Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 19383Hozzászólás Apelláta
2013.12.03. 23:51

Én sem.

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19384Hozzászólás Attila
2013.12.04. 08:45

Megvan. :arrow:

Atti

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 19403Hozzászólás birolevi81
2013.12.04. 22:09

Szerintetek melyik a legegyszerűbben használható program a stilusok meghallgatására? Kaptam egy pár új szettet és nem szeretném betölteni ezt a sok cuccot a gépembe ha nem muszály...

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19404Hozzászólás Attila
2013.12.04. 22:15

Sajnos ilyen nincsen Levi. Hogy saját hangszineivel hozza a megszólalást ......
- még nem találták fel :lol:
- nem mintha nem tudnák :!:
Én hajdanán használtam erre a célra a StyleWorks-ot, de csak Midiként adja vissza. Viszont: - szépen meg lehet nyítani azokat a setteket a WavXtractorban. Látod a hangszineket, szemplereket, performanszokat, sty-okat, stb. Ha pedig nem látod, az baj, mert akkor ott valami bibi van. És akkor azt ne is tőltsd be a hangszerbe !!!

Atti

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 19421Hozzászólás edmund
2013.12.05. 14:35

Atti! Megvetted már a PA3x-et?
Hiszen eladtad a 2-őst.

jjeozi
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: korg pa3xpro

Hozzászólás: # 19436Hozzászólás jjeozi
2013.12.05. 21:13

megvettem az új x3 t, de nekem ez spanyolfalu, tud valaki segíteni? Pl. hogyan tudom elmenteni az átalakított stílusokat, s főleg hova? A favorit userban lenne a legjobb helye, de hogy varázsolom oda? Kicsit szomorú vagyok :(

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 19441Hozzászólás Apelláta
2013.12.06. 00:09

Szia!

Hú-ha! PSR-2700 után egyből Pa3X-re váltani nem semmi. Egy ősrégi típusról egy másik márka high-tech típusára. Ne érts félre, nem rossz indulatból mondom, csak érzékeltetem a bátorságodat. De nem rossz választás, és kívánok hozzá sok örömöt és sikert!

Ha nem akarod a gyári stílusokat felül írni (mert arra is van lehetőség), akkor vagy átmásolod őket a Favorite, vagy User helyre, és ott manipulálod őket, vagy Performance bankba mented őket el, vagy kihasználod a Songbook lehetőséget. A Korg a híréhez híven, a lehetőségek széles tárházát nyújtja. Szerintem ha ennyire új a Korg filozófia, akkor a Performance és a Songbook opciókat most hagyjuk.

A stlus átmásolása egy Favorite, vagy User helyre:
1. Válaszd ki a módosítandó stílust
2. Nyomd meg a képernyő melletti "Record" gombot
3. Választ a képernyőn az első opciót: "Record/Edit Current Style"
(Ahova ez után jutsz, itt nagyon sok mély szintű stílusszerkesztéseket tudsz elvégezni a "Menu" gomb megnyomását követően, de ebbe most ne menjünk bele, mert ezeket majd ráérsz megismerni, ha már rutinosabb leszel.)
4. Tehát itt válaszd a képernyő jobb felső sarkában lévő legördülő menüt, azon belül a "Write Style" opciót
5. A megjelenő ablakban a "Name:" melleti "T" betűre kattintva átnevezheted a stílust, a "Select..." gombra kattintva meg kiválaszthatod a stílus új helyét. Tehát itt tudod a Favorite, vagy a User helyet megadni. Majd "OK" gomb. Ezzel elmentetted az új helyre.
6. A "Record" gombot nyomd meg
7. A képernyőn válaszd "Yes" gombot. Ezzel kiléptél a Record üzemmódból, és a stílusod már az új helyen van.

A stílus módosításainak elmentése:
8. Ha már az előzőekben leírt módszerrel átmásoltad a manipulálandó stílust az új helyére, akkor elkezdheted módosítani: hangszíncserék, hangerő, panoráma, effekt, oktáv, transzponálás, tempo stb..
(Ezek a módosítások nem azonosak a Record módon belüli mély szerkesztésekkel, de gondolom, te először csak ezekkel szeretnél manipulálni.)
9. Ha elvégezted a kívánt módosításokat, akkor nyomd meg a képernyő jobb felső sarkában lévő legördülő menüt, és válaszd abban ki a "Write Current Style Settings"-et.
10. A megjelenő ablakban nyomd meg az "OK" gombot. Ezzel mentődtek a módosításaid. Ilyenkor a jelenlegi stílusod kerül felülírásra, de ez már nem gond, mert már a Favorite bankba van, így az eredeti gyári helyen lévő stílusod nem sérül.

Ha később újabb változtatásokat akarsz a stíluson végezni, mivel már előzőleg átmásoltad a Favorite-ba, így már csak a 8-9-10. lépéseket kell követned.

Ha STS akarsz módosítani, akkor a beállított új STS-edet a képernyő felső sarkából előhívott legördülő menűben, a "Write Single Touch Setting" opcióval mentheted el.

Ha gyári stílust akarsz a gyári helyen felülírni, akkor előtte meg kell nyomnod a "Media" gombot, majd a "Preferences" fülön belül a "Factory Style and Pad Protect" funkciót inaktiválnod kell, és ezután már a gyári stílusokat is engedi felülírni a 8-9-10. lépések szerint. Ha ezt nem teszed meg, akkor nem engedi.

Próbáltam tárgyilagosan fogalmazni, így csak elsőre tűnik bonyolultnak, de ha lépésenként végig csinálod, meglátod, nem is annyira az.
Hajrá!
;)

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19445Hozzászólás Attila
2013.12.06. 11:10

Bravo Atti :777
Annyit fűznék hozzá, jjeozi, hogy a Performanszokat hagyd meg a jobb kéz beállításaira, vagyis abba csak hangszin, illetve hangszin kombinációkat mentsél, mert ha elfelejted kiválasztani a sty vagy sound-performance-ot, kellemetlenül ér majd zenélés közben.
Ahogy Apellata is írta, a sty-okat mentsd Favoritba, Userbe, legjobb esetben SongBookba ! Akkor megmarad az eredeti sty-od, ezenfelül annyi beállítást menthetsz ugyanazon sty-ra, amennyit csak akarsz.
És ami a leglényegesebb, hogy a hangszin, illetve szempler Usereid legyenek feltankolva, úgy ahoogy azt illik (erről még írok ha szeretnéd), azért hogy később ne kelljen pluszmunkát véggezz.
Sok sikert és kérdezz ha szükség !

Atti

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 19452Hozzászólás Apelláta
2013.12.06. 13:33

mentosattila írta:Bravo Atti :777
Annyit fűznék hozzá, jjeozi, hogy a Performanszokat hagyd meg a jobb kéz beállításaira, vagyis abba csak hangszin, illetve hangszin kombinációkat mentsél, mert ha elfelejted kiválasztani a sty vagy sound-performance-ot, kellemetlenül ér majd zenélés közben.
Igen, ez így célszerű. A Performance-ekbe is lehet stílusbeállításokat menteni, de azt logikusabb hangszín combi-beállításoknak meghagyni.

Jjeozi!

Még annyit kifelejtettem az előző írásomból, hogy az ott általam írtak szerint magát a stílust módosítjuk, és írjuk felül, míg a Performance, vagy Songbookba történő mentés esetén csak hivatkozásokat mentünk. Ezen különbségeknek is megvan az előnyük és a hátrányuk is. Bizonyos esetekben ez, máskor meg az a célszerűbb. De erről majd később.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19457Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.06. 15:27

Ha felteszed az új oprendszert a PA3 -ra, akkor nem kell szerkesztőben másolgatni, hanem lesz egy olyan menü a stílusoknál a legördülő fülecskénél, hogy COPY/PASTE
A kijelölt stílust másolja oda ahová másodszor kattintasz.

Szerintem a Songbook a legjobb megoldás a tárolásokra. Minden beállítást megjegyez. Én nem szeretem a Parformance beállításos részt. Azt nem tudom miért de nem tetszik. A Songbook szerintem jobb.

Új hozzászólás