Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 12245Hozzászólás Bubamara
2013.03.09. 18:40

Szia,
Köszönöm szépen az észrevételt és segítő szándékú hozzászólást!
Ma egy levegővétellel kivágtam az azonos témában íródott hozzászólásokat és betettem a gumiszobába, így azok egy helyen és azonos környezetben vannak. Összefüggő és nyomon követhető a társalgás. Egyébként tökéletesen igazad van, hogy néhány napig maradjanak a hozzászólások a helyükön. Csak itt a topic fele azonos témában íródott off volt, így talán ez volt a célszerűbb, még ha munkában nagyobb falat is.
Szép estét,
Buba
:777

Buba

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 12260Hozzászólás Bubamara
2013.03.10. 03:10

A témában található, de nem közvetlenül a KORG használhatósággal kapcsolatban íródott hozzászólásokat a kapcsolódó válaszokkal együtt, egységesen áthelyeztem a Gumiszobába. Köszönöm megértéseteket!

Buba

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12517Hozzászólás Attila
2013.03.18. 09:12

2o12 november honaptól kötelezővé vált néhány a Korg-billentyüket is érintő intézkedés. Ebből kifolyólag hamarosan meg fog jelenni egy új O.S. - a 2.O3-as -. Ami új benne pl. az időzitett automatikus kikapcsolás, ami szerintem nem rosz dolog (tehát ha úgy felejtettük a hangszert, egy bizonyos idő után kikapcsol).
- nem rosz otthon, a buliban viszont nem enged lazsálni :lol:

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 12519Hozzászólás Apelláta
2013.03.18. 09:22

A Pa3 legutolsó frissítésében már benne van. És működik is. Tapasztaltam. Ja, és nem buliban, hanem otthon. :D

Üdv.: Apelláta

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 12522Hozzászólás Mcmiki
2013.03.18. 09:43

Ez a funkció ezután minden billentyüben kötelezö, az energia takarékosság miatt!
Már a Bk-5-ben is megvan,de én kikapcsoltam,minek feküdjön le olyankór is, ha még nincs is este :D
:777

Üdv. Miki!

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 12541Hozzászólás Zeneboy
2013.03.18. 20:20

Gondoltam megosztok veletek egy esetet, mivel 8 éve korgozok, azért ez meglepett :mrgreen: :dash2:

Szóval jelenleg adott egy helyzet mi szerint más SET volt betöltve! Itt a hangerő arányokat kíséret illetve szólót tekintve a 2 gombbal gy funkcionált mint a gyári beállítás: Kvázi, balanceként! Ha lefele toltad kíséret hangosabb ha felfelé szóló.. Na én ezt nem szeretem, mert elég béna megoldás buliban, hogy ahhoz, hogy jobban halld a szóló hangszíneket, a kíséretből veszel el..és fordítva, ha jobb kézzel csak kísérsz..
Na a lényeg, hogy átállítottam /Aki nem tudná Global/Generalban... / majd folytattam volna a munkámat. Ekkor arra lettem figyelmes a jobb kéz baromi halk, pedig upperek maxra tekerve, master poti hangerő csutkán, és ahhoz hogy halljam-de még így is keveselltem, a max eq gaint kellett durván emelnem..persze a kíséret ordít.. Nos, ez vélhetően egy szoft hiba! Visszaállítottam balance funkcióra, majd először le toltam teljesen, majd maxra fel a potit és úgy állítottam vissza balance-ról a funkciót, hogy a poti fent volt! Lám, a jobb kéz visszatért teljes megszólalásban..:)

No comment... :hit2:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 12550Hozzászólás Apelláta
2013.03.18. 21:55

Sziasztok!

Én meg a múlt héten tettem vissza az első vinyómat a Pa80-ba (ami egy Fujitsu, és hibátlan, csak 6 év után anno úgy gondoltam, hogy biztonságból lecserélem egy újra (Samsung), azt meg elteszem tartalékba), mert az utóbbi időben szórakozott, sokszor nem látta a Samsungot a szinti. Próbáltam újra formatálni a hangszerrel, de nem volt hajlandó.

Majd betettem a régi Fujitsu-t a szintibe, aztán gondoltam, hogy megpróbálom megformázni ezt is, de ezt sem volt hajlandó. Aztán a számítógéppel próbálkoztam, de ott nem találtam FAT16 opciót, csak NTFS, FAT32 és OLD FAT (ha jól emlékszem a nevére) volt. Az OLD FAT lehet a FAT16, mert azzal miután megformáztam, a hangszer már látta. Ezután már csak a PC-ről kellett USB kábelen keresztül feltöltenem a biztonsági mentésemet.

Üdv.: Apelláta

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 12827Hozzászólás slyer
2013.03.24. 23:40

Sziasztok!
Javítsatok ki ha tévedek,de ezek a dynamix dobszettek annyira sz@rul szólnak/kivétel talán a nashwile/,hogy tuti vst-ből szedett mintákból vannak.Ha mellé teszünk egy NAHU dobszettet,akkor ég és föld a NAHU Bácsiék javára!Vagy a KORG verziók jobbak?A tyros dynamix szettjei használhatatlanok,pedig agyon-vissza dolgoztam őket,de vékonyak,és élettelenek.Amit a Mentősati feltett wave-k az universal szettből valók,ezek yamahán furcsán szólnak.Ti korgosok mit tapasztaltatok?A basszusaik viszont jók!Üdv mindenkinek!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 12829Hozzászólás Adames
2013.03.25. 05:45

A Dynamix dobszett nekem se jött be, mert valóban nagyon vékony.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12858Hozzászólás Attila
2013.03.25. 10:22

Kérdés, hogy melyik 'set' -ről beszélünk, mert én csak foszlányokat találtam eddig a Dynamix Set-ből. Van egy-két jó dobszett ami nekem megvan és tetszik is. A bassz pl. nekem nem jön be, egyet sem tudtam felhasználni (legalábbis ami nekem van). Nálam pl. a zongora sem eget rengető, nem tartottam meg. A sty-okból viszont lehet válogatni, vannak használhatóak.
Ez az universal drum egészen más. Főleg a premierek jók benne. Valószínű, hogy másként szólal meg a Yamin és másképp a Korgon. Azért is tettem fel wav-ban, mert kiváncsi voltam a véleményekre.
Ha gondoljátok vessük össze amink van, hátha többet ki tudunk hozni.
Nahus mintám nekem nincsen, arról véleményt nem tudok mondani.

Atti

Új hozzászólás