Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Tomizene
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg PA 4x
Adott köszönetek: : 103 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 6576Hozzászólás Tomizene
2012.07.15. 08:52

Köszönöm "Zenetibi"-nek a golbál mentést csodálatos. Asszem én fényévekre le vagyok maradva szerkesztésben eltelt volna pár hónap hogy így szóljon. mégegyszer köszönöm.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 6579Hozzászólás Asterix
2012.07.15. 12:07

marton1974 írta:Megoldódott a probléma!!!Ezzel a programmal lehet pdf fájlokat szerkeszteni.......

Lehet, hogy nálam nem jó valami, de minden gépkönyvre azt írja ki, hogy írásvédett és csak a fedlapot nyitja meg, pedig a pdf tulajdonságoknál nem látom, hogy írásvédett lenne.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 6582Hozzászólás marton1974
2012.07.15. 13:00

Idézet törölve. buba

Nekem engedi szerkeszteni.Alul a legalsó sorban tudod lapozni a pdf dokumentumot laponként...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 6584Hozzászólás Asterix
2012.07.15. 13:06

Igazad van, köszi a segítséget. Ha megjön az új gépkönyv, akkor beszélek a húgommal és az újat megcsináltatom vele. De már akkor mind a 2 kötetet megcsináltatom. Remélem elvállalja.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 6648Hozzászólás marton1974
2012.07.22. 13:24

A KORG júniusra igérte a Pa 3X,1.5-ös szoftver frissítésének a kiadását.
Sajnos ez nem jött össze.Azt ígérték hogy ebben a hónapban kiadják,mivel még tesztelni kellett. :ugeek:
Van egy olyan érzésem,hogy ebből sem lesz semmi,és majd augusztusra tolódik ez a dolog.
:( :( :(

http://www.korg.de/nc/news/news-uebersi ... ystem.html

Most már kíváncsi vagyok mit tesztelnek ennyire a KORG-nál... :o

Mellesleg de jó is lenne ha a magyarnyelvű használati is kijönne már végre.De nem az általános hangszer bemutató,mert szerintem már mindenki tudja hol kell a hangszert bekapcsolni,hanem az "Advanced Edit"ami a részletes szerkesztésről szól!!!
ENNYIT AZÉRT MÁR MEGTEHETNE A MAGYAR FORGALMAZÓ IS!!!
:dash2: :dash2: :dash2:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 6649Hozzászólás Asterix
2012.07.22. 20:27

Idézet törölve. buba

Tök igaza van a magyar forgalmazónak, hogy nem tesz pénzt a gépkönyv fordításába, ugyanúgy, ahogy Tajtiék sem tesznek pénzt az Audya gépkönyv fordításába. Amíg a sok Pa3x és Audya tulaj csak otthon sóvárog és nem megy a fogyasztóvédelemhez, addig nem is fognak pénzt beletenni. Több 100e ft-ba kerülne lefordítani a gépkönyvet. A bírság ennek a többszöröse is lehetne, ha valaki lépne szerintem. De hát amíg senki nem lép, addig ők miért strapálják magukat???? :dash2:

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 6653Hozzászólás marton1974
2012.07.23. 08:45

Idézet törölve. buba

Ki fogják ők adni a KORG PA3X magyar nyelvűjét előbb utóbb,de inkább utóbb,csak sajnos nem a részletes szerkesztésről szólót hanem az egyszerűsített változatot. :xx:
A magyarokat sajnos össze se lehet hasonlítani a német forgalmazóval,ők nem hogy német nyelvű gépkönyvet hanem stílusokat,komplett cuccokat adnak a 3X-hez.Mi pedig a gépkönyvet nem kapjuk meg hozzá,pedig a 3X-et már tavaly kiadták... :(
Következtetés : Külföldön kell hangszert vásárolni.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 6654Hozzászólás Zeneboy
2012.07.23. 12:33

Már korábban leírtam, vagy bemásoltam, de ha nem akkor most megteszem! Én megkerestem a korgot ezzel kapcoslatosan!
Íme a levelem..
""
Tisztelt Korg, Tisztelt Vályi Zoltán!

Elnézést amiért közvetlen írok Önnek és nem a fórumot vagy más megkeresést választottam!

A Korg Pa fórumon tavaly volt egy eszmecsere, /Visszakereshető 2011.05 hónaptól!/ amiben hangoztatta, kiemelte a hazai korg importcég nagyszerű támogatottságát!

Ebben a leírásában szerepelt egy tétel, ami egy olyan pontot erősített érvelésében, hogy miért is itthon vásároljon valaki "méregdrágán" Korg pa3 típusú hangszert
Idézem:
"- Magyar nyelvű gépkönyv"

A hangszert végül megvettem az akciós listaáron az ősszel a Dunaújvárosi hangszerboltban amit nyilván garancia papírral és számlával tudok igazolni! A magyar nyelvű könyvre ígéretet kaptam, majd kapom!

Azóta a hangszert olvastam olcsóbban hirdetve kereskedőnél, így a limit ár alatti értékesítés kizárásának elmélete szintén megbukott az Ön részéről!

Természetesen továbbra is fenntartom a fórumban tett kijelentésemet, 8 év Korg használat után nincs szükségem a könyvére, azért bizonyos szerkesztések tudnak újat mutatni! Mivel belső információk alapján kiderült az advance edit kiadást nem fogják jelenleg lefordítani,- vagyis Maci nem fordítja le- kérdésem miért? Mert nem része?

Több pa3-om tulajdonos nevében írok,/eddig akik jelezték támogatásukat konkrétan 6 fő! de biztos sokkal több embernek hiányzik.../ akik szintén várják a magyar használati, így arra a következtetésre jutottunk, részünkről elfogyott a türelem és legalább egy választ várunk!

Szeretnénk kérni, hogy első kézből kapjunk végre információt a miértekre!
Több ok miatt is!
Több kollégák mind elgondolkozott miért is a hazai kereskedelemben költse el ezt a nem kevés pénzt?
-Itthon Önök a 2 év garanciából a másodikat ajándékként hozzák, holott külföldön alap!
- Olcsóbb rugalmasabb beszerzés!
A végső ok:
A fogyasztóvédelem biztos érdekesnek találná majd az esetet, hogy egy 1 millás termékhez 1 évre rá sem tudnak magyar nyelvű használatit biztosítani...

Gondolom, gondoljuk eladás tekintetében nem mindegy, hogy egy lehetséges pa4-et itthon vásárolnak e meg Önökön keresztül majd, vagy sem! 1-2 még csak nem hiányozna, de 10db vagy feletti eladás már jelentős tétel kiesés lehet a magyar forgalomból!

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm, köszönjük!

Tisztelettel:
""
Válaszuk?

Kód: Egész kijelölése

Tisztelt Zsolt.

Köszönjük megkeresését.
Kérése a magyar nyelvű gépkönyvet illetően teljesen jogos. Legjobb tudomásom szerint a teljes, eredetileg is nyomtatott útmutató napokon belül hozzáférhető lesz, és minden hazai PA3x vásárló kézhez fogja kapni. Az Advanced Edit kizárólag angol nyelven érhető el, ez minden országban így van, tehát sem német, sem francia, stb. nyelvekre ne kerül lefordításra.

Az árat, minden akaratunk ellenére nem tudjuk szabályozni, hiszen ez minden akaratunk ellenére törvénybe ütköző, és csak a bevezetést követő 6 hónap alatt van rá lehetőség.
Az extra garancia mindenütt az adható kategóriában szerepel. Nyugatabbra ez szinte természetes, ezért a nyugati kereskedők ezt tényként kezelik.

A felmerülő, használatot és kezelést érintő kérdésekre mint eddig is, Gunics Antal kollégám áll rendelkezésére. Ezek mellett tervezzük PA3x klubok szervezését a hivatalos hazai viszonteladók bevonásával, így minden érdeklődőnek módja lesz interaktív formában válaszokat kapni.

Remélem kielégítő választ adtam kérdéseire.

A továbbiakban is forduljon hozzám bizalommal.

Tisztelettel,

Hajdu Zoli

KORG.hu ZóNA 

Na ezek után mindenki gondolkodjon el, nézzen és olvasson utána a korg fórumban arra a levelezésre!

Én levontam a tanulságot! Ezt a céget nem fogom gazdagítani, maximum garanciális szervizelési problémával, de még azzal sem biztos, hisz talán apelláta is említette van más korg szerelő... Nekem pest ua annyi, mintha szlovákba viszem, innen borsodból!
Vagy uram bocsáss futárszolgálat van akár más külföldi országba is mehet a dolog!

Egy a lényeg! Ez a levelezés lezajlott áprlis 6-án! Elég csak kinézni a bejegyzésem dátumára! Lassan augusztust írunk, de sehol semmi! Interaktív meg mindenféle segítséget ígértek már ezelőtt több éve! SEMMI!
Én még pár éve- talán almatomtól- hallottam, hogy a pa1-et 450eft-ért hozzák az országba! AZ a hangszer akkor volt 850ft bruttó...Az más kérdés 700-ért is megvehető volt! Mint ahogy a 3-as is 800ba...? Elég szép haszon kulccsal dolgoznak és ez a minimum, hogy könyvet adnak, vagy legalább kiáll valaki és tájékoztatja az embereket! CSak tippelni merek, legalább 50db pa3 elkelt ebben az országban alsó hangon! AZ 900eft-al is 45misi! Legyen 600eft a pa3 beszerzése! AZ 30 misi! Persze megy még különféle ktg. meg munkabér meg "anyám tyúkja"! De ez csak nyafogás és kifogás! Ha jól megbüntetnék őket, akkor talán észbe kapnának, hogy szolgáltatni is kéne valamit a bekapott pénzért! Ha nem akkor szerintem ilyen forgalmazóra nincs szükség Magyarországon, menjen a levesbe!
Bocsánat a felindultságom miatt,de ez a véleményem erről!
Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 6655Hozzászólás marton1974
2012.07.23. 14:18

Idézet törölve. buba

Igaza lehet Asterix-nek!
Lehet hogy mégiscsak meg kellene egy szép levelet fogalmazni a fogyasztóvédelemnek!!!
Ha szép szóval nem megy akkor vannak itt más módszerek is!
:xx:
Sajnos az a baj a magyar emberrel,hogy mint a bírka tűr csak tűr... :cry2:
Zeneboy megkérünk,"szerintem több PA3x tulaj nevében",hogy egy frappáns kis levelet fogalmazz már meg légyszi a fogyasztóvédelemnek...ha majd ők kérik hátha felpörögnek egy kicsit azzal a gépkönyvel.
Csak az a baj hogy akkor sem az "Advanted Edit"lesz lefordítva!!! :xx:
Ha elkérnek egy kisebb vagyont ezért a hangszerért,akkor uram bocsá had kérjünk már hozzá mi is egy magyar nyelvű használatit!!!
Az a baj hogy,már látjátok kijelentették hogy az "Advanted Edit"tehát a részletes szerkesztési leírást nem fogják lefordítani.Pedig az lenne egy KORG hangszer LELKE!!!Nem az általános bemutató...Valahogy ezt is bele kellene fogalmazni abba a levélbe!!! :diablo:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 6657Hozzászólás Asterix
2012.07.23. 19:16

A német Korgosok hozzáállásáról (pontosabban a Thomann): Vettem tőlük egy hangszert. Eleve 3 év garanciával adták, és nem kellett a 2. év garanciáért pitizni nekik, mint itthon. Lefagyott a hangszer. Jeleztem nekik, majd újratelepítettem. Ők közben jelezték, hogy várják a hangszert, megküldték hozzá a szükséges iratokat. Mivel ezután nem fagyott a hangszer, nem akartam visszaküldeni, de ott a szervíz azt mondta, hogy nem lennének nyugodtak, ha egy hiba után nem vizsgálhatnák át a hangszert. Visszaküldtem kedden délelőtt, rákövetkező héten hétfőn a kezemben volt az új hangszerem, egy az egyben kicserélték. A teljes oda-vissza út költségét a Thomann állta.
A korg.de oldalon rengeteg stílus elérhető a hangszerekhez. Thomannál is magyarul folyik már teljesen az ügyintézés. Ez a nem mindegy. Mi mikor leszünk itt?

Új hozzászólás