Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

semidim
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha PSR SX700
Adott köszönetek: : 11 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 55618Hozzászólás semidim
2017.11.23. 18:35

tacso írta:A 61 billentyűs verzió is félig súlyozott, és nagyon jól billenthető! Tyrosom nem volt, de Yamaha Mox 6 billentyűzete Tesco minőség a Pa3x hez képest!
Köszönöm. Még egy gondom lesz, amit nem tudom, hogy hogyan oldhatnék jól meg? Kottából játszom, (ami lényegében egy laptop), tehát szükségem van a kottatartóra. Gondolom ez tartozék lehet és elbír egy majdnem két kilós laptopot? Emellett meg kell oldanom valahogy a hangosítást is otthon, mert csak otthon használom, nem vagyok szakmabeli, csak amatőr. A hátul rácsatlakoztatható KORG hangszoró még erre alkalmas is lehetne, de akkor bizonyára nem használható a kottatartó. (Erős szemüvegem van, ezért a kotta távolsága sem mindegy.) Egy ablak függönye előtt van a hangszer helye, tehát nem tehetek mögé hangdobozkat állványra, legfeljebb a földre egy amolyan monó combót alá, de az akkor, hogy szólna?

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55620Hozzászólás galambjozsef
2017.11.23. 20:10

A Pa3x kottartartója egy 4,5mm vastag plexi lap, elbírja a 2 kilós laptopot :) Ha netán mégse kapsz hozzá, tudsz hozzá házilag is gyártani kottatartót, plexiből, vagy műanyag lapból, kb. 90cm szélességig, ha esetleg a gyári kicsi is lenne :D
Billentésben nincs különbség, Fizikailag egy külömbség van a 61 és 76 között, hogy a 76-os hangszer kijelzője dönthető, a 61-esé nem!
Tyroshoz képest nem tudom, lényegében amugyis szokás és kényelmi szempont kérdése.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55621Hozzászólás tacso
2017.11.23. 20:19

Ezen kívül fejhallgatóval azonnal tudsz próbálni, illetve a hangszer audio kimenetére bármilyen hangberendezést, akár hifi cuccot is ráköthetsz, hogy szóljon.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 55622Hozzászólás semidim
2017.11.23. 21:00

Köszönöm mindekttőtöknek. Az a méret biztosan elég lenne, 360 fokban visszahajtaható a laptop, tehát A4-es lesz, amikor kottaolvasó.
A Hi-Fi-re kötés elég problémás, több okból is. Azok a hangkeltő eszközök nálam elég kényesek, az erős, tartós mélyhangok előbb utóbb kárt okoznának bennük. (Volt már javítva.) Szükséges lesz egy külön aktív rendszer hozzá. Régebben voltak aktív monitoraim állványon, de ilyet nem nagyon tudok a jelenlegi elhelyezés mellett megfelelő magasságban használni. Tehát az ablakszint alatt (a billentyűzet szintje alatt) kell legyen a teteje.
Máshogy kérdezem: mi szólhatna szerintetek jobban: két közepes színvonalú aktív monitor jobb és baloldalon, vagy egy, de azoknál jobb minőségű combó? (Pl. ad-abszurdum egy Roland KC550)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 55623Hozzászólás Asterix
2017.11.23. 22:08

A hangszóró és a kottatartó használható egyszerre is. Nem jól tudom?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 55625Hozzászólás Apelláta
2017.11.24. 00:08

semidim írta:Szervusztok. Pa3x vásárlásán gondolkozom. A kérdésem kifejezetten a billentyűzetre vonatkozik:
Van-e különbség a 61 és a 76-os között, vagyis mindkettőre igaz, hogy félig súlyozott, vagy csak a 76-osra? Mennyivel jobb a billentyűzet, feltételezem ugyanis, hogy jobb, mint a Tyrosoké? Köszönöm a válaszokat és az esetleges egyéb segítséget!
Szia!

A Pa3X billentyűzete nagyon strapabíró (még nem hallottam meghibásodásokat róluk), és ha hozzászoksz nagyon szerethető, de elsőre kicsit túl keménynek fogod érezni. Ugyanis a félig súlyozott billentyűzetű hangszerek közül a legkeményebb. Még az elődök a Pa1X és Pa2X-hez, és az utód a Pa4X-hez képest is. A Tyrosok, Roland G70, Ketron SD-k billentyűihez képest is. Nekem már fel sem tűnik, mert megszoktam.

A kihangosításról annyit, hogy a kombóval elveszted a sztereó térhatást, márpedig egy ilyen kategóriájú hangszertől elvárná az ember a "maximális" megszólalási minőséget, amihez nagyban hozzájárul a térben ízlésesen elpanorámázott hangszerek visszahallása. Na ezt egy kombóval buktad.
A másik, hogy ha a billentyűzet szintje alá helyezel bármilyen hangrendszert, a magasaid el fognak veszni, a finom részletek nem jutnak el a füledbe. Kivéve, ha úgy helyezed el, hogy megdöntöd őket felfelé, a füled irányába. Én kombóban nem gondolkodnék. Az olyan "kényszer haknis" megoldás.

Üdv.: Apelláta

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 55626Hozzászólás vili2105
2017.11.24. 08:26

Szia!
Én vennék hozzá két stúdió monitort, az kis helyen is elfér, és a hangképe sokkal jobb, mint bármi másnak.
Pl: mackie mr5
Akár használtban is, általában ezeket nem szokták széthajtani, és örökös

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 55628Hozzászólás semidim
2017.11.24. 09:25

Ismét köszönöm mindenkinek,aki válaszolt, most már tisztábban látok. Ahogy Asterix írta, valóban, azóta láttam egy két videón is, hogy a kottatartó és a hangszoró egyszerre használható. Egy studió monitor pár jobban szólhatna, mint ez a rácsatolható Korg, de itt már tudok dönteni, ha eljön az ideje. A billentyűzetet viszont mindenképpen le kellene tesztelnem vásárlás előtt, mert lehet, hogy az mondjuk egy Tyros 4-es mellett szólna inkább, ami csak mérsékelten lenne drágább a német piacon. Ebben bizonytalan vagyok. Egyébként Budapesten vagyok, ha valaki felajánlaná, hogy az övét esetleg valamikor mergnézhetem közelebbről, azt köszönettel venném.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55632Hozzászólás tacso
2017.11.24. 13:00

Azért a rácsatolható is jól szól ám!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

semidim
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 55634Hozzászólás semidim
2017.11.24. 13:30

tacso írta:Azért a rácsatolható is jól szól ám!
Igen, nekem teljesen megfelene.

Új hozzászólás