|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Még új vagyok itt Nálatok, de igyekszem betartani a a fórum szabályait és megismerni azokat.
Hangszer vásárlása előtt állok és volna kettő alternatívám amihez némi jó tanácsra volna szükségem.
Árban behatároltam 300-400 E Ft között gondolkoznék.
Szóval az érdeklődés tárgya az, hogy PA1XPRO, avagy PA 800 lenne e a megfelelőbb választás. Eddig Yamaháim voltam és a hőskorban Casio.
A felállás élő gitározás mellé midi alapok, illetve némi ütős percussion jellegű kiegészítés. A profil, utcabálok, akusztikus jellegű muzsikák is repertoáron vannak, de mellé mulatós és modernebb dolgok is kellenek.
Köszönöm a válaszotokat előre is!
Hangtechnikával kapcsolatban pedig állok rendelkezésetekre. A webcímem hogy nem minősüljön reklámnak nem írtam ide egyenlőre..
Hangszer vásárlása előtt állok és volna kettő alternatívám amihez némi jó tanácsra volna szükségem.
Árban behatároltam 300-400 E Ft között gondolkoznék.
Szóval az érdeklődés tárgya az, hogy PA1XPRO, avagy PA 800 lenne e a megfelelőbb választás. Eddig Yamaháim voltam és a hőskorban Casio.
A felállás élő gitározás mellé midi alapok, illetve némi ütős percussion jellegű kiegészítés. A profil, utcabálok, akusztikus jellegű muzsikák is repertoáron vannak, de mellé mulatós és modernebb dolgok is kellenek.
Köszönöm a válaszotokat előre is!
Hangtechnikával kapcsolatban pedig állok rendelkezésetekre. A webcímem hogy nem minősüljön reklámnak nem írtam ide egyenlőre..
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Goozl, üdv a forumon.
Gondolom ismerkedtél már mindkettővel, ezért nem sorolom fel a pozitív és negatív oldalaikat. Nekem volt mindkettő. Nálam az 1xpro egyetlen hátránya a 32 Mb RAM, egyébként minden ok. Ezt ajánlanám elsőre. Viszont ha szemplereket szeretnél használni, a Pa8oo-as 64 Mb-ja sem elég. Mindenképpen próbáld ki mindkettőt mielőtt döntesz.
Sok sikert !
Gondolom ismerkedtél már mindkettővel, ezért nem sorolom fel a pozitív és negatív oldalaikat. Nekem volt mindkettő. Nálam az 1xpro egyetlen hátránya a 32 Mb RAM, egyébként minden ok. Ezt ajánlanám elsőre. Viszont ha szemplereket szeretnél használni, a Pa8oo-as 64 Mb-ja sem elég. Mindenképpen próbáld ki mindkettőt mielőtt döntesz.
Sok sikert !
Atti
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
A PA 1 XPro-t kipróbáltam és nem volt rossz. PA 500-at próbáltam ami ugye nem 800 de mégis "kicsit" hasonló kivitel, persze nem ugyanolyan belbeccsel. A PA 800 hangminősége és a PA 1X PRO mennyire hasonló? Illetve melyik mennyire szerkeszthető hangszerelhető át? Sajnos most PA2-esre nem telik.mentosattila írta:Goozl, üdv a forumon.
Gondolom ismerkedtél már mindkettővel, ezért nem sorolom fel a pozitív és negatív oldalaikat....
Sok sikert !
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
ROKKO
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Kapott köszönetek: : 25 alkalommal
Üdv mindenkinek!Érdeklődni szerenék hogy meg van az ujj software a korg pa 600 hozz segitsetek!legyetek szivesek már le irni nekem lépesnkéni hogy hogyan tudom fel rakni az ujj operácios rendszert előre is köszönöm!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
goozl!
Üdv Körünkben!
PA1xprot használtam évekig! Nekem továbbra is hozzá húz a szívem! A pa800 mellett szól viszont a sávonkénti +master eq, ami még beleszól a végső hangzsába! Viszont a pa1 az olyan összerakás, ami nagyon rendben van a 76 billentőjével együtt! Abszolúte vállalható, viszont pa2 lenne a legjobb választás..
Üdv Körünkben!
PA1xprot használtam évekig! Nekem továbbra is hozzá húz a szívem! A pa800 mellett szól viszont a sávonkénti +master eq, ami még beleszól a végső hangzsába! Viszont a pa1 az olyan összerakás, ami nagyon rendben van a 76 billentőjével együtt! Abszolúte vállalható, viszont pa2 lenne a legjobb választás..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Én is a Pa1xpro-t választanám. Bár a Pa800 már a Pa2x belsejét kapta, de nekem nem jött be a műanyag kivitele, billentyűzete.
- goozl
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
A PA1Xpro az ami nekem is inkább bejön, sajnos a reá szánt lóvém, véges. 350 E Ft környékén pedig nem kapni PA2-est..
Még kint sem..
Az az igazság, hogy PA 800-ast nem tudok kipróbálni mert nincs a környéken PA 1X-prot pedig hallottam többször élőben.
Sokat olvasgatok és nézelődömde mint használó nincsenek tapasztalataim. Akinek volt, egyik is meg másik is, pár mondtaban a használhatóságáról írhatna. Értem ez alatt az editálhatóságát, ergonómiáját, bővíthetőséget stb..
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm szépen a válaszokat!
A PA1Xpro az ami nekem is inkább bejön, sajnos a reá szánt lóvém, véges. 350 E Ft környékén pedig nem kapni PA2-est..
Még kint sem..
Az az igazság, hogy PA 800-ast nem tudok kipróbálni mert nincs a környéken PA 1X-prot pedig hallottam többször élőben.
Sokat olvasgatok és nézelődömde mint használó nincsenek tapasztalataim. Akinek volt, egyik is meg másik is, pár mondtaban a használhatóságáról írhatna. Értem ez alatt az editálhatóságát, ergonómiáját, bővíthetőséget stb..
Köszönöm a segítséget!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Pa1 kezelhetősége a sliderek nagyon jól használható! Minden kézre esik, és mint írták is minősége nem a pa800 kivitelezés és összerakás szempontjából!
Ua úgy editálható, de mint írtam EQ az hiánycikk! Illetve lassabb szerkeszteni, mert lelassult 2.00ás szoft után a hangszer, 3.01el meg tudni kell vele élni és dolgozni!
Ua úgy editálható, de mint írtam EQ az hiánycikk! Illetve lassabb szerkeszteni, mert lelassult 2.00ás szoft után a hangszer, 3.01el meg tudni kell vele élni és dolgozni!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,