|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Korgman
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg PA 50 SD
- Adott köszönetek: : 19 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 65 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Nem gyári stílus és felülírni akarom.De csak olyan átszerkesztést,hogy kicserélem a dobot ilyeneket...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Korgman 2012.08.02. 08:37-kor.
Korgman:D
- Korgman
- Újonc
- Kapcsolat:
Hol tudom megnézni hogy miket kell teljesítsek,hogy letudjam tölteni a magyar használati utasítást?Mert nincs jogosultságom ahozz hogy letöltsem
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Idézet törölve. buba
Szia Korgman!
A fő oldalon található egy FORUMSZABÁLYZAT! topic. De itt a linkje is: forumszabalyzat-f23.html
Szia Korgman!
A fő oldalon található egy FORUMSZABÁLYZAT! topic. De itt a linkje is: forumszabalyzat-f23.html
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.08.02. 23:21-kor.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Tehát, ha nem gyári stílusról van szó, akkor gondolom egy user helyre betöltött stílust szeretnél felülírni. Miután kicserélted a hangszíneket, átparaméterezted (hangerő, panoráma, effektek stb.) a sávokat, utána nyomd meg a "WRITE" gombot, amit a "START/STOP" gombtól jobbra találsz. A megnyílt menüből válaszd a "Current Style" opciót, majd nyomj egy "ENTER" gombot, aztán a feltett kérdésre egy újabb "ENTER"-rel erősítsd meg a szándékod, és eztán élvezd az eredményt.Korgman írta:Nem gyári stílus és felülírni akarom.De csak olyan átszerkesztést,hogy kicserélem a dobot ilyeneket...
Azt is elmentheted, hogy milyen konfigurációban induljon a stílus. A mentés előtt még amilyen Variáción, Intrón hagytad a stílust, azt úgy menti el, és a legközelebbi behíváskor már úgy áll fel.
- Apelláta
- Adminisztrátor
A közelmúltban PÜ-ben csevegtünk Taxi80 kollégával, és úgy gondolom, hogy kiteszem nyilvános oldalra, hátha valaki meg tudja válaszolni.
Tehát:
Elküldve: 2012.07.24. 09:51
Feladó: taxi80
Üdv. Apelláta.
Segítségedet szeretném kérni,ha tudnál és van időd.(pa 2-ről lenne szó,de sztem nem sokkal különbözik a pa3-tól)Bár szerintem nem nagy dolog,de pontosan nem találtam meg a módját a gépkönyvben.
Szóval : kmp- szeretnék használni élő "játékra"csak nem tudom,hogy kell betölteni.Próbáltam,de nem látja,sztem rossz helyen keresgéltem.Szóval a kérdés : Hol és hogy kell betöltenem a kmp-t,És hova menti el?Userba? vagy??Kikapcs után bent marad?Vagy mindig be kell tölteni?(arról a kmpről van szó,amit felraktam az oldalra nemrég)Ezt tr61be használtam és nagyon szépen szólt,ezért szeretném a pa2-be is használni)
Másik : Userba hogy tudok elmenteni és "megszerkeszteni" egy hangszínt?(pontosan ezt sem találtam)
Bocs,ha zavartalak,de ha tudsz,légyszi segítsél!
THX előre is.
Üdv. Taxi80
Elküldve: 2012.07.28. 02:51
Feladó: Apelláta
Szia taxi80!
Sajnos el kell, hogy keserítselek KMP ügyben, mert én sem jutok dűlőre vele. A Pa80-amban nem volt élesítve a sampler része, így abban én soha nem használtam, először én is az október óta meglévő Pa3-ban találkoztam vele. Megmondom őszintén, hogy a sampler módba ez idáig nem is nagyon mélyedtem bele, mert elég kevés időm van, azt a keveset meg másra fordítottam a hangszerrel kapcsolatosan. Viszont most, hogy kérdezted, egy kicsit nekifeküdtem, de csak részeredményre jutottam. Amire jutottam a gépkönyv idevonatkozó része (nincs egy egyértelmű leírás a gépkönyvben sem erről) és a próbálkozások során:
Vannak a sample minták (KSF, S1, S3, AIFF, WAV), és a multisample minták (KMP, P1, P3). Ezeket olvassa a Pa3. Gondolom a Pa2 is.
Ezek betöltése a SOUND módon belül lehetséges, ha ott bemész a RECORD módba. Aztán a képernyő jobb felső sarkában lehívod a legördülő menüt, amiben találsz Load Sample és Import opciót is. A sample-kat a Load Sample-val lehet behívni, a multisample-kat pedig az Import-tal. Tehát a KMP fájlokat importálni kell! A te általad feltett fájlt megpróbáltam importálni, de nem sikerült nekem sem, mert azt írta ki, hogy "File not found". Ezt azért nem sikerült, mert a KMP fájlok betöltéséhez a KMP-t tartalmazó könyvtáron belül a KMP fájl mellett ott kell hogy legyenek a KSF fájlok is, amikből felépül maga a KMP fájl. Na ezek a KSF fájlok hiányoznak a te általad feltett KMP fájl mellöl! Ezek a KSF fájlok lehetnek abban a könyvtárban a KMP fájl mellett felsorolva, amiben maga a KMP fájl is van, de lehetnek egy alkönyvtáron belül is a KMP fájl mellett. Roland112 által feltett Clarinet KMP is ezért nem működik. Mentősatti Cimbalom KMP-je viszont igen, mert az tartalmazza a KSF-eket. Meg a neten kerestem a próbálgatáshoz még egyéb KMP-ket, melyek szintén betölthetők, mert tartalmaznak KSF fájlokat is. Innen letöltheted a próbálkozáshoz: http://www.4shared.com/zip/cNhn2czv/KMP.html?
Tehát ha ezek közül egyet beimportálsz, akkor meg kell nyomni a MENU gombot, és akkor a képernyőn felkínál három lehetőséget. Itt be kell menni a Multi Sample opcióba és akkor már a billentyűzeten megszólaltatható a KMP. Hát elég nyersen szóltak nálam a minták, de gondolom, ha ezután ki van mentve egy User bankba, ott már effektezhető, EQ-zható, és úgy elmenthető, mert magában a Sampler menüben ezeket nem lehet elvégezni. De ahhoz előbb ki kellene menteni User-ba, de ez az, amire nem jövök rá. Azt írja a könyv, hogy a kimentést a kijelző jobb felső sarkából legördülő menüsorban található Write-tal lehet, de nekem ezzel nem jött össze a User-be mentés, és egyszerűen nem jövök rá a mai napig, hogy hogy lehet.
Egyébként azt írja a könyv, hogy a sample minták kikapcsoláskor elvesznek a sampler-ből, ezért előtte menteni kell, a multisamle viszont kikapcsolás után is bent marad.
Hát sajnos csak eddig jutottam. Javaslom, hogy keresd ez ügyben Zeneboyt, ő talán a legjártasabb Pa1/2/3 ügyben. Meg arra gondoltam, hogy kiteszem a Korg topikba ezt az eszmecserénket, hogy más is okuljon belőle, és ha valaki megírja a megoldást, azt mindenki lássa. Bár tudom, te már kérdezted ott is, de hátha valaki így már válaszol rá. Mit szólsz ehhez?
"Másik : Userba hogy tudok elmenteni és "megszerkeszteni" egy hangszínt?(pontosan ezt sem találtam)"
Itt a program hangszínekre (PCG-re) gondolsz? Mert ha igen, abban jártasabb vagyok.
És nem zavartál, ezért van a fórum.
Elküldve: 2012.07.28. 10:19
Szeva!
Ha gondolod kiteheted.Talán valaki tudna v.mit segíteni
Köszi a próbálkozást.
Tehát:
Elküldve: 2012.07.24. 09:51
Üdv. Apelláta.
Segítségedet szeretném kérni,ha tudnál és van időd.(pa 2-ről lenne szó,de sztem nem sokkal különbözik a pa3-tól)Bár szerintem nem nagy dolog,de pontosan nem találtam meg a módját a gépkönyvben.
Szóval : kmp- szeretnék használni élő "játékra"csak nem tudom,hogy kell betölteni.Próbáltam,de nem látja,sztem rossz helyen keresgéltem.Szóval a kérdés : Hol és hogy kell betöltenem a kmp-t,És hova menti el?Userba? vagy??Kikapcs után bent marad?Vagy mindig be kell tölteni?(arról a kmpről van szó,amit felraktam az oldalra nemrég)Ezt tr61be használtam és nagyon szépen szólt,ezért szeretném a pa2-be is használni)
Másik : Userba hogy tudok elmenteni és "megszerkeszteni" egy hangszínt?(pontosan ezt sem találtam)
Bocs,ha zavartalak,de ha tudsz,légyszi segítsél!
THX előre is.
Üdv. Taxi80
Elküldve: 2012.07.28. 02:51
Feladó: Apelláta
Szia taxi80!
Sajnos el kell, hogy keserítselek KMP ügyben, mert én sem jutok dűlőre vele. A Pa80-amban nem volt élesítve a sampler része, így abban én soha nem használtam, először én is az október óta meglévő Pa3-ban találkoztam vele. Megmondom őszintén, hogy a sampler módba ez idáig nem is nagyon mélyedtem bele, mert elég kevés időm van, azt a keveset meg másra fordítottam a hangszerrel kapcsolatosan. Viszont most, hogy kérdezted, egy kicsit nekifeküdtem, de csak részeredményre jutottam. Amire jutottam a gépkönyv idevonatkozó része (nincs egy egyértelmű leírás a gépkönyvben sem erről) és a próbálkozások során:
Vannak a sample minták (KSF, S1, S3, AIFF, WAV), és a multisample minták (KMP, P1, P3). Ezeket olvassa a Pa3. Gondolom a Pa2 is.
Ezek betöltése a SOUND módon belül lehetséges, ha ott bemész a RECORD módba. Aztán a képernyő jobb felső sarkában lehívod a legördülő menüt, amiben találsz Load Sample és Import opciót is. A sample-kat a Load Sample-val lehet behívni, a multisample-kat pedig az Import-tal. Tehát a KMP fájlokat importálni kell! A te általad feltett fájlt megpróbáltam importálni, de nem sikerült nekem sem, mert azt írta ki, hogy "File not found". Ezt azért nem sikerült, mert a KMP fájlok betöltéséhez a KMP-t tartalmazó könyvtáron belül a KMP fájl mellett ott kell hogy legyenek a KSF fájlok is, amikből felépül maga a KMP fájl. Na ezek a KSF fájlok hiányoznak a te általad feltett KMP fájl mellöl! Ezek a KSF fájlok lehetnek abban a könyvtárban a KMP fájl mellett felsorolva, amiben maga a KMP fájl is van, de lehetnek egy alkönyvtáron belül is a KMP fájl mellett. Roland112 által feltett Clarinet KMP is ezért nem működik. Mentősatti Cimbalom KMP-je viszont igen, mert az tartalmazza a KSF-eket. Meg a neten kerestem a próbálgatáshoz még egyéb KMP-ket, melyek szintén betölthetők, mert tartalmaznak KSF fájlokat is. Innen letöltheted a próbálkozáshoz: http://www.4shared.com/zip/cNhn2czv/KMP.html?
Tehát ha ezek közül egyet beimportálsz, akkor meg kell nyomni a MENU gombot, és akkor a képernyőn felkínál három lehetőséget. Itt be kell menni a Multi Sample opcióba és akkor már a billentyűzeten megszólaltatható a KMP. Hát elég nyersen szóltak nálam a minták, de gondolom, ha ezután ki van mentve egy User bankba, ott már effektezhető, EQ-zható, és úgy elmenthető, mert magában a Sampler menüben ezeket nem lehet elvégezni. De ahhoz előbb ki kellene menteni User-ba, de ez az, amire nem jövök rá. Azt írja a könyv, hogy a kimentést a kijelző jobb felső sarkából legördülő menüsorban található Write-tal lehet, de nekem ezzel nem jött össze a User-be mentés, és egyszerűen nem jövök rá a mai napig, hogy hogy lehet.
Egyébként azt írja a könyv, hogy a sample minták kikapcsoláskor elvesznek a sampler-ből, ezért előtte menteni kell, a multisamle viszont kikapcsolás után is bent marad.
Hát sajnos csak eddig jutottam. Javaslom, hogy keresd ez ügyben Zeneboyt, ő talán a legjártasabb Pa1/2/3 ügyben. Meg arra gondoltam, hogy kiteszem a Korg topikba ezt az eszmecserénket, hogy más is okuljon belőle, és ha valaki megírja a megoldást, azt mindenki lássa. Bár tudom, te már kérdezted ott is, de hátha valaki így már válaszol rá. Mit szólsz ehhez?
"Másik : Userba hogy tudok elmenteni és "megszerkeszteni" egy hangszínt?(pontosan ezt sem találtam)"
Itt a program hangszínekre (PCG-re) gondolsz? Mert ha igen, abban jártasabb vagyok.
És nem zavartál, ezért van a fórum.
Elküldve: 2012.07.28. 10:19
Szeva!
Ha gondolod kiteheted.Talán valaki tudna v.mit segíteni
Köszi a próbálkozást.
- Korgman
- Újonc
- Kapcsolat:
Köszi Apelláta 
És valaki tud egy olyan oldalt ahol kapok,olyan MIDI fájlokat amiből csinálhatok csárdás,mulatós stílusokat?
És valaki tud egy olyan oldalt ahol kapok,olyan MIDI fájlokat amiből csinálhatok csárdás,mulatós stílusokat?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Apellata, a Link amit megadtál KMP mintákra müködik, de török zenéhez való anyag van benne, vagyis nekünk szügségtelen (nem tudjuk hasznát venni). Persze próbálkozásra jó, arra hogy megtanuljon v.ki bánni a KMP-vel, de vigyázzatok ezekkel a netes mintákkal, mert virust is tartalmazhat (mint itt pl. a Drums).
Én megnézegettem ezeket, egyedül az Acordeon-t érdemes bevinni.
Én megnézegettem ezeket, egyedül az Acordeon-t érdemes bevinni.
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
Idézet törölve. buba
Szia Atti1!
Na de, hogy érdemes bevinni, majd elmenteni a gépen belül??? Ez itt a kérdés.
A mintákat csak a próbálkozás végett csatoltam, mert ezek biztos, hogy tartalmaznak KSF-eket, ellenben az itt feltett és általam említett KMP-kel.
Szia Atti1!
Na de, hogy érdemes bevinni, majd elmenteni a gépen belül??? Ez itt a kérdés.
A mintákat csak a próbálkozás végett csatoltam, mert ezek biztos, hogy tartalmaznak KSF-eket, ellenben az itt feltett és általam említett KMP-kel.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Már volt szó erről is, azt hiszem viskib-el tárgyaltam erről. A legjobb az lenne ha mp4 formátumban tudnék feltenni egy anyagot, de mivel nincsen kamerám, megpróbálok egy leírást osszehozni. Elég komplex dolog, nem is egyszerű ez a KMP-s dolog, mivel nem elég csak beimportálni, rá kell osztani oszcillátorokra,stb.
Akkor nem láttam értelmét, mivel más érdeklődő nem volt, Viskib pedig vacilált a hangszerválasztással. Nem szeretek olyan igéreteket tenni, amit nem teljesítek majd, de ha időm engedi, meglesz.
Akkor nem láttam értelmét, mivel más érdeklődő nem volt, Viskib pedig vacilált a hangszerválasztással. Nem szeretek olyan igéreteket tenni, amit nem teljesítek majd, de ha időm engedi, meglesz.
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
Ok! Én türelmesen kivárom. Számomra jelenleg nem létszükséglet, csak Taxi80 PÜ-s megkeresése végett kezdtem egy kicsit belemélyedni. De érdekel a téma (meg gondolom mást is), és később biztosan hasznát fogom venni, csak jussak el odáig.