 600 a PA2-re kötve is megfagy. Véletlen szerűen.
Anno megreklamáltam a PA 50-nél ezt a hibát, de semmit nem tudtak vele kezdeni. Gondolom a 600-as szintúgy ilyen lenne.
Sajnos a PA50-60-80 600-900 mind hordozza ezt a hibát. A PA50 és 600 a PA2-re kötve is megfagy. Véletlen szerűen.
Anno megreklamáltam a PA 50-nél ezt a hibát, de semmit nem tudtak vele kezdeni. Gondolom a 600-as szintúgy ilyen lenne.