Az előzőekkel egyetértek, de egy kis kivételt tennék az általad említett Pa600 vs. Pa1X-el kapcsolatosan. A Pa600-nak hangzásban van egy olyan előnye, hogy már tartalmaz egy Pa3-ból butított dobszerkesztőt, amivel lehet a dobot hangolni. És ez a dobra érzékeny fülüeknek nagyon hasznos. De csak ezt tudnám az előnyére írni.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Buba!
Az előzőekkel egyetértek, de egy kis kivételt tennék az általad említett Pa600 vs. Pa1X-el kapcsolatosan. A Pa600-nak hangzásban van egy olyan előnye, hogy már tartalmaz egy Pa3-ból butított dobszerkesztőt, amivel lehet a dobot hangolni. És ez a dobra érzékeny fülüeknek nagyon hasznos. De csak ezt tudnám az előnyére írni.
Üdv.: Apelláta
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Én csak annyit tennék hozzá, hogy évek óta a real drum.set-et használom még csárdásokhoz is.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Ez nem lehet véletlen,pár héttel ezelőtt a hangszerboltban egy pa900-at nyüstöltem,és a felső cisz ragadt,csak lassan eresztett fel.Gáz volt ,hogy én szóltam annak ellenére,hogy 2-3 eladó mindig van a "placcon".
Ez tényleg ennyi?
http://hitspace.hu/korg-pa3x-le-profess ... ntyus.html

http://codahangszer.hu/4054/
Ez tényleg ennyi?
http://hitspace.hu/korg-pa3x-le-profess ... ntyus.html
http://codahangszer.hu/4054/
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ez ennyi.
Nagy kár, hogy KORG emberei elvesztették a fonalat. azt gondolják, hogy a többi földlakó nem ismeeri a 10-es számrendszert.
Egy lecsupaszított, kicsontozott, lebutított 3x-ért ennyit elkérni...
No de legyen ez az ő bajuk, legfeljebb a nyakukon marad.
Nagy kár, hogy KORG emberei elvesztették a fonalat. azt gondolják, hogy a többi földlakó nem ismeeri a 10-es számrendszert.
Egy lecsupaszított, kicsontozott, lebutított 3x-ért ennyit elkérni...
No de legyen ez az ő bajuk, legfeljebb a nyakukon marad.
Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Nekem is volt kb 2 hónapig egy Pa 600-am. Amúgy szerettem a hangját, csak gyakorlatilag zenélni nem tudtam rajta, mert a billentyűzete kritikán aluli, illetve a nyomógombok egy 15 éves kislánynak lettek kitalálva, nem a szívlapát kezemnek. Amúgy félreértés ne essék, én egy baromi jó hangszernek tartom, abban az esetben, ha vékonyan kezeled a gombjait és aláraksz egy master billentőt és összemidized, sokáig is szolgálhat.
Én SD1-el párhuzamosan használtam, de nagyon hamar elcseréltem egy PA 800-ra, ami azért nagyságrendekkel minőségibb anyagokból készült, igaz az új ára sajna duplája(volt) mint a 600-nak...
Én SD1-el párhuzamosan használtam, de nagyon hamar elcseréltem egy PA 800-ra, ami azért nagyságrendekkel minőségibb anyagokból készült, igaz az új ára sajna duplája(volt) mint a 600-nak...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
a pa1xpro HD-n gyárilag rajta van a realdrum.set, de a pa.com-ról is letölthető emlékeim szerint.powersparc írta:Ez a PA-khoz van gyárilag vagy valami külsőleg vadászott cucc?vigo01 írta:Én csak annyit tennék hozzá, hogy évek óta a real drum.set-et használom még csárdásokhoz is.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Buba
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Szakmai tanácsot szeretnék kérni.
Vettem két aktív ládát, 200W RH Sound. Tudom elég kínai a lengyel gyártmányok között, de a következő a bibi.
Eddig sosem állítottam be a hangszeren az EQ -t. ( Korg PA 600 ) Mert a keverőn mindig eltudtam érni a kívánt hangzást.
Most viszont sehogyan sem tetszik. Ha beállítom az EQ ha nem, sehogyan sem jó. Kevés a Magas, kevés a mély. Kötöttem rá mély ládát is, de úgy sem az igazi.
Igaz ugyan hogy EQ használatakor van mély közép magas minden, de olyan furcsa az egész. Olyan túl mű a hangzása.
Mivel tudnám szebbé tenni? Több száz ezres technika nem jó megoldás nincs rá keret.
Köszi mindenkinek.
Vettem két aktív ládát, 200W RH Sound. Tudom elég kínai a lengyel gyártmányok között, de a következő a bibi.
Eddig sosem állítottam be a hangszeren az EQ -t. ( Korg PA 600 ) Mert a keverőn mindig eltudtam érni a kívánt hangzást.
Most viszont sehogyan sem tetszik. Ha beállítom az EQ ha nem, sehogyan sem jó. Kevés a Magas, kevés a mély. Kötöttem rá mély ládát is, de úgy sem az igazi.
Igaz ugyan hogy EQ használatakor van mély közép magas minden, de olyan furcsa az egész. Olyan túl mű a hangzása.
Mivel tudnám szebbé tenni? Több száz ezres technika nem jó megoldás nincs rá keret.
Köszi mindenkinek.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Hangtechnika topicba....
Egyébként a rövid válaszom... nem csodálkozom..
Egyébként a rövid válaszom... nem csodálkozom..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Hogy a kecske is, meg a káposzta is, hát az nehezen megy.
De javaslom, próbáld ki az Y-Audio, vagy új nevén FS-Audio hangfalakat. Hasonló árkategória, de szerintem jobban szólnak.
A mélyben ennyi pénzért valószínűleg csak lemezkosarasat kapsz, viszont magasban kerüld a piezo-t, és törekedj a driver-esre.
Az RH-Sound tudtommal szlovák.
De javaslom, próbáld ki az Y-Audio, vagy új nevén FS-Audio hangfalakat. Hasonló árkategória, de szerintem jobban szólnak.
A mélyben ennyi pénzért valószínűleg csak lemezkosarasat kapsz, viszont magasban kerüld a piezo-t, és törekedj a driver-esre.
Az RH-Sound tudtommal szlovák.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A pa1x bővítői közül hányat lehet belerakni a hangszerbe ?
- golden, latin, grand stb.
- golden, latin, grand stb.
Atti