Megszoktam már h kettő van, de lehet az egyet is meg tudnám.almatom írta:Miért baj az 1 player?vigo01 írta:Egyelőre az 1 seq miatt letettem a 700-asról.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
orultzenesz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Korg Pa700,Royal standard harm.,epiphone sheraton
- Adott köszönetek: : 20 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
Szia Józsi!
Válaszok:
Rendeltem a hangszert(hiba volt)
Eredeti áron vettem az elsők között.(átvertek)
Nem volt hozzá használati.
Az oktató videókat én találtam meg először.(most ezek vannak fenn az oldalon)
A tyrosról utőlag tudtam meg dolgokat.
Tehát összegezve: jól átba.....tak!
Ennyi péznért vehettem volna jobbat is.

Válaszok:
Rendeltem a hangszert(hiba volt)
Eredeti áron vettem az elsők között.(átvertek)
Nem volt hozzá használati.
Az oktató videókat én találtam meg először.(most ezek vannak fenn az oldalon)
A tyrosról utőlag tudtam meg dolgokat.
Tehát összegezve: jól átba.....tak!
Ennyi péznért vehettem volna jobbat is.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
- Magyar nyelvű használati már eléggé nehézkes bármely hangszernél az első napokban! Ennek főként az aza oka, hogy a legtöbb helyen magánemberek foglalkoznak ezekkel, mivel a forgamazók nem igazán akarnak ilyesmiért fizetni!
- Megjelenéskor mindig drágák, utána lesznek források olcsóbb beszerzésre, nem csak KORG-ra igaz!
Pa700 adatai a megjelenés napja óta a gyártó oldalán feltüntetett adatokkal, ami azóta sem változott!
https://www.korg.com/us/products/synthe ... ations.php
- Tyros 2, 3, 4, évekkel korában volt már, talán még a 5-is, nem vagyok annyira jártas benne!
- Oktató videókat a KORG fel szokta rakni a saját gyártói oldalán és a YOUTUBE-on is, szinte ugyanúgy a megjelenéskor, a megszokott idegen nyelveken (angol, olasz, német, francia, stb...) Ha ezekre gondolsz, nem hinném, hogy te lettél volna az első!
- Átverésről nem hinném hogy lehetne beszélni, inkább tudatlan (nem utána járás, utána olvasás, kérdezés), és meggondolatlan vásárlásról!
Én ha vásárolok valamit, azért vagy utána olvasok előbb, vagy keresek videókat, képeket, leírásokat, ami épp fellelhető, legyen az bármi. Azért elég sok lehetőség van már ezekre a világhálón!
- Magyar nyelvű használati már eléggé nehézkes bármely hangszernél az első napokban! Ennek főként az aza oka, hogy a legtöbb helyen magánemberek foglalkoznak ezekkel, mivel a forgamazók nem igazán akarnak ilyesmiért fizetni!
- Megjelenéskor mindig drágák, utána lesznek források olcsóbb beszerzésre, nem csak KORG-ra igaz!
Pa700 adatai a megjelenés napja óta a gyártó oldalán feltüntetett adatokkal, ami azóta sem változott!
https://www.korg.com/us/products/synthe ... ations.php
- Tyros 2, 3, 4, évekkel korában volt már, talán még a 5-is, nem vagyok annyira jártas benne!
- Oktató videókat a KORG fel szokta rakni a saját gyártói oldalán és a YOUTUBE-on is, szinte ugyanúgy a megjelenéskor, a megszokott idegen nyelveken (angol, olasz, német, francia, stb...) Ha ezekre gondolsz, nem hinném, hogy te lettél volna az első!
- Átverésről nem hinném hogy lehetne beszélni, inkább tudatlan (nem utána járás, utána olvasás, kérdezés), és meggondolatlan vásárlásról!
Én ha vásárolok valamit, azért vagy utána olvasok előbb, vagy keresek videókat, képeket, leírásokat, ami épp fellelhető, legyen az bármi. Azért elég sok lehetőség van már ezekre a világhálón!
-
orultzenesz
- Kiemelt tag
Szerintem kiveséztétek a dolgokat.
Más!
Valaki próbált már Addictive drum-ot be samplingelni korgba?(chainer)
Ugyanis az Addictive drum kiosztása nem szabványos, ezért nem lehet alapból felhasználni.
Át lehet ugyan állítani "GM" -re, de nem lesz tökéletes.
Youtube-on látok próbálkozásokat, de azok mégsem úgy szólnak mint ahogyan a program hozza.
Én arra gondoltam,hogy az additcive drum midi "köreiből"(beat) stílust kreálok és akkor megszólal úgy ahogyan az alap programban.(pc)
Viszont ez már a korgban szólna.
Vélemény?
Más!
Valaki próbált már Addictive drum-ot be samplingelni korgba?(chainer)
Ugyanis az Addictive drum kiosztása nem szabványos, ezért nem lehet alapból felhasználni.
Át lehet ugyan állítani "GM" -re, de nem lesz tökéletes.
Youtube-on látok próbálkozásokat, de azok mégsem úgy szólnak mint ahogyan a program hozza.
Én arra gondoltam,hogy az additcive drum midi "köreiből"(beat) stílust kreálok és akkor megszólal úgy ahogyan az alap programban.(pc)
Viszont ez már a korgban szólna.
Vélemény?
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Ezért hagytam abba pont az AD drum használatát a varrangyban.Hiába volt beállítva a GM mód,mégis sokszor érdekes dolgok szóltak,vagy meg sem szólalt egy adott dobtest...Pedig ha rendesen müködne,nagyon nagy dolgokat lehetne kihozni belőle..
-
orultzenesz
- Kiemelt tag
Én már egy hete kínlódok az Ad drummal, de még nem adtam fel.
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Egy kis Daniel Andronescu munka Korg Pa hangszerekre!
http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/ ... p?t=118279
http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/ ... p?t=118279
-
orultzenesz
- Kiemelt tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő.
Külső forrásból waw formátumú groove-ot miért nem lehet imprtálni korg stílusba/pad-ra.
A groove billentyű kiosztása megegyezik a time slice által készített kiosztással.
El is készítettem a user hangot belőle, mégsem látja.(import/groove)
A time slice-vel készített groove-ot bezzeg látja.
Ötlet???
Kérdésem a következő.
Külső forrásból waw formátumú groove-ot miért nem lehet imprtálni korg stílusba/pad-ra.
A groove billentyű kiosztása megegyezik a time slice által készített kiosztással.
El is készítettem a user hangot belőle, mégsem látja.(import/groove)
A time slice-vel készített groove-ot bezzeg látja.
Ötlet???
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Sziasztok!
Sajnos megerősíteni tudom, a PA4X NEXT OS v3.01.-nél valóban van PAD szinkron hiba....
Pl. a Love Pop stílusnál,ha elindítjuk a 4.PAD-ot,majd ezután az 1.PAD-ot,van, hogy csúszik az ehhez tartozó groove ütem!
A v2.2-nél nincs ilyen hiba akármilyen ütemtelenül választom a 4-es PAD-hoz az 1-es PAD-ot!
Sajnos megerősíteni tudom, a PA4X NEXT OS v3.01.-nél valóban van PAD szinkron hiba....
Pl. a Love Pop stílusnál,ha elindítjuk a 4.PAD-ot,majd ezután az 1.PAD-ot,van, hogy csúszik az ehhez tartozó groove ütem!
A v2.2-nél nincs ilyen hiba akármilyen ütemtelenül választom a 4-es PAD-hoz az 1-es PAD-ot!
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Szia. Nem a pad szinkronizálással van a hia, hanem a hozzárendelt PAD sémával. A tyle üteme 12/8-ad, a hozzá rendelt pad pedig 4/4-edkissata írta:Sziasztok!
Egyszerűen cseréld 6/8-ados vagy 12/8-os PAD-ra az ott lévőt!