Köszönöm a sok választ, megpróbálok válaszolni mindenkinek:
tacso - A gangam style tól kezdve az üzbég 7/4es stílusig van minden, el sem merem képzelni, hogy kik azok akiknek azok a stílusok tetszenek és aktívan használják. Nem értem miért nem lehet egy Európai - beleértve Magyar lokalizációt is kiadni valamelyik gyártónak? Aztán naná hogy tele van a youtube mindenféle kecskékkel szeretkező (kecskeb..ó) népség videóival, ahol számunkra fülsértő, el-tune-olt skálákkal érthetetlen és felfoghatatlan daloknak örülnek.
galambjozsef - Köszönöm a PÜ-t, hamarosan hívlak, Neked úgy látom van, amit én szívesen kipróbálnék. Megegyezünk biztosan

A MUZIKANT ról annyit, hogy egy fórumról letöltöttem egy RAR t, amien stílus settek voltak. Ezeket valahogy a Favorite és a User bankoba importáltam. Rengeteg stílus érkezett vele, sok közülük jó, néhányban ahogy írtad, a dobok nem mennek pl. Talán 10-12 stílus ami onnan használható. De ha valaki aki nem netezik illetve nincs ismerőse sem megvesz egy ilyen hangszert, miért nem kaphat vele gyárilag ennyi stílust? Ezt nem értem...Amivel sokat eljátszottam az éjjel, és megörültem, az a Biscaya stílus volt
Rolandbk5 - nem volt hol kipróbálni. És hirtelen jött az ötlet. Sok videót megnéztem róla, amik általában tetszettek. A PA3X is már tetszett anno mikor kijött. Kipróbálni üzletben egyébként sem lenne lehetőségem széles e környéken, mert felénk senki sem tart ilyet raktáron, és ilyenkor, mikor nincs motoros szezon, nem nagyon van kedvem átutazni az országo/ka/t hogy kipróbáljam. Szinte az összes hangszerem így vettem

Egyébként ahogy a többit sem, ezt sem bántam meg. Mikor a line in ről, amire kötöttem a KORG ot, levettem a Boostert(Cabinet simulator-t) elkezdett "muzsikálni" rendesen, ahogy kell. Az összhangja nagyon nagyon tetszik, és szépek, kimondottan szépek a dobjai. A global sound is jó, és a lényeg, hogy még jobbá tehető, ha az ember szán rá időt. Egy hangszer sem tökéletes unboxing után
Tyros nem kell, az már volt. Egy jó darabig látni sem akarom. Szerettem, és jól szolgált. De a Yamaha (sajnos politikája hasonlóan másokéhoz), nem egészen user barát

Inkább kicsit önző. Csodálkozom, hogy nincs kint a Tyros 6 és az 5 még supported modell. Nekem anno, mikor az elsők között megvettem a Tyros 2 t, ahogy már írtam pár helyen, mire elkezdtem volna kicsit testre szabni, már kint volt a 3 as. Hirtelen minden csak azzal lett kompatibilis, és csak az volt a jó...AZ enyém még jótállásban volt, mikor az oldalukon unsupported-legacy lett. Akkor fogadtam meg, hogy ez volt az utolsó. Egyébként a hangját szerettem, és az árát bőven visszahozta. Ahogy idáig minden hangszerem, kivéve ami nem
Ahogy írtam, egy kis méretű hansgzer jöhetett csak szóba, anno az AUDYA5 is ezért lett, mivel helyhiány van a kocsiban amivel zenélni járunk. Amugy érdekesség, ha megtalálom ide linkelem az oldalt ahonna rendeltem,
a PA4X 2940€ volt, de 5 oktávos már nincs fent. Viszont 9€ val drágábbért van egy 76 billentyűs, SSD vel. Tehát 9€ az SSD, a tartó hozzá és a 1,5 oktáv

(
https://www.muziker.sk/korg-pa4x-profes ... er-76-keys)
Viszont szerintetek, akkor ami most fent van 61 es 400€ val többért, illetve máshol majd 1000€ val többért, azok miben különböznek? Nem Muzikant, nálunk (szlovákián) nincs Muzikant verzió a kínálatban.
Amúgy egyetértek, hogy 76 billentyűtől ideális a méret. Jobban is néz ki. De általában kis helyeken, paletta méretű dobogókon kell elférni a zenszeknek, ezért ott sem utolsó, ha elfér az ember.
Egyébként szuperek vagytok, hogy ennyien reagáltatok, köszönöm!