|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Így szól az én hangszeremen...
A dob szerkeszthetősége nagyon jó a Korgban. Könnyen és jól használható, nagyon jó hangzásokat ki lehet belőle hozni. Én speciel az Ambiance funkciót magát, nem értékelem olyan nagyra, mint amekkora felhangja van itt a fórumon.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
De nem is egy kategória a kettő ( árban sem ). Ha minden benne lenne, ami a pa3-ban, akkor nem pa900-nak hívnák.Zeneboy írta:A másik, hogy az effektek terén mivel nem kapta meg a pa3 effekt részét így nagyon felejtős a pa900is! Azért mert 1-2 hangszínt bele raktak, meg több a DNC-s attól még nem fog sokkal jobban megszólalni!
Szerkesztve:Asterix
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Az Ambiance értékekkel az "élő" műsor esetében én is visszafogottan bánok, mert különben összemossa a hangképet. Felvételnél viszont intenzívebben is nagyon jó dolgokat ki lehet hozni. A feltett midijeimben is erőssebb beállításokat használok, mint ugyan ezen számok haknis változataiban.Asterix írta:Én speciel az Ambiance funkciót magát, nem értékelem olyan nagyra, mint amekkora felhangja van itt a fórumon.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
A midi file-oknál szerintem teljesen mindegy, hogy mit hogyan állítasz, hogyha ezeket a sz@rul, felületesen feljátszott chris-es vagy greg-es midiket használod.
-
okamoto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KORG PA3X LE
- Adott köszönetek: : 152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - használhatósági tapasztalatok
Nem tudtam hová írja, így idáig jutottam. Megjött az ajánlat a PA 800 ház + hangszoró rács cserére.
A felső kaszni cseréjének munkadíja 16000Ft,
A szükséges alkatrészek ára:
- felső kaszni:31750Ft
- jobb oldali rács: 4000Ft (Erre azért van szükség merhát a bal oldali rács ami kicsit kopottas, színe a frisseség miatt elüt a jobb oldalitól.)
- hansgzorók alatti szivacs cseréje: 2500ft
Összesen: 54250Ft.
Szerintem ez viszont nem sok, ha azt veszem mennyit hozott már nekem a szinti!
Üdv.
oki
A felső kaszni cseréjének munkadíja 16000Ft,
A szükséges alkatrészek ára:
- felső kaszni:31750Ft
- jobb oldali rács: 4000Ft (Erre azért van szükség merhát a bal oldali rács ami kicsit kopottas, színe a frisseség miatt elüt a jobb oldalitól.)
- hansgzorók alatti szivacs cseréje: 2500ft
Összesen: 54250Ft.
Szerintem ez viszont nem sok, ha azt veszem mennyit hozott már nekem a szinti!
Üdv.
oki
okamoto / A zene mindenek felett!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Bemész Csámpaihoz, átfesteti neked egyedire az egész hangszered.
A munkadíjat meg érdemes megspórolni ilyen esetekben. Nagyon egyszerűen szétszedhetőek ezek a hangszerek. 16e fölösleges kidobás.
A munkadíjat meg érdemes megspórolni ilyen esetekben. Nagyon egyszerűen szétszedhetőek ezek a hangszerek. 16e fölösleges kidobás.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Qgli!---Qgli--- írta:A midi file-oknál szerintem teljesen mindegy, hogy mit hogyan állítasz, hogyha ezeket a sz@rul, felületesen feljátszott chris-es vagy greg-es midiket használod.
Azért hallgasd meg légyszi az általam feltett midiket az "Így szól az én hangszerem" topikból. Kíváncsi lennék a véleményedre. De őszintén.
A midik nem saját gyártásúak, ennek ellenére szerintem nem sikerült olyan sz@rul kipofozni őket. ...vagy lehet, hogy igen
Üdv.: Apelláta
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
MA zenéltem és furcsa jelenségre lettem figyelmes. A Songbook-ból nem tudtam kilépni. És bejött egy eddig nem látott üzenet, valami olyasmi, hogy túl gyorsan akartam betölteni a következő dalt ami történetesen egy mp3 alap volt. Kb 1 percig le volt fagyva a gép. Később ismét megismétlődött ez. Vki hallott már ilyesmiről? 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Súlyozd ki. (barkácsolóknak)
Sziasztok,
A rugós feszítéssel készített billentyűzetek (pa80, pa800, N264, N364, Triton Le stb) alkalmasak rá, hogy súlyozással lássuk el őket a jobb játékérzet és a kipárnázottabb működés érdekében, ráadásul szinte fillérekből.
Szabadítsátok fel a billentyűzetet, van hangszer, amelyiknél elegendő a fenéklemez lecsavarozása, de akad, ahol ki kell venni a billentyűzetet a hangszerből.
Ha igazán maximális eredményt szeretnétek elérni, darabokra is bonthatjátok a klaviatúrát, hogy a félhangokhoz is hozzáférjetek. De ha a fehér billentyűket kisúlyozzátok, már a játékérzet akkor is nagyságrenddel fog javulni a hangszeren.
Gumijavító műhelyben szerezzetek be Fe felragasztható öntapadós felni súlyt. (lásd a képen)
Vágjátok szikével elemeire a hátoldalán a védőréteg és a ragasztóréteg átvágásával.
Tisztítsátok meg alkohollal a felületet ahová a súly kerül.
Húzzátok le a védőréteget és ragaszatok fel egy 5g-os súlyt a billentyű külső oldalára, hosszirányban, majd egy másikat folytatólagosan.
Ezt ismételjétek el minden billentyűnél. Ha a fekete billentyűket is súlyozzátok, oda 1db 5g-os súly szükséges.
Képeket teszek fel a súlyról, a billentyűről a tisztítóanyagról és a végeredményről, valamint néhány fotót gyári súlyozásról.
Az így elkészített súlyozáson a játékérzet picivel alulmarad a pa1xpro súlyozása mögött (ennek oka a pro hosszabb billentyűzete) viszont jobb érzetet ad, mint a Tyros2 vékony lemezsúlya.
Ha kérdésetek van írjatok bátran.

A súly:

Beragasztva:

Végeredmény:

Ketron X1 súly

pa1x pro súlyok:

Tyros2 súly:

Sziasztok,
A rugós feszítéssel készített billentyűzetek (pa80, pa800, N264, N364, Triton Le stb) alkalmasak rá, hogy súlyozással lássuk el őket a jobb játékérzet és a kipárnázottabb működés érdekében, ráadásul szinte fillérekből.
Szabadítsátok fel a billentyűzetet, van hangszer, amelyiknél elegendő a fenéklemez lecsavarozása, de akad, ahol ki kell venni a billentyűzetet a hangszerből.
Ha igazán maximális eredményt szeretnétek elérni, darabokra is bonthatjátok a klaviatúrát, hogy a félhangokhoz is hozzáférjetek. De ha a fehér billentyűket kisúlyozzátok, már a játékérzet akkor is nagyságrenddel fog javulni a hangszeren.
Gumijavító műhelyben szerezzetek be Fe felragasztható öntapadós felni súlyt. (lásd a képen)
Vágjátok szikével elemeire a hátoldalán a védőréteg és a ragasztóréteg átvágásával.
Tisztítsátok meg alkohollal a felületet ahová a súly kerül.
Húzzátok le a védőréteget és ragaszatok fel egy 5g-os súlyt a billentyű külső oldalára, hosszirányban, majd egy másikat folytatólagosan.
Ezt ismételjétek el minden billentyűnél. Ha a fekete billentyűket is súlyozzátok, oda 1db 5g-os súly szükséges.
Képeket teszek fel a súlyról, a billentyűről a tisztítóanyagról és a végeredményről, valamint néhány fotót gyári súlyozásról.
Az így elkészített súlyozáson a játékérzet picivel alulmarad a pa1xpro súlyozása mögött (ennek oka a pro hosszabb billentyűzete) viszont jobb érzetet ad, mint a Tyros2 vékony lemezsúlya.
Ha kérdésetek van írjatok bátran.
A súly:
Beragasztva:
Végeredmény:
Ketron X1 súly
pa1x pro súlyok:
Tyros2 súly:
Buba
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szia Buba,
Nekem mostanában többen mondták, hogy milyen jó a GW8 billentése.... Hát persze!!! Alighogy lejárt a gari, rögtön "megjavult!
Egészen pontosan 20g súlyt "visel" el a gw billentyűzete alap rugóállással, de a rugón is lehet és kell "állítani", viszont vigyázni kell a nagy melegre és érdemes egy kis szilikonnal meghúzni a súly szélét...
Lehet, hogy a BILLENTYŰSÚJOZÓ mint szakma, egészen jól jövedelmezne?
Köszi, hogy megosztottad így képekkel illusztrálva!!!! Pacsi
Nekem mostanában többen mondták, hogy milyen jó a GW8 billentése.... Hát persze!!! Alighogy lejárt a gari, rögtön "megjavult!
Köszi, hogy megosztottad így képekkel illusztrálva!!!! Pacsi
Picasso