|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Persze hogy átlehet. Nem az lehet a gond, hogy factory stílust akarsz a helyén átnevezni és nincs kikapcsolva a factory style védelem?
Üdv.: Apelláta
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Nem hiszem, hogy az lenne amit írsz, mert saját stílust szeretnék átnevezni a User mappán belül. De csak a mappán átnevezését kínálja fel. 
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
Megnyitod szerkesztésre, majd elmented más néven!
- Style-t kijelölöd, mint amikor használni akarod!
- Record gomb, majd válaszd: Record/Edit Current Style, majd OK
- Jobb fent, lenyíló menüben válaszd: Write Style, majd elnevezed aminek akarod, meg adod a helyét, ahova menteni akarod, majd OK és YES
Gyári style-knél is ugyanígy tudod megoldani, csak előtte a MEDIA menüben fel kell oldani a Factory Style Protect-et
Hangszínekkel, dobokkal, PAD-okkal ugyanez a helyzet.
(Hasonlóképpen: Pa500, 588, 800, 1x, 2x, 3x, 3xM, 50, 50SD, 55, 60, 80)
Megnyitod szerkesztésre, majd elmented más néven!
- Style-t kijelölöd, mint amikor használni akarod!
- Record gomb, majd válaszd: Record/Edit Current Style, majd OK
- Jobb fent, lenyíló menüben válaszd: Write Style, majd elnevezed aminek akarod, meg adod a helyét, ahova menteni akarod, majd OK és YES
Gyári style-knél is ugyanígy tudod megoldani, csak előtte a MEDIA menüben fel kell oldani a Factory Style Protect-et
Hangszínekkel, dobokkal, PAD-okkal ugyanez a helyzet.
(Hasonlóképpen: Pa500, 588, 800, 1x, 2x, 3x, 3xM, 50, 50SD, 55, 60, 80)
- Regec
- Kiemelt tag
Sziasztok.
A szilveszteri buli alkalmával úgy alakult, hogy két pa2 volt állványon egymás mellet. Az az érdekessége a dolognak, hogy a kolléga elkezdett egy nótát játszani, mire mondom neki, hogy ez saját stílus, vagy gyári? Gyári volt. Erre én is megkerestem, elindítottam, és ekkor derült ki, hogy teljesen másképp szól nálam, mint nála, pedig ugyanaz volt a gyári dobkészlet beállítva mind a kettőn.
Ötlet? Persze ez nem gond, csak nem értettem, hogy két egyforma gép miért szól másképp.
A szilveszteri buli alkalmával úgy alakult, hogy két pa2 volt állványon egymás mellet. Az az érdekessége a dolognak, hogy a kolléga elkezdett egy nótát játszani, mire mondom neki, hogy ez saját stílus, vagy gyári? Gyári volt. Erre én is megkerestem, elindítottam, és ekkor derült ki, hogy teljesen másképp szól nálam, mint nála, pedig ugyanaz volt a gyári dobkészlet beállítva mind a kettőn.
Ötlet? Persze ez nem gond, csak nem értettem, hogy két egyforma gép miért szól másképp.
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Más EQ beállítás is lehet, de bármi más is 
A KORG Pa-knál van arra lehetőség, hogy gyári hangszineket, dob készleteket át szabj, akár teljesen másmilyenre. Attól hogy gyári style, tud másképp szólni, ha át mented egyikből a másikba, mivel ott már "más" hangszinek, dobok, EQ, vagy bármi más beállítással fog szólni. Próbáld ki
Én is igy használom a hangszerem, teljesen át szabtam a gyári hangszineket, dobkészleteket.
A KORG Pa-knál van arra lehetőség, hogy gyári hangszineket, dob készleteket át szabj, akár teljesen másmilyenre. Attól hogy gyári style, tud másképp szólni, ha át mented egyikből a másikba, mivel ott már "más" hangszinek, dobok, EQ, vagy bármi más beállítással fog szólni. Próbáld ki
Én is igy használom a hangszerem, teljesen át szabtam a gyári hangszineket, dobkészleteket.
- Regec
- Kiemelt tag
Köszi. Na igen. Én is erre gondoltam, hogy valami eq lehet a dologban. Stílust tudok külön hangszinelni? Mert egyes stílusok között elég nagy különbség hallható. Van amelyik szépen szól, ugyanakkor van olyan, ami tök tompa. 
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Igen! EQ, effektek, minden féle finomságot el tudsz követni, ugyanugy mint egyszerű jobbkéz hangszineknél, vagy MIDI fájloknál!
Gyári style-knél is, csak előtte oldd fel a Factory védelmet a global-ban!
Gyári style-knél is, csak előtte oldd fel a Factory védelmet a global-ban!
- Regec
- Kiemelt tag
Menet közben rájöttem, hogy hol is lehet állítani. Azért köszi a segítséget.

-
bendusfa
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Roland GW-8
- Kapott köszönetek: : 3 alkalommal
Adatlap
Fajl neve:
Marka: Korg Pa 700
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Napokban érkezett meg a Korg Pa 700 -as hozzám. A bekapcsolás után igen elkeseredtem, mivel az alap beállításokkal szörnyen gagyi módon szólt, a Korg Pa 600 -om stilusai, soundjai sokkal, de sokkal jobban szóltak. Leírásként csak egy kis guide könyvet adtak hozzá angol nyelven, igaz a részletes használati angolul fent megtalálható a neten. Erősen tanulmányozom .
Problémám van a midi fájlok behívásánál , a pendrive-on lévő a Pa 600- ason lejátszható anyagot látja ,de nem tudja kezelni. Az Mp3 müködik
Mit kell beállítanom, hogy a midi is menjen ? Lehet, hogy a pendrivet előtte formáznom kellene a gépben ?A stilusaim nagy részét nem kezeli , szóval rengeteg munka vár rám, hogy legalább úgy szóljon, mint a Pa 600- as. Mi a teendő ?
.
Fajl neve:
Marka: Korg Pa 700
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Napokban érkezett meg a Korg Pa 700 -as hozzám. A bekapcsolás után igen elkeseredtem, mivel az alap beállításokkal szörnyen gagyi módon szólt, a Korg Pa 600 -om stilusai, soundjai sokkal, de sokkal jobban szóltak. Leírásként csak egy kis guide könyvet adtak hozzá angol nyelven, igaz a részletes használati angolul fent megtalálható a neten. Erősen tanulmányozom .
Problémám van a midi fájlok behívásánál , a pendrive-on lévő a Pa 600- ason lejátszható anyagot látja ,de nem tudja kezelni. Az Mp3 müködik
Mit kell beállítanom, hogy a midi is menjen ? Lehet, hogy a pendrivet előtte formáznom kellene a gépben ?A stilusaim nagy részét nem kezeli , szóval rengeteg munka vár rám, hogy legalább úgy szóljon, mint a Pa 600- as. Mi a teendő ?
.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Tipikus Korg szívatás: nem kompatibilisak a régebbi munkáiddal. Ezt én is nagyon utáltam. Új hangszernél a full repertoire-t újra kellett csinálni.
A Yamaha ebben felhasználóbarátabb....
A Yamaha ebben felhasználóbarátabb....