|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Én meg azt, hogy zenével, meg hangszerekkel, ahelyett hogy pucér lányok fotóival rakták volna tele. 
Buba
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Srácok, találkozott már valaki olyannal, hogy egy stílusjáték után mintha kiakadna a vas, és a beütő cin lecsengése szól jó hosszan. Hiába van leállítva a stílus és lehallkítva a gép, az csak szól a végtelenségig. Aztán mikor átkapcsolok egy másik stílusra de nem indítom el azt, na akkor szépen lassan elhalkul. Van-e ez ellen valami orvosság? Mert a mákom az, hogy itthon tapasztaltam - gyári és user stílusnál is - és nem élesben a buliban.
Más. A 3x képernyő fényerejét lehet állítani valahol és ha igen, hol?
Megint más. Stílusjáték előtt ha lefogsz egy akkordot bal kézzel, megszólal egy szőnyeg illetve egy bass. Aztán bekapcsolva a stílust ez már eltűnik. Ezt hol lehet kikapcsolni illetve a hangszíneket (szőnyeg, bass) állítani?
Más. A 3x képernyő fényerejét lehet állítani valahol és ha igen, hol?
Megint más. Stílusjáték előtt ha lefogsz egy akkordot bal kézzel, megszólal egy szőnyeg illetve egy bass. Aztán bekapcsolva a stílust ez már eltűnik. Ezt hol lehet kikapcsolni illetve a hangszíneket (szőnyeg, bass) állítani?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nem vagyok hangszer mellett, de ha jól emlékszem, a SHIFT+START/STOP kombó teljes midi resettel megoldja etr a problémát.
Lcd kontraszt feliratozva van a gépen, hogy melyik gombot zártad nyomva, miközbena tárcsát forgatod.
Stílusjáték üzzemmódban MENÜ, Preferences lap. Itt állíthatod, hogy bass+lower szóljon-e akkor, amikor a zenekari kíséret még nem szól. A basszus hangszínét a kiválasztott stílus basszus sávján tudod módosítani.
Lcd kontraszt feliratozva van a gépen, hogy melyik gombot zártad nyomva, miközbena tárcsát forgatod.
Stílusjáték üzzemmódban MENÜ, Preferences lap. Itt állíthatod, hogy bass+lower szóljon-e akkor, amikor a zenekari kíséret még nem szól. A basszus hangszínét a kiválasztott stílus basszus sávján tudod módosítani.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
- Legegyszerűbb mód: egy pillatnatnyi reset-el megoldható ( SHIFT + START/STOP (nagy piros középen
) Bármely más beragadt hang kioldható ugyanezzel a megoldással!
Másik lehetőség: megnézegetni a dob kiteket, hogy melyik mihez passzol a legjobban, esetleg, ha user dobot használsz, azoknál lehetnek ilyen "gondok"
Bonyolultabb mód:
1: TRACK CONTROLS nézetben át kell nézegetni a DRUM EDIT és SOUND EDIT paramétereket
2: style edit módban megvizsgálni az adott csatornán ezeket a hangokat
- LCD kontraszt: MENU gomb és bender tárcsa tekerés (oda is van irva: LCD BRIGHTNESS)
- Bassus hang és "szőnyeg" hang állítása:
Ami a stilusban van bass hang, azt használja, ugyanúgy változtatod, mint a többi esetben is (hangerő, efx, hangszín, stb...)
"szőnyeg" hang, azaz LOWER: ugyanúgy állítod, mint más esetben is (hangerő, efx, hangszín, stb...)
ki/be kapcsolás: global menu-ben BASS & LOWER BACKING
U.I.: esetleg, ha van más megoldás, javaslat, majd pótoljátok!
- Legegyszerűbb mód: egy pillatnatnyi reset-el megoldható ( SHIFT + START/STOP (nagy piros középen
Másik lehetőség: megnézegetni a dob kiteket, hogy melyik mihez passzol a legjobban, esetleg, ha user dobot használsz, azoknál lehetnek ilyen "gondok"
Bonyolultabb mód:
1: TRACK CONTROLS nézetben át kell nézegetni a DRUM EDIT és SOUND EDIT paramétereket
2: style edit módban megvizsgálni az adott csatornán ezeket a hangokat
- LCD kontraszt: MENU gomb és bender tárcsa tekerés (oda is van irva: LCD BRIGHTNESS)
- Bassus hang és "szőnyeg" hang állítása:
Ami a stilusban van bass hang, azt használja, ugyanúgy változtatod, mint a többi esetben is (hangerő, efx, hangszín, stb...)
"szőnyeg" hang, azaz LOWER: ugyanúgy állítod, mint más esetben is (hangerő, efx, hangszín, stb...)
ki/be kapcsolás: global menu-ben BASS & LOWER BACKING
U.I.: esetleg, ha van más megoldás, javaslat, majd pótoljátok!
- Asterix
- Globális Moderátor
3x-bél nem a Globálban kell bekapcsolni, hanem a stílusjáték menüjében.
-
doxaa
- Kiemelt tag
Megvolt az első éles bevetés a 3xpro-val. Tyűazannya. Nem gondoltam volna, hogy megszólalásban ekkora kontraszt lesz az 1xpro-hoz képest. Az már otthon is kiderült, hogy a hangszínei jobbak, ami számomra öröm volt és igazán meglepő, az a stílusjáték összessége. Részletgazdagabb, és - ami nekem lényeg - megjött a vastagság, a teltség, a lágyság. Persze lesz még mit finomítani, alakítgatni, de kábé most azt érzem, mint mikor a pa60-ast váltottam 1xpro-ra. Szóval kábé így:

- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
...már nem emlékeztem rá merre van benne, rég volt pa3x-en :/Asterix írta:3x-bél nem a Globálban kell bekapcsolni, hanem a stílusjáték menüjében.
- Asterix
- Globális Moderátor
Tudom, ezért írtam. A 4x-én megkeverték kicsit a szafaládét, hogy Hofi szavával éljek... 
-
doxaa
- Kiemelt tag
Ha megengedtek még pár kérdést 3x-el kapcsolatban.
- az audio kimenetnél 1xpro esetén jelezve volt a mono csatorna, vagyis L/mono. 3x esetén ez nincs. Ez azért lehetséges, mert monoban akár az L akár a R csatornát használhatod?
- hol lehet azt beállítani, hogy stílusjáték esetén a fill ne várja meg a stílus ütemvéget és úgy kezdődjön el, hanem benne legyen a stílus ütemében? Értem ez alatt, hogy pl a variáció 4/4-es meg a fill is, és nem azt szeretném, hogy megnyomva a fillt lemegy először a variáció 4/4e majd a fill 4/4e, hanem azt szeretném, hogy pl a 4/4es variáció 3/4 üteménél megnyomva a fillt, annak rögtön az utolsó 1/4e szólaljon meg a variációban.
- miért van az, hogy pl gyári stílusoknál bekapcsolva a maxxaudiot hallhatóan változik a megszólalás, amit úgy tettem rá 1xpro-ról stílust, semmi változás nincs, hiába kapcsolom be. Ez is esetleg beállítás kérdése?
- milyen gyakorlati tanácsot tudnátok adni a vas mikrofon beállításához (itt most nem a vokálra gondolok)? Mármint, a gainnek hol célszerű állnia - gondolom "12-13 óránál" - a visszajelző led ha folyamatosan pirosan világít az gondolom nem jó, viszont ha csak néha vált át zöldből pirosra az még okés-e vagy az sem jó, egyáltalán, mire kell figyelni és miként kell beállítani?
- az audio kimenetnél 1xpro esetén jelezve volt a mono csatorna, vagyis L/mono. 3x esetén ez nincs. Ez azért lehetséges, mert monoban akár az L akár a R csatornát használhatod?
- hol lehet azt beállítani, hogy stílusjáték esetén a fill ne várja meg a stílus ütemvéget és úgy kezdődjön el, hanem benne legyen a stílus ütemében? Értem ez alatt, hogy pl a variáció 4/4-es meg a fill is, és nem azt szeretném, hogy megnyomva a fillt lemegy először a variáció 4/4e majd a fill 4/4e, hanem azt szeretném, hogy pl a 4/4es variáció 3/4 üteménél megnyomva a fillt, annak rögtön az utolsó 1/4e szólaljon meg a variációban.
- miért van az, hogy pl gyári stílusoknál bekapcsolva a maxxaudiot hallhatóan változik a megszólalás, amit úgy tettem rá 1xpro-ról stílust, semmi változás nincs, hiába kapcsolom be. Ez is esetleg beállítás kérdése?
- milyen gyakorlati tanácsot tudnátok adni a vas mikrofon beállításához (itt most nem a vokálra gondolok)? Mármint, a gainnek hol célszerű állnia - gondolom "12-13 óránál" - a visszajelző led ha folyamatosan pirosan világít az gondolom nem jó, viszont ha csak néha vált át zöldből pirosra az még okés-e vagy az sem jó, egyáltalán, mire kell figyelni és miként kell beállítani?