|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- edmund
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Ma már nem lehet olyan hosszú időn keresztül csúcsmodell-újdonság nélkül piacon maradni.
Közben a konkurencia sem alszik. Az én tippem, hogy a jövő esztendőben, 2015-ben LESZ új Korg zászlóshajó.
Közben a konkurencia sem alszik. Az én tippem, hogy a jövő esztendőben, 2015-ben LESZ új Korg zászlóshajó.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nincs konkurencia
Csak látszat.
Látod a Roland elmaradt a "versenyben" - így látjuk mi, de nem igaz.
Látod a Roland elmaradt a "versenyben" - így látjuk mi, de nem igaz.
Atti
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Szép napot kívánok mindenkinek!
Tudtatok arról, hogy az LCD monitornak, kijelzőnek nemcsak a külső felét, hanem időközönként a belső oldalát is le kell tisztítani?
Ez a kis alkalmazás a linkre kattintva indul, és 10 másodperc alatt automatikusan elvégzi a takarítást. Érdemes kipróbálni, csodákat fogtok látni! (Sajnos a hangszer kijelzőjéhez még nem alkalmazható, majd írok a KORG-nak, hogy fontolják meg az adaptálását)
http://www.formation-massage-stage.fr/o ... screen.swf
Jó hétvégi takarítást mindenkinek!
Tudtatok arról, hogy az LCD monitornak, kijelzőnek nemcsak a külső felét, hanem időközönként a belső oldalát is le kell tisztítani?
Ez a kis alkalmazás a linkre kattintva indul, és 10 másodperc alatt automatikusan elvégzi a takarítást. Érdemes kipróbálni, csodákat fogtok látni! (Sajnos a hangszer kijelzőjéhez még nem alkalmazható, majd írok a KORG-nak, hogy fontolják meg az adaptálását)
http://www.formation-massage-stage.fr/o ... screen.swf
Jó hétvégi takarítást mindenkinek!
Üdvözlettel: wildbear
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Ez Qrvajó, nem tudtam mire gondolsz, de halálra röhögtem magam a kutyán 
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Azt olvastam román fórumon, a híres AD ausztráliai Korg-szakitól, hogy jövőben lesz 4x, de még az idén is lesz valami újdonság. 
- zolika
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Roland XP - 80
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 10 alkalommal
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok!
Egy kis infó kellene, azaz kérnék..
Korg M1 - ben van e olyan funkció, amikor is bármelyik billentyűhöz külön hangszert tudok párosítani?Tehát felosztani a billentyűzetet. (pár billenntyű pl hegedű, a másik akár piano stb)Layer,split...
Köszönöm ! Sziasztok!
Egy kis infó kellene, azaz kérnék..
Korg M1 - ben van e olyan funkció, amikor is bármelyik billentyűhöz külön hangszert tudok párosítani?Tehát felosztani a billentyűzetet. (pár billenntyű pl hegedű, a másik akár piano stb)Layer,split...
Köszönöm ! Sziasztok!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Amikor készíted a kombit, be tudod állítani, hogy a kombi egyes program hangszínei mettől meddig szóljanak a billentyűzeten, valamint velocity értéket is rendelhetsz hozzá, hogy egyik hangszín csak bizonyos velocity fölött szólaljon meg. Ezt minden KORG workstation tudja. Legfeljebb a kombiban elhelyezhető program hangszínek számában van eltérés (8-16). 76-os billentyűkön akár 3 felé is zónázhatod a hangszert. Az 5 oktávos M1-nél nem sok értelme lenne 1,5 oktávra tenni valamit.
Egy kis olvasnivaló:
http://korg.blog.hu/2012/08/14/korg_ret ... _a_vilagot
Egy kis olvasnivaló:
http://korg.blog.hu/2012/08/14/korg_ret ... _a_vilagot
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Bubával egyetértve, én sem értem, hogy miért baj, ha egy márka nem csak a csúcs szegmensben, hanem a belépő kategória felé is frissíti a termékpalettáját. Miért nem lehet egy gyártónak széles rétegeket megcélzó palettája. Ha meg ezzel egyetértünk, akkor meg az alsóbb kategóriát is időnként frissíteni kell. A Pa-50 14 éves konstrukció!
A Yamaha ezt jól csinálja. Már az olcsó, pár tízezres hangszerekkel magához ragadja az amatőröket, akik közül mindig lesznek olyan korlátolt, szűk látókörűek, hogy később is csak a jól megszokott márkához ragaszkodnak. És ez most nem fikázás részemről a Yami felé, hanem inkább elismerés.
Nekem inkább pont az a bajom, hogy túl nagy a tudásbeli átfedés a Korg különböző árkategóriás hangszerei közt. Én széjjelebb húznám a palettát. Főleg lefelé. Hisz a Pa-300 nem sokkal butább mint a 600-as, így árban sem várható nagy különbség. Én a Korg helyében a jelenlegi Pa-300-ból mellőztem volna a sampling betölthetőséget (nem tudom, hogy ezt tudja e), az mp3 lejátszót, a sequencert (csak midi lejátszót, és áthangszerezhetőséget, paraméterezhetőséget hagytam volna meg, esetleg a backing seq-t gyakorláshoz), a stílusszerkesztőt (csak szintén az áthangszerelést/paraméterezést raktam volna bele), a Korg arrangerekre jellemző full mélységű hangszín szerkesztőt, a színes kijelzőt, a részletes effekt és dob szerkesztést. Minimális helyeket hagytam volna a user pcg, sty, perf adatoknak. És ezt adtam volna mondjuk 100-150 eFt között. Így már egy olyan kezdő, vagy akár már nem is kezdő tanuló, akit a technikai-, programozási terület abszolút nem motivál - csak egy korrekt, minőségi megszólalást nyújtó, megbízható technikával ötvözött, elfogadható áru hangszert keres -, is megtalálná a számítását a Korg márkában. De már csak az induló árfekvést nézve is a Korg eme széles, sőt a legszélesebb vásárló rétegről lemond.
A Yamaha ezt jól csinálja. Már az olcsó, pár tízezres hangszerekkel magához ragadja az amatőröket, akik közül mindig lesznek olyan korlátolt, szűk látókörűek, hogy később is csak a jól megszokott márkához ragaszkodnak. És ez most nem fikázás részemről a Yami felé, hanem inkább elismerés.
Nekem inkább pont az a bajom, hogy túl nagy a tudásbeli átfedés a Korg különböző árkategóriás hangszerei közt. Én széjjelebb húznám a palettát. Főleg lefelé. Hisz a Pa-300 nem sokkal butább mint a 600-as, így árban sem várható nagy különbség. Én a Korg helyében a jelenlegi Pa-300-ból mellőztem volna a sampling betölthetőséget (nem tudom, hogy ezt tudja e), az mp3 lejátszót, a sequencert (csak midi lejátszót, és áthangszerezhetőséget, paraméterezhetőséget hagytam volna meg, esetleg a backing seq-t gyakorláshoz), a stílusszerkesztőt (csak szintén az áthangszerelést/paraméterezést raktam volna bele), a Korg arrangerekre jellemző full mélységű hangszín szerkesztőt, a színes kijelzőt, a részletes effekt és dob szerkesztést. Minimális helyeket hagytam volna a user pcg, sty, perf adatoknak. És ezt adtam volna mondjuk 100-150 eFt között. Így már egy olyan kezdő, vagy akár már nem is kezdő tanuló, akit a technikai-, programozási terület abszolút nem motivál - csak egy korrekt, minőségi megszólalást nyújtó, megbízható technikával ötvözött, elfogadható áru hangszert keres -, is megtalálná a számítását a Korg márkában. De már csak az induló árfekvést nézve is a Korg eme széles, sőt a legszélesebb vásárló rétegről lemond.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ismét jó hír a Korg-tól: - áprilisban elérhető lesz az 1,63-as O.S. a pa3x-hez.
Új hangszínek, performanszok, és iPad valamint Android tablett kompatibilitás
Csak így tovább !
Új hangszínek, performanszok, és iPad valamint Android tablett kompatibilitás
Atti
-
kukuka
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: nincs
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Sziasztok bár én nem értek annyira a hangszerekhez mint it sokan de azért nekem is megfordult pár hangszer a kezemben de az iigazi szerelem a korg pa50 bár most is yamim van de ahogy hallottam hogy a korg egy aránylag megfizethető hangszerrel jön ki a pa300 személyében felcsillant a szemem és a videók alapján amit láttam hallottam szerintem bomba siker lesz.Rengeteg extra szép hangzás és valóban ahogy írtátok ebbe a szegmensbe is kell hangszer ha 200ezer körüli ára lesz biztos nagy eladásokat fog produkálni.Én drukkolok neki mert ez arra fogja késztetni a konkurenciát hogy bizony nekik is többet kell adni mert szerintem a yamaha nem tudja árban azt adni mint a korg. Ez az én egyéni véleményem ja és nem a yamahát akarom szidni.