Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 48380Hozzászólás galambjozsef
2017.02.01. 13:07

Azért van ott külömbség :)
Pl elég ha csak az alap dobmintákat megvizsgáljuk:
Pa600 - 560 MS - 1012 DS
Pa900 - 834 MS - 1065 DS
Pa3x/Mus - 830 MS - 1598 DS
Pa3xLe - 837 MS - 1624 DS
MS: >> Multisampler
DS: >> Drumsampler
... a többit meg fentebb kiveséztük!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára galambjozsef 2017.02.01. 15:35-kor.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48381Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.01. 13:09

De még is a PA900 maradt. Miért?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 48382Hozzászólás Asterix
2017.02.01. 13:09

Nálam a 4x 2 hónap után okozott először örömet buliban. Addig csak szenvedtem vele, pedig 1x megjelenése óta használom a Korg hangszereket...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48383Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.01. 13:11

Korg PA2x pro-t érdemes e még venni?

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 48384Hozzászólás Zeneboy
2017.02.01. 13:27

Az a baj, hogy növelik a hangokat, csak értelmes mintákkal nem.. Hiába van 40 új minta, ha pl egy csörgő vagy egy tehén kolompnak tettek bele új mintáját, amit az életben nem használsz... Inkább a sok f...ág helyett 1-2 értelmes pergőt és lábdobot tennének bele... :diablo:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48385Hozzászólás Rolandbk5
2017.02.01. 13:35

Én kicsit abszurdnak tartom, hogy megvásárolok valamit és több hónap kell hozzá, hogy végre valahogy tudjam használni. Nincs benne egy normális stilus? Jesszusom! Akkor mi van benne? Vagy csak szép? Mert tény, hogy szép, de ez kevés a mai világban. 15 Gb hangszín, 5000 stilus, és szép külső. De egy sincs amit tudnánk használni. Ezen fenn tudok akadni.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 48387Hozzászólás Zeneboy
2017.02.01. 13:47

Rolandbk5!

Használható hangszer, de egy digit keverő kell, hogy a végső hangzásban korrekt legyen! Pa1 után eq-t ebbe rakták bele, viszont több sebből vérzik mert sok gyári stíl sincs beállítva, pedig a lehetőség ott van benne...

A másik, hogy azért alaplap hibás szériák voltak benne, így ha bele választasz akkor-ha még van alkatrész hozzá /8év..tudod/ akkor lehet javíttatni...

Viszont abban nincs drum editor mint már pa900/Pa3/pa4 stb így hangzással azért lehet kínlódni mire összerakod a nótát...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 48389Hozzászólás pillerk
2017.02.01. 14:05

Köszönöm a sok választ, megpróbálok válaszolni mindenkinek:

tacso - A gangam style tól kezdve az üzbég 7/4es stílusig van minden, el sem merem képzelni, hogy kik azok akiknek azok a stílusok tetszenek és aktívan használják. Nem értem miért nem lehet egy Európai - beleértve Magyar lokalizációt is kiadni valamelyik gyártónak? Aztán naná hogy tele van a youtube mindenféle kecskékkel szeretkező (kecskeb..ó) népség videóival, ahol számunkra fülsértő, el-tune-olt skálákkal érthetetlen és felfoghatatlan daloknak örülnek.

galambjozsef - Köszönöm a PÜ-t, hamarosan hívlak, Neked úgy látom van, amit én szívesen kipróbálnék. Megegyezünk biztosan :) A MUZIKANT ról annyit, hogy egy fórumról letöltöttem egy RAR t, amien stílus settek voltak. Ezeket valahogy a Favorite és a User bankoba importáltam. Rengeteg stílus érkezett vele, sok közülük jó, néhányban ahogy írtad, a dobok nem mennek pl. Talán 10-12 stílus ami onnan használható. De ha valaki aki nem netezik illetve nincs ismerőse sem megvesz egy ilyen hangszert, miért nem kaphat vele gyárilag ennyi stílust? Ezt nem értem...Amivel sokat eljátszottam az éjjel, és megörültem, az a Biscaya stílus volt ;)

Rolandbk5 - nem volt hol kipróbálni. És hirtelen jött az ötlet. Sok videót megnéztem róla, amik általában tetszettek. A PA3X is már tetszett anno mikor kijött. Kipróbálni üzletben egyébként sem lenne lehetőségem széles e környéken, mert felénk senki sem tart ilyet raktáron, és ilyenkor, mikor nincs motoros szezon, nem nagyon van kedvem átutazni az országo/ka/t hogy kipróbáljam. Szinte az összes hangszerem így vettem :) Egyébként ahogy a többit sem, ezt sem bántam meg. Mikor a line in ről, amire kötöttem a KORG ot, levettem a Boostert(Cabinet simulator-t) elkezdett "muzsikálni" rendesen, ahogy kell. Az összhangja nagyon nagyon tetszik, és szépek, kimondottan szépek a dobjai. A global sound is jó, és a lényeg, hogy még jobbá tehető, ha az ember szán rá időt. Egy hangszer sem tökéletes unboxing után :)
Tyros nem kell, az már volt. Egy jó darabig látni sem akarom. Szerettem, és jól szolgált. De a Yamaha (sajnos politikája hasonlóan másokéhoz), nem egészen user barát :) Inkább kicsit önző. Csodálkozom, hogy nincs kint a Tyros 6 és az 5 még supported modell. Nekem anno, mikor az elsők között megvettem a Tyros 2 t, ahogy már írtam pár helyen, mire elkezdtem volna kicsit testre szabni, már kint volt a 3 as. Hirtelen minden csak azzal lett kompatibilis, és csak az volt a jó...AZ enyém még jótállásban volt, mikor az oldalukon unsupported-legacy lett. Akkor fogadtam meg, hogy ez volt az utolsó. Egyébként a hangját szerettem, és az árát bőven visszahozta. Ahogy idáig minden hangszerem, kivéve ami nem :-D

Ahogy írtam, egy kis méretű hansgzer jöhetett csak szóba, anno az AUDYA5 is ezért lett, mivel helyhiány van a kocsiban amivel zenélni járunk. Amugy érdekesség, ha megtalálom ide linkelem az oldalt ahonna rendeltem,
a PA4X 2940€ volt, de 5 oktávos már nincs fent. Viszont 9€ val drágábbért van egy 76 billentyűs, SSD vel. Tehát 9€ az SSD, a tartó hozzá és a 1,5 oktáv :-D (https://www.muziker.sk/korg-pa4x-profes ... er-76-keys)
Viszont szerintetek, akkor ami most fent van 61 es 400€ val többért, illetve máshol majd 1000€ val többért, azok miben különböznek? Nem Muzikant, nálunk (szlovákián) nincs Muzikant verzió a kínálatban.
Amúgy egyetértek, hogy 76 billentyűtől ideális a méret. Jobban is néz ki. De általában kis helyeken, paletta méretű dobogókon kell elférni a zenszeknek, ezért ott sem utolsó, ha elfér az ember.
Egyébként szuperek vagytok, hogy ennyien reagáltatok, köszönöm!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 48391Hozzászólás Asterix
2017.02.01. 14:38

Nekem a 2 hónap nem a hangzás miatt kellett, hanem teljesen új konstrukció ez a hangszer az előző szériához képes. Ezt nem lehet egyik hétről a másikra biztonsággal kezelni, hogy nyugodtan állhass a színpadon.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 48402Hozzászólás forissandor
2017.02.01. 16:53

Korg Pa 3x Le-nek a használt piaci ára most kb 380-420 e forint körül van. Nincs az a funkció, ami a feljebb lévő kategória árkategória különbségét magyarázná. Sem a Pa 3 x, sem a 4 X esetében. Az userek 90 %-a mindkettő hangszerrel a Chrismidis Csókkirályt játssza ugyanazzal a gyárilag fos bass menettel. Tisztelet a kivételnek, de pl én ugyan azt a csárdás stílust hallom alkalmazni a csúcsgépekben Korgosoknál, aminek az alapját még a PA80 korszakban készítették, a Yamahások meg PSR3000 style-t nyomják a T4ben. Persze van fejlődés, vannak hangszíncserék, meg új trendek, megjelennek új stílusok, de a fő probléma az, hogy sok esetben olyan nyúlfarknyi különbségek vannak megszólalásnál (ez igaz hangfalra, hangszerre, keverőre) hogy ha nem egymás mellett hallgatod meg, fel sem tűnik, sőt, ha egymás mellett hallgatod meg, akkor sem biztos. Én szeretem az innovációt, szeretek kipróbálni új dolgokat, azt nem szeretem, ha hülyének néznek a gyártók.

Új hozzászólás