Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 11118Hozzászólás Adames
2013.02.13. 08:30

A Pa3x stílusait már átkonvertálták Pa2-őre mint tudjuk. A hangszínkészletét azt már nem lehet? Valamint a Pa600 stílusait? :roll:

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 11119Hozzászólás Adames
2013.02.13. 08:31

A Pa1000-esről még senki semmit? :PPP

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 11121Hozzászólás Attila
2013.02.13. 09:23

Adames, ha bemutatót szeretnél, ez az igazi.

- a második rész
- volk
Engem a gyakorlati fele érdekel, azoktól akik használják magyar muzsikára. Összevetve pl. ezzel: -
Nagyon kevés szó esik róla, pl. a Pa 6OO-hoz képest.
Igen, a stylek már megvannak, átkonvertálva is.

Atti

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 11123Hozzászólás Zeneboy
2013.02.13. 11:45

És az milyen érdekes, hogy a TC-helikonjáról borzasztóan kevés a videó! :dash2:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Új KORG pa600 280.000-ért

Hozzászólás: # 11628Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.02.26. 16:19

marton1974 írta:Üdv.Buba.
A srác akkor miért passzolja tovább?
Megesik hogy beteg, vagy épp nem arra van szüksége amit kapott.
Észrevétel: A PA600 Bruttó 290000Ft -ért kapható legyen bármennyi idős, kizárt hogy valaki adjon érte közel annyit mint az új ára. ( persze ki tudja )

Személyes tapasztalat és / vagy jótanács...:
A PA600 nem éppen egy mulatós hangszer. Annak ellenére hogy a klasszikus stílusok és a Rock is veszett jól szól rajta, a hatalmas dinamikája miatt a mulatós stílusok valahogy túl erősek. Amire viszont meglepően jól használható: Trance Pop Rock Techno House zenékhez... Rengeteg efekt és bővíthetőség van a gépben. A bővíthetőségnél most a stílustárhely valamint song -ok at értem. Nekem korábban volt PA-50 azon még ment a sramli egész jól. A 600 -ason inkább a modernebb stílusokat játszom. Hozzáteszem nem vagyok egy mulatós fajta. Számos olyan jó tulajdonsága van a gépnek ami miatt nagyon megtetszett. Kivéve EGY AMI NEM...

Minek kellett a Yamaha féle Fill rendszert bele tenni. Buta Korg - Ezt nem tessék mégegyszer.
A reszetje szinte gyerek játék. Csak egy klikk és márt le is van formázva a gép. Aztán mehet vissza a mentés.

ÁR: Amikor én vettem őket: (( PA-50 SD - 225000 ) nekem 170000 be került ) --- (( PA-600 - 299000 ) nekem 190000 be került )
Ha a teljes árakat nézem nem a PA 600 a drága, hanem az 50-SD volt nem olcsó a tudásukat nézve.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 11632Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.02.26. 18:36

Kicsit hosszú de remélem hasznos leírást személyes tapasztalatot osztok meg.

Casio CTK-531 - Roland JP8000 - Roland Gaia - Korg PA2 - Korg PA50 - Korg PA600 - Yamaha PSR E423 - Yamaha DJX2

Casio CTK-531:
Egy igazi fapados tanuló szintetizátor bekapcsolás után azonnal használható. Nekem 15 éve megvan és még megy.
A hangja az minősíthetetlenül borzalmas de a strapabírása embertelen. Egy hasznos funkció van benne, az akord kereső. Csak kiválasztod a listáról hogy melyik akord kell, és megmutatja hogy mit kell fogni hozzá. Interaktív tanuló funkciója nem egy utolsó tulajdonsága, de több haszna sajnos nincs. Használható MIDI billentyűzetnek, és tanulni a gyereknek a valós méretű klaviatura miatt.

Roland JP8000:
Egy igazi klasszikus hangszer az analóg gépek között egy igen megbecsült darab ( szerintem )... Üzembe helyezése egyszerű, kalibrálása szintén nem komplikált, és ő márt tudja a duál módot. A Ribbon kontroller tetszés szerint programozható, és a hajlító kerék funkciója is szintén állítható. Tetszés szerint hozható benne létre hang polifonia amit menthetünk is. Külső midi szinkront fogad, így képes szinkronban dolgozni más szintetizátorral, valamint a metronom jelet kiküldi ha kell a MIDI OUT on. A billenytűzete nagyon strapabíró kezelése egyszerű felhasználhatósága sok oldalú.

Roland Gaia:
Méltó a nevéhez. Rengeteg moder és klasszikus hangszer megtalálható benne, és ami a legszebb, hogy USB csatlakozón vagy külső USB eszközön keresztűl bővíthető. Felvehetünk vele amit aztán menthetünk külső adat tárolóra. MIDI IN és USB ről is fogadja a szinkronjelet, így könyedén igazodik a többi eszközhöz. Szintén képes szinkron jel küldésére. Egy nagy hátránya van!!!! Miért nem tudtak egy kijelzőt tenni rá. Vakon kell vele dolgozni, így ha véletlen félre nyúl az ember akkor van hogy későn veszi észre. Több gombnyomásos menüjén nem lehetetlen eligazodni, de nem is egyszerű. Főleg a Groove hangok aratnak benne nagy sikert, de a számos efekt tovább emeli a kihasználhatóságát. Méretének köszönhetően könyedén utaztatható. Bár a sok villogó lámpa az élő játékot kissé zavarhatja.

Korg PA2 X Pro:
Mérete és súlya márt tükrözi hogy nem gyerek szintetizátor. Csak pár hasznos funkciója: Vokál harmonizer – szinkronizálható PAD –ek – MP3 felvevő és lejátszó – Dual seq. – Osztott audió kimenet. EC pedál. Bár van benne egy nem ép kicsi KB 20GB HDD, de a két USB további tárbővítést tesz lehetővé. MIDI IN OUT szinkron küldhető és fogadható a TRU csatlakozón tovább fűzhető, és USB csatlakozóról is szinkronizálható. Billentyűzete kényelmes és lágy. Szinte minden funkció ki van vezetve így a stílus beállítások REALTIME módosíthatóak.

Korg PA50:
Az SD széria sajnos nem jött össze a korgnak. Ismert hibája a billentyűzet gyengesége. Hamar elromlik, de legalább is sok vele a gond. A kezelése nem túl kényelmes viszont a PAD gombokat tetszés szerint programozhatjuk különböző funkciókhoz, így kezes kis gépet varázsolhatunk belőle. Szép és tiszta hangjaival megállja a helyét egy buliban is. Szerencsére külső stílusokkal is szépen szól még a mulatós zenék is. Az üzembe helyezése nem nehéz de el lehet rontani ha nem figyel az ember. Sajnos ha hibás adatot kap akkor hajlamos össze zavarodni amin aztán csak a reset segít. Az ár amit kérnek érte nem épp megfelelő, de mint analóg gép is viszonylag jól használható.

Korg PA600:
Árában és tudásában a legjobb döntés. Az érintő képernyőnek köszönhetően könnyű kezelést biztosít, és ami a legszebb, hogy teljesen kompatibilis a PA3 stílusaival is. Így szinte a legújabb stílusokkal zenélhetünk. Rengeteg STYL és SOUND áll alapból a rendelkezésünkre, valamint további 600 férőhely a stílusoknak. Song book adatbázis hozható létre, amiben tetszés szerint hozható létre alcsoport kategória. Főleg a modern zenére kiélezett gép, de zongora módban is nagyon szépen szól. Üzembe helyezése egyszerű, a mentések és visszaállítások nem igényelnek felső fokú tudást. MP3 lejátszó és azonnali akord felvételi lehetőség márt csak hab a tortán. MIDI Sinkront fogad és küld akár USB porton is. Az USB Host csatlakozó fogad akár terrás kapacitású külső HDD –t is, így hatalmas tárhely társítható a géphez. A korg eddigi legjobban eltalált közép kategóriás gépe.

Yamaha PSR E423:
Főleg kezdő zenészeknek ajánlatos. A zongora hangja egy szép lágy yamaha hanszín kisebb kerti partikon is megállja a helyét. Kifejezetten kezdőknek ajánlanám. Nagy hátránya hogy egyszerre csak egy stílus tölthető be rá, és az is nagyon lassan. Én hiányolom a MIDI csatlakozást. Bár USB csatlakozó van, de a kommunikáció nagyon lassú. A menüben valamit megtalálni kész terror. Hozzá kell szokni a dolgokhoz a kis kijelző nem szívbajos zenészeknek van kitalálva.

Yamaha DJX-2:
Egy gyerek szintetizátor kinézetű kis gép, viszont még is van valami amit lehet használni rajta. A dobok jók persze ha valaki Club zenét akar játszani. Analog szintetizátornak nem az igazi de használható. Tempo szinkront tud midiről és LINE ról is. Szinkron jelet küld magából és a ribbon controllerje vezérli is a tempót. A hangok kevesek, bővíteni nem lehet. Amire kitalálták arra kell használni és kész.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 11809Hozzászólás Bubamara
2013.03.01. 07:20

Találtam egy érdekes Trinity bemutatót. Kicsit ki van pofozva az öregfiú. Jó a designe. :)
Ajánlom figyelmetekbe a hangszíneket, különösen az orgona hangokat úgy 14:00 magasságában.
Véleményem szerint máig a legátütőbb hangú KORG workstation ... pedig 1997-98 nem ma volt.
Azóta műanyag lett a világ. Minden soft puhakaka. :)

[BBvideo 425,350]<object width="560" height="315"><param name="movie" value=" name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/BBvideo]

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 12160Hozzászólás Asterix
2013.03.07. 19:45

Elég sok bírálatot kaptam, hogy még nem írtam bővebben a Musikantról, ezért most van egy kis időm, pár sort "papírra vetek".

Gyakorlatilag amivel érdemes kicsit összevetni a hangszert, az a Korg Pa3x International, Yamaha Tyros 4 és Ketron Audya hangszerek. Előre megemlítem, hogy ez kifejezetten csak az én személyes véleményem és tapasztalatom, nem szeretnék hosszas ki hangszere jobb vitát elindítani. Sokáig nem is írtam meg ezt a véleményt, de már túl sok volt a kérés.
Mióta az "új" 1.5 és a fölött lévő op rendszerek megjelentek, azóta szerkeszthetőek, menthetőek a stílusok és padok. Minden olyan, mint a fekete párja, csak éppen más adatokkal. A kimentett adatokat, amiket erre az oldalra is feltettem, simán be lehet tölteni a fekete párjába is és szólni is fog majdnem minden, de ami megszólal, az ugyanolyan jól szól, mint a Musikantban.
Számomra ez a piacon kapható legjobb hangszer még akkor is, ha gyakorlatilag sok második helyezéssel, csak az összesítés miatt lett első a hangszer. Audyához képest, az Audyának sokkal jobban szólnak a stílusai, amik audió alapon vannak megcsinálva. Azt nem mondom, hogy a Musikant az Audya stílusait próbálja utánozni, mert szerintem nem azt próbálja, hanem mindkét hangszer erőteljesen a német és olasz piacra orientált hangszerek, ezért nagyon hasonlóak a stílusai, bár sok még névben is megegyezik egymással. Tehát itt csak a második lett a hangszer, viszont a midik, a GM hangszínek az új op rendszer óta sokkal jobban szólnak, mint az Audya. Az Audyában egyszerre indíthatóak a midik, mp3-ak, stílusok. A Korgnál csak a midik és mp3-ak indíthatóak együtt. A stílusok csak külön. Az Audya EQ-ján sokkal jobban beállítható a mikrofon hangszíne, de a vokál szerintem a Musikantban jobban szól. Kegyetlen jó dolog az Audyában, hogy a stílussávokat egy tekeréssel át lehet váltani és ezáltal szinte teljesen más stílust létrehozni. Ehhez hasonló dolgot csinált a Korg, amikor a Musikantba rengeteg jól használható gitár és zongora, szinti padot tett be, amiket LOCAL padként használva az Audyához hasonló hatást érhetünk el, számomra sokkal könnyebben és az elszeparáltsága miatt jobban használhatóan. A sliderek és érintő képernyő használatával sokkal egyszerűbb és átláthatóbb a használata, mint az Audyának. Az Audyában a midik áthangszerelés utáni elmentése sokkal egyszerűbb, mint a Korgban, de 17 slider mellett nem voltak képesek megoldani a midik élőben könnyű hangerőzhetőségét!!! :dash2:
Tyros 4-el összevetve. A Yamiban sok jó dolog van. A teljesség igénye nélkül: jobb sokkal a mikrofon előfoka, effektezése, mint a Musikantté. Midire ráindítva a stílust, teljesen új, egyedi hangzást hozhatsz ki a hangszerből midik esetén. Groove&Dynamics funkció kegyetlenül jó dolgokra képes. Sajnos a dedikált gombot a PSR730 óta levették a hangszerről. Az artikulációs hangszínek sokkal könnyebben használhatóak, mint a Musikant hangszínei. Itt azt értem, hogy anélkül, hogy tudnád hogyan kell pl egy szaxofont megszólaltatni billentyűzeten úgy, hogy el is hidd, hogy az szaxofon, ezt Tyros4 esetében sokkal könnyebb elérni. Sokkal szebb, nagyobb a T4 kijelzője, kotta és szöveg kijelzése. Viszont: A Musikantban sokkal dinamikusabban szólnak a stílusok, sokkal élőbbek, a hangszínek minősége is legtöbb esetben sokkal jobb még ha nehezebb is rajta játszani. Érintő kijelző miatt könnyebb a navigálás. A vokál rész jobb a Korgban, bár az sem fényes. Stílusok szempontjából hasonló a két hangszer. De érdemes egymás mellett egyszerre meghallgatni a 2 hangszert. Nem kérdéses akkor a választás. 76-os billentyűzet megint csak előny számomra ráadásul a 6 és fél oktávos billentyűzet gyakorlatilag majdnem olyan hosszú hangszerbe van belepréselve, mint az 5 oktávos Tyros. A Tyrosnál szinte pedálra csak a panel gombokat lehet kitenni pár kivételtől eltekintve, míg a Korgnál rengeteg dolgot ki lehet pakolni az EC5-re.

Mindent egybevetve minden hangszernek vannak előnyei (még a fekete Pa3x-nek is: magyar gari és gépkönyv) a Pa3x Musikanttal szemben, összességében mégis szerintem a legjobb jelenlegi felső kategóriás hangszer a piacon a Pa3xM. (Bár erőteljes szoftver átalakítással az Audya 5 elvihetné a pálmát, de a Ketront elnézve, ez nem nagyon fog menni.)
Tehát a Pa3x tulajon nyugodtan töltsék le a Musikant stílusait, padjait, mert rengeteg jó dolog van benne. Abszolút semmit mondó stílusok, pl MovieFox akkorát szólnak, hogy be....ás. A gyári padokat is frissíteni kell a feketében, mert a Pa3xM-ben oda is pakoltak új padokat. Hangszínek híján nem minden fog megszólalni, de rengeteg dolog megszólal abban a hangszerben is. Hogy a Pa2x mit csinál ezekkel a dolgokkal, azt nem tudom, mert csak Pa3-ba töltöttük be. De érdemes betölteni és érdemes átnézni egyesével a stílusokat. rengeteg jó stílus van a hangszerben. Én a Szerelemvonat és a Millió rózsaszál című számokon kívül mindent a belső stílusokkal játszok, mert fantasztikusak. Csárdásra Happy Beat és Polonese stílust használok gyári LOCAL padokkal kiegészítve a LOCAL3 bankból. Pálinka dal, 3+2, stb pusztán belső stílusokkal. Próbáljátok ki... :777 :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 12234Hozzászólás Bubamara
2013.03.09. 14:14

Sziasztok!

Hamarosan az összes off hozzászólást áthelyezem a gumiszoba, vagy a hangszer vs hangszer topicba. Itt csak a korg használhatósággal kapcsolatos bejegyzéseket hagyom. Ha nem veszitek rossz néven. Hadd maradjon ez meg a KORG hangszerekkel kapcsolatos tapasztalatok számára.

Fontos a hangszer vásárlással illetve a használt hangszerekkel kapcsolatosan is, egymás véleményének a meghallgatása az ügyben, csak indulatmentesen ismétlésektől mentesen és objektíven, ha létezik ilyen egyáltalán. :)

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 12240Hozzászólás Asterix
2013.03.09. 17:59

Nagyon gyorsan moderálsz. Lehet, hogy 1-2 napig érdemes lenne a hozzászólásokat ott hagyni, ahová azokat írták, hogy aki válaszolni akar még rá, az megtalálja ott ahol és amilyen kontextusban keletkezett a hozzászólás.
Természetesen utána mehet a megfelelő helyére... :777

Új hozzászólás