Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2323Hozzászólás Zeneboy
2012.01.26. 18:17

Idézet törölve. buba

Miért éreztem, hogy valami nem stimmel, és a régi E28-ra hajaztam..:))) :mrgreen:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2327Hozzászólás Apelláta
2012.01.26. 22:42

Asterix írta:Köszönöm a véleményeket. A két felvétel érdekessége: mind a két dalt a Pa3x belső felvevője vette fel, de az első esetben a felvétel a külső bemenetről érkezett jelet vette fel. A külső bemenetre pedig a Roland GW-8E volt kötve. ..
Ne idézd a teljes hozzászólást
A francba! :dash2:
Pedig pont a napokban gondolkodtam rajta, hagy a Pa3-at elcserélem egy GW8-ra. De így már meggondoltam magam. :mrgreen:

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 2328Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.27. 05:25

Apelláta írta:Asterix írta:Vettem fel a Korg Pa3x benső felvevőjével 2 dalt. Az első dal egy Performance beállítás, a második dal egy Songbook beállítás. Kíváncsi vagyok hogyan értékelnétek a stílusok és hangszínek megszólalását.

Első dal
Második dal
Egyrészt az első stílus a Roland E sorozat polkája van átkonvertálva korgra! Nem szól olyan jól természetesen, mivel nem erre a hangszerre íródott!
A második stílust meg erre a hangszerre írták.
Másrészt a két stílusnak a szerkesztése között eltelt közel 20 év! ( Az E-15-ben már ez a stílus szólt '91-ben! Ezért volt annak idején sztárhangszer az E-15, E-35, E-70 )

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 32
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 2330Hozzászólás vladimirmusic
2012.01.27. 09:20

Asterix írta:Vettem fel a Korg Pa3x benső felvevőjével 2 dalt. Az első dal egy Performance beállítás, a második dal egy Songbook beállítás. Kíváncsi vagyok hogyan értékelnétek a stílusok és hangszínek megszólalását.

Első dal
Második dal
Nem értettem miről van itt szó, amig a Qgli kolléga nem írta le a fönti hozzászólást.

Mert, mind a két "dalt" (DEMO-t) már valahonnan, valamikor hallotam. :ugeek:
Új csak a bekiabálás, de azt is már lehet a PAD-ba beolvasni.
Itt érdekesebb lenne ilyen példákkal bizonyítani azt hogy az elmúlt 20 évben a stíllus alapja nem változott (ami érthető is), csak fejlesztik a technikai, memóriai... etc. etc. lehetőségeket a hangszerben.
De, ez már más Téma.

Üdv. :piano:

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 2367Hozzászólás Asterix
2012.01.28. 12:26

---Qgli--- írta:Egyrészt az első stílus a Roland E sorozat polkája van átkonvertálva korgra! Nem szól olyan jól természetesen,...
Ne idézd a teljes hozzászólást
Nem lett konvertálva az első a GW-8-on, míg a második s Korgon szólt. Itt csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy kb 6-szorosa az egyik hangszer árban a másiknak. Lejön ez a felvételből?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 2368Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.28. 13:09

Idézet törölve. buba

Ja! Én azt hittem mindkettő a korgon szólt, mert ez nem volt egyértelmű.
Persze, hogy lejön. Az egyik gagyi, a másik meg fajin.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2369Hozzászólás Zeneboy
2012.01.28. 13:20

Idézet törölve. buba

ÍGy van!
Bizony hallani...
Sokkal tömörebb ízesebb a hangszerek megszólalása! A Rolandban a csörgő is idegesítő...

Nézegettem az új BK 5 videóját is! Nemrég találtam egy elfogadható bemutatót! Abban lejön, hogy hangszínei közül sok használgató van, viszont ha valaki fülel és hallgatja alatta a kíséretet akkor bizony nekem az jön le, ez egy alsó kategóriás arranger! És nem a szolgáltatásai miatt!

Valahol kicsit úgy vagyok mint a Yamahával! Hangszínekben sok tetszik profin szól, de mikor összességében hallom, valahogy még sem győz meg... EZ alól Malkó barátom eddig a kivétel, igaz ő is használ benne Sampleres cuccot bőven!

Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2382Hozzászólás Zeneboy
2012.01.28. 20:25

HozzászólásSzerző: lovas86 » Ma, 16:17
Üdv!
Most vettem 1 Korg Pa 1X Pro-t! Eddig Yamaháztam úgyhogy elég ismeretlen a számomra ez a hangszer kérlek segítsetek nekem megismerni!
Hogyan tudnám a Yamahából szerzett hangszíneket betölteni a Korg-ba vagy a stílusokat????
Hogyan tudok itt le illetve feltölteni?
Köszi

SZia Lovas86!

Grat a géphez! Milyet sikerült? Már az ELite?:) Nekem az volt..hálás darab, becsüld meg:)

Amennyiben leírod miben segítsünk konkrétabb választ kapsz!

A Yamahából miért szeretnél hangszíneket használni? Vagy konkrétan akkor milyen Yamahából vannak hangszínek, amiket használnál...?
Azért kérdezem, mert minden olyan hangszín megtalálható, vagy akár kikeverhető, vagy meg/hát/ előre/ hátra/szerkeszthető, hogy nem marad szégyenben egy Yamaha mellett sem...

Amennyiben userba töltesz:
DISK gomb! LOAD /Disk esetén lemez be, és ráállaz az FD-re, majd ott open SET vagy mappán belül és automatice USerba teheted!
Ha már winyón van akkor HD-ról ua ez!

Stílus is ua így megy! User style helyekre megy! Látni akkor látod, ha balra a Style partoknál az alsó led világít!

Üdv: zeneboy

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 2390Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.29. 05:33

A Pa1x pro-ban még van floppy meghajtó???

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2397Hozzászólás Zeneboy
2012.01.29. 10:44

Idézet törölve. buba
Igen!

Én speciel azt használtam, ha hirtelen le fel kellett töltenem valamit! Alap esetben nagy mentések mappáknál pedig számítógépről usbn-n a winyóra töltöttem...

Viszont az én elitemben volt CD RW.../Vagyis pontosabban DVD olvasó és cd író! / Fellépőknél tök jó volt.. Gondolkozom, veszek egy usb-et a pa3- al így egyszerűen megoldanám...

Új hozzászólás