|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Amennyire kivettem a kérdésből, viszi magával az effekt értékeket is..nem megoldható!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Így van, az lett volna jó, ha az effektbeállításokat nem viszi magával. Szóval nem megoldható? Kár. Na mindegy, akkor marad a sávonkénti átnézés, papír-ceruza és seggelés. Azért köszi.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Kedves Korgos kollégák! Kérlek titeket, meséljetek nekem a Korg IS40, IS50-ről, melyik mit tud, hogy szól, mennyire használható, hangszínek, szerkeszthetőség, megállja-e még a helyét a "mai" hangszerek között, milyen a billentyűzete, effektek benne, stb...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Bazsi!
Különbségek:
iS40 feszített billenytűzett + afftertouch
iS50 sima alsókategóriás szinti billenytű
iS40 16db keyboardset (kbs) (felfogható performance memóriaként, vagy yamaha rendszerben regisztrációs memóriaként) elsősorban a billentyűzet hangjainak, effektjeinek, valamint a stílus globál paraméterek tárolására szolgál.
iS50 nincs kbs.
Az iS40 profi csatlakozási felületeket kínál a különböző külső egységek bekötéséhez, pl EC5 pedál
Az iS50 lebutított csatlakozósor.
A billentyűzet hangszínei jó minőségűek, ahogyan ez a KORG hangszerek esetében alap. A KORG teljes szintézisét tartalmazza a hangszer, így a hangszínek szabadon szerkeszthetőek, user memóriában tárolhatóak, esetleg új hangok tölthetőek fel. (Nem minták)
16 user stílust tud a hangszer egy időben tárolni 4x4 blokk (ez a stílus méretének függvényében lehet kevesebb, mert a blokk tárolóképessége korlátozott.
A stílusokból arrangement-ek szerkeszthetőek, melyek gyakorlatilag a mai felfogásban vett performance-nak, vagy rolandnál user memóriának felelnek meg. Itt a stílus hangszíneit, effektjeit, arányait a sávok ki-bekapcsolt állapotát mentheted el. a kiindulási pont lehet gyári vagy user természetesen. Ebből 127 gyári és 127 user érhető el. a két bank egy menü mozdulattal felcserélhető és a gyáriak ezáltal user területen felülírhatóak.
Hangzásuk kulturált, ütős dobokkal, a midifájlok szerkesztés, beállítás után jól szólnak belőle. gyártási idő: 1997-2000. második billentyűnek, de akár önmagukban is hozzáértő kézben, vagy egy roland mellé a korg hangszínek becsempészésére teljesen alkalmasak még ma is. 50-70.000 magasságában lehet hozzájuk jutni. Ez már olyan árkategória amin nem sokat veszít az ember, ha csak kipróbálni szeretne néhány hónapig egy ilyen eszközt.
Eredeti magyarországi áruk: iS50 290.000.- iS40 370.000.- / 1999-2000
Én az iS40-et javaslom a profibb funkciók miatt.
háttértároló floppy, emulátorral kiváltható, illetve a németek gyártottak hozzá HDD opciót kb 60.000.- Ft-ért (Sonic)
Különbségek:
iS40 feszített billenytűzett + afftertouch
iS50 sima alsókategóriás szinti billenytű
iS40 16db keyboardset (kbs) (felfogható performance memóriaként, vagy yamaha rendszerben regisztrációs memóriaként) elsősorban a billentyűzet hangjainak, effektjeinek, valamint a stílus globál paraméterek tárolására szolgál.
iS50 nincs kbs.
Az iS40 profi csatlakozási felületeket kínál a különböző külső egységek bekötéséhez, pl EC5 pedál
Az iS50 lebutított csatlakozósor.
A billentyűzet hangszínei jó minőségűek, ahogyan ez a KORG hangszerek esetében alap. A KORG teljes szintézisét tartalmazza a hangszer, így a hangszínek szabadon szerkeszthetőek, user memóriában tárolhatóak, esetleg új hangok tölthetőek fel. (Nem minták)
16 user stílust tud a hangszer egy időben tárolni 4x4 blokk (ez a stílus méretének függvényében lehet kevesebb, mert a blokk tárolóképessége korlátozott.
A stílusokból arrangement-ek szerkeszthetőek, melyek gyakorlatilag a mai felfogásban vett performance-nak, vagy rolandnál user memóriának felelnek meg. Itt a stílus hangszíneit, effektjeit, arányait a sávok ki-bekapcsolt állapotát mentheted el. a kiindulási pont lehet gyári vagy user természetesen. Ebből 127 gyári és 127 user érhető el. a két bank egy menü mozdulattal felcserélhető és a gyáriak ezáltal user területen felülírhatóak.
Hangzásuk kulturált, ütős dobokkal, a midifájlok szerkesztés, beállítás után jól szólnak belőle. gyártási idő: 1997-2000. második billentyűnek, de akár önmagukban is hozzáértő kézben, vagy egy roland mellé a korg hangszínek becsempészésére teljesen alkalmasak még ma is. 50-70.000 magasságában lehet hozzájuk jutni. Ez már olyan árkategória amin nem sokat veszít az ember, ha csak kipróbálni szeretne néhány hónapig egy ilyen eszközt.
Eredeti magyarországi áruk: iS50 290.000.- iS40 370.000.- / 1999-2000
Én az iS40-et javaslom a profibb funkciók miatt.
háttértároló floppy, emulátorral kiváltható, illetve a németek gyártottak hozzá HDD opciót kb 60.000.- Ft-ért (Sonic)
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Buba frappáns leírását azzal egészíteném ki, hogy a 40-esen van dial tárcsa, és háttér világításos a kijelzője, ellenben az 50-essel.
Illetve az i széria összes típusának volt egy sajátossága. A gyári stílusok nem voltak panelgombra kihelyezve, csak az arrangmentek, amik a gyári és user stílusokból készített gyári és user performance-eknek feleltek meg.
Bár mellékes, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy szerintem az is35/40/50 szériák a Korg legcsúnyább házú hangszerei, gumigombokkal.
Én is a 40-est javasolnám, mert nem nagy az árkülönbség az 50-eshez képest.
Illetve az i széria összes típusának volt egy sajátossága. A gyári stílusok nem voltak panelgombra kihelyezve, csak az arrangmentek, amik a gyári és user stílusokból készített gyári és user performance-eknek feleltek meg.
Bár mellékes, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy szerintem az is35/40/50 szériák a Korg legcsúnyább házú hangszerei, gumigombokkal.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
Köszi Api!Apelláta írta:Buba frappáns leírását azzal egészíteném ki, hogy a 40-esen van dial tárcsa, és háttér világításos a kijelzője, ellenben az 50-essel.
A Dialt valóban lefelejtettem a 40 esetében. Azonban háttérvilágítás van az 50-ben is.

Az iS szériában valóban nem érhető el frontpanelról a stílus, az i30 esetében azonban van egy gomb "style" felírattal, amit megnyomva a stílusok között lapozol és nem az arrangementek között.
Még egy dolog, való igaz nem a legszebbek az iS hangszerek, azonban itt meg kell említenem, hogy megjelenésükkör az év formatervezői díját kapták hazájukban, Olaszországban. Tehát lehet, hogy mi látjuk csúnyának őket.
Én a széria csúcsát ajánlanám, de ezt úgy is tudjátok.
Az i30 japán és nem olasz, fém és nem műanyag, érintőkijelzős, realtime sliderekkel szerelt, 64 polifóniás és nem 32, életre szóló DX7-II billenytűzete van, amiben soha nem kell gumikontaktot cserélni (mert nincs benne)

Ja épp a héten írt egy barátom, hogy zenész ismerőse megválna jól karbantartott, kihasználatlan i30 hangszerétől.
Ha valakit érdekel pü.-ben megadom a kontakt adatokat.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Buba, formatervezői díjat kaptak??? A padlóösszefolyó hangszórórácsaival, meg bumszli firmájú kasznijával? 
Akkor lehet csak rosszul emlékszem a kijelzővel kapcsolatosan.
Ja még annyit Bazsi, hogy két effekt proci van mindegyikbe.
Akkor lehet csak rosszul emlékszem a kijelzővel kapcsolatosan.
Ja még annyit Bazsi, hogy két effekt proci van mindegyikbe.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
Bizony. Zenészmagazin 1998.
Nem szépek az tény
valóban van egy padlóösszefolyó érzete az embernek a hangszórórácsra tekintve, de egészen a pa800-ig (is40/50, 35/50B, pa60,80,800) az alapot ugyan az a fenéklemez biztosította és a 800 kivételével a többiek is gumigombosak. Az evolúció során gyakorlatilag a felső részt legömbölyítették és a kijelző köré keretet tettek, melyben elhelyezték a korábban a kijelző alatt lévő track funkciógombokat.

[thumbnail]http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2 ... p-rear.JPG[/thumbnail]
Nem szépek az tény

[thumbnail]http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2 ... p-rear.JPG[/thumbnail]
Buba
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Uraim, köszönöm a hozzászólásokat! Én megmondom őszintén hogy nekem tetszik kinézetre, még a hangszóróráccsal sincs bajom, szerintem jól mutatna a G70 fölött...
Második hangszerként játszadoztam el a gondolattal hogy mi kerülhetne szóba és eszembe jutott ez is. Köszönöm az infókat, a kettő jól kiegészítené egymást?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 328
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Kiegészítésnek jó, csak nincs benne olyan ami jobb, mint a G-70-ben. Nem lesz kedved használni a G-70 után.