Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2407Hozzászólás Asterix
2012.01.29. 20:40

Idézet törölve. buba
Én egy LG külső dvd írót használok ilyen esetekre.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2433Hozzászólás Zeneboy
2012.01.31. 21:33

Sziasztok!

Vasárnap este foglalkoztam pár idegen stílussal a pa3-on! Van még mit csiszolni, de ha minden igaz ezek egy Ketronból jöttek eredetileg!

2 zip fájl lesz!
Egyikben vegyesen vannak a felvételek és van egy amit Cralusso kolléga készített egy romás stylt!

Utóbbihoz megjegyzés! Egyszerűen 20-25perc alatt sem tudtam használhatóvá tenni a hangszeren! Túl sok mindent kellene átszerkeszteni a stíluson belül!

Ez persze elképzelhető az én hibám, és nem a stílus szerkesztőjévé, de azt gondolom az fedi a valóságot továbbra is nálam, hogy vagy a gépen írom meg egy ilyen kaliberű hangszeren, vagy más konvertált stílust használok!

Azért még lesz még egy kísérletem a másikkal!

Üdv: zeneboy
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 2434Hozzászólás cralusso
2012.01.31. 22:19

Zeneboy Nagyon szepen koszonom, hogy meghallhattam vegre hangszerben is ezt az egy stilust Lehet, sot van boven munka meg vele, de azt kell hogy felfogjatok, en az iranyelvet es az otleteket adom a programmal, RAJTATOK ALL, HOGY MENNYIRE TUDJATOK KIHASZNALNI
A lenyegesebb dolog meg pont ezzel a ritmussal - meg mindig kozelebb all a magyar es cigany-nota hangzashoz, mint barmelyik altalatok hasznalt foxokbol, discokbol stb stb alakitgatott stilus Es en csak ehhez akartam segitseget nyujtani......
Ha nem jartam sikerrel, ezt is elfogadom es sajnalom, hogy eredmenytelen voltam
Es meg egyszer nagyon koszonom, hogy probaltal segiteni es hogy hallhattam az ugynevezett munkamat
ES NEHOGY OLYAT BOGOZZ KI A HOZZASZOLASOMBOL, HOGY KRITIKUS,SERTO, stb NEEEM Csak az oszinte velemenyem irtam ide es szomoru tenykent kell hogy elkonyveljem - kudarcot vallottam
UDV Vas Laszlo - cralusso

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2435Hozzászólás Zeneboy
2012.01.31. 22:36

Idézet törölve. buba

Kedves László!

Én érzem kicsit kudarcnak, ezért is írtam le az őszinte véleményemet!
Én értem, amit szeretnél és csak az irányelveket, azt is, hogy bizony mennyi "zenész" van, aki még mindig polkával tolja pl . a csárdás cigányzenét!
Egyébként azért írtam, hogy nagy munka, mert valahol ha hallhattam volna azon ahogy megírtad lehet közelebb vitt volna a hangszereléshez is! Így csak tippeltem egy-egy szólamra milyen hangszert állítsak be!
A dob szekciót szinte teljes átírásra kellene fogni, a Perc. sáv sajnos össze vissza szól bele, akármit próbáltam! Dinamikailag azt hiszem a 2-es vagy 3-as variáció is vérzik a hangszeren, azt is expresson állítottam, de még így is kihallatszik a felvételből! Pedig kompresszál a belső mp3 recordere a gépnek...

Nekem ami tetszett, hogy nem 3 sávon dolgoztál, és nem ua. azt hozza teljesen!
Mikor régen a Rolandon stílust írtam, akkor sokszor nem 4 ütemre írtam meg, hanem volt, hogy 16-ra, így változatosabban hozta a bass, vagy gitár sávot! Stílus esetében rendszeresen alkalmaztam, hogy nem hagyományosan ütöttem fel, és csak a fill-re alapoztam a beütéseket!

Ami még érdekes, hogy az intro és még azt mondom a var1. egy használható! Talán még a variáció 4 amikor a cinek is megjönnek! Ending is rendben!

Eredménytelennek nem mondanám! Csak, ahogy írtam én továbbra is úgy gondolom, jobb egy ilyen kategóriájú gépen megírni! HA erre a hangerő effekt, s más szerkesztésekkel is nehezen mondanám azt, hogy használható buliban, akkor én , ezt csak azért mondom, mert jó sok stílusba belefutottam, és kicsit már ismerem a pa3 képességeit! Ezt a megszólalást egy kisebb kategóriás géppel is hozni lehet!

Ahogy ígértem, megnézem a másikat is! Esetleg ha abban segítenél melyik sávra milyen hangszert tegyek be, mit képzeltél oda, mikor feljátszottad, lehet még közelebb állna a valósághoz! Előre is köszi!

Üdv: Zeneboy :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2459Hozzászólás Asterix
2012.02.04. 09:34

Aki még egyszer szidni meri a Ketront, lelövöm!! :lol: :lol:

Mindig arról szólt a fáma, hogy lefagy. Nekem sosem fagyott le a 3 év alatt. Tegnap bekapcsoltam buli előtt a Pa3x-et, majd beszereltem a vezeték nélküli mikiket, kb 5 perc múlva visszanéztem és csodák csodája a hangszer még mindig a bejelentkezési ábráját mutatta. Kicsit tele lett a gatya, mert ez az egy hangszerem volt, igaz laptop volt nálam végszükség esetére. És éjjel is lefagyott egyszer egy midi lejátszás után semmi nem szólalt meg a hangszeren. Minden működött, lejátszotta az mp3-at, midit, hangszíneket lehetett váltogatni, csak semmilyen hang nem jött ki a "torkán". A mikrofon ilyenkor is szólt rendesen. Valakivel történt már ilyen hiba jelenség?

Úgyhogy feladtam az egy hangszer próbálkozásomat. Azonnal hangszert vennék (amíg az időjárás engedi, hogy elmenjek érte.) :D :D Elsősorban Yamaha PSR 9000 pro, vagy hasonló minőségű és tudású gép érdekel reális áron, azonnali kp fizetés mellett. (Ütött, kopott hangszerek nem érdekelnek jó ár esetén sem.) :help: :help: :help:

Pitkinúr
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 2461Hozzászólás Pitkinúr
2012.02.04. 11:57

Sziasztok!
Csak félve írom le, mert kapok a fejemre. Szóval egy második hangszernek talán egy Roland is megfelelne.
Én a sokadik Rolandot koptatom, a mostani is több, mint öt éves, de egyik sem fagyott le soha.
A NÉMA hangszernél mégy egy Roland is jobb. :)

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2462Hozzászólás taxi80
2012.02.04. 11:59

Üdv. All!

Hát Asterix,ezzel nem vagy egyedül,hogy lefagy(néha) a gép..és elég lassan is tölt be az elején(ezt ráfogtam arra,hogy sok cucc van a vinyón).

Más. - mp3 mellé hogy tudok bevinni szöveget??Word-ös szöveg jó oda??Szám.gépen is megtudom szerkeszteni?És milyen kiterjesztés kell neki?Próbálkoztam,de nem sikerült.
- próbáltam padokat is menteni,de mindeggyik stl.-nél az marad.Külön stílushoz nem sikerül más-más padot elmenteni.Ezt hogy tudnám megoldani úgy,hogy a minden stl.nek meg van a maga padjai és ha kikapcsolom a gépet nem veszik el?? :cry: :idea:

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2463Hozzászólás Zeneboy
2012.02.04. 12:52

Nekem még nem fagyott meg... Igaz egyszer már egy művelet közben a songbook részlegesen megállt! De újraindítás nélkül sikerült helyre ráz:)

Roland? Szívesen vennék ha lenne értelme:) A Bk5- is csalódás szóval, Ráadásul még egy hangszerre megcsinálni a műsort.. áh.. akkor inkább felveszem mp3-ba és ott lesz tartalékba velem...

Taxi80:
pa3-od van? Az, hogy sok cucc van a winyón nem indokolja, mert alapvetően az SSD-ről tölti a maga dolgait! Amennyiben túl van tömve sampler mintákkal akkor lehet más a helyzet...

Van rá megfelelő program ami soronként mutatja..
Vagy txt-ként csinálod meg, word doc formátum nem jó!

Padokat songbookban tudsz mellé rendelni,de akkor a PAD LOCK ki kell, hogy kapcsolva legyen globálban!

Magához a sytlushoz nincs tudomásom,hogy lehetne rögzíteni, menü sincs hozzá...

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2464Hozzászólás taxi80
2012.02.04. 17:11

Idézet törölve. buba

Üdv.Zeneboy.
Köszi először is a válaszokat! :yahoo:
Pa2-m.De az is lehet,hogy csak a kinti hideg(pakolsás közben..kocsiba..)és a benti meleg lassítja le elején a hangszert??...
Ha txt-ben megcsinálom,akkor hogy tudom pont az az mp3 mellé tenni,amelyikhez kell?(hogy tudom bevinni)
A másiknál asszem akkor a globál lesz a bűnös.. ;)
Üdv. : Taxi

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2466Hozzászólás Asterix
2012.02.04. 19:26

taxi80 írta:Pa2-m.De az is lehet,hogy csak a kinti hideg(pakolsás közben..kocsiba..)és a benti meleg lassítja le elején a hangszert??...

Ha txt-ben megcsinálom,akkor hogy tudom pont az az mp3 mellé tenni,amelyikhez kell?(hogy tudom bevinni)

A másiknál asszem akkor a globál lesz a bűnös.. ;)

Üdv. : Taxi
Töltsd le!

Nem tudom, hogy az én régi hangszeremről van-e szó, de én általában bekapcsoltam a lock-ot, így azt a lakatot kikapcsolva és a globalt így elmentve megoldható a probléma. Szerintem a Pa2x-ben a stílus performancbe és performance-be is lehet menteni a padokat.
Nem a sok cucc miatt tölt be lassan a gép, hanem a rengeteg hangminta miatt, amiket használnak a stílusok.
A fenti linkről töltsd le a programot, azzal tudod az mp3 alá betenni a szöveget. TXT kell hozzá, az mp3 és winamp.

Új hozzászólás