|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Regec
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok.
Én is el szoktam panorámázni a midiknél a sávokat, és nem is lenne ezzel gond, de a Pa800-nál a kimenet L+R. Vagyis nem L/R+R.
Egyszer volt, hogy nem vittem magammal csak egy falat, és még a keverőt sem. Szimplán szintiből be a hangfalba, és ott elég furán szólt egyes midi. Létezik, hogy nem lenne monó kimenete????
Én is el szoktam panorámázni a midiknél a sávokat, és nem is lenne ezzel gond, de a Pa800-nál a kimenet L+R. Vagyis nem L/R+R.
Egyszer volt, hogy nem vittem magammal csak egy falat, és még a keverőt sem. Szimplán szintiből be a hangfalba, és ott elég furán szólt egyes midi. Létezik, hogy nem lenne monó kimenete????
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Regec!
A hivatalos Korg specifikáció alapján a Pa800-nak is a bal oldali kimenete monositott. Ha csak abba dugsz dugót.
De hihetetlen is lett volna, ha nem így lenne, hisz ez a Korgnál, de szinte minden szintinél ez standard.
Úgy, hogy nálad valami más gubanc lehetett.

A hivatalos Korg specifikáció alapján a Pa800-nak is a bal oldali kimenete monositott. Ha csak abba dugsz dugót.
De hihetetlen is lett volna, ha nem így lenne, hisz ez a Korgnál, de szinte minden szintinél ez standard.
Úgy, hogy nálad valami más gubanc lehetett.
Üdv.: Apelláta
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Aprócska problémák, amik nekem nem tetszenek a Pa2-esben:
1. Bekapcsoláskor mindig be kell nyomni a Display Hold-ot.
2. Egy dal lejátszásánál ha úgy van beállítva, hogy az "üres" részeket ugorja át, és egyből kezdődjön a dal, akkor az effektek lemaradnak az elejéről.
3. A dönthető LCD nem valami stabil.
4. Fizikailag nehéz a hangszer maga.
5. Nekem a színe nem jön be.
6. Biztos van még, de így hirtelen...., ja igen......az, hogy nem Pa3-om!

1. Bekapcsoláskor mindig be kell nyomni a Display Hold-ot.
2. Egy dal lejátszásánál ha úgy van beállítva, hogy az "üres" részeket ugorja át, és egyből kezdődjön a dal, akkor az effektek lemaradnak az elejéről.
3. A dönthető LCD nem valami stabil.
4. Fizikailag nehéz a hangszer maga.
5. Nekem a színe nem jön be.
6. Biztos van még, de így hirtelen...., ja igen......az, hogy nem Pa3-om!
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Adames!
A Pa3-nál:
1. Global menün belül kapcsolható és menthető is a Display Hold. De még a Pa80-nál is, ahol a frontpanelra gombra ki volt helyezve, ott is elmenthető, de ott azt hiszem a Perf.1.-re kell menteni. Most fejből nem emlékszek rá, a hangszerem meg nincs elől. Biztos, hogy valamelyik módszer a Pa2-nél is működik.
2. Én még eddig nem vettem észre az effektlemaradást. Valószínűleg a Pa3 nem is csinálja.
3. A Pa3-nál stabil a kijelző. A Pa80-nál meg főleg.
4. A Pa3 is nehéz. Még nem találták fel a habosított vaslemezt.
5. A Pa2- színe nekem sem. De a Pa3-é igen.
Viszont a frontpanel kivételével a ház többi részén - ahol lakkozott - nagyon meglátszanak az új nyomok.
6. Az enyém az!
A Pa3-nál:
1. Global menün belül kapcsolható és menthető is a Display Hold. De még a Pa80-nál is, ahol a frontpanelra gombra ki volt helyezve, ott is elmenthető, de ott azt hiszem a Perf.1.-re kell menteni. Most fejből nem emlékszek rá, a hangszerem meg nincs elől. Biztos, hogy valamelyik módszer a Pa2-nél is működik.
2. Én még eddig nem vettem észre az effektlemaradást. Valószínűleg a Pa3 nem is csinálja.
3. A Pa3-nál stabil a kijelző. A Pa80-nál meg főleg.
4. A Pa3 is nehéz. Még nem találták fel a habosított vaslemezt.
5. A Pa2- színe nekem sem. De a Pa3-é igen.
6. Az enyém az!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
1. Még szerencse, hogy nem minden dal után kell benyomni a Display Hold-ot, csak egyszer egy buliban...az elején.
2. Nekem úgy van beállítva, hogy rögtön kezdődik a dal és nem kell ugrálni a hangszernek sehová.
3. Pa 800-nál ez fix - vegyél pa 800-at!
4. A pa 800 nem nehéz - vegyél pa 800-at!
5. Ha neked jobban tetszik a kék, akkor vegyél pa 800-at!
6. A pa 800-nak is van még hibája, de én azokat nem használom...
2. Nekem úgy van beállítva, hogy rögtön kezdődik a dal és nem kell ugrálni a hangszernek sehová.
3. Pa 800-nál ez fix - vegyél pa 800-at!
4. A pa 800 nem nehéz - vegyél pa 800-at!
5. Ha neked jobban tetszik a kék, akkor vegyél pa 800-at!
6. A pa 800-nak is van még hibája, de én azokat nem használom...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Aste, Zeneboy, Api, vagy bárki !
Miért van az hogy a Musikant stilusok nem hozzák az STS-eket ? Más esetben ez müködik. Mert ha csak annyi, hogy a Media - Utility - Factory Styl és Sound rpotect-nél a pipa nincs kivéve, azon lehet segiteni.
Az is szuper lenne, ha a hangkészletet kimentenétek, illetve nagyon szépen megkérlek benneteket, tegyétek meg !
Köszönöm szépen.
Miért van az hogy a Musikant stilusok nem hozzák az STS-eket ? Más esetben ez müködik. Mert ha csak annyi, hogy a Media - Utility - Factory Styl és Sound rpotect-nél a pipa nincs kivéve, azon lehet segiteni.
Az is szuper lenne, ha a hangkészletet kimentenétek, illetve nagyon szépen megkérlek benneteket, tegyétek meg !
Köszönöm szépen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2012.11.10. 17:13-kor.
Atti
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Szerintem a Pa3 hangkészlete nem lesz kompatibilis a Pa2-vel! 
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mentősatti!
A sima Pa3 és a Musikant hangkészletét a Pa2 nem fogja olvasni. Sőt nálam a Pa3-ban sem jelenik meg mindig korrektül az STS a Musikant stílusainál, mert a Musikan hangkészlete is valamennyire különbözik a sima Pa3-tól. És a Musikant hangkészletét még senki sem tette fel ezidáig, hogy ki lehessen próbálni a sima Pa3-on.
A sima Pa3 és a Musikant hangkészletét a Pa2 nem fogja olvasni. Sőt nálam a Pa3-ban sem jelenik meg mindig korrektül az STS a Musikant stílusainál, mert a Musikan hangkészlete is valamennyire különbözik a sima Pa3-tól. És a Musikant hangkészletét még senki sem tette fel ezidáig, hogy ki lehessen próbálni a sima Pa3-on.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Még nem próbáltam a Musikant cuccokat máshova tölteni, de a Musikantnál rengeteg "saját" hangszín van, amit a németek előszeretettel használnak. Például a 3 db elektromos dobszett, amire a nyalóka tingli-tangli stílusok zöme épül, nincs benne még a fekete Pa3xben sem.mentosattila írta:Miért van az hogy a Musikant stilusok nem hozzák az STS-eket?
Hogy lehet a hangszínkészletet kimenteni? És itt nem a User hangszínekre gondolok, mert abból összesen csak 3 db hangszín van.Az is szuper lenne, ha a hangkészletet kimentenétek!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Az eddigiekből az derül ki, hogy még nem igazán volt kiaknázva ez a dolog.
Asterix megigérte nekünk, hogy mihelyt megjön az új kedvenc, készít nekünk egy mentést a Musikantból. Ezért tisztelem őt és ezer köszönet. A kérésem az, hogy ''Save All'' legyen, úgy hogy a Factory Sty és Sound protect szabad legyen. A többi legyen az én gondom.
, s majd ha megyek vele valamire, megigérem, hogy én is továbbadom (úgy értem, a forumnak).
Gratulálok az új hangszerhez !
Asterix megigérte nekünk, hogy mihelyt megjön az új kedvenc, készít nekünk egy mentést a Musikantból. Ezért tisztelem őt és ezer köszönet. A kérésem az, hogy ''Save All'' legyen, úgy hogy a Factory Sty és Sound protect szabad legyen. A többi legyen az én gondom.
Gratulálok az új hangszerhez !
Atti