Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8265Hozzászólás viskib
2012.10.11. 08:35

Hú Marci,
Ne haragudj de ez nagyon, nagyon elfogult véleménynek tűnik, tele általánosítással. :)
Egy dolgot felejtesz megemlíteni. A tyros ugyan úgy szerkeszthető, átírható, saját arculatra faragható. épp úgy kiemelhető a dob, megcsinálható a nóta.
Ehhez én annyit szólnék hozzá hogy bubamarának abban igaza van T2 től felfelé rengeteg minden lehet kezdeni a yamahánál is nekem T1-em volt tettem is fel pár videót hogy mááár azzal is mi mindent csináltam!, T4 az egyik hangszerkereskedő ismerősömnek van és annyit fűznék hozzá hogy Vokál, Hangszinek, Memória,Mp3 tekintetében én annyi pénzért és névért elvártam volna már egy kicsit g70-vagy PA3x-es editálhatóságot hangszerenbelül pl: dobszerkóhoz ne az edit menüben kelljen lépésenként cserélgetni a cinek, pergők leütésével egy idejűleg, vagykülső progival hanem csak egy gombnyomásra vagy akár egy másik dobszettből azonnal, mellesleg meg jegyezném azt is hogy mikor volt tyros 1-em aminek a hangkarija és a dögje 100%-ban nagyobb mint bármelyik psr-vagy s- szériájé már a T1-esé is de mikor spanom lehozta a kis pa50-est ugyan azon a hangerőn meg tyros1- belőve hangszeren belül ugye pa50-ben no eq- keverőn semmit nem állítottunk MAJDNEM 2-er nagyobbat lökött ez is fura volt nekem hogy azért 1 100-assal olcsóbb hangszerben hogy lehet ilyen dög.... nagyon nehéz lenne meg mondani 2012-ben melyik hangszer szól tökéletesen, melyik tud a legtöbbet attól függetlenül hogy mit hogy állít az ember, meg szerintem nem is izlés dolga ahogy azt sokan mondják mert egy hangszernek arra kell törekednie hogy minél ÉLŐB LIVE- hangzást lehessen kihozni belőle mintha télleg ott lenne egy élő zenekar no szinti nélkül de akárhogy nézzük szerintem ebben a versenyben az AUDYA- nem kis előnnyel indulna igaz ott a sampler T4-ben meg PA3-ban de az ADUYA-ban meg ha jól meg nézzük gyárilag audió alapú nem kevés cucc, ezt most kezelhetőségen meg minden túl mondom stabilitásban meg még rolandok-at zenész körömben nem nagyon halottam be dögleni vagy le fagyni kijelző hiba vagy akármi mással mellesleg azoknak a hangszinei nekem nagyon bejönnek igazi VAS g70-e80 ami mellet még ott állnak az srx-kártyák hát abban meg a Complete Piano Collection, és a Dinamic Drums Kits eszméletenül szól mármint ahogy a roland oldalán halgattam, végszóként annyi hogy egy ÁR-mércén lehetne meg mondani hogy pl 100-200, 200-300, és igy tovább melyik az a hangszer ami azért a pénzért a legtöbbet nyújtja de szerintem a hangszerek csúcs kategóriái Tyros, PAx, s.t.b mind mind jó hangszerek csak kell hozzá értő ember :D

üdv: V.b :777

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 8267Hozzászólás Asterix
2012.10.11. 16:35

Bubamara írta:Illetve betelt a pohár még azzal, amikor a paxost amit nekem eladott 870-ért majd a bővítéseket követően több mint 1M volt a vége és velünk és idegeinkkel teszteltette, míg ki nem forrt, 2 évre rá Elite néven, mindennel felszerelve 700 x ezer pénzért osztogatták. Szerinted mennyire őrizte meg az értékét azt követően a 2 éves hangszerem? 2 év alatt 500 bukta, azért annyira nem jövedelmező a zene :)))))) Na azóta itthon nem igazán vásárolok.
Én 870-ért vettem meg a Pa1x-et fullosan. A hangmodellező is működött rajta, 1 hangkártya már csak a fiókban fért el, mert 3 db volt hozzá. A Korg úgy szolgálta ki a kiskereskedőket, hogy amikor vásároltak náluk, bizonyos vásárlási érték után adott egy választható tartozékot. Így szedte "olcsón" össze nekem a hangszerkereskedőm a fullos gépet. Én is, ő is jól járt...
Persze én is gyári pedált használok, csak nem mindenki teheti meg, hogy ennyit adjon egy pedálért, azok számára írtam, hogy fillérekből meg lehet csinálni az árához képest. Egy időben gondolkodtam azon, (Pa3xM mellett volt egy Ketron MidJay+), hogy megveszem a Ketron FS13 pedálját és egyik felét a Ketronhoz használom, a másik felét a Korghoz. Megoldható, mert az a pedál is gyakorlatilag elektronika nélküli, mint a Korg, de arra a pedálra sem volt kitehető a különböző Fill, így lemondtam róla. Azt hittem, az SD-1 után jó alternatíva lesz, de csalódás volt számomra.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 8268Hozzászólás Asterix
2012.10.11. 16:37

Apelláta írta:Ebből a szempontból talán a Rolandnak vannak a legjobb mutatói.
Főleg mert ők gyakorlatilag évek óta semmit nem csinálnak. Csinálnak egy hatalmas fejlesztést a szintetizátorok területén, a dobgépes hangszereknél gyakorlatilag kis-közép kategóriás hangszerekbe pakolgatnak hol ezt, hol azt. De igazából semmit nem csinálnak... :dash2:

brudi80
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORGPA50 SD. yamaha psr s770
Adott köszönetek: : 60 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 8272Hozzászólás brudi80
2012.10.11. 20:29

Üdv mindenkinek, van egy olyan gondom, hogy a styleWorx xt universalommal hogyha átkonvertálok egy stílust, megadom a mentés helyét és a filenevet, de ö mégis csak 8 betűből álló nagybetűs névvel menti. Milyen beállítási gondja lehet?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 8275Hozzászólás Apelláta
2012.10.11. 22:55

Asterix írta:
Apelláta írta:Ebből a szempontból talán a Rolandnak vannak a legjobb mutatói.
Főleg mert ők gyakorlatilag évek óta semmit nem csinálnak. Csinálnak egy hatalmas fejlesztést a szintetizátorok területén, a dobgépes hangszereknél gyakorlatilag kis-közép kategóriás hangszerekbe pakolgatnak hol ezt, hol azt. De igazából semmit nem csinálnak... :dash2:
Asterix, persze, de én a régi E,G,VA, EM, EXR szériákat is belevettem.
Bár most fogom meghazudtolni magam, mert ugyebár a G70 az első szofttal igen csak lefagyós hírében állt. Aztán később már stabillá tették.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 8280Hozzászólás ---Qgli---
2012.10.12. 04:52

Apelláta írta:mert ugyebár a G70 az első szofttal igen csak lefagyós hírében állt
Minél profibb egy hangszer, annál labilisabb. ( És annál nagyobbat lehet bukni rajta, viszont annál többet nem lehet keresni vele. )

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 8283Hozzászólás viskib
2012.10.12. 07:49

Ez így igaz!! :)

Nekem régebben a

psr1500 kb 400-450e keresett
s700 300max
psr300 350kb
s500 kb 500
T1 - 2kiló
1- s900 150 körül
a mostani meg olyan 80e

:D akkor hol is tartunk :D ezek csak durva viszonyítások de max 40-50ezer ft eltérések lehetnek meg le kell volnni amit hangszerekre pótolgattam ebből abból a ps1500 előttieket meg nem mondom mert azokat már nem tudom az 1500 meg volt 5- ÉVIG abba ömlött pálinka,kóla,girosz,sütemények széles választéka, leesett betonra, porba, földre, szőnyegre ÉÉÉÉÉÉÉS 1-etlen 1 hibája sem volt SOHA és amikor bejött a hangszer akkor vettük meg a legelső darabot amit pesten vásároltunk

Úgy hogy s500 került 70-ezerbe kéz alatt azért a hányadosát meg hozta :yahoo: :D

Ricsike

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8289Hozzászólás Bubamara
2012.10.12. 10:43

---Qgli--- írta: Minél profibb egy hangszer, annál labilisabb. ( És annál nagyobbat lehet bukni rajta, viszont annál többet nem lehet keresni vele).
Ez nem igaz. A labilitás kiküszöbölhető egy jó állvánnyal, vagy háromlábú fejőszék segítségével, amely köztudottan a legstabilabb alkalmatosság. :) Továbbá, minél nagyobb hosszabb fémházas szintid van, annál jobban tud rajta vasalni az anyósod, ha átfordítod neki arccal lefelé. Vagy az anyóst kell arccal felfelé fordítva a szinti alá ültetni és vasaljon a gravitációnak fittyet hányva. De a pro 76 verziók másik hatalmas előnye, hogy télen Bükkszentkereszten az egész család tud rajtuk szánkózni egy időben. csak kantárt kell kötni az egyik végére. Sorolhatnám a pénz megtakarítás számtalan formáját, amit egy jó nagy és drága szintivel el lehet érni. Használható még ágyként filigrán ifjúházasoknak, bevásárlókocsiként egy gördeszkára csavarozva, és ugyanebben a funkcióban már a családi kirándulás is megoldható vele egy kis leleményességgel. Összegezvén: mindenkinek kötelezővé tenném kormányrendeletben a legdrágább szintik vásárlását, hogy ne kelljen senkinek azon bánkódnia, hogy miért nem keres sokat a zenével, vagy miért értéktelenedik el a hangszere pedig egy buliban sem volt. :) Természetesen ezzel egy időben a gépkocsi vásárlásokra is törvényt hoznék, hogy Magyarországon kizárólag minden gyártó felső kategóriás csúcsmodelljét szabad megvenni. A többit ki is tiltanám az országból 1 hetes határidővel és a használt autó kereskedéseket is bezáratnám, elejét véve ezzel a visszaéléseknek. :)

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8572Hozzászólás Bubamara
2012.10.20. 05:19

zotti75 írta: hogy a dalszöveg kijelzést szeretném megoldani úgy, hogy a zenekar többi tagja is lássa.

Üdv.
Zoli
Szia,
Van a Rolandnak egy midi/video átalakítója, most a pontost típus: Roland LVC-1N Lyrics Video Converter. A midiben lévő szöveget kiszedi és egy videó jelre kiteszi, amit aztán pl egy 7" LCD TV-re ki továbbíthatsz és látja az énekes. Jó megoldás VIF nélküli hangszerekbe.
üdv,

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8573Hozzászólás Bubamara
2012.10.20. 05:42

kovacstamas71 írta: Nem hiszem, hogy pont Korg Pa50-re találták ki, tehát, ... beépíthető lesz a Korg Pa50-be?
fogom-e tudni például esetleges OS hibánál frissíteni USB-n keresztül,
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia Tamás!
Ha nem ismert az EMU firmware, akkor egyszerűen tedd bele és nézd meg, hogy látja e a disk mód. Ha a pc-ben működött, tehát nem hibás, elrontani nem tudja a hangszeredet. Ha nem látja, vagy csak egy partot lát, esetleg unfornmated-nek látja segítek a továbbiakban priviben.
Az OS frissítés emu-ról nem megvalósítható, mivel logikai (virtuális) meghajtóként funkcionál a hangszerben, így nem bootol be róla.
Arra az időre vissza kell majd dugnod a gyári floppydrive-ra a kábeleket. Ez nem nagy kaland.

Üdv,
buba

Buba

Új hozzászólás