Sziasztok fórumtársak!Bocs,kicsit eltűntem,de közbejött egy kis görög kiruccanás,(meg más is)amiről lehet írok egy kissebb tanulmányt majd a gumiszobában,és ami 14 napról 10 napra redukálódott a szerb határi kálvária folytán az ózdi kollégámmal kapcsolatban

de szolidaritást vállatam és vissza utaztam vele Szegedre,aztán haza,majd ismét nekilódultunk,de szokjátok meg légyszi,velem mindig történik valami

Legalább kicsit több tapasztalattal térek vissza

Ja és bocsi,tényleg a Display magazin adta a kazikat,összekeveredtem,mert járt a másik újság is.Na,kicsit beletúrtam a PA4-lelki világába,elkezdtem magyar nyelvű manual híján kézbe venni a dolgot,mert ígéret az van,de sehol semmi

Komolyan mondom,elkezdek angolra rágémelni,mert az utóbbi években vett készülékeimre nincs magyarnyelvű leírás,már unom

Most ott tartok,hogy a saját user setteket összeállítom,de ez keserves munka,és még csak egy dologról beszélek.Viszont a Korg menürendszere,fálj kezelése szerintem elég logikus,bár itt páran visszaléptek,de én a PA3 világát nem ismerem.Egy biztos,nekem volt Trinitim régen,apumnak nem rég i40m modulja,amit el kellett adni,mert az tényleg ma már egy tamagocsi hangú valami,de a koncepció többé-kevésbé megmaradt.Mindenbe enged belenyúlni,de azért a minőség azért már mérföldkövekkel javult hang,szerkesztés és effekt terén

.De ami furcsa a PA4 kapcsán,hogy style play módban a jobb kézre,az effekt rendszerétől nem dobtam hátast,Először nem értettem,egy nagy katyvasz volt a fejemben,A meg B mit jelent???(Nincs magyarnyelvű!!!!!)De kisimult,logikus.A VA7-esem rendszere,és persze itt nem a minőségről regélek,nem sokkal rosszabb.Ott van egy chorus,reverb,delay masterben.Upper-re van egy insert,2000-es hangszer.Itt van a Korgban 2 master,meg egy upperre lehet csak insert effekt?Ha bekapcsolom,másikra nem lehet.Mindig azt mondtam a Korgok effektjei nagyon tetszenek,még a gyengébb szériákban is,de az hogy például a song play,vagy arranger részen lehet 3 mastert használni,kicsit furi,úgy látom a masterre van kihegyezve a hangszer.Kicsit hasonlít a régen volt Korg T3-masomra ilyen szempontból.Ott is volt 4 kimenet már.De ott nem volt insert.Egy jó szóló gityóra kell egy reverb,delay,chorus,meg valami amp effekt,vagy distorsion.Az már négy,persze vannak kevert effektek,de az még se olyan.Ez nem jön össze,és akkor szidjuk ilyen szempontból a Ketront,pedig azzal sincs nagyobb baj effekt terén,csak más a megvalósítás kicsit,és amire szintén felnézek,de nekem a Korg jobban bejött,bár szoros volt a döntés.Viszont volt módom meghallgatni hétvégén Harkányban egymás után Roland E80-at,és Yamaha PSR S970-et.Mi hangszeresek állandóan elégedetlenek vagyunk valamivel,és mindig keressük a megfelelő hangkeltő berendezést legyen az akusztikus,vagy elektronikus.Sokszor elgondolkodtam,hogy jól döntöttem-e,mert ugye nem olcsó hangszerbe fektettem a lóvét,Szintiben nincs tökéletes,és ebben Powersparcal nagyon egyet értek,ja meg mással is,de őt különösen érzékenyen érinti a téma.Próbálok ilyen szempontból közelíteni.De nekem most ez okoz örömöt,tudom sok munka,mert Korg,de addig se csinálok hülyeséget,nem járok kocsmába,mondjuk amúgy se,még anyuéba is ritkán,nem az én világom.Elgondolkodtam,mennyire jobb lett volna egy PA4 Musikant.De azzal se lennék sokkal előrébb a demok alapján,és akkor már 200 ezressel rövidebb lennék.Úgy döntöttem ezt gyúrom,alakítom,nem lesz SD9 1.2 milláért,meg Musikant.Lényeg,bocsi a Yamisoktól,de nekem e Tyros kistesó S 970 nem jött be,pedig egy időben Tyros 5-re voltam hangolódva.Az én műsoromhoz,és stílusomhoz jobban passzol a Korg.Rolandról váltok,de nekem már 5 Korgom volt,tudom miről beszélek.És még egy észrevétel,tudom ezért kapok a pofámra.Amikor az E80 megszólalt az S970 után,hát ledöbbentem,hogy az öreg leveri a fiatalt.A Yamikhoz kell Bálint,ő tényleg rendbe rakja rendesen,Profi,,de gyáriban,nem az igazi a Yamaha.Persze az összhangzásra értem,de vannak ott azért ütős dolgok.