Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 1416Hozzászólás marton1974
2011.11.27. 16:36

Üdv Zeneboy.
Azért ne mond azt hogy a pa1X az ugyan olyan minőség mint a 2X.Sem esztétikailag sem megszólalásilag nincs olyan mint pl. a 2X v. a 3X.Mert akkor a cég nem is fejlesztette volna tovább az 1X-et és megállt volna.Az tény hogy jó kis hangszer és a pa50,60,80,500-nál jobb!Na de azért ne túlozzunk és ne emeljük az égbe... :)

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1417Hozzászólás marton1974
2011.11.27. 16:40

Üdv adri16!
Én azt mondom,hogy nem tudom milyen Yahahával zenéltél.De a KORG alapból sokkal dinamikusabb,sokkal élethűbb hangzású,és sokkal értékállóbb hangszer mint a YAMAHA.
Pl: Hogy érzékeltessem a KORG Pa1X nek a nyomában nincs a Tyros 2.
És ezt ki merem jelenteni ország világ előtt!!! :o :o :o
De ami nagyon nagyon fontos!!!Az az hogy nagyon sokat kell vele foglalkozni!Nem annyit mint a Yamahával.
Habár hogy jól szoljon egy hangszer mindegyikkel dolgozni kell még a 2x 3x-el is!!!
De ha egyszer ráérzel és belövöd a KORG-odat akkor azt fogod mondani mi a fenének volt nekem Yamahám....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2011.11.27. 16:45-kor.

adri16
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 16 alkalommal

Hozzászólás: # 1418Hozzászólás adri16
2011.11.27. 16:43

Hééééé!

Nem merek többet írni, ha ezen vitatkoztok !
Tény, hogy Pa2 Pa3 nem lehet butább, fejlesztve lett minden része , különben semmi értelme nem lenne.
A Pa4x meg még okosabb lesz ! még lesz benne 100kicsi kínai :)
Remélem levettem az élét a dolgoknak !
Halihó

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1419Hozzászólás marton1974
2011.11.27. 16:48

Ez nem vita!!!
Ez egy Fórum,ahol az emberek elmondják a véleményeiket.És az hogy néha nem egyformák az azért van mert mi emberek sem vagyunk azok.
Nagyon is jó ha meghallgatsz pár eszmecserét és majd ezek figyelembevételével döntesz mi neked a jó! ;)
Üdv.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1420Hozzászólás marton1974
2011.11.27. 16:51

Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

Na kínai azért neeeee!!!! :D :D :D :D

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 1422Hozzászólás Asterix
2011.11.27. 17:25

Zeneboy: Most megyek zenélni, nincs időm hosszabban válaszolni, de ekkora hülyeséget leírni. Elhiszem, hogy szerettem a Pa1x-et, de azért nem kell összevissza írkálnod. Holnap folytatom. Most inkább végig sem olvastam, hogy buli előtt ne idegesítsem fel magam.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1425Hozzászólás Zeneboy
2011.11.27. 19:28

marton1974 írta:Üdv Zeneboy.
Azért ne mond azt hogy a pa1X az ugyan olyan minőség...... :)
Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

Asterix! Nem emelem az égbe! De nekem 5 évig volt és hiba nélkül üzemelt, úgy hogy se képernyő-mint Yamaháknál- se billentyű se gombot semmit nem cseréltem rajta! Pedig én azon szerkesztettem mindent, nem számítógépen és eléggé részletesen Szóval volt használatban! és merem állítani ismertem a gépet! Mint ahogy ismerem a pa2-őt is, és most már a 3-al is kezdek kellően összebarátkozni...

Esztétikailag??? Kinézetre bármikor mellé teszem! De ez már egyéni ízlés kérdése szerintem ! A PA2 nekem, túl világos, a fa betét pedig számomra gagyi hatást keltett! ! A PA3-meg szerintem hajlamos lesz a foltosodásra, de az új lenyomatok nagyon látszanak rajta, ez mindenképp hátránya, megjegyzem ez tetszik a legjobban ha magát a kinézetét nézem! Itt az oldala kifejezetten szép!

Ezt is kiveséztük, de hátha adrinak is segít!
A PA2 összességében a pa1 konstrukciós hibáját javították ki, -lásd erősebb hardver, hogy ne fogják vissza, le lassuljon be- és a kor követelményeinek megfelelő szoftveres fejlesztés: Lásd Sávonkénti, +master eq ! Újdonság volt a transzponálható mp3 + tempo állítás!/ AZért sokan még mp3-al most ismerkednek buli környezetemben, pedig van jó pár korg ismerősöm!/ 89ről 124 effekt lett benne, Oscillator, polifónia duplája, 80 új hangszín, 1/3-al nőtt a stílusok tárolásának a helye!Az, hogy 3 fill, ending, és intró, gombot kapott azt a pa1nél szoftveresen volt előhívható! +1 slider mp3-nak /igazából nem hiányzott/ , Fantomtáp /megint kevesen használják ki!/ ,Motoros kijező /Praktikus, de hiba forrásnak tartom, mint ami a pa1ben volt!/ Kapott szoftveresen egy órát.. Gitár mód, /Amit szintén sokan azt sem tudták mire és hogyan használjanak, és csak stylushoz lehetett.../ AZ USB előny de ha fent otthon felpakoltál mindent a HD-ra akkor nem tudom ki használja még az uSB-t? /PA3-on már volt hogy hoztak felvételt, de a pa1be meg cdrw volt addig meg abba a formátumban kértem cd-n... /
Hátrány:
Butább TC helikont kapott szoftveresen, 3 voc, gyengébb effekt reverb esetében, kevesebb paraméter Effekt körnél lásd pa1-ben 7 poti volt...
Minden karcolás jobban meglátszik rajta, a világos színe miatt! Kevesebb Assignable switch kapcsoló! Az átépített felület nem biztos, hogy könnyebbség volt használat közben, már aki 1-ről váltott!

Beszélhetünk - vagy más szerint vitatkozhatunk- róla, de felhasználási szinten részleteiben úgy gondolom jobban ismerem picit ezeket a gépeket! Ez következtetés részemről, nem arcoskodás, hisz abból a kifejezésedből indulok ki, hogy beteszed az alapokat és a pa3-on jól szólnak a dalok... Megszólalnak, de jól nem szólnak sajnos szerkesztés hiányában....

A cég fejlesztett ezt sosem vitattam, de pa1 és 2-es között alapvetően nincs akkora hangzásbeli különbség mint pa2 és pa3 között hangzásban! EZt értem a dobokra, és új hangszínjeire!/ Bőgő, gitárok, DNC hangok.../ Sőt, ezt nem én mondom, hanem a kollégám aki pa2-el nyomja mellettem a bulikban!/

Szóval suma summárum: Jó hangszer a pa1 és csak a lassúság miatt nem kell leírni, mert nem mindenkinek lassú az.. Főleg az elején ha valaki lassan kezeli, mert még keresi a funkciókat! A pa2 ha jól be van állítva jobban szól, funkcióban többet tud, de ha valaki nem állítja be részletekbe menően, akkor sajnos nem szól jobban mint a pa1!

ui: Ne idegeskedj mert árt a ...:)

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1426Hozzászólás Zeneboy
2011.11.27. 20:05

Még egy kiegészítés:

Pa3-on kénytelen voltam jó pár alappal úgy dolgozni 2 hétvégét, hogy úgy szólt ahogy pa1-en megadatott, csak a dobot cseréltem, hogy ne a gm szóljon! /Ugyanis alapból erre állította be amit én korábban másra állítottam..lásd rx!/ A Kollégám az első buliban meg is jegyezte, hát..fel sem tűnt összeségében, hogy hangszert cseréltem...
Összenéztem régi pa1 felvétellel! Kikapcsolt max audioval semmivel sem szólt jobban!Szóval maximálisan igaza volt!
Rgo, aki nem foglalkozik a 3-assal részletekbe menően, az maradhat a akár az 1-es vagy 2-nél, azért vagy max azért váltson, hogy elmondhassa neki olyan van...

De pont ezért írtam, hogy egy jól beállított pa800 is lemossa sőt pa500 is bizonyos hangszínek összeállítása terén a pa1-et!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1427Hozzászólás marton1974
2011.11.27. 21:05

idézet törölve. buba

Üdv Zeneboy.
Nem vitatom hogy jó hangszer a pa1x.De azt viszont ne mond hogy megszólalásban ugyan az mint a 2X.Már csak a dupla polifóniára és a sávonkénti EQ-ra gondolván is.
Nekem is volt 1X PRO-m de sokkal lassabb volt mint a 2X,és nem is szólt úgy mint a 2X-em,és ráadásul nekem kinézetre is jobban bejön.
Ja és ami fontos hogy nem akkora mint egy kerítés léc... :) Nem tehertaxival kell szállítani.Sokkal kompaktabb,modernebb,elegánsabb megjelenésű hangszer.
Persze nem vagyunk egyformák...
Összegezve nekem jobban bejön mint az 1X.

Ui.: Azért Te is valamiért lecserélted a "bűvös kicsikét"... :) Vagy csak Te is haladni akarsz a korral?És azért jobban mutat az állványon egy 3x mint egy 1X?Ha egy hangszer annyira bejön hangzásilag,esztétikailag miért cserélted le? ;)Valamiért Te is kiadtál 600.000 Ft árkülönbözetet a 3X-ért....

petersen
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland G70v3, G800, W30
Adott köszönetek: : 139 alkalommal
Kapott köszönetek: : 150 alkalommal

Hozzászólás: # 1428Hozzászólás petersen
2011.11.27. 21:19

idézet törölve. buba

Hangsúlyozom, hogy nem vagyok Korg-os, de a polifónia azért önmagában nem felelős a hangszer hangjáért (Most nem a 8 hang polifónikus casio-ra gondolok). Viszont nagyon jól fogalmaztál azzal, hogy megszólalásnak nevezted. Mondjuk az a 62 hang (ha jól olvastam) normál stílushasználat mellett elégséges lehet, persze bizonyos keretek között..

petersen
Micsoda művész pusztult el bennem! /Nero/
[hr]

Új hozzászólás