|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Korg - használhatósági tapasztalatok
Igen, most beszéltem Vele! Így már más a gyerek fekvése! Az egy jó billentyűzet.
Egyébként most kaptam Tőle az infót, hogy tényleg létezik a pa900 modul!
Egyébként most kaptam Tőle az infót, hogy tényleg létezik a pa900 modul!
- edmund
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
A pa800 mellé nem sokat érne ,de az RD zongorámmal már brutálisan működne. Nem beszélve arról, hogy lehetne mellé még egy jó szóló szintetizátor is...mondjukegy Fantom.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Kellemesen csalódom a Pa800-ban. Remek hangszernek sikerült.
Hétvégén Tiszafüredre megyünk a Südi Iringó táncos táborába zenélni, és voltak rendesen kívánságok, amiket nehéz lett volna automata nélkül elkészíteni. Egész könnyedén megoldottam a pa800-al. A billentyűzet korrekt, a hangszínek pedig nagyon rendben vannak. Most jöttem rá, hogy mennyire nem is mertem ezt a hangszert, de hála Istennek van hozzá szerencsém.
Esetleg van valami olyan hangszín, vagy beállítás amit mindenképpen használni érdemes? Esetleg a master Eq beállításról lenne valakinek valami tapasztalata, azt kipróbálnám.
Zoli
Kellemesen csalódom a Pa800-ban. Remek hangszernek sikerült.
Hétvégén Tiszafüredre megyünk a Südi Iringó táncos táborába zenélni, és voltak rendesen kívánságok, amiket nehéz lett volna automata nélkül elkészíteni. Egész könnyedén megoldottam a pa800-al. A billentyűzet korrekt, a hangszínek pedig nagyon rendben vannak. Most jöttem rá, hogy mennyire nem is mertem ezt a hangszert, de hála Istennek van hozzá szerencsém.
Esetleg van valami olyan hangszín, vagy beállítás amit mindenképpen használni érdemes? Esetleg a master Eq beállításról lenne valakinek valami tapasztalata, azt kipróbálnám.
Zoli
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Szerintem a hangszínek és a beállítások olyan dolgok amiket saját ízlésedhez kell beállítani.
De itt egy pár jó dolog.
Harmónikáknál válaszd a Casottót majd MENÜ Track Controls és az Upper1 (a hangszined) katt a Poly-ra és állítsd át Mono-ra.
Ezzel jót lehet tekerni akár egy Roma nótánál de Hora-nal is ezt használom.
Másik:
Hangszín Natural Nylon DNC gitár--- EQ gain ---UPPER1--- Mid Gain (+4.5) Low Gain (+13.5)
Ezzel egy öblösebb gitárt kapsz kísérni is és harmóniázni is jó vele egy csárdásnál.
Nem biztos hogy tetszeni fog de azért próbáld ki....
De itt egy pár jó dolog.
Harmónikáknál válaszd a Casottót majd MENÜ Track Controls és az Upper1 (a hangszined) katt a Poly-ra és állítsd át Mono-ra.
Ezzel jót lehet tekerni akár egy Roma nótánál de Hora-nal is ezt használom.
Másik:
Hangszín Natural Nylon DNC gitár--- EQ gain ---UPPER1--- Mid Gain (+4.5) Low Gain (+13.5)
Ezzel egy öblösebb gitárt kapsz kísérni is és harmóniázni is jó vele egy csárdásnál.
Nem biztos hogy tetszeni fog de azért próbáld ki....
-
alexlee76
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: yamaha tyros3
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 75 alkalommal
Sziasztok! Nagy gondom van most mert jelenleg egy Korg PA1x hangszer tulaja volnék de februárban megyek 4 hónapra hajóra dolgozni és nem szeretném tudom kivinni a hangszert mert nehéz nagyon. Lehet hogy lecserélem egy könnyebre Tyros 1-en gondolkodom ötleteket véleményt kérnék. Pénzem nincs ahhoz hogy megtartsam a PA-t és vegyek mellé valamit. Sajnálnám a Korgot mert nekem nagyon bejött.
Hangszerem Yamaha tyros3
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia!
Írod, hogy sajnálnád a Korgot, mert neked nagyon bejött. Akkor miért nem cseréled le Pa800-ra? A Pa1–21kg a Pa800–13kg. Szíved joga, hogy mire cseréled, csak mivel írtad, hogy a Korg bejött neked.
Írod, hogy sajnálnád a Korgot, mert neked nagyon bejött. Akkor miért nem cseréled le Pa800-ra? A Pa1–21kg a Pa800–13kg. Szíved joga, hogy mire cseréled, csak mivel írtad, hogy a Korg bejött neked.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
Akkor mivel fogsz zenélni?alexlee76 írta:Korg PA1x hangszer tulaja volnék de februárban megyek 4 hónapra hajóra dolgozni és nem szeretném tudom kivinni a hangszert