|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Szia!
1 kérdés: Én mindig stereoba használtam, így a mono módot nem próbáltam (álltalába a LEFT csatorna szokott MONO módot engedni, ha a RIGHT csatornába nincs bedugva semmi, ki kell próbálni. Én nem próbáltam)
2 kérdés: Style szerkesztésen belül lehet beállítani, minden fill, break, és variáció külön állítható. (Intro és Ending esetében nem állítható)
3 kérdés: A Style-ket EQ-z meg kicsit, valószínűleg azért nem nagyon hallhatsz nagy változást, mert csekély mértékben állítod a MAXXAudio-t,
A pa1x (és korábbi) style-k nem tartalmaznak EQ beállításokat, a többi viszont igen (legalábbis véleményem szerint)
4 kérdés: folyamatos zöld LED , ha sárgára vált kicsit erősebb jelet kap a bemenet. Én személy szerint piros-ba nem kiabáltam. Piros LED-nél már túl erős jel van, torzíthat
1 kérdés: Én mindig stereoba használtam, így a mono módot nem próbáltam (álltalába a LEFT csatorna szokott MONO módot engedni, ha a RIGHT csatornába nincs bedugva semmi, ki kell próbálni. Én nem próbáltam)
2 kérdés: Style szerkesztésen belül lehet beállítani, minden fill, break, és variáció külön állítható. (Intro és Ending esetében nem állítható)
3 kérdés: A Style-ket EQ-z meg kicsit, valószínűleg azért nem nagyon hallhatsz nagy változást, mert csekély mértékben állítod a MAXXAudio-t,
A pa1x (és korábbi) style-k nem tartalmaznak EQ beállításokat, a többi viszont igen (legalábbis véleményem szerint)
4 kérdés: folyamatos zöld LED , ha sárgára vált kicsit erősebb jelet kap a bemenet. Én személy szerint piros-ba nem kiabáltam. Piros LED-nél már túl erős jel van, torzíthat
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
L/R kimeneteknél ha külön nem írják a left általában mono, vagy menüben konfigurálható, hogy az legyen.
Buba
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Igen, így van. Tehát a right oldali dugaljban alaphelyzetben (amikor nincs bedugva semmi) egy kis kapcsoló zárt helyzetben van, azaz összeköti a bal és jobb oldali jeleket,a left dugaljban egyesített,mono jelt kapunk, ha bedugjuk a right oldalba a jack-et, akkor nyitja , szétválasztja a jeleket. Ha sztereóban használjuk a hangrendszert, attól még a fülhallgatókijövetről kaphatunk egy mono jelet, ami tartalmazza a sztereo jel monosított jelét, ha csak egyszerüen összekötjük a jack-ben a két jelt, ami egy monitorhangfal jelszükségletét kielégíti (jobb esetben eq-s aktív hangfal) , ha benne csak a szinti hangját szeretnénk hallani, abban az esteben, ha aux kimenetünk csak egy van, s onnan más jelet szeretnénk küldeni.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Mikrofon beállítás menete nálam.
A hangszer digitális bemeneten csatlakozom a digit pultocskához. (Ilyenkor a MaxXx audio proci nem működik, viszont nincs alapzaj. Fülmonitor használatakor a legkisebb alapzaj is hallatszik.)
Keverőn a megfelelő hangkép, a buliban használt max hangerőn beállítva.
A zajzárral és a bemeneti érzékenységgel játszadozva beállítom, hogy semmire ne legyen a mikrofonon bemenő jel, csak abban az esetben, amikor beleszólok a mikrofonba, viszont akkor lehetőleg ne harapja le a mondandóm elejét.
Mikrofon hangszínén extrém helyszíneket kivéve nem kell állítani. Innentől kezdve csak a hangerő, vokál erősség potikat használom, ha szükséges.
Ezt bepötyögni a telefonba tovább tartott mint megcsinálni.
A bemeneti érzékenység potit nem látom hol áll, csak kézzel nyúlok a hangszer mögé. Mikrofon hangerő poti max 10 órán áll... A zöld led villog, ha énekelek, narancs felvillan 1-1 bekiabálásnál.
A hangszer digitális bemeneten csatlakozom a digit pultocskához. (Ilyenkor a MaxXx audio proci nem működik, viszont nincs alapzaj. Fülmonitor használatakor a legkisebb alapzaj is hallatszik.)
Keverőn a megfelelő hangkép, a buliban használt max hangerőn beállítva.
A zajzárral és a bemeneti érzékenységgel játszadozva beállítom, hogy semmire ne legyen a mikrofonon bemenő jel, csak abban az esetben, amikor beleszólok a mikrofonba, viszont akkor lehetőleg ne harapja le a mondandóm elejét.
Mikrofon hangszínén extrém helyszíneket kivéve nem kell állítani. Innentől kezdve csak a hangerő, vokál erősség potikat használom, ha szükséges.
Ezt bepötyögni a telefonba tovább tartott mint megcsinálni.
A bemeneti érzékenység potit nem látom hol áll, csak kézzel nyúlok a hangszer mögé. Mikrofon hangerő poti max 10 órán áll... A zöld led villog, ha énekelek, narancs felvillan 1-1 bekiabálásnál.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
A korgpa600 padokra milyen formátumú dolgokat lehet rakni? Mp3, waw?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Korg pa600 csak gyári hangszíneket használ, vagy sampler hanggal is lehet játszani rajta?
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Sampler hang is használható a játékhoz,csak a PA600 alapesetben nem tudja ezt elkészíteni,csak külső SET-ből tudsz betölteni a memória korláton belül!
- B.Bazsi
- VIP
Leírod nekem ennek a folyamatát ha megkérlek?
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
1. Beszerzel egy SET-et mondjuk az internetről,rámásolod egy pendrive-ra!
2. Hangszerbe bedugod,MEDIA gomb,majd LOAD kiválasztod az USB-ről a SET-et
3. SET-et OPEN-nel kinyitod,azután OPEN a SOUND mappára és itt kiválasztod azt a hangot amit szeretnél a gépbe vinni!
4. A hangszer megkérdi a helyét a hangnak,te megadod aztán mehet a LOAD újra és ennyi!
2. Hangszerbe bedugod,MEDIA gomb,majd LOAD kiválasztod az USB-ről a SET-et
3. SET-et OPEN-nel kinyitod,azután OPEN a SOUND mappára és itt kiválasztod azt a hangot amit szeretnél a gépbe vinni!
4. A hangszer megkérdi a helyét a hangnak,te megadod aztán mehet a LOAD újra és ennyi!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Módosított OS-sel a SAMPLER-ek szerkesztése is megoldhatókissata írta:Sampler hang is használható a játékhoz,csak a PA600 alapesetben nem tudja ezt elkészíteni,csak külső SET-ből tudsz betölteni a memória korláton belül!