Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 6868Hozzászólás Apelláta
2012.08.10. 10:42

Korgman írta:Üdv.
Valaki elmagyarázza,hogy tudok elmenteni egy stílus a Performance-ba egy Korg PA 50-es hangszeren és azt,hogy tudom megnézni hova mentette el.
Szia Korgman!

Ha este megkaptad a PÜ-met, és sikerült letölteni amit feltettem a fájlmegosztóra, akkor már tudod rá a választ. Ha nem, akkor jelezd és leírom.
És gratulálok a rangodhoz!
;)

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 6886Hozzászólás Apelláta
2012.08.14. 00:35

Szia Korgman!

Mivel PÜ-ben kérted, hogy fejtsem ki tárgyilagosabban a manual-hoz képest, akkor hát megpróbálom. Gondoltam ide válaszolok, hogy hátha más is hasznát veszi.

A stílus és performance közti különbség:

Először is tisztázzuk, hogy sokan keverik a stílusmentés és a performnance mentés lényegét. A stílusmentésnél a stíluson végzett módosítások (áthangszerelés, paraméterezés, tempó, milyen variánsal való kezdés) a stílus felülírásával mentődnek, tehát mentés után a régi beállítások elvesznek, és a stílus innentől az új beállítások jegyeit tartalmazza. Ha kimásoljuk, és betöltjük egy másik hangszerbe, akkor is már a módosított stílus töltődik át. A stílushoz menthető még négy "Singler touch settings" (rövidítve "STS", más néven hangszín összeállítás) beállítás is. Ez is a stílus része. Vagy változatlanul hagyjuk, vagy egyenként módosíthatóak, és elmenthetőek az adott stílushoz. Stílusmentésnél a 48 user stílushelyre lehet menteni, vagy esetleg a meglévő gyári stílusokat lehet felül írni.

A performance más néven regiszter bank, puritánabbul fogalmazva módosításokat/hivatkozásokat rögzítő tárhely. Egy performance helyre elmenthető egy stílus módosításai (áthangszerelés, paraméterezés, tempó, transzponálás), a stílushoz tartozó négy STS, és egy, az STS-ektől független -három Upperből és egy Lowerből álló - hangszín összeállítás. Viszont performance mentés esetén az eredeti stílus és a jobb és bal kézhez rendelt hangszínek nem íródnak felül, csak azok módosításainak paraméterei mentődnek egy performance helyre, és onnan hivatkozik az eredeti stílusra, hangszínekre! Tehát például egy azon stílus különböző módosításai más-más performance helyre menthetők. Vagyis ha egy stílust két különböző zeneszámhoz szeretnénk felhasználni, csak más beállításokkal, akkor azt elmenthetjük két különböző performance-be, különböző neveken. Viszont mivel a performance csak módosításokat ment, stílusokat, hangszíneket nem, hanem azokra csak hivatkozik, ezért fontos, hogy a performance-ben hivatkozott stílus és hangszínek az eredeti helyükön maradjanak, ne legyenek onnan kitörölve, áthelyezve más helyre, mert különben az adott performance behívásakor nem a megfelelő stílus, vagy hangszínek fognak megszólalni. Ezekből a performance-ekből 160-at lehet menteni a hangszerbe.

Performance mentés:

- Behívsz egy stílust, elvégzed a módosításokat rajta. Beállítod a tempót, transzponálást. Kiválasztod, hogy milyen variánssal (Intro, Fill, Var) induljon, illetve melyik STS-sel. Ha nem a négy stílushoz rendelt STS egyikét akarod használni, akkor nem azok közül választasz egyet, hanem az Upper1-2-3 és Lower-re választasz egyéb hangszíneket. Ezt teheted úgy, hogy a hangszínválasztó gombok fölött a "PROGRAM" gombot nyomod be, és akkor egyenként választasz hangszíneket az Upper1-2-3 és Lower-re, de teheted úgy is, hogy a "PERFORMANCE" gombot kapcsolod be a hangszínválasztó gombok fölött (a "STYLE CHANGE" gomb ki legyen kapcsolva ilyenkor!), és ilyenkor a performance hangszínek közül választhatsz.

- Ha ezzel mind megvagy, megnyomod a "WRITE" gombot.

- Majd a kijelző melletti bal gombsorral kiválasztod a "Perf.Name:" sort. Aztán a Dial(állító) tárcsa és az alatta lévő +/- gombokkal nevet adsz a performance-ednek.

- Majd a kijelző melletti bal gombsorral kiválasztod a "Perf.N:" sort. A Dial tárcsával kiválasztod a megfelelő performance helyet (a 160 közül). A kötőjel előtti szám a performance bank száma (20 bank van), a kötőjel utáni szám a bankon belüli memóriahely (bankonként 8 db.), a számok után pedig az üres, vagy a már foglalt performance helyek nevei láthatók. Gyárilag az első 10 bank foglalt gyári performance-ekkel, 11-20-ig viszont üresek. Vagy az üres helyekre mentesz, vagy felül írhatsz egy gyári beállítást is.

- Miután kiválasztottad a preformance helyet megnyomod az "ENTER" gombot, majd a kérdésre ismét. Ezzel a performance-ed elmentésre került.

Performance behívás:

- A "PERFORMANCE" gomb be legyen kapcsolva. (Ha a "PROGRAM" gomb van bekapcsolva, akkor a "PROGRAM/PERFORMANCE" választógombok program (hangszín) választására használhatók, ha a "PERFORMANCE" gomb aktív, akkor pedig a "PROGRAM/PERFORMANCE" választógombok performance választására használhatók)

- Írtam, hogy a performance-be a négy STS-en felül egy tőlük független Upper1-2-3 és Lower hangszín összeállítást is el lehet menteni. Ha csak a "PERFORMANCE" gomb van bekapcsolva, akkor a performance kiválasztásakor csak ez a plusz hangszín összeállítás jön be, a stílust nem hozza magával, hanem marad a korábbi stílus. Viszont, ha a "STYLE CHANGE" gomb is be van kapcsolva, akkor performance váltáskor behívja a performance-be mentett stílust is. Ezért ezt is javasolt bekapcsolni.

- Ezt követően a "PROGRAM/PERFORMANCE" választógombokkal már ki is választhatod a performance bankot. Mikor a hangszíngombok felső sora aktív akkor 1-10-ig választhatsz a performance bankok között, mikor az alsó sor aktív, akkor 11-20-ig.

- Majd a kiválasztott bankon belül a képernyő két oldalán lévő gombokkal kiválaszthatod a bankban lévő megfelelő performance-et.

Tehát, ha például performance mentéskor a 01-1-es helyre mentetted a performance-edet, akkor mikor be akarod hívni, a választó gombok felső sora kell hogy aktív legyen, és az első gombot ("PIANO") kell megnyomnod. Aztán pedig a képernyőn a bal felső sor melleti gombot, és már be is hívtad a performance-edet.

Még egy fontos dolog! Ha a performance-be a stílushoz mentettél plusz hangszín összeállítást (az STS-ektől függetlenül), miután behívtad a performance-et, és elkezdtél vele játszani, csak addig tudod használni, amíg egy STS-t be nem választasz, mert utána már csak az STS-ek lesznek aktívak. (a gyakorlatban próbáld ki és akkor érthető lesz, hogy mire célzok)

Húúúúú........, hát ennyi. Remélem így már világos lesz.

Hajrá!

Üdv.: Apelláta

aregon
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 73 alkalommal
Kapott köszönetek: : 76 alkalommal

Hozzászólás: # 6897Hozzászólás aregon
2012.08.15. 17:31

Üdv mindenkinek!
Végre feltámadt az i3 as :D
Csak ez a nyamvatt 2DD s floppy :D

Szeretném megkerdezni hogy véletlen valaki tudja e hogy a 2hd s flopykkal mit lehet csinalni hogy az i3 as felismerje!?
Valamit hallottam h le kell ragasztani a sarkát ,de nekem akk sem ismeri fel :(
Illetve más módon h tudok rá stilust rakni? (Itt most atkötésre vagy emulatorra gondolok)
Elöre is köszi a segitséget!
További szép napot !

AreGon

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 6901Hozzászólás Asterix
2012.08.16. 19:27

aregon írta:Üdv mindenkinek!
Végre feltámadt az i3 as :D
Csak ez a nyamvatt 2DD s floppy :D

Szeretném megkerdezni hogy véletlen valaki tudja e hogy a 2hd s flopykkal mit lehet csinalni hogy az i3 as felismerje!?
Valamit hallottam h le kell ragasztani a sarkát ,de nekem akk sem ismeri fel :(
Illetve más módon h tudok rá stilust rakni? (Itt most atkötésre vagy emulatorra gondolok)
Elöre is köszi a segitséget!
További szép napot !
Az még önmagában nem elég, hogy leragasztod a lemez jobb alsó sarkát, mert még számítógéppel át is kell formáznod használat előtt 720kB-os méretűre, mivel a HD-s 1,44 MB méretű, míg a DD-s csak 720 kB-os. Szerintem ez lesz a megoldás, de már régen használtam floppyt, lehet, hogy megkoptak az emlékeim, akkor valaki javítson ki. :777 :777

aregon
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 73 alkalommal
Kapott köszönetek: : 76 alkalommal

Hozzászólás: # 6907Hozzászólás aregon
2012.08.17. 21:56

Üdv Asterix !
Köszi szépen a segítséget,meg is csináltam de akkor is azt írta ki az i3-as hogy: No disk in drive.
Na erre már mást nem tudtam és megnéztem azt a flopyt és a felső olvasófeje ahogy illik le van szakadva :(
Úgyhogy így jártam.....(volt nekem már megcsinálva flopy az i3 ashoz ,csak azt hittem h azzal lehetett valami és azért nem olvassa be)
Most azon gondolkozom hogy aha egy másik hagyományos 1.44 mb os flopy meghajtó olvasófejeit áttenném a 2DD s olvasóba akkor az jó lenne e?!?
Meg egy kérdés ha véletlen találok még 2DD s meghajtót akkor azt elfogadna e az i3 as,vagy pedig az övé valami speciális?
Vagy milyen tipusú flopy emulatort lehetne hozza venni?

És midi kabelen keresztul lehet stilusokat atkuldeni az i3 ra?

AreGon

Korgman
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg PA 50 SD
Adott köszönetek: : 19 alkalommal
Kapott köszönetek: : 65 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 6947Hozzászólás Korgman
2012.08.21. 09:43

Valaki feltenné a Korg PA 50 gyári stílusait?Legyes szíves.
Elöre is köszönöm!

Korgman:D

Korgman
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7047Hozzászólás Korgman
2012.08.26. 15:45

Üdv mindenkinek!
kaptam PA 1X Pro stílusokat performance bankokban,lementem az én PA 50-re és mikor nyitnák meg egy stílust akkor azt írja
"Load failed press exit"
:(

Istvan
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
Adott köszönetek: : 168 alkalommal
Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7054Hozzászólás Istvan
2012.08.26. 19:00

Szia korgman !

A kapott PA1x anyagot nem fogod tudni betölteni a Pa 50-be , mert nem fogja látni. Az előző oldalon 77-es Apelláta nagyon szépen leírta a styl és performer közti különbséget. Röviden megpróbálom leírni, hogy miért nem tudja betölteni:
A korg PA1x gépeken van HD bank és abba teszük általában bele a kapott illetve készített styleket, majd ott feljavítjuk és áttesszük a performer részbe a jobb oldalba ahová te is akarod jelenleg betölteni. A különbség az, hogy ha performerből egy nyomással a megszerkesztett hangszínekkel stb ellátott stylt előhívjuk az a HD oldalban lévő styre fog ránézni ,de ez neked nincs meg mert te az egyik felét kaptad a performert. PA 1x gépnél általában a biztonság kedvéért néha lementjük egy floppira (mert ebben a gépben ez van sajnos) DIRECT HD néven a global,pad,sound, perform,pad, style(USER1,21,3) adatokat így ha véletlen valamit elnyomunk a performerben akkor onnan könnyen vissza tölthető. Pa800 hangszernél mivel azon nincs HD abba viszont van Factory rész ott pedig külső USB -ről töltjük be az adatot és onnan tesszük át a performer részbe. Ennyit tudtam segíteni.
Üdv: Melodia

Istvan ( melodia)

Korgman
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7056Hozzászólás Korgman
2012.08.26. 19:22

köszi a segítséget,de akkor tettem PA 80-as stílusokat ugyanúgy,de azokat se olvassa. :(

Istvan
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
Adott köszönetek: : 168 alkalommal
Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7060Hozzászólás Istvan
2012.08.26. 19:54

Szia korgman

A PA 80, PA60, PA2X, PA1x pro EGYIK GÉP PERFORMJÁT SEM FOGJA LEJÁTSZANI A Pa 50sd. Ezekben a gépekben van HD és amint már előzőleg írtam abból veszi elő a bekért stilust. A pA 800 ban factory oldal van és külső pendrive-ról töltjük be a factory oldalba a styilusokat majd megszerkesztve átte4sszük a performba. Ezek a gépek is a factory oldalból fogják bekérni a stilust.
Üdv: melodia

Istvan ( melodia)

Új hozzászólás