Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Pa 600

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Pa 600

Hozzászólás: # 42379Hozzászólás tacso
2016.06.09. 21:33

Így van! Carlo! A fórum értékeit keresd és hasznosítsd, a sallangon csak mosolyogj! Én úgy gondolom hogy nem a letölthető, hanem az olvasható tartalmak ennek a fórumnak az igazi értékei, az pedig mindenkinek elérhető!!! Ha az újoncok érdeklődésí prioritása is ebbe az irányba fordulna és véleményeznék, kiegészítenék, szakértenék az eddig leírtakat, pikk pakk kapnák a rangokat és jogosultságokat az oldal illetékes tagjaitól! Legyetek ügyesek! Megériiii!!! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42380Hozzászólás jamy1
2016.06.09. 22:44

Nyugi Carlo :)
Nem vagyunk egyformák, mindenki máskèpp reagála le a dolgokat :)

Tudod sokan csak a letölthető tartalmakèrt jönnek, ezèrt ez az óvatosság.

Ahogy Tacsó mondta, leginkább az információkban rejlik a fórum igazi èrtèke.
Olvasgass ès kèrdezz bátran,mert sok hozzáèrtő, tehetsèges zenèsz van itt aki a segítsègedre lehet.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 42382Hozzászólás B.Bazsi
2016.06.10. 06:41

carlo33 írta:Hú, most olvasom ezt a rengeteg építő hozzászólást, ez a másikat meg nem értő fórum?Persze ki lehet forgatni a másik szavait, csak mi értelme?Azt hittem itt zenészek vannak, nem kritikusok, nem tudom azon mit nem lehet érteni, hogy a szűz hangszer szarul szól, és idő kell hozzá mire egy repertoárhoz megírja az ember a stílusokat, értsd, sávokat cserél, effektet állít, egyenként, vagy itt mindenki azzal az egy gyári bossanovával játszik mindent, akkor nincs miről beszélni, nem azért írtam ide hogy begyűjtsek 3 oldal sértést, A yamaha s 950 hangzása közel sincs a korgéhoz, ezen se tudom mit nem lehet érteni, hiába nem egy kategória, volt 5 yamahám,talán tudom mit beszélek, 20 éve vendéglátóban zenélek, de biztos itt ez is semmi...itt csak nagy művészek vannak akik a penészes zongorán is az arénában koncerteznek...Letölteni meg nem akarok, már régen összeszedtem több ezer stilust, meg ami kell, más oldalakon, csak gondoltam ha már felraktam talán nekem is lehet annyi jogom hogy leszedjek ezt azt...
Mit mondjak nagy csalódás ez a csoport...tisztelet a kivételnek
Carlo... :) Értem is a cinikus hozzászólásod okát, meg nem is. Nekem mindig is az volt a bajom az írott dolgokkal, hogy nem tudni milyen érzelmekkel írta azt az ember. Milyen hangsúllyal kérdez, milyen nyomatékkal írja a felkiáltójelet. Ismerve Almatomit, Roland Bk5-öt, Bubamarát, biztos vagyok benne hogy ha szóban hangzik el a hozzászólásuk, akkor ez a hozzászólásod elmarad. Hidd el nekem, a zene iránti, szakma iránti, más fórumtársak iránti alázatuk biztos nem flegma felkiáltójelet és lenéző kérdőjelet írt oda. Ilyen írásjegyekért talán más fórumra kell járni, ezért járok én ide, ezért maradtam itt mert az itteni légkörért megéri ide járni. Almatomit és Bubát (többek között) személyesen ismerem mondhatni évek óta, nem hasraütve írom ezeket a sorokat, BÁRMIKOR segítségért fordultam hozzájuk, maximálisan olyan segítséget kaptam amely segítséget csak kívánhatok bárkinek. Az a fránya hangsúlyhiány amit az írás nem tud közvetíteni... Ha mégse úgy sikerült a válasz tőlük amilyenre számítottál, kérlek nézd el nekik, és ne nézd le ezt a fórumot illetve a tagjait. Számtalan ide regisztrált tag csak azért jön ide hogy letölthessen stílusokat, holott ennek a fórumnak nem ez a fő profilja, hanem a szakmai konzultáció, eszmecsere, tapasztalatcsere, vagy csak egy baráti beszélgetés. Sokan arra nem veszik a fáradságot hogy a felhasználói szabályzatot elolvasnák, holott ha ezt megtennék a bennük felmerült kérdések nagy részére azonnal megkapnák a választ, akik csak a letöltés reményében regisztrálnak azok azonnal megkapnák a válaszukat. Mindenki egyenlő "eséllyel" indul a fórumon azért hogy megbecsült és hasznos tagja legyen, vannak akik ezt az esélyt már az első hozzászólásukkal eljátszották, talán ezért is van néhány tagban némi fenntartás azokkal kapcsolatban akiknek az első kérdése a letöltés lehetőségéről szól, pláne ha az újonnan regisztrált tagok 98%-a csak a letöltés reményében regisztrál... Szóval remek csapat ez itt hidd el, remek muzsikusokkal, barátokkal, kollégákkal, és remek stílusokat kaptam már jópár kollégától, olyanokat amelyek nem "tucatstílusok" hanem igazi gyöngyszemek, én is megosztottam másokkal a saját gyártmányaimat, minden csak idő és hozzáállás kérdése, és hidd el hogy 10 hasznos válasz több tud lenni mint 100 stílus letöltése. Kedves tagok, kérlek titeket együnk figyelemmel arra hogy valakinek más véleménye van mint nekünk, akár technikáról, akár hangszerről, akár stílusokról van szó, hiszen ahogy ezen a fórumon már számtalanszor megírtuk: kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya, kinek a paplan... Carlo, barátaim , szép napot mindenkinek! :) ;) ;) ;) :777 :777 :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

carlo33
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Yamaha psr S950
Adott köszönetek: : 106 alkalommal
Kapott köszönetek: : 132 alkalommal

Hozzászólás: # 42383Hozzászólás carlo33
2016.06.10. 08:39

Nagyon köszönöm az utolsó néhány hozzászólást, B.Bazsi, nem nézem le a fórumot és a tagjait, ezért is írtam a végén hogy tisztelet a kivételnek, pontosan ilyesmi gondolatokat képviselek én is, ezért fakadtam ki,mindig fontosabb volt nekem is hogy másokat segítsek, fiatalabb kollégákat tángáltam, amit tudtam megosztottam velük, ezért is nem értettem a "verőlegény" stílust, egyszerűen a véleményemet írtam le, ami persze nem kőbe vésett, ész érvekkel nem vitatkozom, elfogadok más véleményt is, és megfontolom ha értelemes ötletket kapok,nem áll szándékomban kunyerálni, ha tudok inkább én is segítek, mert ilyen voltam ,vagyok,és örülök hogy vannak jó szándékú kollégák, és ahogy látom nagy számban.Sajnos ez jellemző a ami világra is, és ezért nehéz előre lépni bármilyen téren, mert azoknak a hangja az első vagy a leghangosabb akik nem a pozitív dolgokat képviselik, és ezt most nem a fórumra értem, hanem a minket körülvevő világra, de talán eljön az az idő, hogy egymásban nem az ellenséget fogjuk látni, de ehhez rengeteget kell mindenkinek szellemileg fejlődnie, és sajnos nem azonos szintről indulunk, ugyopgy van akinek hosszú az út a csúcsig....köszönöm, és szép napot mindenkinek.. :777

carlo33
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 42384Hozzászólás carlo33
2016.06.10. 08:45

powersparc írta:Ne kapd fel a vizet Carlo!
Néha a leírt szavak nem úgy "beszélnek"!:777
Köszönöm, jól esett a hozzászólásod : :777

carlo33
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 42631Hozzászólás carlo33
2016.06.19. 18:54

üdv!
Következő a szitu, adott egy alap stilus, szerkesztőben megnyitom, pl ACC3 sávot kicserélem egy másik stilus ACC3 sávjára, de a hangszínt nem hozza át, ezt hogy lehet megoldani, hogy azt másolja át ami a másolandó sávon van....Yamaha egy az egyben átmásolta, igy ez nekem egy kicsi még fura.... :cry2: :dash2:
--
Folytatnám a szerkesztéssel kapcsolatos kérdést, ha az egész stilus alapból halk, de amugy jól szól( sávok fel vannak húzva 127 ig), az egész stilust fel lehet hangosítani valahogy?köszi

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 42640Hozzászólás ---Qgli---
2016.06.20. 17:04

Carlo!
1, A hangszínt nem viszi át csak az eseményeket, amik a sávon belül vannak! A hangszínt magadnak kell beállítani.
2, Az edit menüben nézd meg, hogy az események milyen velocityvel vannak feljátszva! ( a 20-30-as velocity kevés ) Ha 80-100 környékén vannak, akkor a szerkesztőben lehet beállítani a sávok expression-jét. Ezek elég sok stílusnál le vannak véve 90 körülre. Ezeket vedd fel, de vigyázz, mert ezt minden sávnál minden variációnál, fill-nél fel kell venni!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 42641Hozzászólás ---Qgli---
2016.06.20. 17:06

almatom írta:Ha a sávok mindegyike fel van húzva a maximum hangerôre, akkor az már régen nem jó!
Kell lennie egy arranger/jobbkéz arányállítási lehetôségnek. Itt kell feljebb hozni a kíséret hangerejét.
Szerintem Ő arra gondol, hogy egyik stílus a másikhoz képest halkabb, de ez sajnos így van a korgnál. Ezt én is utálom.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 42646Hozzászólás galambjozsef
2016.06.20. 22:23

Érdemes még megnézni, ha néhány style halkabb lenne, vagy épp hangosabb, a többihez mérten:
MENU > MIXER TUNING > EQ CONTROL > INPUT TRIM értékeket
Ha maximumon vannak (99-en) akkor amit még érdemes:
RECORD > RECORD/EDIT CURRENT STYLE > MENU > ELEMENT TRACK CONTROLS > EXPRESSION fülben, minden egyes elementnél az adott csatornák hangerejét meg nézni.
Ha nem nagyon lehet feljebb húzkodni, akkor a szerkestési környezeten belül valamennyi VELOCITY értékkel növelni, ha mód van rá.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 42648Hozzászólás Apelláta
2016.06.21. 00:15

Attól függetlenül, hogy a Qgli által írtak leellenőrzését (velocity, expression) javasolnám én is Carlonak, egy régi tudatlanságomat ha eloszlatnátok, megköszönném. Nekem a mai napig nem tiszta az expression értelme, definíciója, illetve a hangerő és az expression közti különbség. Például mi szükség van az általam is ismert stílusszerkesztőn belüli expression értékekre a volume értékeken felül?
Próbáltam már többször a neten rákeresni, mielőtt sokak szemében ilyen bugyuta kérdéssel előhozakodok, de nem sikerült választ találnom, így most szűk családi körben felteszem. :oops:
ui.: a velocity-vel tisztában vagyok, azt nem kérem elmagyarázni :D

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás